Yükseltme - Lift Kit

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 186
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 66,906
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Yükseltme - Lift Kit

Evet bende gerçekten merak ettim. Türkiyede landrover ı resimdeki bu hale getirmenin bedeli nedir ? Aslında direk bir servis bunun işçilik dahil bedelini verebilseydi çok iyi olurdu. Hatta reklam bile yapabilirler aslında. Mesela ortalama şu kadara aracınızı alın bizde şu fiyata aracınızı bu hale getirelim. Eger makul çıkarsa inanın LR satışları patlar. Biraz işçilikten kısıp ucuz bir paket fiyat verebilirler sanırım. Zaten aslında çok bir işçilikte yok galiba.
Vinç , akü, Tekerlek ,jant, yükseltme, ön arka tampon degiştirme , iki adet sis farı(orjinale gerek yok) ,kartel koruma, snorkel ilave var mı?

Etiketler

Abi bende aynı jantlar , aynı miktar yükseltme kiti, aynı boy lastikler, aynısından çamurluk ağızları mevcut,

isteyene aracını bu hale getirabilirim orjinal parçalar kullanılırsa maliyet

500 ytl yukseltme kiti
600 ytl jantlar
1400 ytl lastik (markaya göre aşağı yada yukarı çıkabilir)
1900 ytl çamurluk kiti (350 ytlye yerlisi hazırlanabilir)
600 ytl arka tampon
600 ytl rock slider
1500 ytl ön -arka dereceli radius arm (isteğe bağlı kullanılmayabilir)
250 ytl poly bush kiti
750 ytl ön tampon
300 ytl sump guard
250 ytl difransiyel muhafazaları
800 ytl en azından sadece arka için o lastilerle kesilmemesi için ashcroft heavy duty akslar x 2 olabilir
1500 ytl düşük oranlı ayna mahruti (33 inche kadar v8 için gerekmez, 300 tdi i çok yorar, yokuş çıkmaz)

heralde bir defender parası etmiştir toplamda ;D bunlar yaklaşık fiyatlar ama 3 aşağı 5 yukarı durum budur.

Ben bunların daha fazlasını yaptım (Safari snorkel,portbagaj,detroit locker,vinç, sis farları, car-pc, ayrıca geri vites kamerası,vcd player , şalter, sis farları, 2000 euroluk lpg kiti, +5 adet bfg AT+aluminyum jant gibi ), çamurluk ağızlarını monte etmesi kaldı, boşuna uğraşmayın benim koca oğlanı daha uygun fiyata veririm.

Selamlar

Bağışlayın cehaletimi bu araç Discovery I mi? II mi? Sanırım süspansiyon sistemleri de farklı...
Discovery 1 için Trailmaster heavy duty liftkit, 2 helezon ve 4 amortisör, 2000 Euro civarı diye hatırlıyorum...50mm lift sağlıyor..
Sizin bahsettiğiniz 500ytl lik liftkit helezonların üzerine takoz konarak mı yapılıyor?

Jeepcj7' Alıntı:
Bağışlayın cehaletimi bu araç Discovery I mi? II mi? Sanırım süspansiyon sistemleri de farklı...
Discovery 1 için Trailmaster heavy duty liftkit, 2 helezon ve 4 amortisör, 2000 Euro civarı diye hatırlıyorum...50mm lift sağlıyor..
Sizin bahsettiğiniz 500ytl lik liftkit helezonların üzerine takoz konarak mı yapılıyor?
Hayır takozla değil, Bearmach 4 adet mavi helezon, isteğine gore 2" veya 4" buna uygun 4 adet heavy dutyamortisörden oluşuyor. fiyatlar yaklaşık tır , fren hortumu ıvır zıvır 500-600 ytl ye hallolur.

Araç Discovery I

Selamlar

Bu bahsettiğin parçalar herhalde orjinal parçalar abi? Misal, tampon vb. gibi malzemeleri burada yaptırabiliriz diye düşünüyorum. Örnek bir tampon modeli çizip ustaya verdim mesela bakalım ne fiyat verecek :smiley: Yurtdışı sitelerde çok güzel tamponlar var ama fiyatları epey tuzlu :D

VitaEsMorte' Alıntı:
Bu bahsettiğin parçalar herhalde orjinal parçalar abi? Misal, tampon vb. gibi malzemeleri burada yaptırabiliriz diye düşünüyorum. Örnek bir tampon modeli çizip ustaya verdim mesela bakalım ne fiyat verecek :smiley: Yurtdışı sitelerde çok güzel tamponlar var ama fiyatları epey tuzlu :D

Şöyle söyliim , orjinal tamponun aynısını yaptırmaya kalktım 500 kusur ylt fiyat verdiler hemde demir, orjinaller sertleştirme işlemine tabi tutulduğundan çelikleşiyor bu yüzden tercih sebebim oldu, matkapla delmen gerektiğinde 3-5 matkap kırıp yaktıktan sonra ancak yarısı deliniyor, fiyat 500 ytl yi aşarsa orjinallerini almanı tavsiye ederim.

Selamlar

Peki istediğim tampon 8 sis farı monte edilmiş ve ortasında gümüş kaplamalı Land Rover yazısı olan bir tamponsa? ::smiley:

;D ;D ;D ozaman sana bir kuyumcu lazim , hic tamponcularla ugrasma.

VitaEsMorte' Alıntı:
Peki istediğim tampon 8 sis farı monte edilmiş ve ortasında gümüş kaplamalı Land Rover yazısı olan bir tamponsa? ::smiley:

discovery-V8' Alıntı:
;D ;D ;D ozaman sana bir kuyumcu lazim , hic tamponcularla ugrasma.

Abi küçük birşey sadece :D

ARB_bar_delux2.jpg

Bu tamponun ön tarafındaki köşeleri ve vinç yapısını çıkartıp gövde içerisinde 6 veya 8 tane küçük sis farı olacak şekilde bir model çizdim. Şu an bir piyasa araştırması yapıyor usta, bakacağız artık ::smiley:

MKG in aracinda winc tamponuna gomulu hellanin mercekli sisfarlari var fiyatlari epey tuzlu, ama ebatlari cok kucuk tamponun direncini azaltmadan ancak onlardan takabilirsin. yada tamponu cok kalin malzemden yapman lazim , veya direnc noktalarina kopruleme parcalari kaynattirman lazim yoksa karton gibi sallanir.

eger winçleme, çekme itme işlerinde kullanmıyacaksan dura-alüminyumdan çok güzel olabilir.

valla süper fiyat! Cj'lere bu fiyatlara liftkit bulamıyoruz... Bodylift yada makas küpesinden yükseltme demiyorum tabii... 4 tane heavy duty makas takıncada..böbrek taşlarınız özenle dökülür.. :D

discovery-V8' Alıntı:
Hayır takozla değil, Bearmach 4 adet mavi helezon, isteğine gore 2" veya 4" buna uygun 4 adet heavy dutyamortisörden oluşuyor. fiyatlar yaklaşık tır , fren hortumu ıvır zıvır 500-600 ytl ye hallolur.

Araç Discovery I

Selamlar

discovery-V8' Alıntı:
MKG in aracinda winc tamponuna gomulu hellanin mercekli sisfarlari var fiyatlari epey tuzlu, ama ebatlari cok kucuk tamponun direncini azaltmadan ancak onlardan takabilirsin. yada tamponu cok kalin malzemden yapman lazim , veya direnc noktalarina kopruleme parcalari kaynattirman lazim yoksa karton gibi sallanir.

eger winçleme, çekme itme işlerinde kullanmıyacaksan dura-alüminyumdan çok güzel olabilir.

Abi MKG kimdir ::smiley:

unimog-cu in mystery' Alıntı:
Yavuz abi detroit kilidi nerden temin ettiniz? Ve taktırmak ne kadara mal oldu, monte edilmesi dahil?

Türkiye distribütörü vardı Aşarmak makine ama galiba iş değiştirmişler, şimdi Anıl oto veya Hüseyin usta getirtebiliyor , %100 kilit (no-spin) 1000, 1100 ytl civarındaydı en son şu andaki fiyatını bilmiyorum, hava veya selenoidle devreye girenler, limited slip ler daha pahalı olmalı , arka için no-spin çok iyi bir seçenek ama önde kullanamazsınız. ön için true track yada ARB nin havalı kilitleri var.

Selamlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,638
Kaydolan Son Üyemiz
kerimov

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri