Yeni yapacağımız HEROES karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan berk_arda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 211
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 109,476
Ynt: Yeni Yapacağımız Heroes Karavan

bi 4x4 de karavan yapın da değişiklik olsun antalya sahillerinde karısından ayrılmış 10 yıldır karavanda yaşayan adam karavanından bir farkı olsun bu karavancılığın

Etiketler
Ynt: Yeni yapacağımız HEROES karavan

Değişik şeyler yapma peşinde dolanıyorum fakat atiladi abim bu akşam hayallerimi suya düşürdü :smiley: resimde görülen aracın sonradan 50 cm uzatma olduğunu ve bunun için tadilat projesi çıkartamayıp motokaravana çeviremeyeceğimi söyledi ve hayaller yerle bir oldu :smiley:

ImageUploadedByTapatalk1407793914.675990.jpg

Acaba 50 cm uzatmayı yaptıran kişi acaba uzattırmayı bir proje kapsamında mı yaptırmış yoksa kendi kafasına göre mi uzattırmış. Eğer onaylı bir projeye göre uzattırma varsa sorun olmaması lazım değil mi?

Wallaha kim nereye nasıl yaptırmış gerçekten uzatma varmı yokmu yarın nasipse hepsi belli olacak.aracı alıp arkadaşımızın dükkanına getirdik.ruhsatında otobüs yazıyor.yürüyeni ve motorunda hiç sıkıntı yok.araç sadece akü istiyor.tabi biz yağı suyu herşeyini değiştireceğiz.yarın proje çizimi tüv muayene istasyonu dahil bu işin olabilirliliği araştırılacak.eğer dönüşüm onaylanırsa hayırlısıyla en kısa zamanda yapım işlemlerine başlayacağım arkadaşlar

Aracın şuandaki orjinal ruhsatı budur. Ducato maxi yazıyor.uzatma olduğunu düşünmüyorum ama bakalım neler çıkacak altından :smiley:

ImageUploadedByTapatalk1407929241.740377.jpg

Evett herşey çözüldü.aracımıza dönüşüm ruhsatı ve tadilat projesi çizimi yaptırabiliyoruz.fiat firması bu araçtan çok az üretmiş o yıllarda.uzatma olanları piyasada tabiki daha çok.aracın trafik şubedeki dosyasından teknik özelliklerine bakıldı ve ölçüler tutuyor.proje çizecek firmaya araç ruhsatıyla bilgi verildi problem yok.fiat üretim fabrikasından araç şase no ile teknik bilgiler istendi.bunlarda tutuyor.aracımıza başlayabiliriz hayırlısıyla.araç satışları alındı.nasipse pazar günü aracın temizlik günü.çünkü aracın heryerinde arılar kovan yapmış.ve araç 2012 ekim ayından beri kullanılmadığı için aklınıza gelebilecek heryer toz pislik içinde.aracın bugün motoruna yürüyanine baktırıldı.bunlarla ilgili bir sıkıntımız yok.yağ ve filitreler değişecek.arka çamurluk arkasında ufak ufak çürükler var onlar temizlenecek.ve bel altı boya yapılacak.aracımızın eni 180 cm civarı.tavan yüksekliği 190 civarı.uzunluk ise şöför koltuğu arkasından arka kapıya kadar ortalama 3.80 cm gibi bir ölçüm yapıldı.eski yapmış olduğum dizayn 3.36 cm e göreydi ve şimdi değişlik yapmak zorundayım.açıkçası ne yapacağımıda bilmemekle beraber öneri ve görüşlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum

berk_arda' Alıntı:
Evett herşey çözüldü.aracımıza dönüşüm ruhsatı ve tadilat projesi çizimi yaptırabiliyoruz.fiat firması bu araçtan çok az üretmiş o yıllarda.uzatma olanları piyasada tabiki daha çok.aracın trafik şubedeki dosyasından teknik özelliklerine bakıldı ve ölçüler tutuyor.proje çizecek firmaya araç ruhsatıyla bilgi verildi problem yok.fiat üretim fabrikasından araç şase no ile teknik bilgiler istendi.bunlarda tutuyor.aracımıza başlayabiliriz hayırlısıyla.araç satışları alındı.nasipse pazar günü aracın temizlik günü.çünkü aracın heryerinde arılar kovan yapmış.ve araç 2012 ekim ayından beri kullanılmadığı için aklınıza gelebilecek heryer toz pislik içinde.aracın bugün motoruna yürüyanine baktırıldı.bunlarla ilgili bir sıkıntımız yok.yağ ve filitreler değişecek.arka çamurluk arkasında ufak ufak çürükler var onlar temizlenecek.ve bel altı boya yapılacak.aracımızın eni 180 cm civarı.tavan yüksekliği 190 civarı.uzunluk ise şöför koltuğu arkasından arka kapıya kadar ortalama 3.80 cm gibi bir ölçüm yapıldı.eski yapmış olduğum dizayn 3.36 cm e göreydi ve şimdi değişlik yapmak zorundayım.açıkçası ne yapacağımıda bilmemekle beraber öneri ve görüşlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum

Kardeşim hayırlı uğurlu olsun inşallah acele etme ben sana güzel bi proje çizer gönderirim sen aklındakileri bana mail at özelden.

Abim açıkçası durum şudur.4 kişilik yatmaya yer olmalı ikiside iki kişilik yataklar.diğerleri her karavanda olması gereken şeyler.yerleşim planı olarak yukarıdaki son plan üzerinde ufak tefek değişiklikler yaparakta devam edebilirim.ama içişleri bakanı olarak eşim banyoyu yatağın ortasında olayak yapmayı düşündüğüm için ben dışarıda ayrı istiyorum dedi.plan nasıl olacak açıkçası bende bilmiyorum şuanda :smiley:

Eee birazcık aracımızla ilgili fotolar paylaşmak lazım değilmi? Yapılan işlemler hakkında bilgilendirme yapılmalı.aracımız ve minik çırağımız :smiley: aracın ilk iç görüntüsü dıştan bi kaç kare :smiley:

ImageUploadedByTapatalk1408133898.455141.jpg

ImageUploadedByTapatalk1408133911.121993.jpg

ImageUploadedByTapatalk1408133940.404414.jpg

Aracın iç yan döşemeleri bütün koltuklar ve taban döşemeleri söküldü sonuçlar fotoğraflarda.sağolsun bi kaç mobilyacı arkadaşımda geldi yardıma temizlik ve sökme işlemleri için.araç önceden koltuklu olduğu için koltukların olduğu bölümlerin altı demirden kasa yapılark 10 cm yükseltme yapılmış.onlarda yarın kaynakçı arkadaş tarafından sökülüp taban temizlenip pazarda taban boyası atılacak paslanma olmaması için.

ImageUploadedByTapatalk1408134263.071057.jpg

ImageUploadedByTapatalk1408134278.837538.jpg

ImageUploadedByTapatalk1408134292.554242.jpg

ImageUploadedByTapatalk1408134309.337609.jpg

ImageUploadedByTapatalk1408134322.537452.jpg

Bu arada söylemeyi unuttum araç arılı bir araç her yerinde kovanlar ve arılar görebilmek mümkün :smiley: iki senedir yattığı ve camları dahi açık bırakıldığı için her yerde arı arkadaşlardan bulmak mümkün :smiley: tabi hepsi temizlendi :smiley:

ImageUploadedByTapatalk1408134497.070681.jpg

ImageUploadedByTapatalk1408134521.905260.jpg

ImageUploadedByTapatalk1408134553.471261.jpg

ImageUploadedByTapatalk1408134568.637956.jpg

Berk ada kardeş ben de bursadayım. Aracını merak ettim denk gelirsem bittiğinde kendim görmek isterim
hayırlı işler kolay gelsin

Aracta uzatma problemi olmamasina sevindim. Insallah en kisa zamanda guzel tasarimla imalatada baslarsiniz. Arac oldukca uzun bir cok farkli sistem yapilabilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR