Ynt: 1.Geleneksel Taraklı Karavan Festivali (1-5 Haziran 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 125
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,616
makina ağbimde kaldı bu yüzden birkaç resim tamamını daha sonra,

PICT0455.JPG

PICT0463.JPG

PICT0481.JPG

PICT0484.JPG

PICT0503.JPG

Etiketler

Bu her ne kadar bir festivalde olsa bizim için ilk başlarda yalnızca bir kamptı,en azından benim için diğer kamplarımıza hiç benzemediğini zamanla anlamak geç olmadı.

Birincisi festivalin farklılığı;cumartesi akşamı akşam saatinde Erdal bey Taraklı ya festivale gitmemiz için gelen otobüsü haber verince hadi gidelim bari havasında kalktık ve iyi ki kalkmışız,otobüsü tıka basa doldurmuşuz da hem kendimizi hem Erdal bey i rezil etmekten kurtarmışız hiç farkında olmadan.Detaylarını anlatmak gerekirse,festivale gittik okulun bahçesinde bizlere ve halka ayrılmış sandalyelere oturmak yerine 20 dk var diye gezmeye gittik bir şeyler atıştırdık ve lay lay geriye döndük,yerlerimize oturduk ve harika gösteriyi seyretmeye başladık ta ki çok güzel bir şovun arasında arkasında orkestra olan genç bir arkadaş çıkıp konuşana kadar bu arkadaşı ben müzisyenler akord yapsınlar diye bizi oyalamak amacıyla lafı uzatan solist arkadaş olarak gördüm(hatta kendiside öyle söyledi lafı uzatıyorum arkadaşlar için) bu arkadaş kaymakammış ama ilginç olan bu değil arkadaşlar ilginç olan Taraklı festivalinin onur konuğu bizlermişiz yani karavancılar her konuşma bizle ilgili başka hiçbir grup,övülen bir branş filan yok yalnızca biz,’’biz 5 yıldızlı otellerde tatil yapıp ,insanları ulaşım yerinden alıp yine aynı yere bırakan ve turizmi yaptığını sanan insanlardan değiliz,biz sizler gibi doğayı,insana değer veren karavancılarla festival yapıp tanınmak istiyoruz’’kaynar sular mı indi yoksa bizden mi çıktı bilmiyorum.Levent hocam da aynı şaşkınlığı yaşadığı için içim bir rahattı,yine benim kaçırdığım bir şeyler var zannetmiştim.Kısaca gelemeyenler için söylüyorum gelmeliydiniz ve görmeliydiniz.

İkincisi iki grubun ilk resmi kampı;sapanca da aynı havayı yakalayamamıştık,birbirimize söylediğimiz şarkılar her ne kadar birbirimize karşı samimiyeti gösterse de bu kamp bize Sapanca kampının eksik yanlarını gösterdi.Bu aktivitelerde başrol Deniz beye aitti,petanklarını çıkardı sahanın ortasında başladılar oynamaya ben biraz ürkek yanaştım bir şekilde elime topu elime aldıktan sonra hiç bırakmadım zaten hep gülen birisinden niye çekineyim ki.

[attachment=1]

O gün yapılacak bir eylem varsa Deniz bey oralar da bir çalışma içinde oluyor ortaya bir metre kadar bir kazığı çakıyor akşama dart partisi başlıyor,

[attachment=2]

bir bakıyorsunuz elinde bir sürü holy hop la geliyor genç yaşlı dinlemeden herkes başlıyor çevirmeye,sonra aynı halkalardan ben birşey uyduruyorum ve birinci de Süreyya oluyor deniz bey de birincilik halkalarını takıyor

[attachment=3]

odunları toparlıyor hakkını yemeyeyim Süreyya bir an bile ateşi odunsuz bırakmadı hatta ben otururken görmedim.Yani arkadaşlar bu karavancıların oyunu olan petank yada adı her neyse ondan mutlaka ama mutlaka alınacak,ilk başta kafa göz yarılıyor ama sonra dan alışınca her şey düzeliyor,örnek İlhan hocamın eşi ilk başta neredeyse kalelere gol atacaktı araçları saha etrafından çekecektik ama sonradan korkulu rüyamız oldu.

Üçüncüsü Erdal bey in bitmeyen özverili ve neşeli çabası.Bu çaba bir liderin nasıl olması gerektiğini göstermesi açısından alkışlanacak boyuttaydı inanın,kafanızı çevirdiğiniz her yerde ama her yerde bu abimizi görebilirdiniz,yemek yapmak için kazan taşınırken de,oyunlarda bize eşlik ederkende,alana gelen herkesi karşılayıp sohbet ederken de inanın ben buna hiç dikkat etmemiştim ta ki kazanı taşımaya çalıştığını fark edene kadar yani kendimi utanırken bulduğum ana kadar.Bu utancımı bağırarak bravo Erdal bey diyerek bastırmaya çalışsam da nafile olduğu ortada.

[attachment=4]

004.jpg

007-1.jpg

043.jpg

040.jpg

Dördüncüsü Taraklıya festivale gitmek için bindiğimiz otobüste herkesin ağzını açık bırakan karavancı dedemiz,herkes ilk önce bir ön cama yapıştı,çoğunluk olarak hepimiz evden kaçtığına karar verdik ve hayretler içerisinde otobüsün camlarından bakarak uzaklaştık.Ertasi sabah sohbet ettiğimizde ağzından çıkan her kelimeyi de kaptık,bundan sonra çekme karavanla ilgili çekinceleri olanların sorduğu soruya bu genç abimizin fotoğrafını koyacağız yalnızca şu cümle ile 90 yaşında ,Bursa dan Taraklı ya tek başına geldi yarım gün kaldı ve gitti

Gerçekten uzun zamandır bu kadar keyif aldığım bir kamp geçirmedim uzun olmasının da bunda etkisi olabilir ama o kadar keyifliydi ki,bir yanda Buralpdiler ne söylesem aynı neşeli edayla gelen cevaplar,Tanju(tango)nun ufaklıkları, ful neşeli İlhan(berkcan) hocam ve eşi tabi Satürn halkalarını gösteren arkadaşı da unutmamak lazım.Atilla hocamın eşinin ben geldiğim gibi getirdiği çiğ börek ler ama daha yeni pişmiş olarak.Trakyalı Karagözler ailesinin enerjileri.Nerde konuşursa konuşsun mutlaka sesini ve neşesini hissettiğimiz İlhan Kubilay hocam.

[attachment=1][attachment=2]

Bu da verdikleri sepetten çıkan hediyeler, kaliteli yaklaşımı burada da görebiliyorsunuz.

[attachment=3]

Biz Kamptan levent hocam yüzünden apar topar çıkmak zorunda kaldım tutturdu Acelle yaylasından gidelim diye onu da’ mayıstos böce yolda’ da anlatırım artık ama şunu bil Raci hocam iyi ki araban hava kaçırdı yoksa bu Levent G.senide yakacaktı :smiley: ,ilk amaçlarımdan biri bu arkadaşa alkovenli bir şey aldırıp önüme de onu katmak olacak.

008.jpg

034.jpg

hediyeler.jpg

Bu karelerde değişik enstanteneler.

Gece dansçıları...

[attachment=1]

İbiş keyfi, her zaman

[attachment=2]

Levent ten mancınıkla kurtulma planlarım ama sistemi yanlışlıkla aracın içine fırlatacak gibi kurduğumdan başka bahara kaldı.Umarım bir daha ki sefere kedinin uçuşu gibi oda uçacak.

[attachment=3]

Taraklı uçan kedileriyle,büyük göktaşlarıyla,sırt çantasında soğutmadan bira taşıyıcılarıyla,gece 12 de kazanda yapılan kavurmalarıyla,nöbetçi çilkeçileriyle de(gece 1 de) meşhurmuş bunları görmeden gelmeyin.

024.jpg

017.jpg

076.jpg

Bülent mükemmel anlatmışsın .Gelirken çekincelerim vardı ama ailemle birlikte iyiki gelmişim ve sizler gibi aynı SEVDAYI paylaşan dostları tanımışım.

SBS sınavı yüzünden şahane ortamı kaçırdık... :-\
Önümüzdeki maçlara bakacağız...

Böyle güzel bir etkinliği kaçırdığıma öylesine çok üzüldüm ki! :( :( :(
Aslında sayılacak bir çok mazeretim var ama bir tanesi dışında hepsini halledebilirdim, ama oğlumun üniversite sınavı hayatımızı tamamen durma noktasına getirdi!
Neyse az kaldı 20 gün sonra, biz de podyumlara döneceğiz :D :D :D
Taraklı festivali anladığım kadarıyla herkes için çok güzel geçmiş. 90 yaşına rağmen gençlere inat kampa katılan Macit amcamıza özel bir alkış gönderiyorum. :smiley: :smiley: :smiley:
Ayrıca kocaman bir alkışı da Kamp karavan derneği başkanımız Erdal beye gönderiyorum. Kendisiyle tanışma fırsatını yakalayamasam da bu sevdaya tutlduğumuz ilk günden itibaren yaptığı faydalı çalışmaları dinler dururum :smiley: :smiley: :smiley:
Ayrıca kampın festival haline dönüşesinde büyük gayretleri olan taraklı halkı ve yöneticilerine de bir büyük teşekkür alkışı gönderiyorum. ;) ;) ;)
Tabii ki sunulan bu güzellikleri önemseyip bizlere aktaran tüm arkadaşlara da ayrıca büyüüüükkk alkış gelmeli :D :D :D
Teşekkürler...

1 Taraklı Kamp ve Karavancılar Festivali ve bilinmesi gerekenler yazı dizisi 10 gün boyunca www.gazetegez.net’te başladı. Gelemeyenlerin bile gelmişçesine izleyebileceği bol fotoğrafları Karavancılar Festivaili’ni sizde zevk ve hayretle izleyebilirsiniz, tıklayınız. http://www.gazetegez.net/detay.asp?hid=4518

Tüm okuduklarımdan, aşağıdaki çıkarsamalarda bulundum ,

- Şaban beyin : "Türkiye’de ilk kez Gazeteci Şaban Mergül tarafından gerçekleşmesine vesile olunan Taraklı 1. Kamp ve Karavancılar Festivali muhteşem oldu." sözünden yola çıkarsak, yöre yetkililerinin dahil olduğu böyle bir aktivite 2007 yılında Nallıhan'da yapılmıştır. Nallıhan Turizm Gönülüleri Derneği'nin ön ayak olduğu bir aktivitedir ve Turzim haftasına denk getirilmiştir. Erdal bey hatırlayacaktır. O da organizasyon açısından çok başarılı olmuştur. Belediye her türlü desteği vermiştir.Türkiye Kamp ve Karavan derneği üyesi olarak ben de katıldım. Taraklı'da oluşu ilktir. Fikir sahibi olarak kendisini kutluyorum.

-UKKF başkanı Sn. Erdal Ötügen'in, karavancıları organize ederek, böyle bir aktivitede, hem Gezenbilir Karavancılar grubunu hem de dernek üyelerini kaynaştırmakta gösterdiği çabalar takdire şayandır.

- Bu tür aktiviteler için bulunmaz kaftan olan Deniz beyin katılmış olması büyük şanstır. Eşi ve kendisi hayat dolu insanlar ... Şiir okumadan bıraktığına inanmıyorum :smiley:

- Mecit amca'yı daha önce başka bir aktiviteden hatırlıyorum ama ne zamandı çıkaramadım, bence karavancıların onur üyesi olması gerekir diye düşünüyorum.

Emeği geçen herkesi kutluyorum, daha iyiye daha güzele ....

Arkadaşlar

Festivalin hazırlanmasında büyük emeği geçen Taraklı Kaymakamı Sn. Muhlis Arslan, Belediye Başkanı Sn. Tacettin Özkaraman, Gazeteci Sn. Şaban Mergül ve Halk Eğitim Müdürü Timuçin Çetiner’e teşekkür ederiz. Ayrıca karavancılardan hiç bir desteğini esirgemeyen ve gecemize çiçek gönderen Sn. Bilgin Özkaynak ve Köfte-sucuk ikramlarında bulunan Paksan firmasınada teşekkür ederiz. Şaban beyin karşılıksız desteği ve şehrin flamalarla donatılmasında geçen emeği ise takdire şayan bir davranışdı.

Saygılarımla

Erdal Ötügen

Öncelikle bu festivalin-şenliğin yapılmasında bana göre en önemli katkı ve uğraşıyı veren Sayın Şaban Mergül'e karavancılar adına hertürlü desteği sağlayan Sayın Erdal Ötügen'e

Ve sonrasında kendi ilçelerinde bu festivalin yapılması için hertürlü olanağı bizlere sunan Taraklı Kaymakamı Sayın Muhlis Arslan'a ve Belediye Başkanı Sayın Tacettin Özkaraman'a

Bizlere bu festivali duyurarak katılımımızı sağlayan moderatör arkadaşlarımıza

Sonsuz teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR