Selamlar, yaklaşık 1 ay önce foruma üye oldum, onun öncesinde 2 aydır da gizliden takip ediyordum.
Bu başlığı ilk sayfadan itibaren okudum, daha önce çekme karavanlar hakkında neredeyse hiç bir fikrim yok iken üreticiler, marka, model, fiyat, tercihler, talepler vb. ihtiyacım olan bilgilerin büyük kısmını internetten ve buradan edindim. Nihayetinde uzun zamandır hayalini kurduğumuz karavan alma fikrini hayata geçirmeye karar verdim. İlk adım geçtiğimiz ay 150 Nm/4.200 rpm değerlerine sahip benzinli aracımı, 300 Nm/1.750 rpm değerlerine sahip bir dizel araç ile değiştirdim, şimdi ise sırada karavana karar vermek var. Lafı uzatmayayım, sonuç olarak 4 kişi kapasiteli ve 750kg altı 3 model üzerinde yoğunlaştım, bunlar;
1-Erba - 4.10: Bugün sabah satış temsilcisi ile konuştum. 2021 Ocak ayı itibari ile yeni 4.10 modeller için sipariş alımı gerçekleştireceklerini ve teslim tarihi muhtemelen 2021 Mayıs gibi olabileceğini anlattı. Fiyat olarak ise şu an 45-50 bin TL arası öngördüklerini söyledi. Dolayısı ile bu seçenek sona kalmış oldu.
2-Saly - Carabinata XL: Bu model ile bir süredir ekran başından flört ediyordum. Lakin sarı sitede daha önce gördüğüm 55bin TL rakamın 61 bin(+kdv) TL çıktığını görünce biraz hayal kırıklığı yaşamadım değil. Yine de satış temsilcisi ile görüşüp hanım ve çocuklar ile üretim yerine giderek modeli inceledik.
Boyutları, özellikleri,
fiyatı, ekim ayı teslim olabileceği vb. gibi nedenleri toplayınca bu modelin bizim hayalimizdeki gibi olmadığına karar verdik.
3-Başoğlu - Caretta Uncle: Fiyatının 69bin(+kdv) TL gibi yüksek bir rakam olmasından ötürü çekimser kaldığım son modeli incelemek için bu firmaya geçtik. İlk görüşte aşk dedikleri bu olsa gerek. Karavanın yakışıklılığı gerçekten çok hoşumuza gitti, içinin tasarımı, işçilik, malzeme ve diğer özellikleri de öyle. Bir önceki firmada yaşadığımız soğuk/ılık arası karşılama ve tanıtım sonrasında bu firma yetkilisi beyin konukseverliği ve dakikalarca bize karavanı anlatması da sanırım tuzu biberi oldu. Fiyat üzerinden 4.5 bin TL bir indirim yapabileceğini söyledi. Teslim tarihi için ise 2 hafta sonrası demesi korona sebebi ile bu sene tatil planlarını rafa kaldıran bizim çaktırmadan tebessüm etmemize sebep oldu. Aklımızda düşünceler, hesaplamalar, rakamlar derken nihayi kararı vermek üzere teşekkür edip firmadan ayrıldık.
Bundan 3-4 ay öncesinde 40-45 bin TL gibi bir bütçe ile cebimize, gönlümüze, ihtiyaçlarımıza uygun bir karavan sahibi olabileceğimizi düşünüyordum ki bu rakamlara halen forumda sıkça bahsedilen ve hatta tavsiye ve tercih edilen bir kaç marka ve model bulunmakta. Fakat başta tasarım ve teslim tarihi ve ardından bazı bir kaç başka sebeplerden ötürü yukarıdaki 2 ve 3 numaralı bütçemi zorlayacak modellere kadar kaydım. İnşallah bir iki güne kadar bir karar verip ona göre başarabilirsem sipariş aşamasına geçeceğim. Bu süreçte burada bilgi ve tecrübelerini paylaşan sizlere gerçekten teşekkür etmek isterim.