bencede iyi rakam, kendi gözümle görmedim, ama bilgi sağlam yerden.gerisini bilmem...AL1820' Alıntı:1,6 otomatik benzinli arabalar 450-500 yakıyor
5,2 55-60 çok iy rakamlar lpg de
ayarsal, yada kullanım farkından böyle bir fark oluşmuş olabilir. 4,7 vx100 sert kullanımla 60 krş yakıyor şu an.outlaw06' Alıntı:Prins lpg li çok bakımlı standart ZJ mi daha 4 ay önce sattım.700 krş net yakıyordu)) Ayda ortalama 1000-1200 km yaparım.Ayda bir kered de 100 tl benzin alıyordum
outlaw06' Alıntı:Prins lpg li çok bakımlı standart ZJ mi daha 4 ay önce sattım.700 krş net yakıyordu)) Ayda ortalama 1000-1200 km yaparım.Ayda bir kered de 100 tl benzin alıyordum
yavuz-çelikel' Alıntı:ayarsal, yada kullanım farkından böyle bir fark oluşmuş olabilir. 4,7 vx100 sert kullanımla 60 krş yakıyor şu an.
Mustafa E' Alıntı:Evet ZJ lere az yaktıran bir arkadaşımızın başka bi,r konuya yazdığı metni aynen yazıyırum yorumu size bırakıyorum.
;D ;D ;D ;D ;D ;D
Merhaba Tamer, aramıza hoşgeldin! Eğer aracını arazide ve şehir içinde kullanacaksan ve GÜÇ peşindeysen, sık sık arıza yapmasını istemiyorsan, heryerde parçasını ''tofaş'' fiyatına almak istiyorsan, kendin söküp takmak istiyorsan, ''bir tofaş'tan az fazla yaksın nihayetinde o bir V8 diyorsan''; ZJ yi tek geçerim. Ben 1.5 yıldır kullanıyorum çok memnunum. Bu arada aracımı satıyorum bilgin olsun. (başka bir araç aldığım için satılık!)
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Özellikle yazının son kısımlarına dikkat ederseniz tofaştan niye azıcık fazla yaktığını anlarsınız.
Bide ben şu tofaşla aynı yedek parça fiyatı meselesine takıldım o nasıl bir zj hayret
hakkı57' Alıntı:zj ler neymişde bizim haberimiz yokmuş ;D ;D ;D ;D
Mustafa E' Alıntı:Hakkı kardeş senin araç şahane duruyo resimleri varsa atsana. Bide unutmadan senin araç 2.5 dizel zannedersem 15-20 kr ancak yakıyodur ;D
hakkı57' Alıntı:sağolun mustafa bey.araç benzinli yanlız ;D yaklaşık 1 lira civarı benzinde yakıyor.
birkaç foto
mustafa drican' Alıntı:benzinli -dizel yakıt karşılaştırması bence çok yanlış,benim 96 zj şuan şantiye ortamında 65-70 kuruş yakıyor,2009 dizel passatım var oda ortalama 25 kuruş yakıyor 2 ay önce passatın enjektörleriyle turbosunu degiştirdim . rakamlar harika . enjektör takım 4800 tl,turbo 3500 tl=8300 .bunu yıl bazında aya bölersek ortalama aylık + 700 tl hem biraz insaflı olalım özel aracımıza binince yeni gelin gibi okşuyoruz, iş arazi araçlarımıza gelince sokak yosması muamelesi yapıyoruz. aynı hassasiyeti bu araçlardada göstersek kolay kolay arıza açmaz ,birde sınıf meselesi var lada ,duster ve 110 defenderi zj ile kıyaslamak (konfor ve rahatlık açısından) büyük yanlışlık ,ben 38 yaşındayım bizde bir reno var alındıgını zorbela hatırlarım ,ilk alındıgında babam bizi döşemelerin poşeti yırtılmasın diye bagaja bindirirdi ;D ;D ;D bana sürekli senin bu araba ne kadar çok bozuluyor diyor,bak benim reno taş gibi hiç bozulmaz der, bende ona çalışmayan araba tabiki bozulmaz derim çünkü yılda 20 km anca gidiyor oda evin önünde durmaktan lastiklerin havası iniyor lastikçiye gidiyoruz, bide bozulacak neyi varki,karpuz kadar motorla motor büyüklügünde aküden başka ,babamın navarası var geçenlerde hanımı köye götürmüş.hanım beni arıyor yetiş dogurmak üzereyim diye araba degil mübarek tank ,yolda giderken kaçtane çakıl taşının üstünden geçersek hepsini sayabiliyorum en ucuz servisi 650 tl ,2009 navara 40.000 tl ,bizim araçlar ortalama 20.000 tl .eli aygı düzgün bir niva alalım desek adamlar uçmuş,12 -13 bin lira istiyor .lafın kısası hem arap atına binelim hem eşşek kadar az yesin ayagına nal istemesin olmaz.rahatına düşkün olan cebinin sogukluguna bakmaz . istiyoruz ki tüm araçları arkada bırakalım ,herşeyi dügmelerle yönetelim yolda kalmayalım üstüne birde aracımız afili olsun yoldan giderken herkes bize baksın ama az yaksın ozaman bilgisayarın başına oturup araba yarışı oynarsak elektirik tüketimi çok az olur.memleketimizde yakıtı araçlarımız yakmıyor ,asıl bunu eleştirmek lazım.petrolden yakıt alırken kaç liralık degilde kaç liradan aldıgımıza bakarsak bana hak verirsiniz ??? ??? ???
AL1820' Alıntı:kimse benzinli ile dizeli kıyaslamadıki, konu sadece bahsi geçen araçların söylendiği gibi yakmaması.. Kaldıki bahsettiğinizjipleri de passat gibi kendi servisine götürüp bir turbo bir enjektör değiştirin bakalım kaç para tutacak.
Yazınızı Çok Geğendim tebrik ediyorum yazan eller dert görmesin elinize sağlık ;Dmustafa drican' Alıntı:benzinli -dizel yakıt karşılaştırması bence çok yanlış,benim 96 zj şuan şantiye ortamında 65-70 kuruş yakıyor,2009 dizel passatım var oda ortalama 25 kuruş yakıyor 2 ay önce passatın enjektörleriyle turbosunu degiştirdim . rakamlar harika . enjektör takım 4800 tl,turbo 3500 tl=8300 .bunu yıl bazında aya bölersek ortalama aylık + 700 tl hem biraz insaflı olalım özel aracımıza binince yeni gelin gibi okşuyoruz, iş arazi araçlarımıza gelince sokak yosması muamelesi yapıyoruz. aynı hassasiyeti bu araçlardada göstersek kolay kolay arıza açmaz ,birde sınıf meselesi var lada ,duster ve 110 defenderi zj ile kıyaslamak (konfor ve rahatlık açısından) büyük yanlışlık ,ben 38 yaşındayım bizde bir reno var alındıgını zorbela hatırlarım ,ilk alındıgında babam bizi döşemelerin poşeti yırtılmasın diye bagaja bindirirdi ;D ;D ;D bana sürekli senin bu araba ne kadar çok bozuluyor diyor,bak benim reno taş gibi hiç bozulmaz der, bende ona çalışmayan araba tabiki bozulmaz derim çünkü yılda 20 km anca gidiyor oda evin önünde durmaktan lastiklerin havası iniyor lastikçiye gidiyoruz, bide bozulacak neyi varki,karpuz kadar motorla motor büyüklügünde aküden başka ,babamın navarası var geçenlerde hanımı köye götürmüş.hanım beni arıyor yetiş dogurmak üzereyim diye araba degil mübarek tank ,yolda giderken kaçtane çakıl taşının üstünden geçersek hepsini sayabiliyorum en ucuz servisi 650 tl ,2009 navara 40.000 tl ,bizim araçlar ortalama 20.000 tl .eli aygı düzgün bir niva alalım desek adamlar uçmuş,12 -13 bin lira istiyor .lafın kısası hem arap atına binelim hem eşşek kadar az yesin ayagına nal istemesin olmaz.rahatına düşkün olan cebinin sogukluguna bakmaz . istiyoruz ki tüm araçları arkada bırakalım ,herşeyi dügmelerle yönetelim yolda kalmayalım üstüne birde aracımız afili olsun yoldan giderken herkes bize baksın ama az yaksın ozaman bilgisayarın başına oturup araba yarışı oynarsak elektirik tüketimi çok az olur.memleketimizde yakıtı araçlarımız yakmıyor ,asıl bunu eleştirmek lazım.petrolden yakıt alırken kaç liralık degilde kaç liradan aldıgımıza bakarsak bana hak verirsiniz ??? ??? ???