Yeni Defender 90'ım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan macir_ertan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,750

macir_ertan

1995 Defender
Yer
Хасково-Bulgaristan
Merhaba ben Ertan Çetin 5 sene aradan sonra tekrar merhaba sevgili büyüklerim ve küçüklerim iki tane Lada Niva biri 1990 model diğeri 2000 model,bir tane Daihatsu Feroza 1993 model gerçi Ferozayı iki tane Nivadan uzun yollar katettikten sonra şişen kafamı biraz sakinleştirmek amacıyla almıştım fakat umduğumu bulamadıktan sonra 3 ay gibi kısa bir sürede sattım ve.. daha sonra yaşayan efsane 1991 Defender 110 Dizel deneyimlerimden sonra,yine 4 seneden sonra damarlarımdaki böcek yine kıpırdanmaya başladı 1995 model Defender90 2.0 litre 136 hp benzinli MPİ motora sahip aracıma kavuşmuş oldum çok mutluyum.Aracım İtalyan polis teşkilatından emekli ''Carabinieri''lerden.Dizel 110 aracımdan sonra kıvraklığı yeğinliği sessizliği yürür aksamında aracın hiçbir yerinde en küçük bir sorun olmadığından kısaca var olan herşeyinin isviçre saati gibi çalışmasından çok mutluyum çok şanslıyım,ve müsadenizle bu mutluluğumu sizlerle paylaşmak istedim 1993 model Feroza ve 90 model Niva hariç diğer araçlarımın ve yeni Defender 90'ımın resimlerini sizlerle paylaşmak istiyorum
öncelikle sırasına göre 2000 Lada Nivam

1991 DMO Devlet malzeme ofisinden emekli Dizel Defenderim

Şimdi yeni aldığım Defender 90'ın resimleri Sofia plakadan Kırcali plakaya geçmiş hali ve serviste alt yağlama bütün filitrerin değişimi motor kayışı,yağ,antifriz vs.

Etiketler
Ynt: Yeni Defender 90'ım

Steering Guard takılırken

Bu talon da artık adıma registre olmuş hali.Şnorkel ve yapacağım dğer uygulamaları zamanla sizlerle paylaşırım şimdilik memlekete kucak dolusu selamlar :smiley:

Güzel araç...hayırlı olsun..

Lastik bekliyor bu araç..bak o zaman.. ;D

mdr' Alıntı:
Güzel araç...hayırlı olsun..

Lastik bekliyor bu araç..bak o zaman.. ;D

Sağolun İsmail bey :smiley:evet abi can alıcı yerimden vurdunuz,aracı aldığımdan beri kaç kere lastikçinin karşısında durdum bir bilseniz ;D ama hep kendimi teselli ettim iyidir iyidir diye galiba 2500 tl kadar bir yatırım daha yiyecek gibi.Bu arada forumları dolaşıyordum bulamadım harici kalorifer arkaya ne tür bir öneride bulunabilirsiniz yada sitede mutlaka tartışılmıştır link verebilirmisiniz zira aracımın tek eksiği kalorifer peteği tıkalı galiba temizletsem tam randım anlı ısı verir mi zira buralarda balkanlarda şimdiden -3,4'leri görmeye başladık benzinli araç için alternatif önerileriniz nelerdir şimdiden teşekkürler selamlar

ali fatih' Alıntı:
Çok güzelmiş. Allah nazardan korusun. hayırlı olsun :smiley:

Teşekkür ederim Ali bey inanın bugüne kadar onun yokluğuyla ve hayaliyle yaşamak çok zordu,şimdi ise gündüz onu kullanmak ona dokunmak ve gece onun hayaliyle yattığımda hemen sabah olsun diye zoru zoruna uykuya dalmak daha zor :smiley:hatta garaja bile giderken o kısacık yolun bana uzun gelmesine ne demeli Allah herkese gönlünde yatan aslanı nasip etsin.Bu çok komik trafik ışıklarında bekliyorum yanıma lux bir jeep yanaşıyor en az 150.000 vermiştir ona eh evet kendi klasına göre güzel diyecek sözüm yok diyeceğim şu buna karşılık yine ben ona yüksekten bakıyorum o da bana hayranlıkla yada bana öyle geliyor belkide bir ucube olarak bakıyordur alçaktan boynu kopacak yukarıya bakarken ;D birde ikimiz de jeep'iz ya araziye girsek o en az benim aracımın fiyatı kadar hasar bırakacak tarlada belkide daha fazla çok komik gerçekten biliyorum bu konuda ayrı segmentlerde olduğumuz için çok yorum yapılır ama en azından nacizane bana verdiği duygu bu oof be ...neredeyse cümlenin sonunu getiremeyecektim ,,,inşallah birgün bir yerde beraber çamurlanmak dileklerimle sevgiler

Valla çok haklısınız. ben benimkini komple boya kaportaya soktum 2012 de ancak beraber çamurlanırız. ama daha benim yapacak çok işim var. ÇOOOOKKK çalışmam lazım ÇOOOOK... :smiley:)

ali fatih' Alıntı:
Valla çok haklısınız. ben benimkini komple boya kaportaya soktum 2012 de ancak beraber çamurlanırız. ama daha benim yapacak çok işim var. ÇOOOOKKK çalışmam lazım ÇOOOOK... :smiley:)

Ali işte olayın bu tarafı güzel madem böyle bir sevdaya tutulduk kesinlikle tembel insanlar olamayız illaki olmasa bile kendimize bir iş çıkarırız :smiley:al cillop gibi arabayı tık garaja sonra ne yapacağına şaşır dur demek istediğim rahatsız insanlarız hele kış geliyor ya şimdi hergün önce sinoptiği hava durumunu hatta on günlük hava durumuna bakar oldum,malum burası balkan ülkesi ve rakım az da olsa yüksek nasıl garip bir heyecan kaplıyor insanın içini biraz edebiyat dolu laf olacak ama ''kelimeler kifayetsiz kalıyor'' -3,4'leri şimdiden görmeye başladık ha bu arada çamurlanırız dostum çamurlanırız herşeyin hayırlısı dağ dağa kavuşmaz Defenderler bizi bize kavuşturur inşallah sende o hiç bitmeyecek işlerini bitirirsin de hep beraber çamuru ağlatırız selamlar ;)

Bu aracı kalıcı olarak Türkiyey getirmeyi düşünüyormusunuz.
Bi ara yurt dışından (almanya) gelen araclar belirli aralıklarla gümrükten girip cıkış yaparak 3 sene kalabilecek diye bir söylenti cıktı ama sonrasında bi gelişme olmadı.
Bu konuda bilginizi paylaşırsanız cok makbule gecer.

Bu arada defender harika görünüyor güle güle kullanın.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR