Deniz ve ömer arkadaşlarım...
Bizim bu bahsettiğimiz konunun dışında bir konudur bu bahsettiğiniz "satılabilir ama taşınamaz olması..."
Bizler saldırı yada kendimizi savunmak amaçlı vs. gibi bir sebep ile istemyoruz bu bıçakları...
Biz bu bıçakları doğa sporları ekipmanı olarak görüyor ve de bu sebepten dolayı ihtiyaç duyuyoruz...
Günlük olarak yanımızda taşımak vs. değil amacımız...
Hepimiz şehir hayatı yaşıyoruz.. Çakı, bıçak...vs. taşımayı gerektirecek bir sebep şahsım adına göremiyorum...
Ben bir denizciyim ve denizcilerin hiçbir zaman yanından ayırmayacağı el feneri, çakı ve düdük; Gemide her zaman üzerimdeyken, karada(şehir hayatında) cep telefonum haricinde hiçbirine ihtiyaç duymuyorum... Yalnız doğa sporları ile ilgliiysen, ihtiyaç listesinin en başında çakı ve bıçak gelir...
Sizin bahsettiğiniz taşımak yasak ama satmak serbest konusuna gelince; (Şahsi yorumum)
Satmak serbest; Çünkü alıp evinde bulundurabilirsin yada doğa sporları ile ilgiliyken doğa şartlarında taşıyabilirsin...
Taşımak yasak; Çünkü şehir hayatında çakı veya bıçak taşımayı gerektirecek bir sebep yok! Eğer ki şehir hayatında bıçak yada çakı taşıyorsan zaten farklı amaçların var demektir... İyikide yasak... Herkesin yanında çakı yada bıçak taşıdığını düşünsenize...
Bir anlık kızgınlıkla, nelere sebebiyet olabileceğinide göz önünde bulundurun...
Siz kendi sinirinize sahip olabilecek kadar aklınız başınızda olabilir ama herkes sizin gibi değil...
O çakı yada bıçak taşıyanlardan biri kötü bir amaç ile belki size değil, ama sizin yakınlarınıza zarar verebilir...
Bunun pekçok örneğini görüyoruz Türkiyede...
Bazı şeyleri başımıza gelmeden, yaşamadan ders çıkartmak gerekir...
Saygılarımla