Ynt: Kamp - Karavan için Faydalı Ekipmanlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mycamper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 505
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 64,450

Etiketler

Ynt: Ynt: Kamp - Karavan için Faydalı Ekipmanlar

Bakırköy'lü ve fenerli arkadaşım alacağını bilseydim, son kalanı da alır sana ulaştırırdım.
Selçuk

İş çıkışı gittim Maltepe'dekine, kalmadı dediler. Yolda gelirken bir iki tanesine de baktım. Yoktu.

İş çıkışı koştura koştura gittim ama yetişemedim. Mağaza müdürü de şaşırdı. Bu gün 4 tane sattık daha sonra isteyenler de çıktı dedi. Bunların satışı böyle hızlı olmuyor galiba :smiley: . Ne bilsin, Gezenbilir farkı işte. Sonra başka bir mağazayı telefonla arayıp beni oraya yönlendirdiler. Maltepe Atatürk Cad. No:110 adresindeki BİM'e gittim. 3 tane tente vardı. Birini aldım. 19:15 itibariyle iki tane kaldı. Yetişen alır :D . Yanlız şunu belirteyim; kapalı hali bile çok uzun. Otomobiliyle geziye gidecekler için uygun değil. Ben bagaja uzun uğraşlar sonucunda yerleştirebildim. Bagajda bayağı yer kaplıyor. Symbol'ün de bagajı bayağı büyüktür. Daha küçük bagaja hiç olmaz. Ben gezilere iki kişi gittiğim için arka koltuğa koyacağım. Kalabalık gidenlerin bu şansı da yok.

selsun' Alıntı:
Bakırköy'lü ve fenerli arkadaşım alacağını bilseydim, son kalanı da alır sana ulaştırırdım.
Selçuk

Selçuk dostum teşekkür ederim. Düşünmen yeter.

Hakan bey bana söyleseydin sana da alırdım neyse yetişebilmişsin,
ürün uzun ama pratik olması çok güzel öbür çardaklarda zaten bundan çok kısa değil, onlarıda tek tek boruları birbirine geçirerek kurabiliyorsun vakit kaybından başka birşey değil

Ürünün su geçirgenliği konusunda olumsuz bir eleştiri vardı. Yağmur altında kullanan arkadaşlar deneyimlerini iletirse faydalı olacaktır. Mevsim itibarı ile fiyatı uygun ama sanırım biraz farkla piyasada her zaman bulunabilen bir ürün.

Ben güneşlik amaçlı aldım ama yağmurda da kullanılır sanırım. Yağmur geçiriyorsa kolayı var. Nalburdan 3m naylon kestirilip üzerine atılır. 4 köşesinden de bağladınmı yağmur falan geçirmez.

Rüzgarlı havanın çözümü yok. Dört tarafından iple yere gerdirseniz bile uçabilir. Sonuçta sert fırtınalarda ahşap pergolalar, çardaklar bile uçuyor.

Bahsi geçen tenteyi yağmurlu ve rüzgarlı bir kampta kullandık, berbat bir şey..Sadece yazın durağan havada güneşlik olarak kullanmayı düşünenlerin ilgilenmesini tavsiye ederim..Toplanabilen tip mekanizmaya sahip olduğu için lıngır lıngır sallanıyor, çadır kurar gibi gerdirme ipleri ile yere sabitlemek gerekiyor, bu seferde iplerle uğraşıyorsunuz, kaçıranlar üzülmesin zaten değmezdi...

atiladi' Alıntı:
Bahsi geçen tenteyi yağmurlu ve rüzgarlı bir kampta kullandık, berbat bir şey..Sadece yazın durağan havada güneşlik olarak kullanmayı düşünenlerin ilgilenmesini tavsiye ederim..Toplanabilen tip mekanizmaya sahip olduğu için lıngır lıngır sallanıyor, çadır kurar gibi gerdirme ipleri ile yere sabitlemek gerekiyor, bu seferde iplerle uğraşıyorsunuz, kaçıranlar üzülmesin zaten değmezdi...

ben borulu olanını kullanıyorum o da 3x3, 50tl aldım, kurulması en erken yarım saat, kalite olarak boruları çok ince ve plastik montaj parçalarında köşeler kırılmaya başladı, bu tenteyide kurduğunuzda yere ip vasıtasıyla sabitlemeniz lazım yoksa hafif bir rüzgarda uçabilir
kısaca portatif tentelerin hepsinde aynı sorunu yaşıyorsunuz

Haklısınız, bahsettiğiniz model dahada kötü, köşe aparatları plastik ve kırılıyor..Piyasada boru çapı 4 cm olan modeller var(200 TL civarı), yazın alıp kullandım, üst brandası trambolin gibi lastiklerle gerdirilen bir sistem ile geriliyor, kumaşı yağmur rezistanslı, borular 4cm çapında, statik boyalı bir malzeme, tabiri caizse kale gibi birşey, fotografını bulamadığım için yayınlıyamıyorum, bulursam eklerim, tek kusuru, köşe aparatları biraz büyük ...Kısaca bu tip malzemeler 19TL'den 300 TL'ye kadar var, her fiyatında kalitesi farklı, ucuz bir modelden çok şey beklemekde zor..

bu malzemenin bana cazip gelen kısmı çok kolay kurulabilmesi ve toplanabilmesi, hatta bayanlar bile hiç zorlanmadan kullanabilirler ( öbür sistemde boruları numaralarına göre birleştirmek zorundasınız iskelet kurulduktan sonra kumaş örtüsünü geçirip, yardım alarak ayağa dikebiliyorsunuz )
biraz da dikkatli kullanılırsa rahat iki-üç sene gider diye düşünüyorum

Söyleyebileceğim altında otururken biraz kuvvetli yağmur yağmaya başlarsa, sanki birisi boya tabancasına su koymuş üzerinize spreyliyormuş gibi suyu geçirdiğinin, kanıtlanmış olması, herşey ıslanıyor, düşünenler extra tedbirinide almayı unutmasın...

Merhabalar,
Ben tenteden aldım.
Kurulması ve toplanması gayet kolay. Yerin durumuna göre basit sabitleme olanakları da var.
İletilen sakıncaları, tenteyi öncelikle güneş kesme amaçlı aldığım için önemsemiyorum.
Yağmur faktörü için Aslan Ahmet arkadaşımızın önerdiği gibi üzerine naylon atmak olabilir veya su geçirmezlik sağlayan spreylerden tenteye uygulamak olabilir.

Gezekalın...
Selçuk

Tentenin su geçirmezliğini sağlamak için,4-5 adet mumu hafif ısıtıp topak haline getirerek kumaşa üstten özellikle dikiş yerlerine sürerseniz iyi bir izolasyon sağlanabilir.
Yaz ayında biraz sıcağı görünce kumaşa daha iyi işleyeceğinden uzun zaman iş görür.
Levent

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR