Ynt: ZJ LER ARAZİDE 2 TL YAKIYO TEST EDİLDİ ONAYLANDI...
Anlaşılan pek hoşuna gitmemiş bu konu, yazdıklarını okuyunca sanki jeep in ortağı falansın sandım.
Arkadaşım bunların hepsi benim ve forumdakilerin fikri herkese saygı duymak zorundasın ben senin saçma sapan yazılarını okuyosam sende benim ve bu konuya yazanların saçma sapan düşüncelerini okuyacaksın ve tahammül edeceksin.
Yakında ben zj bakıyorum ama aldığım zamanda aynı şeyleri söyleyecem yani benin zj var diye 10-15 bin ececek arabama 25 bin eder demeyecem, km 75 krş 85 krş yakan arabama 35 krş yakıyo demiyecem.
Ayrıca arabamdan çok memnunun çok az yakıyo tofaş fiyatına parçası var ama satıyorum da demiyecem.
Uzun lafın kısası şuana kadar yazdıklarımın hepsinin arkasındayım.
hazanh' Alıntı:konu başlığı çok saçma olmuş hayatımda ilk defa arazide yakıt ölçümü yapıldığını ve test edilip onaylandığını duydum... zj yakıt konusuna gelince ş.içi ne yaparsanız yapın 23 lt.aşağı düşmez ş.dışıda 16 lt.den altını göremezsiniz ki bu rakamlar 5.2 lt 15-20 yıllık araçlar için çok değildir.. ancak aynı yaştaki bir range rover den daha ekonomiktir ve mesela 3.2 v6 frontera ile arasında fazla fark yoktur yakıtta... kullandığım için söylüyorum .. ayrıca bu yakıt ölçümleri yapılırken aracın bütün bakımlarının tam yapılmış olması gerekir distribiritör kapağı tevzi makarası bujiler buji kabloları sensörler yağlar filtreler katalizör aktarma organları v.s. hepsinin zamanında değişmiş olması gerekir.... kaç tane zj sahibinin bu bakımları yaptığı malum 15 yıllık araçta sensörleri katalizörü değiştirmeden kullananlar var.. bunun haricinde fiyat kısmına gelince orjinal bakımları zamanında yapılmış sorunsuz standart bir zj için ben şahsen 25 bine kadar fiyat biçebilirim ama arazi için hazırlanmış donanınımlı bir zj için araçta bulunan donanınımlarıda düşünerek fiyat biçilebilir.. o malum sitelerde 9000- 15000 tl arası istenilen fiyatlara satılan zj lerin durumu belli içlerinde belki 1-2 tanesi düzgün gerisinde iç tirim malzemeleri bozulmuş motorları sorunlu şanzımanları sorunlu klimaları bile çalışmayan araçlar yani hibe edilseler alınmayacak veya yedek parça için kullanılacak araçlardır... zj veya arazi taşıtı yada yüksek hacimli motorlar kullanmak zevk işidir maddiyat işidir eğer saçma sapan hesaplar peşinde koşacaksan imkanında yoksa gidip standart az tüketimi olan bir araca binip kendi çapında hesaplar peşinde koşacaksın yada böyle saçma sapan konularla insanların kafalarını karıştırmayacaksın....
Anlaşılan pek hoşuna gitmemiş bu konu, yazdıklarını okuyunca sanki jeep in ortağı falansın sandım.
Arkadaşım bunların hepsi benim ve forumdakilerin fikri herkese saygı duymak zorundasın ben senin saçma sapan yazılarını okuyosam sende benim ve bu konuya yazanların saçma sapan düşüncelerini okuyacaksın ve tahammül edeceksin.
Yakında ben zj bakıyorum ama aldığım zamanda aynı şeyleri söyleyecem yani benin zj var diye 10-15 bin ececek arabama 25 bin eder demeyecem, km 75 krş 85 krş yakan arabama 35 krş yakıyo demiyecem.
Ayrıca arabamdan çok memnunun çok az yakıyo tofaş fiyatına parçası var ama satıyorum da demiyecem.
Uzun lafın kısası şuana kadar yazdıklarımın hepsinin arkasındayım.