lautreamont
AlacaKaranlık
Merhaba, ben de yaklaşık 2,5 aydır kullanmakta olduğumuz Başoğlu Caretta Uncle karavan modeli hakkında nacizane yaşadığımız kadarı ile tecrübelerimizi paylaşmak isterim. İstanbul-Saroz, İstanbul- Ayvalık, İstanbul-İzmit, ve İstanbul için de 10+ kamp alanında kaldık. İstanbul'da karavanın sabit durduğu Maltepe sahil parkda kaldığımız sürede de hemen her gün kullanma fırsatı yaşadık. Bu süre boyunca kamplarda çok arkadaş edindik, yerli yabancı bir çok karavan gördük, yerli karavancılarla karavanlarımızın artı ve eksileri üzerine, yaşadıkları problemler üzerine sohbetler ettik. Karavanları yakından görme fırsatı bulduk. Aldığımız karavandan genel anlamda çok keyif aldığımızı belirtmek isterim. Fakat verdiğimiz ücret karşılığında kısa sürede ufak da olsa çok da problemle karşılaştık.
Yaşadığımız problemler;
*Dış duş sistemi arada çalışıyor arada çalışmıyor.
*Mutfak lavabo altı giderden su damlatıyordu sıvı conta ve kelepçeyi sıkmak suretiyle çözdüm
*Temiz su deposu kapağı tam oturtulmamış ve o şekilde sıvı conta ile mühürlenmişti. Kapaktaki dalgıç pompa tesisatı ve kapağı söküp düzgün takarak sorunu çözdüm.
*Dalgıç pompadan 1 aydır ciyaklama sesi gelmekte.
*Gardolap kilidi problemli.
*Lavabo altında bulunan buvat kapağı unutulmuş, takılmamış.
*Tuvalet kapı menteşelerinden birinin rüekli pimi düşüyor, ben takıyorum.
*Mutfak açılır yan tezgah pimi düştü, yerine cam çivisi takarak çözdüm.
*Yan camlardan bir tanesi çok rahat çalışmıyor.
*Ranza altında, bazı dolap iç çerçeveleri içinde, koltuk altlarındaki kapaklarda vb. bir çok yerdeki göz önünde olmayan ahşap yüzeylerde zımpara bile yapılmadan montaj yapılmasından dolayı ele sürekli kıymık batması ve kesikler oluşması söz konusu olmakta.
Cumartesi günü sorunları göstermek ve çözümleri için firmanın üretim yerine gideceğiz. Bu kadar yüksek ücret ödedeğimiz ve belkide sektöre yön veren Türkiye'nin en köklü firmasının ürettiği bu karavanda bu kadar kısa sürede bu kadar basit sorunlar yaşamamamız gerekirdi. Böyle bir firma ürününü teslim etmeden önce kalite kontrol mühendisleri tarafından her bir noktanın kontrolünü ve bir çok defa testini gerçekleştirerek müşteriye teslim etmiş olmasını beklerdik.
En basiti ve en çok kızdığım nokta ise mobilyanın göze batmayan yerlerinde zımparasız yüzeylerin olması!
Tabi başta 750kg kuralına takıldığımdan, akabinde ilk karavan tecrübemiz olduğundan, bütçeden, eşimden yana bazı tereddütlerimin bulunmasından, kısa sürede teslim almak istememizden vb. daha bir çok etkenden dolayı hem yerli karavan hem de Başoğlu Caretta modelini seçtik. Ama yaşadığımız deneyimlere 3 ay önce sahip olsaydık ve şu an ilk defa karavan alacak olsak yerli karavan alırmıydık büyük bir soru işareti. Bütçemizi biraz daha zorlayıp, biraz sıkışıp vs. bir Bürstner Premio serisi karavan alırdık diye düşünüyorum. Yok yine yerli karavan almak durumunda olsaydık hemen teslime de takılmasaydık, 750kg altı değil de üstü Sally veya belki Erba da fiyat / performans açısından Başoğlu Caretta tercihimizi zorlayabilirdi.
Merhaba;
Geçmiş olsun öncelikle.
Elinizdeki karavan yabancı karavanlar ile aynı para hatta daha pahalı aslında, üç sistem buzdolabı, üç sistem ısıtıce ve Pleksi Glass karavan camlarını koyun, muhtemelen bir çok yabancı karavan ile kafa kafaya belki daha yüksek bir ücrete mal olacaktır.