ZJ LER ARAZİDE 2 TL YAKIYO TEST EDİLDİ ONAYLANDI...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mustafa E Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 144
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,591
Ynt: ZJ LER ARAZİDE 2 TL YAKIYO TEST EDİLDİ ONAYLANDI...

1,6 standart suzuki 300-350 yakıyor lpgde
2.0 standart olanı 450-500 civarı yakıyor diye biliyorum
motor büyüdükçe yakıt aynı oranda artmıyor demekki

Etiketler

AL1820' Alıntı:
1,6 otomatik benzinli arabalar 450-500 yakıyor
5,2 55-60 çok iy rakamlar lpg de
bencede iyi rakam, kendi gözümle görmedim, ama bilgi sağlam yerden.gerisini bilmem...

Prins lpg li çok bakımlı standart ZJ mi daha 4 ay önce sattım.700 krş net yakıyordu:smiley:)) Ayda ortalama 1000-1200 km yaparım.Ayda bir kered de 100 tl benzin alıyordum:smiley:

outlaw06' Alıntı:
Prins lpg li çok bakımlı standart ZJ mi daha 4 ay önce sattım.700 krş net yakıyordu:smiley:)) Ayda ortalama 1000-1200 km yaparım.Ayda bir kered de 100 tl benzin alıyordum:smiley:
ayarsal, yada kullanım farkından böyle bir fark oluşmuş olabilir. 4,7 vx100 sert kullanımla 60 krş yakıyor şu an.

outlaw06' Alıntı:

rengi yeşilmiydi ? 98 model

yavuz-çelikel' Alıntı:
ayarsal, yada kullanım farkından böyle bir fark oluşmuş olabilir. 4,7 vx100 sert kullanımla 60 krş yakıyor şu an.

Ya bırakın lütfen ya ne serti ne 60 kuruşu aç bakalım yol bilgisayarının tüketim ekranını 120 dedimi kaç litre gösteriyo. Bakın arkadaşlar benim 1.9 TDI oktavia aracım vardı bu binek otomobil ve dikkatinizi çekerim turbo dizel 120-130 km dediğinde tüketim tam 7-8 litre 140-160 dediğindede 11-13 litre gösteriyodu tabi bu düzyolda yokuşta 20-25 litreleri buluyodu.
Nasıl oluyoda 4,7 bir araç sert kullanımda 60 kr yakıyo bunu anlamıyorum ya bizim bindiğimiz araçlar özel yada miletin bindiği araçlar özel.

Evet ZJ lere az yaktıran bir arkadaşımızın başka bi,r konuya yazdığı metni aynen yazıyırum yorumu size bırakıyorum.
;D ;D ;D ;D ;D ;D

Merhaba Tamer, aramıza hoşgeldin! Eğer aracını arazide ve şehir içinde kullanacaksan ve GÜÇ peşindeysen, sık sık arıza yapmasını istemiyorsan, heryerde parçasını ''tofaş'' fiyatına almak istiyorsan, kendin söküp takmak istiyorsan, ''bir tofaş'tan az fazla yaksın nihayetinde o bir V8 diyorsan''; ZJ yi tek geçerim. Ben 1.5 yıldır kullanıyorum çok memnunum. Bu arada aracımı satıyorum bilgin olsun. (başka bir araç aldığım için satılık!)

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Özellikle yazının son kısımlarına dikkat ederseniz tofaştan niye azıcık fazla yaktığını anlarsınız.
Bide ben şu tofaşla aynı yedek parça fiyatı meselesine takıldım o nasıl bir zj hayret :smiley:

Mustafa E' Alıntı:
Evet ZJ lere az yaktıran bir arkadaşımızın başka bi,r konuya yazdığı metni aynen yazıyırum yorumu size bırakıyorum.
;D ;D ;D ;D ;D ;D

Merhaba Tamer, aramıza hoşgeldin! Eğer aracını arazide ve şehir içinde kullanacaksan ve GÜÇ peşindeysen, sık sık arıza yapmasını istemiyorsan, heryerde parçasını ''tofaş'' fiyatına almak istiyorsan, kendin söküp takmak istiyorsan, ''bir tofaş'tan az fazla yaksın nihayetinde o bir V8 diyorsan''; ZJ yi tek geçerim. Ben 1.5 yıldır kullanıyorum çok memnunum. Bu arada aracımı satıyorum bilgin olsun. (başka bir araç aldığım için satılık!)

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Özellikle yazının son kısımlarına dikkat ederseniz tofaştan niye azıcık fazla yaktığını anlarsınız.
Bide ben şu tofaşla aynı yedek parça fiyatı meselesine takıldım o nasıl bir zj hayret :smiley:

zj ler neymişde bizim haberimiz yokmuş ;D ;D ;D ;D

hakkı57' Alıntı:
zj ler neymişde bizim haberimiz yokmuş ;D ;D ;D ;D

Hakkı kardeş senin araç şahane duruyo resimleri varsa atsana. Bide unutmadan senin araç 2.5 dizel zannedersem 15-20 kr ancak yakıyodur ;D

Aracını satmayla işi olmayan gündelik kullanan, araç sahiplerinin söyledikleri, yazdıklarım.Sizinki 1 lira yaksın onlar 60 krş. konu biter benim için.

Mustafa E' Alıntı:
Hakkı kardeş senin araç şahane duruyo resimleri varsa atsana. Bide unutmadan senin araç 2.5 dizel zannedersem 15-20 kr ancak yakıyodur ;D

sağolun mustafa bey.araç benzinli yanlız ;D yaklaşık 1 lira civarı benzinde yakıyor. :(

birkaç foto

toyotatantrmaoffroad1.jpg

toyotatantrmaoffroad36.jpg

toyotatantrmaoffroad96.jpg

toyotatantrmaoffroad52.jpg

toyotatantrmaoffroad149.jpg

benzinli -dizel yakıt karşılaştırması bence çok yanlış,benim 96 zj şuan şantiye ortamında 65-70 kuruş yakıyor,2009 dizel passatım var oda ortalama 25 kuruş yakıyor 2 ay önce passatın enjektörleriyle turbosunu degiştirdim . rakamlar harika . enjektör takım 4800 tl,turbo 3500 tl=8300 .bunu yıl bazında aya bölersek ortalama aylık + 700 tl hem biraz insaflı olalım özel aracımıza binince yeni gelin gibi okşuyoruz, iş arazi araçlarımıza gelince sokak yosması muamelesi yapıyoruz. aynı hassasiyeti bu araçlardada göstersek kolay kolay arıza açmaz ,birde sınıf meselesi var lada ,duster ve 110 defenderi zj ile kıyaslamak (konfor ve rahatlık açısından) büyük yanlışlık ,ben 38 yaşındayım bizde bir reno var alındıgını zorbela hatırlarım ,ilk alındıgında babam bizi döşemelerin poşeti yırtılmasın diye bagaja bindirirdi ;D ;D ;D bana sürekli senin bu araba ne kadar çok bozuluyor diyor,bak benim reno taş gibi hiç bozulmaz der, bende ona çalışmayan araba tabiki bozulmaz derim çünkü yılda 20 km anca gidiyor oda evin önünde durmaktan lastiklerin havası iniyor lastikçiye gidiyoruz, bide bozulacak neyi varki,karpuz kadar motorla motor büyüklügünde aküden başka ,babamın navarası var geçenlerde hanımı köye götürmüş.hanım beni arıyor yetiş dogurmak üzereyim diye araba degil mübarek tank ,yolda giderken kaçtane çakıl taşının üstünden geçersek hepsini sayabiliyorum en ucuz servisi 650 tl ,2009 navara 40.000 tl ,bizim araçlar ortalama 20.000 tl .eli aygı düzgün bir niva alalım desek adamlar uçmuş,12 -13 bin lira istiyor .lafın kısası hem arap atına binelim hem eşşek kadar az yesin ayagına nal istemesin olmaz.rahatına düşkün olan cebinin sogukluguna bakmaz . istiyoruz ki tüm araçları arkada bırakalım ,herşeyi dügmelerle yönetelim yolda kalmayalım üstüne birde aracımız afili olsun yoldan giderken herkes bize baksın ama az yaksın ozaman bilgisayarın başına oturup araba yarışı oynarsak elektirik tüketimi çok az olur.memleketimizde yakıtı araçlarımız yakmıyor ,asıl bunu eleştirmek lazım.petrolden yakıt alırken kaç liralık degilde kaç liradan aldıgımıza bakarsak bana hak verirsiniz ??? ??? ???

hakkı57' Alıntı:
sağolun mustafa bey.araç benzinli yanlız ;D yaklaşık 1 lira civarı benzinde yakıyor. :(

birkaç foto

Araç şahane kardeş güle güle bin.
Bide öyle ortalık yerde arabam 1 lira yakıyo deme valla topa tutarlar seni ;D ben bi arazi yaptım zj ile yakıtı ölçtüm ve bu konuyu açtım millet beni burdan topa tuttuğu gibi özeldende topa tutuyolar.
;D ;D ;D

mustafa drican' Alıntı:
benzinli -dizel yakıt karşılaştırması bence çok yanlış,benim 96 zj şuan şantiye ortamında 65-70 kuruş yakıyor,2009 dizel passatım var oda ortalama 25 kuruş yakıyor 2 ay önce passatın enjektörleriyle turbosunu degiştirdim . rakamlar harika . enjektör takım 4800 tl,turbo 3500 tl=8300 .bunu yıl bazında aya bölersek ortalama aylık + 700 tl hem biraz insaflı olalım özel aracımıza binince yeni gelin gibi okşuyoruz, iş arazi araçlarımıza gelince sokak yosması muamelesi yapıyoruz. aynı hassasiyeti bu araçlardada göstersek kolay kolay arıza açmaz ,birde sınıf meselesi var lada ,duster ve 110 defenderi zj ile kıyaslamak (konfor ve rahatlık açısından) büyük yanlışlık ,ben 38 yaşındayım bizde bir reno var alındıgını zorbela hatırlarım ,ilk alındıgında babam bizi döşemelerin poşeti yırtılmasın diye bagaja bindirirdi ;D ;D ;D bana sürekli senin bu araba ne kadar çok bozuluyor diyor,bak benim reno taş gibi hiç bozulmaz der, bende ona çalışmayan araba tabiki bozulmaz derim çünkü yılda 20 km anca gidiyor oda evin önünde durmaktan lastiklerin havası iniyor lastikçiye gidiyoruz, bide bozulacak neyi varki,karpuz kadar motorla motor büyüklügünde aküden başka ,babamın navarası var geçenlerde hanımı köye götürmüş.hanım beni arıyor yetiş dogurmak üzereyim diye araba degil mübarek tank ,yolda giderken kaçtane çakıl taşının üstünden geçersek hepsini sayabiliyorum en ucuz servisi 650 tl ,2009 navara 40.000 tl ,bizim araçlar ortalama 20.000 tl .eli aygı düzgün bir niva alalım desek adamlar uçmuş,12 -13 bin lira istiyor .lafın kısası hem arap atına binelim hem eşşek kadar az yesin ayagına nal istemesin olmaz.rahatına düşkün olan cebinin sogukluguna bakmaz . istiyoruz ki tüm araçları arkada bırakalım ,herşeyi dügmelerle yönetelim yolda kalmayalım üstüne birde aracımız afili olsun yoldan giderken herkes bize baksın ama az yaksın ozaman bilgisayarın başına oturup araba yarışı oynarsak elektirik tüketimi çok az olur.memleketimizde yakıtı araçlarımız yakmıyor ,asıl bunu eleştirmek lazım.petrolden yakıt alırken kaç liralık degilde kaç liradan aldıgımıza bakarsak bana hak verirsiniz ??? ??? ???

kimse benzinli ile dizeli kıyaslamadıki, konu sadece bahsi geçen araçların söylendiği gibi yakmaması.. Kaldıki bahsettiğinizjipleri de passat gibi kendi servisine götürüp bir turbo bir enjektör değiştirin bakalım kaç para tutacak.

AL1820' Alıntı:
kimse benzinli ile dizeli kıyaslamadıki, konu sadece bahsi geçen araçların söylendiği gibi yakmaması.. Kaldıki bahsettiğinizjipleri de passat gibi kendi servisine götürüp bir turbo bir enjektör değiştirin bakalım kaç para tutacak.

Aynen katılıyorum...

Arkadaşlar niye hala ısrar ediyosunuz bu araçlar hem yakıt hemde bakım yönünden çok masraflı araçlar bu araçları az yakıyomuş, masrafları azmış gibi gösterme gayretinden vaz geçin daha öncede dediğim gibi pahalı ama hastayım demek daha mantıklı bence.

mustafa drican' Alıntı:
Yazınızı Çok Geğendim tebrik ediyorum yazan eller dert görmesin elinize sağlık ;D ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.