Hayırlı uğurlu olsun.Selamlar, yaklaşık 1 ay önce foruma üye oldum, onun öncesinde 2 aydır da gizliden takip ediyordum. Bu başlığı ilk sayfadan itibaren okudum, daha önce çekme karavanlar hakkında neredeyse hiç bir fikrim yok iken üreticiler, marka, model, fiyat, tercihler, talepler vb. ihtiyacım olan bilgilerin büyük kısmını internetten ve buradan edindim. Nihayetinde uzun zamandır hayalini kurduğumuz karavan alma fikrini hayata geçirmeye karar verdim. İlk adım geçtiğimiz ay 150 Nm/4.200 rpm değerlerine sahip benzinli aracımı, 300 Nm/1.750 rpm değerlerine sahip bir dizel araç ile değiştirdim, şimdi ise sırada karavana karar vermek var. Lafı uzatmayayım, sonuç olarak 4 kişi kapasiteli ve 750kg altı 3 model üzerinde yoğunlaştım, bunlar;
1-Erba - 4.10: Bugün sabah satış temsilcisi ile konuştum. 2021 Ocak ayı itibari ile yeni 4.10 modeller için sipariş alımı gerçekleştireceklerini ve teslim tarihi muhtemelen 2021 Mayıs gibi olabileceğini anlattı. Fiyat olarak ise şu an 45-50 bin TL arası öngördüklerini söyledi. Dolayısı ile bu seçenek sona kalmış oldu.
2-Saly - Carabinata XL: Bu model ile bir süredir ekran başından flört ediyordum. Lakin sarı sitede daha önce gördüğüm 55bin TL rakamın 61 bin(+kdv) TL çıktığını görünce biraz hayal kırıklığı yaşamadım değil. Yine de satış temsilcisi ile görüşüp hanım ve çocuklar ile üretim yerine giderek modeli inceledik. Boyutları, özellikleri, fiyatı, ekim ayı teslim olabileceği vb. gibi nedenleri toplayınca bu modelin bizim hayalimizdeki gibi olmadığına karar verdik.
3-Başoğlu - Caretta Uncle: Fiyatının 69bin(+kdv) TL gibi yüksek bir rakam olmasından ötürü çekimser kaldığım son modeli incelemek için bu firmaya geçtik. İlk görüşte aşk dedikleri bu olsa gerek. Karavanın yakışıklılığı gerçekten çok hoşumuza gitti, içinin tasarımı, işçilik, malzeme ve diğer özellikleri de öyle. Bir önceki firmada yaşadığımız soğuk/ılık arası karşılama ve tanıtım sonrasında bu firma yetkilisi beyin konukseverliği ve dakikalarca bize karavanı anlatması da sanırım tuzu biberi oldu. Fiyat üzerinden 4.5 bin TL bir indirim yapabileceğini söyledi. Teslim tarihi için ise 2 hafta sonrası demesi korona sebebi ile bu sene tatil planlarını rafa kaldıran bizim çaktırmadan tebessüm etmemize sebep oldu. Aklımızda düşünceler, hesaplamalar, rakamlar derken nihayi kararı vermek üzere teşekkür edip firmadan ayrıldık.
Bundan 3-4 ay öncesinde 40-45 bin TL gibi bir bütçe ile cebimize, gönlümüze, ihtiyaçlarımıza uygun bir karavan sahibi olabileceğimizi düşünüyordum ki bu rakamlara halen forumda sıkça bahsedilen ve hatta tavsiye ve tercih edilen bir kaç marka ve model bulunmakta. Fakat başta tasarım ve teslim tarihi ve ardından bazı bir kaç başka sebeplerden ötürü yukarıdaki 2 ve 3 numaralı bütçemi zorlayacak modellere kadar kaydım. İnşallah bir iki güne kadar bir karar verip ona göre başarabilirsem sipariş aşamasına geçeceğim. Bu süreçte burada bilgi ve tecrübelerini paylaşan sizlere gerçekten teşekkür etmek isterim.
Kararınız hayırlı olsun. Unclede yükseklik sizin için sorun değilse çok güzel karavan. İşçiliğinin diğerlerine göre daha iyi olduğu zaman zaman yazılmıştı.
MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hayırlı uğurlu olsun.
Bana göre bir karavan her parayı hak eder. Yeter ki verecek paranız olsun. Bütçe hangisinde karar kılarsa o. Bütçenizi biraz zorlamanız uzun vadede size karavan hobinizde daha fazla zevk alarak yapmanızı sağlayabilir de.
Hayırlı olsun şimdiden yalnız uncle 750 kg üstü diye biliyorum ben
Yani siz bu karavanı 75 bin TL ye alacaksınızSelamlar, yaklaşık 1 ay önce foruma üye oldum, onun öncesinde 2 aydır da gizliden takip ediyordum. Bu başlığı ilk sayfadan itibaren okudum, daha önce çekme karavanlar hakkında neredeyse hiç bir fikrim yok iken üreticiler, marka, model, fiyat, tercihler, talepler vb. ihtiyacım olan bilgilerin büyük kısmını internetten ve buradan edindim. Nihayetinde uzun zamandır hayalini kurduğumuz karavan alma fikrini hayata geçirmeye karar verdim. İlk adım geçtiğimiz ay 150 Nm/4.200 rpm değerlerine sahip benzinli aracımı, 300 Nm/1.750 rpm değerlerine sahip bir dizel araç ile değiştirdim, şimdi ise sırada karavana karar vermek var. Lafı uzatmayayım, sonuç olarak 4 kişi kapasiteli ve 750kg altı 3 model üzerinde yoğunlaştım, bunlar;
1-Erba - 4.10: Bugün sabah satış temsilcisi ile konuştum. 2021 Ocak ayı itibari ile yeni 4.10 modeller için sipariş alımı gerçekleştireceklerini ve teslim tarihi muhtemelen 2021 Mayıs gibi olabileceğini anlattı. Fiyat olarak ise şu an 45-50 bin TL arası öngördüklerini söyledi. Dolayısı ile bu seçenek sona kalmış oldu.
2-Saly - Carabinata XL: Bu model ile bir süredir ekran başından flört ediyordum. Lakin sarı sitede daha önce gördüğüm 55bin TL rakamın 61 bin(+kdv) TL çıktığını görünce biraz hayal kırıklığı yaşamadım değil. Yine de satış temsilcisi ile görüşüp hanım ve çocuklar ile üretim yerine giderek modeli inceledik. Boyutları, özellikleri, fiyatı, ekim ayı teslim olabileceği vb. gibi nedenleri toplayınca bu modelin bizim hayalimizdeki gibi olmadığına karar verdik.
3-Başoğlu - Caretta Uncle: Fiyatının 69bin(+kdv) TL gibi yüksek bir rakam olmasından ötürü çekimser kaldığım son modeli incelemek için bu firmaya geçtik. İlk görüşte aşk dedikleri bu olsa gerek. Karavanın yakışıklılığı gerçekten çok hoşumuza gitti, içinin tasarımı, işçilik, malzeme ve diğer özellikleri de öyle. Bir önceki firmada yaşadığımız soğuk/ılık arası karşılama ve tanıtım sonrasında bu firma yetkilisi beyin konukseverliği ve dakikalarca bize karavanı anlatması da sanırım tuzu biberi oldu. Fiyat üzerinden 4.5 bin TL bir indirim yapabileceğini söyledi. Teslim tarihi için ise 2 hafta sonrası demesi korona sebebi ile bu sene tatil planlarını rafa kaldıran bizim çaktırmadan tebessüm etmemize sebep oldu. Aklımızda düşünceler, hesaplamalar, rakamlar derken nihayi kararı vermek üzere teşekkür edip firmadan ayrıldık.
Bundan 3-4 ay öncesinde 40-45 bin TL gibi bir bütçe ile cebimize, gönlümüze, ihtiyaçlarımıza uygun bir karavan sahibi olabileceğimizi düşünüyordum ki bu rakamlara halen forumda sıkça bahsedilen ve hatta tavsiye ve tercih edilen bir kaç marka ve model bulunmakta. Fakat başta tasarım ve teslim tarihi ve ardından bazı bir kaç başka sebeplerden ötürü yukarıdaki 2 ve 3 numaralı bütçemi zorlayacak modellere kadar kaydım. İnşallah bir iki güne kadar bir karar verip ona göre başarabilirsem sipariş aşamasına geçeceğim. Bu süreçte burada bilgi ve tecrübelerini paylaşan sizlere gerçekten teşekkür etmek isterim.
merhaba, benim orada bulunduğum 1,5 saat süre zarfında 3 kişi karavanı teslim alıp çıktı, bahçedeki 5-6 tane uncle modelin üstünde daha isim ve şehir yazıyordu, teslim için hazırdı yani. Geçen hafta İstanbul Maltepe sahilinde karavan parkında da hiç görmediysem 4-5 tane aynı modelden vardı. Satılmadığı konusuna katılmıyorum tam tersi band sisteminde aynı anda çok fazla sayıda karavan üretiliyor, büyük bir kısmının ihraç edildiğini söylemişlerdi. Firmanın üretim tesisini görmeniz gerek!Yani siz bu karavanı 75 bin TL ye alacaksınız
Ben buna bu parayı vermezdim
Bu kadar çıkacaksam ithal karavan alırdım
Yine de hayırlı olsun güzel günlerde kullanın
Neden 2 hafta sonra teslim ediyorlar
Çünkü satılmıyor
KDV dahil 75 bin tl yi bu karavana veren sayısı az olur
CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu fiyata demedim 75 bin veren yüzbin de verebilirmerhaba, benim orada bulunduğum 1,5 saat süre zarfında 3 kişi karavanı teslim alıp çıktı, bahçedeki 5-6 tane uncle modelin üstünde daha isim ve şehir yazıyordu, teslim için hazırdı yani. Geçen hafta İstanbul Maltepe sahilinde karavan parkında da hiç görmediysem 4-5 tane aynı modelden vardı. Satılmadığı konusuna katılmıyorum tam tersi band sisteminde aynı anda çok fazla sayıda karavan üretiliyor, büyük bir kısmının ihraç edildiğini söylemişlerdi. Firmanın üretim tesisini görmeniz gerek!
Lakin fiyatının yüksek olması bakımından bütçeyi zorladığı konusunda hem fikirim. Ama bu fiyatlara ithal karavan nasıl bulabiliyoruz onu bilemedim. Uzun zamandır nette karavan fiyatlarını araştırıyorum, 15bin Euro altına denk gelmedim.
Ekli dosyayı görüntüle 519959
Bu fiyata demedim 75 bin veren yüzbin de verebilir
75 bine başoğlu alacağıma 100 bine ithal alırım
Para sizin,zevk sizin
Hayırlı olsun
50 bin TL ye benzer özellikli saly tercih edebilirdiniz
Uncle ve standart saly carabinata
Her ikisi de 4 kişilik
3 ay beklemek yerine 25 bin tl daha pahalı bir karavanı seçmek pek mantıklı gelmiyor
CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bir Caretta Uncle kullanıcısı olarak, karavınımı Mayıs ayı ortasında aldım. 1 ay kamping'te beklettikten sonra geçtiğimiz hafta ilk seyahatimi ve 4 günlük kampımı yaptım. Yolda giderken keyifli, sıkıntı çıkarmayan bir karavan (80-90km hızlarda kalmak kaydıyla). 2 kızımla beraber 4 kişi konakladık, genişlik ve rahatlık olarak bir sıkınıtı vermedi. Yalıtım anlamında başarılı bir karavan.Bizzat görmeden önce ben de Sally'ye daha yakındım ama yakından iç hacmini görüp, standart donanım, fiyat farkı vb. hesaplayınca diğeri daha ağır bastı gibi. Mesela Sally yatak olan oturma grubu genişliği 1,25, 1,89cm/107kg ebatlarında olan benim gözüme burası çok dar geldi, diğer marka da 140cm idi, çok daha ferah bir oturma grubu ve masa vardı. 2. marka 60 cm. daha uzun, standart olan kapı basamağı, mutfak yan tezgahı, 40lt buzdolabı farkı, ayrıca üst ranzanın katlanarak alt ranzanın koltuk benzeri kullanımı vb. hoşumuza gitti. Sally original modelde giriş kapısı arkada, bunu da beğenemedik. Son olarak Sall Standart(original) frenli fiyatı 58300+kdv = 68800TLye geliyor. Fiyatın 10 gün önce farklı olduğunu bu fiyattan olabilir mi ısrarlarımı da maalesef olumsuz olarak yanıtladılar.
Az önce Carpento karavana da giderek yakından incelemede bulundum. 3.60'lık modeli an itibariyle 8500 Euro+kdv = 77431TL, bu fiyata tuvalet, buzdolabı, ocak, akü dahil değil. 4.10 olan bir diğer modeli de 9500 Euro +kdv = 86540TL . Bu fiyatlar ve pazarlama stratejisi ile bu firma uzun yıllardır sektörde var olan diğer rakipleri ile nasıl yarışıp ayakta kalabilecek bilemiyorum.
Taklit demeyin çok bozuluyorlar, hafif eseinlenmeymiş. Başkent karavan yarı fiyatına satıyor aynı ürünü.Onların rakipleri yerli üreticiler değil. Avrupalı üreticiler. Taklit modelle ve hiç bir ekipmanın dahil olmadığı bu fiyatlarla nasıl olacaksa.
----------------------------------------------
----------------------------Bişi olmaz abicim......