ZJ LER ARAZİDE 2 TL YAKIYO TEST EDİLDİ ONAYLANDI...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mustafa E Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 144
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,595
Ynt: ZJ LER ARAZİDE 2 TL YAKIYO TEST EDİLDİ ONAYLANDI...

hazanh' Alıntı:
konu başlığı çok saçma olmuş hayatımda ilk defa arazide yakıt ölçümü yapıldığını ve test edilip onaylandığını duydum... zj yakıt konusuna gelince ş.içi ne yaparsanız yapın 23 lt.aşağı düşmez ş.dışıda 16 lt.den altını göremezsiniz ki bu rakamlar 5.2 lt 15-20 yıllık araçlar için çok değildir.. ancak aynı yaştaki bir range rover den daha ekonomiktir ve mesela 3.2 v6 frontera ile arasında fazla fark yoktur yakıtta... kullandığım için söylüyorum .. ayrıca bu yakıt ölçümleri yapılırken aracın bütün bakımlarının tam yapılmış olması gerekir distribiritör kapağı tevzi makarası bujiler buji kabloları sensörler yağlar filtreler katalizör aktarma organları v.s. hepsinin zamanında değişmiş olması gerekir.... kaç tane zj sahibinin bu bakımları yaptığı malum 15 yıllık araçta sensörleri katalizörü değiştirmeden kullananlar var.. bunun haricinde fiyat kısmına gelince orjinal bakımları zamanında yapılmış sorunsuz standart bir zj için ben şahsen 25 bine kadar fiyat biçebilirim ama arazi için hazırlanmış donanınımlı bir zj için araçta bulunan donanınımlarıda düşünerek fiyat biçilebilir.. o malum sitelerde 9000- 15000 tl arası istenilen fiyatlara satılan zj lerin durumu belli içlerinde belki 1-2 tanesi düzgün gerisinde iç tirim malzemeleri bozulmuş motorları sorunlu şanzımanları sorunlu klimaları bile çalışmayan araçlar yani hibe edilseler alınmayacak veya yedek parça için kullanılacak araçlardır... zj veya arazi taşıtı yada yüksek hacimli motorlar kullanmak zevk işidir maddiyat işidir eğer saçma sapan hesaplar peşinde koşacaksan imkanında yoksa gidip standart az tüketimi olan bir araca binip kendi çapında hesaplar peşinde koşacaksın yada böyle saçma sapan konularla insanların kafalarını karıştırmayacaksın....

Anlaşılan pek hoşuna gitmemiş bu konu, yazdıklarını okuyunca sanki jeep in ortağı falansın sandım.
Arkadaşım bunların hepsi benim ve forumdakilerin fikri herkese saygı duymak zorundasın ben senin saçma sapan yazılarını okuyosam sende benim ve bu konuya yazanların saçma sapan düşüncelerini okuyacaksın ve tahammül edeceksin.
Yakında ben zj bakıyorum ama aldığım zamanda aynı şeyleri söyleyecem yani benin zj var diye 10-15 bin ececek arabama 25 bin eder demeyecem, km 75 krş 85 krş yakan arabama 35 krş yakıyo demiyecem.
Ayrıca arabamdan çok memnunun çok az yakıyo tofaş fiyatına parçası var ama satıyorum da demiyecem.
Uzun lafın kısası şuana kadar yazdıklarımın hepsinin arkasındayım.

Etiketler

Mustafa E' Alıntı:
Anlaşılan pek hoşuna gitmemiş bu konu, yazdıklarını okuyunca sanki jeep in ortağı falansın sandım.
Arkadaşım bunların hepsi benim ve forumdakilerin fikri herkese saygı duymak zorundasın ben senin saçma sapan yazılarını okuyosam sende benim ve bu konuya yazanların saçma sapan düşüncelerini okuyacaksın ve tahammül edeceksin.
Yakında ben zj bakıyorum ama aldığım zamanda aynı şeyleri söyleyecem yani benin zj var diye 10-15 bin ececek arabama 25 bin eder demeyecem, km 75 krş 85 krş yakan arabama 35 krş yakıyo demiyecem.
Ayrıca arabamdan çok memnunun çok az yakıyo tofaş fiyatına parçası var ama satıyorum da demiyecem.
Uzun lafın kısası şuana kadar yazdıklarımın hepsinin arkasındayım.

bak benim dediklerime gelmişsin hoşuma gitmeyecek bişey yok gerçekleri duyunca hep zaten bu tarz kaçış yoludur jeep in ortağı v.s. ben sana gerçekleri yazdım

1- yakıt değerlerini verdim litre bazında okursan yazdıklarımı anlarsın birazda matamatiğin varsa kuruş cinsinden ne yaktığını hesaplarsın sana 35 kr yakar demiyorum litre bazında belirttim

2- araç fiyatlandırması ülkemizdeki 2. el piyasasına göre değerlendirdiğim bir konu en basit olarak gidip kasko değer listesine bakabilirsin.. 1995 zj için bile 17.750 tl dir bu.. ama orjinalliği korunmuş standart - bakımlı bir zj 25000 e kadar ederi vardır .. sen gidip 15000 tl ye ancak ölü bir zj sahibi olursun yada küçük ihtimal belki orta derece bir araç alabilirsin.. ne zamanki ülke şartları ödediğimiz kdv ötv gümrük vergileri v.s. ler diğer ülkelerdeki gibi olur işte o zaman derimki zj 5000 tl ancak eder .. ama şu an ki durum bu fiyatları gerektiriyor..

3- ben zj yi zevk için sevdiğim için kullanıyorum onun haricinde zaten 2012 captivam var ama zj nin verdiği hissi alamıyorum dediğim gibi arazi taşıtı zevk ve maddiyat işi ayrıca parçasıda o kadar ucuz değil

4- eğer yukarda belirttiğim yakıt değerlerine itirazın varsa ben antalyadayım gelirsin noter huzurunda test edebiliriz bütün masraflar tarafımdan karşılanmak üzere.. eğer bunun dışına çıkarsa sözleşme yaparız ruhsatımı ortaya koyarım tabi artık güvenin varsa kendine ben sözümün sonuna kadar arkasındayım..

sana tavsiyem muhalefet olmak yerine kullanıcı arkadaşlardan bolca tavsiye ve görüş alman doğru aracı seçmen olacaktır.. burda bu tarz konular yerine yardımlaşma amaçlı konuların olması daha isabetli olacaktır

Hazan ben senin dediğine gelmedim ben hep aynı ayardaydım zaten konuyu baştan okumadığın belli bu konuda tartışılan şey bu araçların ilan sitelerindeki ilan açıklamalarında bazılarının yazdığı gibi 35-45 krş yakmadığı çokdaha fazla yaktığı.
Malüm siteye gir ilan açıklamalarını bir oku bakalım neler yazıyo.
Ayrıca zaten bizim konunum başından beri yazdığımız şeyleri sizde yazmışsınız şehir içi 23 lt nin altına inmez diye 23 litreyede çok hafif kullanırsanız iner yani az yaktırıyım derseniz iner normalde 25 lt yakıyor .
Hesap ortada 25x2750=687.5 hesap doğru.
bide bu araç donanımlı olunca üzerine arazide sert yapınca rakam nerelere çıkar hesabınıda siz yapın.

Eğer konuyu inceler ve eski gönderilere bakarsanız sizin verdiğiniz rakamlara itiraz edenler var.

Mustafa E' Alıntı:
Hazan ben senin dediğine gelmedim ben hep aynı ayardaydım zaten konuyu baştan okumadığın belli bu konuda tartışılan şey bu araçların ilan sitelerindeki ilan açıklamalarında bazılarının yazdığı gibi 35-45 krş yakmadığı çokdaha fazla yaktığı.
Malüm siteye gir ilan açıklamalarını bir oku bakalım neler yazıyo.
Ayrıca zaten bizim konunum başından beri yazdığımız şeyleri sizde yazmışsınız şehir içi 23 lt nin altına inmez diye 23 litreyede çok hafif kullanırsanız iner yani az yaktırıyım derseniz iner normalde 25 lt yakıyor .
Hesap ortada 25x2750=687.5 hesap doğru.
bide bu araç donanımlı olunca üzerine arazide sert yapınca rakam nerelere çıkar hesabınıda siz yapın.

Eğer konuyu inceler ve eski gönderilere bakarsanız sizin verdiğiniz rakamlara itiraz edenler var.

en başta dediğim gibi arazide yakıt hesabı yapılmaz üstünede test edilip onaylanmaz arazide çamurun hesabı yapılır batıp çıkmanın hesabı yapılır aracın sağının solunun kırılmasıda cabası kaldıki sen arazide yakıt hesabından bahsediyorsun o zaman soruyorum on road damı çok yakıyor offroaddamı varmı böyle saçma bişey ... ayrıca ben bakımlı standart bir zj için 23 litre den bahsediyorum aracı çok çok sıkıştırsam bile 25 lt benzintüketmez ki agrasif kullanan biriyim ama senin bahsettiğin araç bakımsızsa sensörleri katalizörü sıvıları enjektörleri v.s leri zamanında değişmemişse değil 25 litre 35 litrede tüketir... bu sadece zj için değil tüm araçlar için geçerli birşey..... bunun haricinde insanlar bunun gibi forumlardan bakarak araçlar hakkında bilgi ediniyorlar bu tarz bir konu açıp aracı karalamaya çalışmak yerine zj hakkında bilgi verebilirdin mesela insanlarda bu tarz yazıları okuyup ürkmezdi en azından... malum siteler beni ilgilendirmiyor o bahsettiğin araçları satan kesim zaten belli daha aracın anatomisinden bi haber insanlar... tamam zj alacaksın konu açmışsın o tarz yalancı insanlara kızmışsın eyvallah ama fiyat mukayesesi konusuna ve arazide tüketim konusuna ben katılmıyorum...

aracı kötülemek gibi bir durum söz konusu değil, arkadaş güzel bir başlık açmış
yazanlara kanmayın gerçeği budur diyor, gerçeği yazdığı için ben kendisini az
yakıyor sanıp kandırılanlar adına tebrik ediyorum.

AL1820' Alıntı:
+1

AL1820' Alıntı:

Teşekkür ederim en azından beni tam anlayan birileri çıktı.

Fiyat meselesine gelincede ben hala idda ediyorum şu anda ilan sitelerinde istenen rakamlar çok fazla değerini isteyenler satıyo abartanlar yıllardır bekliyo dahada çok beklerler.
Bu fahiş fiyat meselesi sadece jeep markası için geçerli değil yüm arazi araçlarında bu durum söz konusu ben ortalama 8 yıldır arazi araçları ile ilgileniyorum 2 yıl öncesine kadar iyi bir lada nivayı 5000 tl ye almak mümkündü şimdi döküğünü vermiyolar o fiyata 8-9 binler konuşuluyo ha keza land rover, toyota ve mitsubishi içinde geçerli söylediklerim.
Adamlar MKE hurda san dan 3000 tl ye aldıkları araçlara sitelerde 15000 fiyat yazıyolar off road çular kerizmi adamın arazi araçlarına hevesi var diye kazıkmı yemesi gerek 30 yaşına gelmiş arabaya 30 binlira vermesimi gerek.

Mustafa E' Alıntı:
Teşekkür ederim en azından beni tam anlayan birileri çıktı.

Fiyat meselesine gelincede ben hala idda ediyorum şu anda ilan sitelerinde istenen rakamlar çok fazla değerini isteyenler satıyo abartanlar yıllardır bekliyo dahada çok beklerler.
Bu fahiş fiyat meselesi sadece jeep markası için geçerli değil yüm arazi araçlarında bu durum söz konusu ben ortalama 8 yıldır arazi araçları ile ilgileniyorum 2 yıl öncesine kadar iyi bir lada nivayı 5000 tl ye almak mümkündü şimdi döküğünü vermiyolar o fiyata 8-9 binler konuşuluyo ha keza land rover, toyota ve mitsubishi içinde geçerli söylediklerim.
Adamlar MKE hurda san dan 3000 tl ye aldıkları araçlara sitelerde 15000 fiyat yazıyolar off road çular kerizmi adamın arazi araçlarına hevesi var diye kazıkmı yemesi gerek 30 yaşına gelmiş arabaya 30 binlira vermesimi gerek.
Mustafa bey uzun süredir yazmayayım diyordum konu uzadıkça uzuyor.Ölçende ölçmeyende, jeep ten anlayanda anlamayanda yazıyor.Ben en başında yazmıştım.Bu araçlar fabrika verisi 22,5 ltr olan araçlar.Bu veriyi asla yakalayamazsınız ki gazda daha fazla yakar buda 28 ltr civarı yapar.Bu da 688 krş a tekabul eder.5.2 Motor bir zj 1000 km de 150 tl de benzin alır(en az) !.Etti size km de 703 krş.Burada uyada başka bir sitede arabasını satmak isteyenlerin; km de 45 krş yakıyor demesini ben kesinlikle ahlaksızlık olarak değerlendiriyorum Benim zj m 45-50 krş yakıyor diyenle 2002 wj m le kontağına iddiaya varım!Bu tür bir araç arazide ;çamur, tırmanış, kar, kayalık bölge, artikülasyon, dere geçişi ve hiç aklımıza gelmeyen; hava sıcaklığı değişimi (düzde hava +10 derece tepeye çıkınca -3 dereceyse beyin allak bullak oluyor ve yakıt acaip artıyor) durumuna göre 1200 krş lara kadar çıkar.Kimse kendini kandırmasın.
5.2 aracım var ve 500 krş yakıyor diyen arkadaş; bunun fabrikası senin kadar bilmiyormu???Araştırmadan atıp tutanlara kızıyorum
Gelelim 3000 e aldığı cj yi/tuzlayı 15 e satma meselesine.O konuda size katılmıyorum.Eften püften değilde adam akıllı bir toplama yapan usta, iyi bir cj de 15 bin i hak ediyor...Ona verilen emek ve zaman çok farklı bir olay.

Vallahi doğru konu uzadıkça uzadı. Kendi açtığım konudan sıkıldım tamam kabul ediyorum bu araçlar 40 bilemedin 45 krş yakıyo.

İkinci prins i taksam 250 kurus yakar heralde ;D;D;D

Bu gün gene malüm sitde bir ilan dikkatimi çekti sahibi bayan zj 5.2 aracına 15,850 istiyo açıklamanın sonuna şöyle bir ibare eklemiş aynen kopyalıyorum '' not; araç kilometrede,42,ile,45,kuruş arası yakmaktadır. ''

Gelde kızma şimdi arkadaş...

Akil var mantik var ZJ nin 45 krs yakmasinin imkani yok kullanan bilir 5200 cc motor satma stratejileri baska bisey degil...

Ya gerçekten konu çok uzadı herkez Kendi aracının ne kadar Yaktığının Hesabını Yapmıstır İllaki,
benim aracımın motoru bitmiş ömründe servis yüzü görmemiş Olabilir ? Fabrika çıkışıyla aynı yakıyor diyebilirmisiniz ?
Allaha şükür Aracım Bakımlı Günde 3 Km Kadar yol gidiyorum, 8)
İstanbul trafiğinde Aracı test edip Bana Burda Yok Öyle Yakmaz Diyen arkadaşlar Gelin Artvinde Test Edelim ? 1 Trafik ışıklı Şehirde ?
Nedersiniz ? ?? ? ;) 8) 8) 8)

Ynt: Zj Ler Arazide 2 Tl Yakıyo Test Edildi Onaylandı...

biri kuyuya taş atar,kırk akıllı çıkaramaz derler ya aynı öyle oldu.. ;)

Ynt: Zj Ler Arazide 2 Tl Yakıyo Test Edildi Onaylandı...

hunter06_1' Alıntı:
biri kuyuya taş atar,kırk akıllı çıkaramaz derler ya aynı öyle oldu.. ;)

Abi bu memlekette doğru söyleyenin yeri yok delide olduk.
Kusura bakma hunter_06 taşı çıkaramadınız yordum sizi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,755
Kayıtlı Üye Sayımız
166,567
Kaydolan Son Üyemiz
ozcandervis

SON KONULAR

Geri