Ynt: 1.Geleneksel Taraklı Karavan Festivali (1-5 Haziran 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 125
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,616

Etiketler
Bu zamana kadar Taraklı'yı iyi bir şekilde hiç gezmemiştim. Sadece Karagöl yaylasına birkaç defa çıkmıştım. Taraklı'nın içi de çok güzelmiş. Hele karavancılığa verdikleri önemi de bu kadar su üzerine çıkarttıklarında artık sık sık ziyaret edeceğimiz yerlerin arasında yer alacaktır. Bu gezinin gerçekleşmesinde emeği geçen bütün arkadaşlara ve yetkililere çok teşekkür ederiz.
Taraklı'ya en son geçen sene giderken yolu çok bozuktu. Bu sene yol yapımı da hemen hemen bitmiş. İstanbul'dan hareketle, yaklaşık 2.5 saatlik bir yolculuktan sonra, Taraklıya ulaştık.
[attachment=1]
Taraklıya akşam üzeri vardık. Kısa bir süre sonra ayın tepenin arkasından batışını izledik.
[attachment=2]
Gece gökyüzü de güzeldi. Teleskopla biraz gözlem yaptık.
[attachment=3]
Taraklıspor futbol sahasında Levent'le birlikte kaleye geçtik. Diğer oyuncular da saha kenarına dizilmişlerdi. ;D
[attachment=4]
[attachment=5]

IMG_2459a.JPG

IMG_2471.JPG

IMG_2473a.JPG

IMG_2478_stitch.jpg

IMG_2483.JPG

Kamp alanımızda küçük kampçılar da birbirini buldular.
[attachment=1]
Hep birlikte toplu taşıma araçlarına doluşup, Karagöl yaylasına çıktık. Her zamanki gibi Karagöl yaylası çiçek çeşitliliğiyle, doğal güzellikleriyle harikaydı.
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
Karagöl'de göletin yanına yerleştik.
[attachment=5]

IMG_2491.JPG

IMG_2503a.JPG

IMG_2505.JPG

IMG_2513.JPG

IMG_2518.JPG

Karagöl devam...
[attachment=1]
Gürlevik çayının doğduğu yere de uğradık.
[attachment=2]
Daha sonra Taraklı merkezine de gittik. Her tarafta karavancılar için hazırlanmış hoşgeldiniz flamaları vardı.
[attachment=3]
[attachment=4]
Taraklı'nın evleri çok güzel.
[attachment=5]

IMG_2573.JPG

IMG_2577.JPG

IMG_2591.JPG

IMG_2603.JPG

IMG_2605.JPG

Taraklı'daki camilerden biri.
[attachment=1]
Ziyerete açık köşklerden birini gezdik.
[attachment=2]
Köşkün içinde şimşir kaşık yapan bir sanatkar da vardı. Bir süre sohbet ettik.
[attachment=3]
[attachment=4]
Taraklı sokaklarında.
[attachment=5]

IMG_2627_stitch.jpg

IMG_2638.JPG

IMG_2643.JPG

IMG_2649.JPG

IMG_2655.JPG

Taraklı sokaklarında. Gözlemelerimizi beklerken. Taraklı'nın ünlü köpük helvası var. Taraklı'da bir de Uğut tahıl özü marmelatı var. Bir kavanoz aldık.
[attachment=1]
[attachment=2]
Festivalin güzel bir organizasyonu da gece gösterisiydi. Defile, dans gösterisi ve havai fişek gösterileri yapıldı. Hepsi harikaydı. :smiley:
Bu güzel gösterileri de videoya kaydettim, küçültüp internete yükleyebilirsem burada yayınlarım. ;)
[attachment=3]
[attachment=4]
Gece kamp alanına döndüğümüzde ateş başında kuzu kavurmamızı yedik. Gitar ve Sazla çalınanmüzikleri dinleyip şarkılara, türkülere iştirak ettik. :smiley:
Fotoğrafta, artık taşlarla "mühürlenmiş" kavurma kazanı da görülüyor. ;)
[attachment=5]

IMG_2694a.JPG

IMG_2707.JPG

IMG_2716.JPG

IMG_2681.JPG

IMG_2708a.JPG

Kamp alanımızın geniş bir panaroması. Daha yüksek çözünürlüklü görüntüler için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.
[attachment=1]
Macit amcayla güzel bir sohbet de yaptık. Yine bu sohbetin videosuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
[attachment=2]
[attachment=3]
Biz ayrılırken artık kamp alanında sadece birkaç karavan kalmıştı.
[attachment=4]
Bu gezi için emeği geçenlere tekrar teşekkür ederiz. :smiley:

Fotoğrafların daha yüksek çözünürlüklü hallerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.(54MB)
http://www.mediafire.com/download.php?yxa2z48a187wyj1

IMG_2722_stitchb.jpg

IMG_2731.JPG

IMG_2734.JPG

IMG_2741_stitch.jpg

Kesinlikle katılıyorum. Bülent çok doğru, çok güzel özetlemişsin.
Bir yerin adının duyurulması, kalkınması için, oradaki insanları biraz olsun tanımak, iletişime geçmek, onların sizi tanıması anlık olarak orada harcadığınız 3 5 liradan daha önemli bence de.

Öyle yerlere gittim ki ( örneğin Kazdağları'ndaki Alakeçi , Dağ Ahmetçe Türkmen Köyleri, ) kahvede oturup çay içip biraz sohpet etmek istediğinizde sizden para almıyorlar. Zorla evlerine konuk ediyorlar Konuşmak, sohpet etmek için sizi bırakmıyor, "burada dağın tepesinde bizler de yaşıyoruz, bu ülkede biz de varız" demek istiyorlar sanki. Ve bu insanların değer verdiği az şeyden biri para.

güzel eğlenmişsiniz süper olmuş bu arada :smiley:

mayıstosböce' Alıntı:
Ekonomik olsun,sosyal olsun yardımlarımız dokunabilir,bu ayrıca da araştırılır ama karavancıların bu anlamda sırt çantası ile gezen kamçılardan daha farklı olduğunu düşünmüyorum,yiyecek içecek yakıt,süs eşyası bunları oradan aldığınızda bile bir katkı olacaktır ama esas misyonumuz nasıl Ölüdeniz i dünyaya tanıtan sırt çantalı gençlerse bizim misyonumuzda bu olmalı.İnsanlara böyle bir yer olduğunu ve insanlarının da doğasının da çok güzel olduğunu anlatmamız yeterli.Bilinirlik,istenilen ve bizlerden beklenen bu,10 tane karavan her hafta orada ki küçük kampingi doldursa ekonomik açıdan çok farklı bir boyut getirmez oranın insanına ama aynı bu sayfayı inceleyen insanlar gibi ''evet bir gün gidelim güzel yermiş'' cümlesinin kurulması, işte hoş olan bu.

Taraklı 1. Kamp ve Karavancılar Festivali unutulmaya yüz tutmasın bende birikimlerimi paylaşıyım.

Emeği geçen bütün arkadaşlarıma, tertip heyetine, cana yakın Taraklı halkına canı gönülden teşekkürlerimi bildiriyorum. Acaba sorularıyla gece yola çıktığım, nasıl zamanın geçtiğinin farkına varmadığım eşsiz kamp günlerini unutmayacağım. Sanırım fırsat buldukça rotamın o bölgeden geçeceğine inanıyorum.

İlk sabahımızda içinin rahatlığıyla ilgimizi çeken salon-salomaj karavan oldu.

IMG_4943_800x600.JPG

IMG_4955_800x600.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR