Zincir mi? Kar Lastiği mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan baymineral Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,604
Ynt: Zincir mi? Kar Lastiği mi?

cheg' Alıntı:
tuzu gitsin diyemi...

tabi tabi genel temizlik gibi düşünün.

Çünkü olası yol tuzlaması için kullanılan tuz,plastik aksam arasında kalıcak kar-çamur v.s gibi uzun vadede zararlı olabilcek şeylerin temizlenmesi gibi düşünün.

Etiketler

bu kadar sohbet ve bilgiye ramen göremediğim birşey var bu şartlarda at lermi iyi mt lastiklermi benim aracımda federal 235/85 R /16 mt lastik var bu lastiğin ıslak zemin buz hafifkar ve derin kar performansları nasıldır

dron' Alıntı:
bu kadar sohbet ve bilgiye ramen göremediğim birşey var bu şartlarda at lermi iyi mt lastiklermi benim aracımda federal 235/85 R /16 mt lastik var bu lastiğin ıslak zemin buz hafifkar ve derin kar performansları nasıldır

Onur Bey;

Kış şartlarında,A/T tipi lastikler M/T tipi lastiklerden daha güvenlidir. ;)

Diğer soruya ise,müsadenizle ben cevap vermiyim. :smiley:

dron' Alıntı:

Onur bey islak, buz ve derin karda çok dikkatli kullanmanızı tavsiye ederim. O lastikler bunların dışında bol çamurda güzel iş yapıyor. Diğer durumlarda aman dikkat diyorum. Saygilar Meriç

sportage' Alıntı:
arkadaşlar bf goodrich allterrain ta lar nasıl karda memnun olan varmı
on numara bi lastiktir kulübümüzde yaklaşık 25 araç var en az 15 aaraçta bu lastikler var benim aracımda dahil karda iyi çamurda iyi kayada parçalanmıyor patlamıyor kesinlikle al derim asfaltada rahatsız etmiyor lastikler

sırf çamur diyorsan tabiki olmaz diş aralığı daha açık olması gerek fakat şuda var 20 cm karda çok tırmalarsın çamur lastikleriyle arkadaşlarda çamur lastikleride var diş araları baya baya açık onların gittiği her yere gidiyorum onların geçtiği çamur bataktan geçiyorum hatta onların battığı yerde ben daha uzun gidiyorum bilmiyorum artık lastiktenmi araçtanmı

Normal bir kar da kar lastiği hele 4x4 için yeterlidir diye düşünüyorum. ancak buz başka bir olay. ben yüzeyi bozuk buzun yol tutuşta faydalı bile olabildiğini gördüm. ancak düz buzda ( eridikten sonra donan ve buz pisti gibi olan buz ) zincir şart . 4 teker zincir en iyisi bu durumda. ancak tek takım varsa aracın çeker lastiklerine takmak gerekiyor ve bu durumda önden çekişli araçlar avantajlı. hem çekiş için hem de yönlendirme için. arkadan çekişli araçlarda çekiş sağlamak için arkaya takılan zincir yönlendirmede sorun yaratabiliyor. ( 4 x 4 araçlarda yine ön derim mantıken, denemedim ) Önden çekişli araçlar avantajlı derken bu arkası kaymaz anlamına gelmiyor ne yazık ki . sadece avantaj sağlıyor. zor şartlarda arka kayıp zor anlar yaşatabilir. ben yaşadım. kışın kar lastiği, en ufak şüphede zincir ve mümkünse 4 teker. araca verdiği zarar yaşamdan daha önemli değil bence. palet ve çivi hakkında deneyimim yok. çivili lastik takılı bir volvo'nun karda harikalar yarattığını duydum sadece.

işim içine cam buz girdiğinde her şey hikaye malesef, normal karlı yol şartlarında m/t de olsa a/t de olsa oldukça iş görüyor, zincir her daim araç ta bulunmalı +s lastikler kış için olması gereken ekipman kısacası zemine göre lastik ama maddiyat işin tuzu biberi olacağı için zor tabi. ülkemizin batısında şehir yollarında a/t ler oldukça tatminkar ama arazide m/t ler daha kullanışlı oluyor. işin özü zincirsiz her zaman bulunmalı.

Bencede zincir olmalı ...4x4 lar için karda kış lastikleri kullanmak en iyi çözümdür.a/t lastik de olabilir ama m/t ile güvenlilik çok düşer.cam gibi buz olunca hiçbiri fayda etmez o zamanda zincir....

otomobil için kışlık lastik herzaman şart. 4x4 özelliği olan yüksek araçlar için ise AT latikler karlı zeminde iş görüyor yanlız buzda kışlık lasitkler daha sağlam tutunuyorlar. yinede AT lastikli araçlar için sürekli buz olmayan iklimlerde bence kışlık tekerlekler lükstür.HT lasitkli arazi aracı çok tehlikeli oluyor buz zeminde. mümkünse zincir bulundurmak daha iyi olur.

çamurda mt lastik

karda kışda kış lastiği

buz da zincir yada çivili lastik yada kar paleti .

anladığım kadarıyla bu şekilde .

kış yaklaşıyor .

geçen yıl ocak ayında biraz aceleyle ve stok bulunamadığından bulabildiğim en ucuz lastiği aldım fazla araştırma şansım olmadı.

aldığım lastik silverstone mt 117 ex modeli 215/75/16 [225 70 16 aracın orjinal lastik boyutu]

taban dar ama azcık yükseldi araç.

ex.jpg

sormak istediğim bir kaç nokta var.

öncelikle bu lastik çamur kar ve buzda ne derece işe yarar.tüm koşullarda 10 üzerinden kaçtır performansı.uzun yolda kullanılmayacak.

çivi takılabiliyor sanırım. çok fazla buz olmamakla beraber tepelerin kuzey yamaçlarındaki yollar da kar donmuş oluyor. kısmen de cam gibi buz oluyor .güney yamaçları çamur+kar.

havalar iyice soğuyunca çivi taktırsam çamurda asvaltta zararı olurmu lastiğe.

bu lastikden çok daha iyi performans gösterir dediğiniz lastikleri değiştirmemi kesinlikle tavsiye edebileceğiniz bu boyutta marka model varmı maximum 245/70/16 takılabiliyor.

silverstone extreme ler çok daha iyi görünüyor araştırdığım kadarıyla .ama bu ölçüde modeli yok.

buzda mt den memnun değilim . kış lastiği almaya kara verdim .gerekli oluncada zincir takacağım.

peki alabileceğim en iyi kış lastiği mt özelliğide olsa iyi olur .

kışın yol şöyle oluyor. %50 çamur %30 kar çamur %10da buz .

şimdi buna göre elimdeki mtler le devam mı edeyim.yoksa kış lastiğimi alyım .çoğunlukla çamur çünkü.kış lastiği alın derseniz çamurdada iyi performans hangisinde olur .mümküns amrka model de tavsiye ederseniz sevinirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri