murat bey belki size tuhaf gelecek ama eger avatarızdaki araç sizinse zj lerin vergiside sigortasıda ,kaskosuda sizinkinin en az yarısı.tyt.fan' Alıntı:ben züğürt takımındanım.v8 im yok.son mesajda 2 liradan 0.65 e düştü.kimse yoğurdum ekşi demez.silah zoruylada 2 lira yakıyosunuz siz farkında değilsiniz diyemiyeceğimize göre.
adamlar ekonomiye seve seve destek oluyorlar.hem lpg hem benzin karma yakıyolar.hemde v8 vergisi ödüyolar.kasko yaptıranlarda sigorta şirketlerini ayakta tutuyo.onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine
tabi dediginiz çok dogru 20 yaşına yaklaşmış bir araçtan daha fazlasını beklemek çok zor.Yeni kasaları çıktı daha fiyat belli degil ama 150000 dolarlardan bahsediliyor sonra vergileri yılda bizim araçların ederi kadar .ve yine dogru olan istanbul trafigi ,1 ay kadar önce istanbula geldim havaalanı ile istoç arası 12 km galiba tam 1 saatta gidebildik o trafikte araç 3 tlde yaksa normaldir ,bizim buralar yayla maaşallah adananın bir ucundan diger ucuna yarım saatte gidiyoruz ve 3 ışıga yakalanınca o trafik ışıgını icat eden adamın vay haline ;D normali 70 kuruş ortalaması 85 kuruş tabi budegerlere benzin dahil degil kısa mesafelerde araç motoru soguksa gideceginiz yere tamamen benzinle gidersiniz ki buda 1 tl demektir.tyt.fan' Alıntı:benim aracım yok mustafa bey.bir kullanıcı bunlar piyasa deyimiyle genelde ekmeğini yemiş araçlar ilk binen tadını çıkarmış bizde sebepleniyoruz demişti.onlarca mesajdan anladığımız kullanıcılar konforundan gücünden kabiliyetinden epey memnun.ne yaktığı çok önemli değil diyor.çok yakmadığında ısrarcı.ben duster la ilgili yapamaz şeklinde bir laf etmiştim.geldi yaptı duster cılar haklı çıktı.burda öyle bir imkan yok.istanbul şehiriçi kullanım ile diğer şehirlerin değerleri farklı.kullanıma göre değişir vs vs ama 2 lira ile 65 kuruş arasındada 3 kat fark var.65 kuruş yakıyorum diyen kullanıcıya hayır en az 1 lira 80 kuruş diyemiyeceğimize göre kimse ikna olmayacak.bakımı vergisi kaskosu sigortasıda uygunsa kullananlar boşuna memnun değil demekki
Şükür ki düzgün hesap yapan birileri de var.Mustafa E' Alıntı:Evet bir hesapta ben yapıyım arkadaşlar zj ler için 21 lt fabrika değeri deniyor.
Fabrika değerleri 90 km sabit hızla tek şöför düz yolda ve aracın camları ve bütün donanımları kapalı bir şekilde yapılır. Yani fabrika 21 lt yakar diyosa bu araç normal kullanımda 24-25 lt yakar.
Tabiki bu orjinal yakıt değeri, bide lpg farkını koyarsak ki lpg benzine göre daha zayıf bir yakıttır, yani aracımız 28-30 lt lpg yakar demektir.
Biz ortalamasını alalım ve 29 lt diyelim.
29x2740=794,6 TL yapar.
Arkadaşlar bu hesap böyle yapılır ve emin olun bu en iyimser hesap normalde bu rakamlar daha yüksek çıkar.
Siz bide heycanlı kullanırsanız rakam çıktı 1 tl ye üstüne bide arazide çamura battınızmı 2 tl. ne yazıkki.
100 km de 13 ltr yakıyorum diyenleri görünce buna şükrettim abiAL1820' Alıntı:Savaş bey Şükür diyorsunuz ama sizin en iyi durum senaryonuzdan hesap %20 sapmış