Bugün yine öyle denk geldi, Bulgurlu tavuk yapıyorum. Bu benim için çok özel bir yeri olan bir babaanne yemeği.
Önce soğanı minik küpler halinde doğrayıp çiçekyağında pembeleşinceye kadar kavuruyorum. Sonra iki çorba kaşığı salçayı ekleyip kavuruyorum. Üzerine su ekleyip tuzunu koyuyorum. Bir kaşık jalepeno biberi yada cin biberi veya biberiye turşusundan ekliyorum. Bu yemeğe acımsı bir tat ekleyecek. Sonra efendim bagetleri içine koyup yaklaşık 30 dk çok kısık ateşte için için pişiriyoruz. Son olarak içine bulgurunu salıyoruz. Fakat bulgur çok olmamalı, foşur foşur suda da yüzmemeli ama pilav kadar da kuru olmayacak. Takip ederek takribi 20dk daha kısık ateşte tutuyoruz yemeğimizi. Vee afiyet olsun!...