Yeni yapacağımız HEROES karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan berk_arda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 211
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 109,470
Ynt: Yeni Yapacağımız Heroes Karavan

Öncelikle kolay gelsin. Ölçüler kağıt üzerinde oturuyor ancak araç içine girince değişebiliyor. Acele etmeyin. Mutfağı 100 cm ye düşürün. Artan ölçüyü girişe ve dolaba aktarın bence. Bir de aracın üç görünüşünü de çizerseniz size daha çok fikir verebilir. Selamlar.

Etiketler
Ynt: Yeni yapacağımız HEROES karavan

Atilla abim aracı 4 kişilik tasarlıyorum ve her söylediğini not alıyorum ayrıca.senin yorumların benim in önemli.barb alone sanada teşekkür ederim bilgiler için lakin dediğim gibi buzdolabını mutfak altına koyma şansım yok gibi duruyor.bülent abim sende yanımda olduğun için teşekkürler :smiley:

mutfağı koyduğunuz yerde çamurluk mu var tam çözemedim tabi çizimden ben çizimi ön koltuk arkasından sonra oturacak proje olrak algılamıştım

Gördüğünüz çizimin sol tarafı arka kapı sağ tarafı şöför mahalli.evet bu aracın ölçüleri 13 mt3 ten farklı biraz.iş yerinde olduğum için kaba bir çizim oldu ama hemen paylaşayım.

ImageUploadedByTapatalk1408516129.291804.jpg

Mabirsen abim dediğiniz çok doğru içeride ölçüler değilecek.bu dizayn ölçüleri kaba taslak çıkarılmış ölçüler.elbet içeride cmler değişecek :smiley:

Sizin aracınız aslında 15 m3 olmuş. Bu size avantaj sağlar. Benim önerim arkada yapacağınız çift kişilik yatağı biraz alçak yapın ve gerekli hallerde kullanmak üzere üzerine açılıp kapanabilen tek kişilik bir ranza koyun. Böylece 3 kişinin yatak problemini çözmüş olursunuz. Daha az kişiyle seyahat edeceğiniz zaman tek kişilik ranzayı kapalı tutabilirsiniz. Kolay gelsin.

Abim oda aklıma geldi sıkıntı değil yapmak lakin zaten oturum bölümünüde yanlardan açma kapama yaparak 4 kişilik yer açılmış oluyor.ranzada yaparsak artık araç 5 kişilik olur :smiley:

Pardon ben 5 kişilik olarak düşünmüştüm. 4 se sorun değil tabii.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

berk_arda' Alıntı:
Gördüğünüz çizimin sol tarafı arka kapı sağ tarafı şöför mahalli.evet bu aracın ölçüleri 13 mt3 ten farklı biraz.iş yerinde olduğum için kaba bir çizim oldu ama hemen paylaşayım.

normalde olan kayar kapıyı iptal edip daha küçük bir kapı yapmayı planlıyorsunuz diye anladım eğer o şekilde ise kapı girişine banyo wc yaparak alan kazanabilirsiniz birkaç üretilmiş versiyonlarını görmüştüm kullanışlı gibi gelmişti o zaman

Bence iki koltugun arasini masanin olmasini istediginiz olcusu seklinde birakmayin. Yani iki koltuk arasini kucuktun ama masanizi yine 70 cm yapin. Buradan banyo icin gerekli 10cm kurtarirsiniz. Yataginizinda aak ucunu 10cm eksik yapabilirsiniz. yani 120'den 110'a egimli gider. Boylece 10 cm daha kazanirsiniz. Buzdolabini simdiki yerindede birakabilirsiniz fakat bence kayar kapi onunede alabilirsiniz. Atilla abinin eski projelerine bakin. Kapi onunde oldugunu goreceksiniz.

Benim bir sorum olacak.eşim ve ben mutfak yafa mobilya aksamları için kullanmamız gereken malzeme hakkında çok kararsız kaldık.sunta, mdf, kontra osb gibi birçok seçenek var ki hala karar veremedik.iç dizayn karar verildi ufak ufak malzemeleri almaya başladık ve bu konuda sizden fikir istiyoruz.en sağlıklı ve en güzel seçim sizce ne olabilir?

En mantıklısı kavak kontraplak. Ama işe başlamadan bir yüzünü kaplatın.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Söyleyeceğim ilginç gelecek ama inegöl koca mobilya sanayisinde kontrayı kaplatacak yer bulamadım :smiley:

Öncelikle kolay gelsin.
Mutfak tezgahında mdf, sunta, osb türü malzeme kullanmayı tavsiye etmem, hatta lamine denilen ev mutfaklarında kullanılan malzeme bile bana göre karavanda uygun değil, sebep, malum karavan yolculuk esnasında sürekli 9 şiddetinde depreme maruz kalan bir araç, siz ne kadar kollasanızda tezgah yapışma yerlerinden illaki çatlamalar yapacak ve içine su alacaktır, sonuç ağacın şişmesi deformesi vs.
Birde piyasada ÇAM MASİF adında, ve özellikle raf imalatında kullanılan dekoratif bir malzeme var, ve çesitli ölçüleri mevcut, hesapta fırınlanmış, ben aldığımda yerlisi yoktu ama şimdi yerli imalatıda yapılıyor, bu malzemeyide inceleyin derim, ayrıca kullandığınız mutfak tezgahı ne olursa olsun ağacın alınlarını dahil yerine takmadan önce muhakkak suya karşı izole edin, görünmeyen taraflarını bile.

-masif-.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR