@
cubiccaravan
Öncelikle geçmiş olsun.
Facebook Obitta Kulübümüzde sizin marka/karavanınız ile ilgili tanıtım mesajı paylaşmıştım. Madem burada öneri/eleştiriler konusu açıldı ve sizde takip ediyorsunuz, buradan Üye arkadaşlarımızın ve benim önerilerimi toplu olarak sizinle paylaşmak istedim. (Yukarıdaki yazımı toparlayarak tüm önerileri yazıyorum.)
1- Resimlerden gördüğümüz kadarıyla tam olarak tentenin altına mutfak sistemi gelmiyor. Yani bir yağmurlu havada tentenin bu noktada koruması olmayacak diye gördük. Bu yüzden odalı tente yapılabiliyor mu diye sormuştuk. Yapılabilirse zaten sıkıntı kalmıyor.
2- Tüp konusu benim ve Obitta Karavanlar Kulübündeki neredeyse 10.000 üye arkadaşın hassas olduğu bir konu. İçerde dış kapak menfezsiz bir tüp alanı gördüğümüzde hangi marka olursa olsun eleştiriyoruz. Bu noktada size önerimiz, tüpü mutfak raylı sisteminin en soluna alıp (İçeride kapak ve üstünde çekmece olan bölüm) sola menfezli bir dış kapak eklemeniz ve dışarıdan yerleştirmeli yapmanızdır. Örnek olarak Başoğlu'nun Caretta Uncle ve Carpento'nun modellerine bakabilirsiniz. Mevcutta tarif ettiğiniz alana kapak yapıp, şuanda sunduğunuz boşluğu ve çekmeceyi oraya alabilirsiniz.
3- Karavan içinin arka tarafındaki sağ/sol göz alanlarını iptal edip, daha kullanışlı isteğe göre raflı/isteğe göre gardrop dizaynlı 2 kapaklı yani içi görünmeyen bir dolap tasarımını önerdi arkadaşlar. Bu şekilde karavanda kıyafet asılacak bir yer yok eleştirisini bertaraf etmiş olursunuz. Ve yine bu alanda çekmece yardımı ile masaya dönüşen kapağın kullanışsız olduğundan konuştuk. (çekmece sebebiyle otururken) Bu noktada, alt tutamaçları katlanabilir direk dolaplara yasalamalı bir masa tasarımı yapılabilir.
4- Buzdolabının orada olması konusunda tecrübelerinizden bahsetmiştiniz. Eğer gerçekten oradan başka bir alana alınamıyorsa, o bölüm dışına 2 tane buzdolabı havalandırması konulması hem iç sıcaklık dengesi hem de buzdolabı verimliliği açısından önemli.
Bir de büyük dolap talebi olan müşterilerinize de o alanı ve üst dolabı uygun dizayn edebilirsiniz değil mi?
5- Tente alanı var, mutfak dışarıda ama dış ışık yok? Estetik led dış ışık faydalı olur.
6- Bu tür yani teardrop karavanı halihazırda kullanan bir üyemiz, bu karavanlardan en büyük sıkıntının konabilecek ayakkabı alanı olmadığını söyledi. (Karavana girerken ve çıkarken ayakkabılarını almak sıkıntı olabiliyormuş.) Bu noktada kapı altına yani dış bölüme kilitli/havalandırmalı çekmeceli bir ayakkabı alanı yapılması ince ve hoş bir detay olabilir.
7- Rakiplerinizde TV/Ses sistemi gibi detaylar standart. Bu noktada çok maliyet ve fiyat artışı yapmadan, içeride kapanan masa alanına/dışarıda da kapı yanı depo bölümüne kadar olan alan için projeksiyon yansıtmalı bir sistemi opsiyon olarak sunabilirsiniz. En azından bu karavanında farklı bakış açılarına uygun olduğunu gösterirsiniz.
8- Dışarıya doğru çıkan mutfak ünitesi için arkadaşlarımızın sorduğu ek sorular aşağıdaki gibi:
* İkili ocak yapılabiliyor mu?
* Ocak ısısının karavanın dış cephesine zarar vermemesi adına evye ile ocak yer değiştirebiliyor mu?
* Altından ya da üstünden çıkan bir parça ile ek banko alanı yapılabilir mi?
* Karavanların tamamında mutfakta olan priz, dışa uzanan sisteme entegre edilebilir mi? (12/220 V)
Önerilerimiz bu şekilde. Dikkate aldığınızı düşünerek yeni modellerinizde yapacağınız gelişmeleri takip ediyor olacağız. Ben kendi adıma eşimin beni yalnız bırakması sebebiyle oğlumla arada 2 kişilik kalmalı ve en önemlisi piknik alanında da kullanacağım ve yaşadığım sitenin kapalı garajına girebilecek ürünler bekıyorum. Dolayısıyla bende ilgi ile takip ediyorum çalışmalarınızı.
Sevgiler.