Ynt: 1.Geleneksel Taraklı Karavan Festivali (1-5 Haziran 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 125
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,741
mayıstosböce' Alıntı:
Ben işime geleni anlamışım.Evet Ferhat gerekli açıklamayı yapmış.

Ferhat geçensene seninle gittiğimizde ben farklı bir yoldan dönmüştüm,o yol bu kadar güzel değildi ama şöyle bir detay vereyim bu cumartesi doğançay şelalesine kahvaltıya gittim baya dik bir yerden inerken ufak ufak yağmur başlayınca apar topar geri dönmek zorunda kalmıştım,geri dönerkende bize şelaleyi soran Ankara plakalı bir çifte,şeşale yolunu tarif ettik ama yağmur uyarısınıda yaptık,yolda biz kahvaltı için bir yer bulduk kahvaltı ederken bu çift geldi kısaca sohbet ettik Türkiyenin şelalelerini belgeliyorlardı ve bana harita üzerinden gösterdiler bölgede ki haritaları,karagöl yaylasına yakın bir şelale olduğunu söylediler hark köy de,gelince hemen araştırdım bu benim geçen sene geri dönüş yolunda durup incelediğim vadide olan şelaleymiş, fazla yüksekten akmayan ama kademe kademe akan bir şelaleymiş ve 80 mt uzunluğundaymış.İncelenmesi gereken bir yer ciddi bir kanyon görüntüsüne sahipti dar olduğu için tepeden görememiştim.Kenara yazalım.
Fotoğraf vadinin görüntüsü sanırım. Gugıl amcaya göre, hark kanyonu veya Tuzla kanyonu olarak görülüyor. Bizim yaylaya girdiğimiz yerin hemen 2km kadar batısında. Onun 2.5km kadar güneybatısında şelale diye not düşmüşler. Güzel yerler, bir ara keşif gezisi yapıp ziyaret edelim derim. :smiley:

Etiketler
Bence Hark köyden(senden ayrıldıktan sonra döndüğüm yolun aynısı) giriş yapılıp olabildiği kadar vadi incelenir,oradan yaylalara.

Bak bu Karagöl yaylasının kuzeyinde ve batısında ki yaylalar.Ben Kılıçkaya yaylasına(yangın kulesinin olduğu yer)yıllar önce gitmiştim çok güzel bir yer,temmuz ayında son 50 yada yüzyılın en sıcak gününde gitmiştim uyku tulumuna sarılarak yatmıştık.

[attachment=1]

Yani gezmek için çok güzel bir coğrafya üstelik daha doğu kısmı dahi hesapta yok.Ben buraları ara ara gezer bilgi veririm.

Taraklı Karagöl yaylası civarı batÃÂ

Bülent, Hark şelalesi eğer işaretlenen yer doğruysa, N40.4814 E30.5011 olarak görülüyor. Bu durumda seninle gittiğimiz yol yerine, bir önceki çıkıştan ana yoldan ayrılıp ulaşılabilir. Hark şelalesinden sonra da Tuzla kanyonuna varılıyor. Oradan da karagöl :smiley: Hatta dediğin gibi yangın kulesine. ;)
[attachment=1]

Karagol_yolu.jpg

orsaalabanda' Alıntı:
Hazır grup olarak gidilmişken neden bir gece dahi olsa orada kalınmadı? Biliyorsunuz tek karavan gidildiğinde güvenlik endişeleri nedeniyle çok ıssız yerlerde kalınamıyor.

Yol o kadar kötü mü? Yolcu dolu midibüsler çıkabildiğine göre karavanlar çıkamaz mıydı?

Seneye aynı yerde bir organizasyon daha yapılırsa Karagöl'de konaklama düşünmez misiniz?

Niyetliydim ama yoldaş bulamadım.

Öncelikle Türkiyede kendimiz açısından yaşadığımız " ilk Karavan Festivali olma özelliğinden " dolayı çok mutlu olduk. Bu aktivitelerin bütün şehirler için temel oluşturması ve her şehrin karavancıları misafir etmesi ve bunu Türizm aktivitesi olarak halka duyurmasını tememni edelim.
Böylece her şehir karavanla gezen ve Türk olan hemşerileri görür ve yazlık yapma heveslilerinden bazılarını Karavanla gezme heveslileri arasına alabilirsek ne mutlu bize :smiley: .

Ben Üniversitede Karavan klübü kuran Sakarya üniversitesindeki arkadaşlarıda ayrıca kutlarım. Tanıştığımız bayan öğrenci arkadaş bu konuda Şaban beyin yol göstericiliğinden memnun olduğunu ifade etmişti. Yeni nesil gençlerden ne kadar çok doğa ilgilisi yaratabilirsek, şu anda var olan yazlıklar haricinde, hem doğa tahribatını önler , hemde karavancı olabilme potansiyeli yüksek insanlar yetiştiririz. Yani bayrağı teslim edecek nesiller oluşturmak iyi olur :smiley:

Bu vesile ile Festivalin hazırlanmasında büyük emeği geçen Taraklı Kaymakamı Sn. Muhlis Arslan, Belediye Başkanı Sn. Tacettin Özkaraman, Gazeteci Sn. Şaban Mergül ve Halk Eğitim Müdürü Timuçin Çetiner’ , Karavan yönetimden Erdal Ötügen beye ve Gezenbilir Karavan Yönetmdeki arkadaşlara katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Ben Kaymakam ın gecedeki konuşmasını pek beğendim. Karavancılık Türkiye turzimde hak ettiği yeri almalı

fsirin' Alıntı:
Bülent, Hark şelalesi eğer işaretlenen yer doğruysa, N40.4814 E30.5011 olarak görülüyor. Bu durumda seninle gittiğimiz yol yerine, bir önceki çıkıştan ana yoldan ayrılıp ulaşılabilir. Hark şelalesinden sonra da Tuzla kanyonuna varılıyor. Oradan da karagöl :smiley: Hatta dediğin gibi yangın kulesine. ;)

Arkadaşlar Taraklı Kaymakamlığının hediyesi olan sepetin içindeki Sakarya'nın Gezi Parkuru broşüründen kopyaladım. Hark şelalesi ulaşımı çok kolay görünüyor.

[attachment=1]

img077.jpg

güngör' Alıntı:
Arkadaşlar Taraklı Kaymakamlığının hediyesi olan sepetin içindeki Sakarya'nın Gezi Parkuru broşüründen kopyaladım. Hark şelalesi ulaşımı çok kolay görünüyor.

[attachment=1]

Levent hocam yol boyunca o kanyonun yanında asfalt yol var ve kanyonla birlikte ilerliyorsun,hatta ben kanyonun görünce durdum dibini görmek için bir çabam oldu ama göremedim,o zamanlara baksam fotoğrafını da bulurum.
Ferhat bu fikirlere Levent hocamı dahil etmeyelim sonra yanarız,normal yoldan giderken çıkıp araziden gidiyor,yani bozuk yolu dahi zorluyor,alkovenli birşey alırsa gelsin bizimle.

mayıstosböce' Alıntı:
Levent hocam yol boyunca o kanyonun yanında asfalt yol var ve kanyonla birlikte ilerliyorsun,hatta ben kanyonun görünce durdum dibini görmek için bir çabam oldu ama göremedim,o zamanlara baksam fotoğrafını da bulurum.
Ferhat bu fikirlere Levent hocamı dahil etmeyelim sonra yanarız,normal yoldan giderken çıkıp araziden gidiyor,yani bozuk yolu dahi zorluyor,alkovenli birşey alırsa gelsin bizimle.
Bülent, Levent bu haliyle daha iyi. Biz battığımız yerde kendimizi Levent'e çektiririz. Ama Levent'e alkovanlı da versen araziye sürer, batan bir alkovanlıyı herhalde biz zor çekeriz. ;D :D

Dağ yollarına alkovenli limitimizi Hiç hocam doldurdu zaten,haklısın öyle kalsın.Tamam izin veriyoruz bizimle gelebilirsin Levent ama yoldan hep çıkma yada bizi arkandan gelirler diye bekleme.

110.jpg

mayıstosböce' Alıntı:
Dağ yollarına alkovenli limitimizi Hiç hocam doldurdu zaten,haklısın öyle kalsın.Tamam izin veriyoruz bizimle gelebilirsin Levent ama yoldan hep çıkma yada bizi arkandan gelirler diye bekleme.
Güzel fotoğraf yakalamışsın Bülent. Yemyeşil bir yayla. Levent'te bu güzelliğe dayanamamış rotayı çimenlere çevirmiş.
Biz ona uymayız Bülent, merak etme. ;) :D

Taraklı karavan festivalinin bu yıl 2.si yapılacakmı? yapılacaksa zaman belli oldumu acaba?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.