Yeni Toyota Land Cruiser VX 100 aracım.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan warmaster Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 207
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 67,097
Ynt: Yeni Toyota Land Cruiser VX 100 aracım.

Bende 2000 model VX100 kullanıyorum, şehir dışı 110-120 km hızda yaklaşık 40 krş tüketiyorum. Lastikleride düşünmek lazım çünkü bu değeri ben normal asfalt lastiğiyle yakıyorum. MT lastikte %10 fark ediyor. Bunun dışında her ilave donanım + olarak üstüne binecektir.
Bu sebeple araç tüketim değerlerini aracın tamamını düşünerek değerlendirmek daha doğru olacaktır.

Selamlar

drercagan' Alıntı:
yakıt konusunda herkesin sürüş tarzına göre bir değer var ama bu kadar farklılıkları da anlayamıyorum ben de vx 100 düşünüyorum ve hakikaten yakıt konusu kafamı karıştırıyor mesela erkut bey 70 kuruş gibi bir rakam verirken şehir dışında bile 45-50 nin altına düşmez derken rümeysa hanımmın verdiği bilgilere göre şehir içi 45 şehir dışı 37 kuruş gibi bir rakam çıkıyor gerçekten sürüş tarzı bu kadar mı etgili yoksa lpg sistemiyle ilgili farklılıklar mı var acaba ben bunu anlayamadım ???

Etiketler

drercagan' Alıntı:
yakıt konusunda herkesin sürüş tarzına göre bir değer var ama bu kadar farklılıkları da anlayamıyorum ben de vx 100 düşünüyorum ve hakikaten yakıt konusu kafamı karıştırıyor mesela erkut bey 70 kuruş gibi bir rakam verirken şehir dışında bile 45-50 nin altına düşmez derken rümeysa hanımmın verdiği bilgilere göre şehir içi 45 şehir dışı 37 kuruş gibi bir rakam çıkıyor gerçekten sürüş tarzı bu kadar mı etgili yoksa lpg sistemiyle ilgili farklılıklar mı var acaba ben bunu anlayamadım ???

selam,
Erkut bey "şahsına münhasır " yorumunun bir örneğidir,o kadar fark olur.

adam gibi kullanimda ;D
amerikadaki gercek olcumlerde alinan sonuclar benzin sarfiyati
sehir ici :21,4 lt/100 km
sehir disi :15,7 lt/100km 5 vites otomatiklerde 14,7lt/100km
ortalama : 19,6 lt/100km cogunluk bir kisimda 18,1lt/100km yakmis
benzinden lpg ye donusturmek icin yukaridaki degerleri 1,20 ile carparsaniz yaklasik lpg sarfiyati cikar ortaya

ilgili link de buradadir
http://fueleconomydb.com/index.php?-search=land+cruiser&-action=list&submit=Submit&-limit=10&-table=vehicles_summary&-cursor=0&-skip=10&-mode=list

Bu arada eşim şunu dememi istedi,(Tanıyanlar bilir kendisini)

Aslan besleyeceksen yemine bakmayacaksın,Lancruiser V8 kullanıp kaç lira yakıyor diyenlere,hep bu cevabı veriyor da ;D ;D ;D

Aslan besleyeceksen yemine bakmayacaksın,Lancruiser V8 kullanıp kaç lira yakıyor diyenlere,hep bu cevabı veriyor da Grin Grin Grin

Niye belki aslan besleyip beslememeye karar verecek olanların bu bilgiye ihtiyacı vardır? :D

Doğru oda farlı bir yaklaşım açısı,ama malum 6 ve 8 silindirlerin az yakmadığını 5 yaşındaki çocuklar bile biliyor artık :smiley:

rumnes' Alıntı:
Doğru oda farlı bir yaklaşım açısı,ama malum 6 ve 8 silindirlerin az yakmadığını 5 yaşındaki çocuklar bile biliyor artık :smiley:
Fazla yakıyor ama ne kadar fazla ? Sorusuna cevap bulmak isteyen arkadaşlar olabilir. :smiley:

İyi günler dilerim , Deniz.

Pek kıymetli Rumeysa hanımın çok sevgili eşi :D gerçekten bu konuda duayen bir bilirkişidir. Bende kendimce birkaç noktaya deyineyim .

1- Israrla sürüş tekniği (çabuk sinirlenen bir adamsanız yada ani ivmelenmeyi seven sportif amaç güden bir tarzınız varsa bu araç 3 ton üzeri 8 silindir bir araç az yakmaz).
2- Bu araç otomatik vites yokuşta inişte otomatik şanzımana yada diğer yardımcı organlara (örneğin o/d) hazırlığınızı zamanında yapmazsanız çok yakar bu muamma değil.
3- Ben otomobil niyetine kullanıyorum çoğunlukla LPG ye geçmeden stop ediyorum. Sinop gerçekten ufak bir yer ana yollarının uzunluğu 5-6 km ancak eder. Bu da yakıt tüketimini ara sokak, ters yön, kaldırıma çıkması vs etkiliyor haliyle.
4- Şehirler arası yolda evet herkesin kendi tarzı var demiştim. Ben bir Otobüs TIR şöförünün 5-6 katı yolu otomobille yaptım, 4X4 kullanımı yada motor kısmını söylemiyorum artık yol bıkkınlık veriyor ben önümde araba sevmeyen söförlerdenim yola çıktımmı çok durmam biran evvel bitsin diye en güzel nereyi biliyorsam uzun ara veririm. Sonra Allah ne verdiyse devam.
5- Birde bir saptamam var ama saçma gibi uzun yolda Opet Aygaz LPG diğerlerine göre 50 km minimum fazla yaptırıyor. ilginçtir, şehiriçi kullanımda PO LPG si standart kullanımda 20-30 km fazla yapıyor.
6- Çok denedim diyecektim :D denemek istedim diyelim 90 Km hızla bakacağım kaç km gidecek vs diyorum ama emin olun benim ömrümde sabrımda yetmez 20 km sonra unutuyorum. bakıyorumki 160-170 boşverin yakıtı bu araçları yada araba kullanmanın keyfini isteyenler alsın yada ben bu hayvani araçla yollarda audi kovalarım yada jipne, jipciklerle makara yaparım diyen varsa alsın. Aradığınız sorunun cevabı bende biraz zor ben iyi de bakarım. Dibine kadarda gezerim. Yakıt vs pek düşünmem. Umarım fikir oluşturmuştur.

OOOOFFFFFFFF ooooooffffff birşey dikkatimi çekti ARB24.RU ARB Rusya da satış yaptığını bilmiyordum Rusya ile vize yok birşey yok Rusya ile gümrükler gayet laçka ARB ürünleri Rusyadan ucuz alınabilirmi acaba ben bu bölge de en uygun İtalya diye biliyorum belki daha uygundur???

Beklenen değişim başladı ;D ;D ;D ;D ;D
Tampon
Vinç
Snorkel
Stepne taşıyıcı
Sürüş sisleri ...

Öncesi Erfelek gezisi.

100_1588.jpg

100_1590.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,779
Kayıtlı Üye Sayımız
166,596
Kaydolan Son Üyemiz
Baybarss

SON KONULAR

Geri