Yıllar Sonra Nihayet Kavuştuk... :) Hoşgeldin Bebek :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deanvefikizgi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 102
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,064
Ynt: Yıllar Sonra Nihayet Kavuştuk... :smiley: Hoşgeldin Bebek :smiley:

ceruto' Alıntı:
Merhaba Tevfik bey
Öncelikle araciniza kavustugunuz icin sizi cani gönülden tebrik ederim. Cok güzel bir arac umarim gönlünüze göre toplamak kismet olur. ALLAH kazasiz belasiz kullanmayi nasip kismet etsin. Bende 3000 tdi motoru cok merak ediyorum defender sevdalisiyim ama beni tek düsündüren cok yavas oldugunu okuyorum yani yok kamyonlar falan yokus yukari sollarmis gibi ne bileyim bunun gibi yani sizden ricam bu konuda görüslerinizi benimle paylasirsaniz cok sevinirim bu motor en fazla kac yapiyor uzun yolda; kalkislardaki durumu nedir. Birde cok gürültülümü calisiyor, yani Ankaradan Izmire kadar kullandiniz sonucta mutlaka bir tecrubeniz olmustur. Tekrar hayirli olsun diyorum TEBRIK ediyorum selamlar

Ceyhun

Herkese Merhaba,

Ceyhun Bey, Defender ile ilgili duyduğunuz '' yokuşlarda kamyonlar bile sollar'' cümlesi 300Tdi için değil, 2.5 düz dizel Defender'lar için geçerlidir ve doğrudur.
300 Tdi Defender, normal binek otomobiller kıvraklığına - ara hızlanmalarına ve sürüş özelliklerine çok yakındır.

Barış

Etiketler

Merhaba Bey Ceyhun Bey;

Öncelikle güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Açıkçası aracı maksimum hız açısından deneme fırsatım olmadı. Malum gelirken yollar buzluydu ayrıca lastiklerimiz kabak. alt takımımızdada hafif sorun, rot balansda dengesizlik vardı. Bu sebepten 80i geçmedik. Çok sallanıyorduk. Barış Bey'e aynen katılıyorum. Yavaş olduğu falan kesinlikle doğru değil. Seri olmadığı falanda doğru değil. Şu anda Defender evimizdeki ikinci araç. Ancak toparlanması bittikten sonra Defender benim aracım olacak ikinci araç eşime kalacak. İkinci aracımız Citroen C4 Grand Picasso. Otomatik vites turbo dizel. Ancak bizim buralarda meşhur bir yokuş vardır. İzmir Hataylılar bilir Susuzdede Parkının yanındaki yokuş. Oldukça dik bir yokuştur. yağmurlu havalarda araçlar kalır falan. Defenderımı sadece denemek amaçlı yokuşta durdurup kaldırdım ve hızlandım. İnanın C4 kalkış açısından çok daha yavaş. :smiley: Işıklarda kalkışlarda falanda öyle yavaş değil gayet seri. Tabii bu benim sürüş kanaatim... :smiley:

SAYGILARIMLA

Selamlar
Öncelikle isminizdeki hatam dolayisiyla özürler aceleden olsa gerek, lütfen kusuruma bakmayin Vefik bey szin ve Baris beyin yazdiklari beni cok memnun etti yani kafamdaki yanlis olgulardan kurtardi.Sitedeki diger arkadaslarin yazdiklarindan dolayi bir hayli endiselenmistim dogrusu yani böyle bir motorun yavas olup beklentileri karsilayamayacagi kanisindaydim ama biraz olsun rahatladim.Kafamdaki yani almayi düsündügüm tek motor dizel ve 3000tdi ben arazi kosullarinda yeterli oldugu kadar asfalttada biraz hizli olmasi taraftariyim yani kalkip saatte 200km hizla sürmüyecem ama yani 140 - 150 leride gerektiginde görmeliyim diye düsünüyorum. Yapi itibariyla arazi aracina binecegim ama asfaltada günlük hayati cekilmez hale getirmesi endisesi tasimak istemiyorum tüm derdim buydu verdiginiz bilgiler icin cok tesekkür ediyorum. size tekrar hayirli olsun diyorum bundan sonraki yapim asamasini merakla bekliyoruz. saygilar

Ceyhun

suyabatmaz' Alıntı:
Herkese Merhaba,

Ceyhun Bey, Defender ile ilgili duyduğunuz '' yokuşlarda kamyonlar bile sollar'' cümlesi 300Tdi için değil, 2.5 düz dizel Defender'lar için geçerlidir ve doğrudur.
300 Tdi Defender, normal binek otomobiller kıvraklığına - ara hızlanmalarına ve sürüş özelliklerine çok yakındır.

Barış

Degerli Baris Bey

Benimde böyle birseyler duymaya ihtiyacim vardi.Inanin kafamdaki kötü kurgulardan kurtuldum yani arazi araci binmek istiyorum ama ayni zamanda biraz asfalttada gitmesini istiyorum.Verdiginiz bilgiler icin tesekkür ederim. saygilar

Ceyhun

hayırlı olsun vefik bey
darısı başıma diyorum

yapım aşamasında gelip görmek sohbet etmek isterim bende izmirdeyim hatta komşu bile sayılırız bahçelievlerdeyim

tekrar hayırlı olsun kolay gele

Temel ALÇIK

Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız, belasız iyi günlerde kullanın...

sizde benim gibiymişsiniz... hayalinize kavuştuğunuza sevindim... iyi günlerde kullanmanız dileğiyle...

HAYIRLI OLSUN.BENİMDE HAYALİM BİR DEFENDER SAHİBİ OLMAK .İNŞALLAH BİZEDE NASİP OLUR.

Merhaba :smiley:

Çoook uzun bir aradan sonra tekrar sizlerleyim. Ve aracı alışımdan tam 7 ay sonra nihayet aracıma binmeye başladım. 7 Aylık değişimin sonuçları beni inanılmaz mutlu etti. Umarım sizlerinde hoşuna gider. Aracın bu aşamaya gelmesinde pek çok kişinin ciddi emeği var.Öncelikle bu aracı satın almamdaki haklı ısrarı konusunda Yaşar Abi'ye çok çok teşekkür ediyorum. Sorasında Aracı toparlamam konusunda Ustalarının tüm yardımlarını bana sunan Mazhar Murat Şohoğlu'na teşekkürü borç biliyorum :smiley: Sonrasında bu forumdaki tüm iyi niyetleriniz ve yardımlarınızdan ötürü sizlere teşekkür ediyorum... Henüz araç bitmedi ancak artık çok küçük düzeltmeler kaldı. Aşağıda bir kaç öncesi ve sonrası fotoları koyuyorum. Yakın zamanda tekrar daha fazla foto koymaya çalışıcam :smiley:

20122010121.jpg

2011-07-01 19.21.37.jpg

aracınız çok güzel olmuş. ALLAH kazasız belasız sürmeyi nasip etsin. eğer maddi yönden durumunuz da sıkıntı yoksa en kısa sürede jantlarıda değiştirebilirseniz çok daha güzel olur. benim görüşüm. :smiley:))

öncelikle hayırlı uğurlu olsun diyorum:smiley:

ardından da yoruma gelelim;
değişim harika dış kısımdan, ama o dodikler takıldıysa araca, ona uygun jant lastik spacer 3lüsü muhakkak takılmalı, aksi taktirde orjinal çamurluk ağızlarına dönülmeli diyorum. tek göze batan ve bence değişmesi gereken kısım o dış kısıma dair bence...

bir de şu ön panjur ve far çerçeveleri aynı renk olsaymış daha mı güzel olurmuş?

göktu' Alıntı:
öncelikle hayırlı uğurlu olsun diyorum:smiley:

ardından da yoruma gelelim;
değişim harika dış kısımdan, ama o dodikler takıldıysa araca, ona uygun jant lastik spacer 3lüsü muhakkak takılmalı, aksi taktirde orjinal çamurluk ağızlarına dönülmeli diyorum. tek göze batan ve bence değişmesi gereken kısım o dış kısıma dair bence...

bir de şu ön panjur ve far çerçeveleri aynı renk olsaymış daha mı güzel olurmuş?

+1 diyorum :smiley: İyi günlerde kullanın..

Çok güzel olmuş aracınız iyi günlerde kullanmanızı dilerim.

Bende İzmir de toplamaya başladım bir defender Eğer size ulaşabilirsem bana usta konusunda yol göstereceğinizi düşünüyorum.

Kaporta konusunda işinin ehli bir ustaya ihtiyacım var.

Serkan 0505 311 73 66

İyi günler dilerim

İŞTE BU... Titiz ve Zevk sahibi olduğunu ilk görüşte anlamıştım. Araç gayet güzel olmuş güle güle kullan. İzmir e gelirsem bir tur kullandırırsın artık. Bende sana seri 3 ü veririm,üstü açık püfür püfür gezersin.Peşin söyleyeyim değişelim dersen takas kabul etmem. O nu bilmeni isterim. Tekrar hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR