Ynt: 1.Geleneksel Taraklı Karavan Festivali (1-5 Haziran 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 125
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,484

Etiketler
Taraklı gezisi benim ilk toplu kampım oldu.Bu nedenle unutulmayacak bir iz bıraktı.Karavancı katlımcı arkadaslarla daha sık kamp yapmak isterim.Tadı damagımda kaldı.Bir sonraki kamp toplantısını sabırsızlıklla bekliyorum.Taraklı için emeği geçen herkese teşekkür ederim.Yeteri kadar resim olduğundan ayrıca bende benzer resimler koymadım.
Ömer Aktaş

Taraklı karavan festivaline gelirken Taraklı hakkında çok az bilgiye sahiptik az çok araştırmalarımız sayesinde yapılan başarılı ve akıllı hamleler ile gelecekte güzel bir turizm beldesi olacağını görünce çok daha net anladık.Öncelikle bu konuya gönül vermiş tüm misafirperver Taraklı halkına, Mülki ve İdari yetkililere ve çalışanlarına böylesine güzel çalışmalar yaptıkları ve Karavan festivali adı altında bu tip organizasyonları başarı ile gerçekleştirdikleri için çok çok teşekkürler...
Yakın bir zamanda karavanımızı sattığımızdan dolayı festivale micro caddy camper ile katıldık üzüldüğüm tek şey keşke 1 gün öncesinden orada olsaydım ve karavanımı sattığım içindi, şu an 4 yaşında olan kızım Tamay onda büyümüştü ve bana kamp alanında onun için karavanın daha şimdiden ne kadar büyük bir tutku olduğunu bir kez daha hatırlattı hele ki değerli büyümüz Erol (dede) amcanın tecrübelerini dinledikçe bu güzel tutkunun geçmeyeceğini ve en kısa zamanda tekrar bir kamp taşıtı sahibi olmam gerektiğini anladım.
Bizlere kamp alanına girdiğimiz andaki yakın dostlukları ile karavansızlığımızı unutturdukları için İlhan abimize , Ayşe Soner çiftine ve diğer arkadaşlarımıza buradanda teşekkür ederiz.

En son olarak bu organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen önceleri yazılarından tanıdığım daha sonra yüzyüze sohbet etme imkanı bulduğum Şaban Mergül bey'e bu oluşumu karavancılar adına organize eden Erdal Bey'e, tüm yerel yetkililere, ağızımızı lezzetleri ile tadlandıran sponsorlara ve çalışanlarına C.tesi akşamı organize edilen ve başarı ile altından kalkılan güzel organizasyonda emeği geçen tüm öğrenci kardeşlerimize teşekkürlerimizi sunarız.Böylesine güzel organizasyonların dahada başarı ile artarak tekrarlanmasını dileyerek sağlıklı mutlu günler geçirmenizi dileriz.

Bu tür festivallerin misafirleri bazen karavancılardır, bazen fotoğrafçılar bazen de turistik gezi ile gelen insanlar. İlk etapta yörelerin tanıtımı için elzem olduğu düşünülse de,
2007 de yapılan festivalden sonra herhangi bir karavancının Nallıhan'a uğradığını zannetmiyorum. Fotoğrafçılar bile aynı yere bir daha organizasyon yapmaz. Ayn kader Taraklı için de geçerli. Yerel yetkililer elinden geleni yapıyor ama festival haricinde karavancıların oraya tekrar gideceğinden pek emin değilim.
Bir başka festivale, bir başka ağırlanmaya diyelim :smiley:

Burası için farklı bir durum olabilir,belediye Taraklı yı yukarıdan gören güzel bir park yeri yapıyor.Güzergah olarak,güzel bir güzergah,biz o yoldan Taraklı-Göynük-Mudurnu-Abant... a gitmişliğimiz var amacı gezmek olanlar için ve İstanbul , Bursa dan çıkanlar için ilk ve güzel bir uğrak yeri olmaya aday.Hoş benim içinde öyle.

Evet, sevgili dost…

Sizinde ifade ettiğiniz gibi burası sanki farklı olacak diye düşünüyorum.
Taraklı Kaymakamı Sayın Muhlis Arslan yanında Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman’da karavancılara çok önem veriyor. Bunun için sizinde işaret ettiğiniz gibi taraklıyı bir tablo gibi seyreden tepe isteyen karavancılar için yola sıfır noktada. Taraklı girişinde hazır. Burası karavancılar için kalıcı olarak ayrıldı. Düzenlemesi de ihtiyaçlara göre tanzim edilecek. Şimdi bile gönül rahatlığıyla kalabilirsiniz. Biz festivali de asında orada yapacaktık ancak sığamayacağımız anlaşılınca B planını uygulayarak Taraklıspor Sahasına geçtik. Bu tepede sizleri yolunuz düşeceği her an ağırlamaya hazırız. Konaklama ücreti de alınmamak koşuluyla. Size oranın birde fotoğrafını gönderiyorum.

Saygılarımla
Şaban Mergül
Not: Festival ile ilgili haberlere www.gazetegez.net sitesinde devam ediliyor, bilgilerinize…

Taraklı kamp yeri.jpg

Kampları seviyoruz.

Düşünen, planlayan, organize eden, emeği geçen ve katılan herkese teşekkür ederiz. :smiley:

Biraz geç oldu ama bir kaç fotoğraf da benden,

[attachment=1][attachment=2]

Ve kampın yakışıklısı :smiley:[attachment=3]

Karavanacılar.jpg

Taraklı Kampı.jpg

Efe.jpg

Ynt: 1.Geleneksel Taraklı Karavan Festivali (1-5 Haziran 2011)

Taraklı zaten kendi başına bile mutlak görülesi bir yer. Hele bir de böyle güzel bir organizasyonla bütünleşince amacına ulaşan bir faaliyet olmuş. Özendim doğrusu. Seneye biz de varız.

Oğuz bey,
Belki açıklamakta yarar var, 2006 yılında Nallıhan'da yapılan Turizim haftası etkinlikleri idi. Karavan Festivali anlamında düzenlenmemişti. Bizler oraya etkinliklere katılmak için gitmiştik. Belki o yüzden karavancı arkadaşlar tekrar gitmemiş olabilir. (ben bir kez daha gittim). Bu Festival'in en önemli farkı ise, tamamen Karavancılar için, Karavancıların da katkılarıyla düzenlenmiş bir etkinlikti. Sanıyorum yakın zamanda Taraklı'ya gitmek isteyecek pek çok karavancı olacaktır.

Saygılarımla

Erdal Ötügen

Karavancılar olarak karşılığında "biz ne verebiliriz?" sorusunu da sormak gerekiyor.

Sadece gidip görmek, organizasyonda misafir olarak yer almak yeterli katkı mıdır? Ben bu konuda pek iyimser değilim.

İlçe ekonomisine o süre içerisinde karavancıların yapacağı katkı, ikramlar ve alınan hizmetlerle kıyaslandığında yetersiz kalıyor sanki.

Kendimizi biraz daha zorlamak, biraz daha dişe dokunur projeler üretmek gerekmez mi?

gazetegez' Alıntı:
Evet, sevgili dost…

Sizinde ifade ettiğiniz gibi burası sanki farklı olacak diye düşünüyorum.
Taraklı Kaymakamı Sayın Muhlis Arslan yanında Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman’da karavancılara çok önem veriyor. Bunun için sizinde işaret ettiğiniz gibi taraklıyı bir tablo gibi seyreden tepe isteyen karavancılar için yola sıfır noktada. Taraklı girişinde hazır. Burası karavancılar için kalıcı olarak ayrıldı. Düzenlemesi de ihtiyaçlara göre tanzim edilecek. Şimdi bile gönül rahatlığıyla kalabilirsiniz. Biz festivali de asında orada yapacaktık ancak sığamayacağımız anlaşılınca B planını uygulayarak Taraklıspor Sahasına geçtik. Bu tepede sizleri yolunuz düşeceği her an ağırlamaya hazırız. Konaklama ücreti de alınmamak koşuluyla. Size oranın birde fotoğrafını gönderiyorum.

Saygılarımla
Şaban Mergül
Not: Festival ile ilgili haberlere www.gazetegez.net sitesinde devam ediliyor, bilgilerinize…
Bu çok güzel bir haber. :smiley:

Şaban Bey, bu mekanın koordinatı varmı?

Bu karavan parkı boş kalmamalı arkadaşlar.

Ekonomik olsun,sosyal olsun yardımlarımız dokunabilir,bu ayrıca da araştırılır ama karavancıların bu anlamda sırt çantası ile gezen kamçılardan daha farklı olduğunu düşünmüyorum,yiyecek içecek yakıt,süs eşyası bunları oradan aldığınızda bile bir katkı olacaktır ama esas misyonumuz nasıl Ölüdeniz i dünyaya tanıtan sırt çantalı gençlerse bizim misyonumuzda bu olmalı.İnsanlara böyle bir yer olduğunu ve insanlarının da doğasının da çok güzel olduğunu anlatmamız yeterli.Bilinirlik,istenilen ve bizlerden beklenen bu,10 tane karavan her hafta orada ki küçük kampingi doldursa ekonomik açıdan çok farklı bir boyut getirmez oranın insanına ama aynı bu sayfayı inceleyen insanlar gibi ''evet bir gün gidelim güzel yermiş'' cümlesinin kurulması, işte hoş olan bu.

Taraklı merkezden bir foto.
Önde dedelerimizin estetik anlayışını yansıtan bir bina.Arkada torunlarının yaptığı bina için ise söylenecek bir söz bulamıyorum.Yinede taraklı tekrar gitmeye değer bir yer.Hele birde konaklamak için uygun bir yer olur ise.

t.jpg

Sevgili dost.

Erdal Bey'in yazısında koordinatlar mevcut. Ayrıca Sakarya sınırları içinde her türlü sorunlarınızda 24 Saat çekinmeden tüm dostlar arayabilir.
Cebim sürekli açık.
O532 3772207
Saygılarımla
Şaban Mergül
www.gazetegez.net

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR