ZJ LER ARAZİDE 2 TL YAKIYO TEST EDİLDİ ONAYLANDI...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mustafa E Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 144
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,595
Ynt: ZJ LER ARAZİDE 2 TL YAKIYO TEST EDİLDİ ONAYLANDI...

outlaw06' Alıntı:
100 km de 13 ltr yakıyorum diyenleri görünce buna şükrettim abi:smiley:

İşte bu konuyu 13 lt yakan arkadaşlar için açtım akılvar mantık var buna kargalar güler 5200 cc silindir hacmine sahip V 8 motor bir aracın 13 lt yakması hayal bile edilemez...
Yakında bir konu daha açacam.
Bu konuda xj ve zj lerin modeline göre fiyatlarının ne olması gerektiği, çünkü ikinci el sitelerine bakarsanız örnek 95 model 5,2 zj ye 11000 isteyende var 25000 isteyende (standart donanımlı)

Etiketler

Mustafa E' Alıntı:
İşte bu konuyu 13 lt yakan arkadaşlar için açtım akılvar mantık var buna kargalar güler 5200 cc silindir hacmine sahip V 8 motor bir aracın 13 lt yakması hayal bile edilemez...
Yakında bir konu daha açacam.
Bu konuda xj ve zj lerin modeline göre fiyatlarının ne olması gerektiği, çünkü ikinci el sitelerine bakarsanız örnek 95 model 5,2 zj ye 11000 isteyende var 25000 isteyende (standart donanımlı)
Bu konuda size çok katılamayacam.Evet fahiş rakamlar isteyenler vfar.Onlar zaten satamıyorlar.Lakin örneklemek gerekirse;mesela şu an 97 model bir zj ye 16 ile 25 bin arası (standart araç) rakamlar isteniyor.Bana göre temiz olsa da 21-22 bin üzeri rakama satılması çok zor.Ama ben 97 çok iyi durumdaki zj mi hiç satılığa çıkarmadan bu siteden gurubumu takip eden uşaktaki bir arkadaşa 21 bin tl ye sattım.Ama malum sitede 1 sene dir 21 bin altında sırf ankarada 15 tane civarı araç var.Yani;
-16 bin tl ye ucuz aldım dediğiniz bir zj de kesinlikle 10-12 bin tl ye kadar masraf çıkabilir
Evet abartı rakamlar var ama, o 11 bin yazan aracında ciddi masrafı vardır.Bence bir başlık açılacaksa; american servislerinde kazıklanmak, bu arabaya biniyorsan bende seni sövişlerim, madem 4,000-5,200 motora binebiliyorsun bende haftada bir, ayda bir seni dudağından öpeyim mantığına yuh demek için bir başlık açalım!

Bu arada arkadaşlar lpg ölçmek zor bir iştir benzin ve dizelin bile fabrika değerleri verilirken defalarca yapılan testlerden sonra ancak kesine yakın sonuçlar elde edilir.
Dolayısı ile ben burda kimseyi itam etmiyorum yanlış ölçümler yapmanız gayet normal çünkü lpg ölçümü yapılırken yakıt alınan pompa aynı olmalı, iki yakıt alımı sırasındaki hava sıcaklığı aynı olmalı ve aracı tek şöför kullanmalıdır. Bu şekilde bile yüzde yüz ölçüm yapamazsınız.
Şunuda söylemeden edemeyecem zj çok yakıyo ama arazidede kaçıyo meret ya ;)

Dökük jeep i10 bine almam , ama orj 97 veya 98 avrupa versiyon ,kusursuz az km li bir ZJ yi ben şahsen gözüm kapalı 27 bin tl ye düşünmeden ve servise dahi göstermeden gözü kapalı alırım,çünkü önceki aracımı 14 ay önce 24 bine satmıştım ,alan arkadaş hala dua ediyor.Yakıt olayına hiç girmeyelim,bırak aracını özellikle malum sitede satmak isteyenler,35 yahut 45 kuruş yakıyor desinler.

Lpg ölçerken en önemli etkenlerden biride şudur; gece/gündüz hava sıcaklık farkları:smiley: Bu hafta gece -3, gündüz + 12 de ölçüp gelecek haftada; gece +5 gündüz de +12 de ölçerseniz arada 100 kuruş kesin oynar:smiley:Gece gündüz farkı çok olan zamnalarda araç çok fazla yakar.

Savaş Cherokee' Alıntı:
Lpg ölçerken en önemli etkenlerden biride şudur; gece/gündüz hava sıcaklık farkları:smiley: Bu hafta gece -3, gündüz + 12 de ölçüp gelecek haftada; gece +5 gündüz de +12 de ölçerseniz arada 100 kuruş kesin oynar:smiley:Gece gündüz farkı çok olan zamnalarda araç çok fazla yakar.

Yakıtta okadar farkedeceğini düşünmüyorum fakat depo dolumlarında lpg deposunun %30 genleşme payının sıcak ve soğuk havalarda değiştiğini biliyorum.
Yani 10 derecede deponun aldığı gazla 0 derecede aldığı gaz miktarı aynı olmaz.

Ben daha oncede yazmistim anlik veri olarak yol bilgisayarnda 13 14 lt yi de gordum ama anlik 50 60 lt yi de gordum:smiley:) yakit konusu tamamen surusle alakali 20 lt nin altina dusmek imkansiz 4.7...

diğer mesajlarda iletilenler gibi yakıt konusu, kullanıma ve makinanın temizliğine göre büyük değişkenlik gösterir.tamamen uzun yolda ve benzinle 120km.yi geçmemek kaydıyla ortalam 12-13lt geçmiyorum....

27istanbul27' Alıntı:
Dökük jeep i10 bine almam , ama orj 97 veya 98 avrupa versiyon ,kusursuz az km li bir ZJ yi ben şahsen gözüm kapalı 27 bin tl ye düşünmeden ve servise dahi göstermeden gözü kapalı alırım,çünkü önceki aracımı 14 ay önce 24 bine satmıştım ,alan arkadaş hala dua ediyor.Yakıt olayına hiç girmeyelim,bırak aracını özellikle malum sitede satmak isteyenler,35 yahut 45 kuruş yakıyor desinler.

aynen katılıyorum hocam,ileri derecede temizse,bana göre 30'da eder daha yukarısıda eder.......

ilkerklc' Alıntı:
aynen katılıyorum hocam,ileri derecede temizse,bana göre 30'da eder daha yukarısıda eder.......

Yaw abartmayın arkadaşlar bu rakamlar çok yüksek rakamlar ederi değil bu araçların, ha donanımlı araçlara lafım yok adam harcıyo harcadığı kadar da istiyo ama standart araçlar etmez o paraları.

Malum sitede yazmış adam 20000 tl mesaj çekiyorum 15000 veririm diye görüşelim diye cevap geliyo :smiley:

Unutmadan yine malum sitede iki yılını dolduran araçlar var, 25000 fiyat çekilipte 19000 tl ye şuanda satışta olan araçlar var hatta bizzat kendimin 16000 tl veripte alamadığım araç şuan 15000 tl ye malum sitede satışta.

Mustafa E' Alıntı:
Yaw abartmayın arkadaşlar bu rakamlar çok yüksek rakamlar ederi değil bu araçların, ha donanımlı araçlara lafım yok adam harcıyo harcadığı kadar da istiyo ama standart araçlar etmez o paraları.

Malum sitede yazmış adam 20000 tl mesaj çekiyorum 15000 veririm diye görüşelim diye cevap geliyo :smiley:

saygı duyarım fikrinize:smiley:

ilkerklc' Alıntı:
saygı duyarım fikrinize:smiley:

İlker bey yanlışanlaşılmasın lafım sizedeğil genel olarak böyle düşünüyorum haksızsam haksızsın diyin 2 yıldır sitede bekleyen araçlar varmı yokmu. Siteye ben hergün giriyorum ederini isteyenler 1 ay sürmüyo arabayı satıyo yüksek fiyat çekenler bekliyo Allah bekliyo.

Mesela bence ederi istenen bir araç inceleyin lütfen.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-1997model-grand-cherokee-pazarlik-yok-son-fiyat-11-000-tl-115462593/detay

Mustafa E' Alıntı:
İlker bey yanlışanlaşılmasın lafım sizedeğil genel olarak böyle düşünüyorum haksızsam haksızsın diyin 2 yıldır sitede bekleyen araçlar varmı yokmu. Siteye ben hergün giriyorum ederini isteyenler 1 ay sürmüyo arabayı satıyo yüksek fiyat çekenler bekliyo Allah bekliyo.

Mesela bence ederi istenen bir araç inceleyin lütfen.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-1997model-grand-cherokee-pazarlik-yok-son-fiyat-11-000-tl-115462593/detay

yanlış anlaşılacak bir durum yok hocam.araç alacak kişilerin olaya bakış açısına göre durum çok değişiyor.örneğin ben hangi araba olursa olsun vosvos haricinde,alacağım arabada bir parça bile boya olursa kesinlikle almam.haa çokmu önemli bir konudur boya olması.benim için ciddi anlamda önemli.dolayısı ile;zaten hatasız arabası olupda satışa çıkaranların rakamları diğerlerine göre yüksek seyrediyor.satılır/satılmaz çok ayrı konu,dediğim gibi bakış açısına göre değişkenlik gösteriyor satışlar..
ilettiğiniz gibi tabi bazı satıcılarda yok değil arabası çok iyi olmamasına rağmen, yüksek rakam yazıp düşen olursayı bekleyenlerde mevcut...::smiley:)

Bir ZJ'nin değeri kesinlikle 11.000 değildir. Elbette ilanda bahsedilmemiş sorunları olacaktır aracın, motor ve şanzuman sıfırdan dahi yapılsa masraf 20.000 anca ediyor doğrudur ancak 20.000'e eli yüzü düzgün olan bir tane almak fazlasıyla mümkün. 96 öncesi olanların düzgünleri max fiyat 17.500, 96-98 arası olanların fiyatı da en aşşağı 18-19.000 olmalı ki insanın içi rahat olsun ya da sorunlar büyük noktalarda olmasın. Ben piyasanın biraz üstünde bir fiyat koymuştum ancak aracıma da güveniyordum, nitekim çabucak da satıldı. Ama eminim ki yıllarca daha elektronik veya mekanik bir problem çıkarmayacak o araç. 30'da çok şimdi, 22-23 arası max olmalı bir 5.2 için. 23'ten sonra 5.9 kapısı açılıyor zaten ki, bu sebeple o fiyat üstüne çok zor satılır 5.2. Anca kilometresi düşük olacak ya da 2-3 yıl bir daha bakım dışında sanayiye uğramama garantisi vs verilecek ki 15 yıllık araca o garantiyi vermek de zor. Geçen ay neredeyse 10 tane ZJ gezdim dolaştım, ZJ almayı düşünüyordum çünkü tekrar, adamakıllı 20 üstü para verip almadıkça içimin rahat edeceği bir ZJ olmadığını farkedince vazgeçtim.

konu başlığı çok saçma olmuş hayatımda ilk defa arazide yakıt ölçümü yapıldığını ve test edilip onaylandığını duydum... zj yakıt konusuna gelince ş.içi ne yaparsanız yapın 23 lt.aşağı düşmez ş.dışıda 16 lt.den altını göremezsiniz ki bu rakamlar 5.2 lt 15-20 yıllık araçlar için çok değildir.. ancak aynı yaştaki bir range rover den daha ekonomiktir ve mesela 3.2 v6 frontera ile arasında fazla fark yoktur yakıtta... kullandığım için söylüyorum .. ayrıca bu yakıt ölçümleri yapılırken aracın bütün bakımlarının tam yapılmış olması gerekir distribiritör kapağı tevzi makarası bujiler buji kabloları sensörler yağlar filtreler katalizör aktarma organları v.s. hepsinin zamanında değişmiş olması gerekir.... kaç tane zj sahibinin bu bakımları yaptığı malum 15 yıllık araçta sensörleri katalizörü değiştirmeden kullananlar var.. bunun haricinde fiyat kısmına gelince orjinal bakımları zamanında yapılmış sorunsuz standart bir zj için ben şahsen 25 bine kadar fiyat biçebilirim ama arazi için hazırlanmış donanınımlı bir zj için araçta bulunan donanınımlarıda düşünerek fiyat biçilebilir.. o malum sitelerde 9000- 15000 tl arası istenilen fiyatlara satılan zj lerin durumu belli içlerinde belki 1-2 tanesi düzgün gerisinde iç tirim malzemeleri bozulmuş motorları sorunlu şanzımanları sorunlu klimaları bile çalışmayan araçlar yani hibe edilseler alınmayacak veya yedek parça için kullanılacak araçlardır... zj veya arazi taşıtı yada yüksek hacimli motorlar kullanmak zevk işidir maddiyat işidir eğer saçma sapan hesaplar peşinde koşacaksan imkanında yoksa gidip standart az tüketimi olan bir araca binip kendi çapında hesaplar peşinde koşacaksın yada böyle saçma sapan konularla insanların kafalarını karıştırmayacaksın....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,755
Kayıtlı Üye Sayımız
166,567
Kaydolan Son Üyemiz
ozcandervis

SON KONULAR

Geri