Yeti & Vap

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VAP Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 200
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 89,404
Çok teşekkür ederim Niyazi beyciğim. :smiley:

Bu arada; herşeyin olabildiğince nizami olmasına titizliğim sebebiyle, Makine Mühendisleri Odası tarafından arkadaki çeki demiri ve ödeki vinç için gereken işlemleri yaptırttım ve ruhsata işlettim. Şimdi polis çevirmelerine ve muayenelere karşı içim daha rahat...

Etiketler
Biraz da Kazdağları eteklerinde...

Rövanş ve sahilde - 06.jpg

Rövanş ve sahilde - 14.jpg

Rövanş ve sahilde - 16.jpg

Rövanş ve sahilde - 17.jpg

Ahmet abi öncelikle aracın hayırlı olsun gerçekten çok güzel olmuş bol çamurlu günlerde kullanman dileklerimle :smiley: aracın yakıtı için 100 km de 11 lt yazmışsın KAROFF grubundaki bir dostumuz eski kasa rangerinin turbosunun kapağını açtırıp içinde ufak bir oynamayla daha büyük bir pervane taktırdı aracın aldığı hava miktarı arttığı için bunu dengelemek için pompadan gaz ayarını kıstırdı sonuçta araçta hem performans artışı oldu hem yakıtta ciddi oranda tasarruf sağladı bilginiz olsun :p benim arabam yaklaşık 4 ay önce pert oldu :smiley: şu sıralar bende yeni bir ranger bakıyorum halen doyamadım bu arabalara...

Dileklerine çok teşekkürler ediyorum. Turbo konusundaki dediklerini hemen not aldım, serviste ustamla paylaşacağım hemen... :smiley:

araç ciddi manada güzel olmuş.. ALLAH nazarlardan kazalardan belalardan korusun inşallah.Tabiri caizse Dibim düştü :smiley: Bende Ranger sahibiyim genç yaşta çamura doğaya gönül verenlerdenim.Ranger gerçekten iyi bir araç.Ben,mde yaz mevsimi dolayısıyla henüz deneme fırsatım olmadı bikaç değişiklikle başladık bakalım Sormak istediğim bikaç soru var müsadenizle..
1) ET 46 jant dunlop mt lastik var benim aracımda hendeklerde tümseklerde Kırma ihtimali varmıdır aracı yorma yıpratma zorlama gibi birşey söz konusumudur.
2) birde sizinde 4x4 te akslarınızda ( çak çak çak .... ) diye bir ses geliyormu dönüşlerde

Tekrar hayırlı olsun MAŞALLAH diyerek bol çamurlu günlerde kullanmanızı diliyorum..

fordoffroad' Alıntı:
araç ciddi manada güzel olmuş.. ALLAH nazarlardan kazalardan belalardan korusun inşallah.Tabiri caizse Dibim düştü :smiley: Bende Ranger sahibiyim genç yaşta çamura doğaya gönül verenlerdenim.Ranger gerçekten iyi bir araç.Ben,mde yaz mevsimi dolayısıyla henüz deneme fırsatım olmadı bikaç değişiklikle başladık bakalım Sormak istediğim bikaç soru var müsadenizle..
1) ET 46 jant dunlop mt lastik var benim aracımda hendeklerde tümseklerde Kırma ihtimali varmıdır aracı yorma yıpratma zorlama gibi birşey söz konusumudur.
2) birde sizinde 4x4 te akslarınızda ( çak çak çak .... ) diye bir ses geliyormu dönüşlerde

Tekrar hayırlı olsun MAŞALLAH diyerek bol çamurlu günlerde kullanmanızı diliyorum..
Merhaba,

Aracı beğenmenize memnun oldum, dilerim siz daha da geliştirip güzelleştirirsiniz de, ben de sizden birşeyler öğrenirim.

Ben OffRoad konusunda, yaşımın ileri olmasına karşım tecrübe açısından henüz pek tazeyim. Öneriler ve araştırmalarım sonucunda hareket ediyorum ve teknik detaylarda fazka uzman sayılmam. Dolayısıyla sorularınızın 1.'sinin cevabını maalesef bilemiyorum. Buradan bir arkadaş cevaplarsa, ben de sizin sayenizde öğrenmiş olurum...
2. Sorunuzun cevabı olarak, ben aks kolunu, rotilleri, şanzımanı falan tamamen değiştirip yeniledim. Dolayısıyla şimdilik herhangi bir ses yok ve aracı zorlayıp üzmek gibi bir karakterim de olmadığından, umarım bundan sonra da olmaz.

Yeti dün de arka difransiyelinin değişmesi için balıma girdi, parçacıdan gelmesini bekliyor. Gaza basıp güce bindirdiğimde uzun yolda hafiften bir ayna/mahruti sesi vardı, umarım bu değişimle onu da bertaraf etmiş olacağım... :smiley:

VAP' Alıntı:
Evet nerede kalmıştık? Dün telsiz ve arkaya 3.Stop lambası monte edecektik değil mi, önce yapılan koltuk döşemelerinden başlayayım o zaman... ::smiley:

Ön koltuk döşemeleriniz çok güzel olmuş güle güle zevkle eskitin inşallah.. :smiley:

Aracın normal şanzımanını değiştirmenin ardından, hafiften ses gelen arka diferansiyeldeki ayna-mahruti dişlilerinin yıpranma konusunu da, tamamen yeni diferansiyel takarak değiştirince içim rahat etti.

Eh şimdi içim rahat, artık Yeti benim olmuş oldu..! :smiley:

Merhabalar,
Ahmet abi güle güle kullan.Bazan uzaktan görebiliyorum YETİ yi.Geçen hafta Cumartesi veya pazar günü Hava alanı kavşağında gördüm, galiba bahsettiğiniz işlemin tecrübe sürüşüydü.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Geçtiğimiz Pazar günü Biga'da bir arkadaşın çiftliğine gittim, kazdağlarından gelen buz gibi suyun yüksek debide aktığı bir dereden keyifli bir geçiş yaptık ama keşke dışarıdan çekim yapsaydık. Neyse ders oldu... :smiley:

TIKlayınız lütfen...
http://www.youtube.com/watch?v=bLFOHxdNYns&feature=youtu.be

Biga'da - 03.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri