Yeni Defender 90'ım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan macir_ertan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,751

Etiketler
Ynt: Yeni Defender 90'ım

huseyinyilmaz' Alıntı:
hemşerime selamlar. Kırcaalide size nasıl ulaşabilirim. Mastanlı lıyız biz.

Aleyküm selam Hüseyin 1967 Kırcali doğumluyum 1977'de Türkiyeye İstanbul'a göç ettik 30 sene biryere çıkmamasıya o kalabalığın içinde geçirdim hayatımı ve bu uzun aradan sonra bulgar kimliği çıkardım ve son 4.5-5 seneye de yakın Bulgaristanda Haskovo'da ikamet ediyorum Kırcaliyle alakam sadece orada doğmuş olmam ve orada kimliğimin kayıtlı olması haliyle de iki aracım da Kırcali trafik şubesine kayıtlı.Kısmet olursa buralara gelmeden önce özelden haberleşelim görüşüp tanışmak isterim babam Alkaya doğumlu ''Червена Скала'' Mastanlı tarafına göllere bu yaz baya aynalı sazan avına gittim hakikaten büyüleyici yerler sınırın az ötesinden sevgi ve selamlarımı gönderiyorum

off_road' Alıntı:
Bu aracı kalıcı olarak Türkiyey getirmeyi düşünüyormusunuz.
Bi ara yurt dışından (almanya) gelen araclar belirli aralıklarla gümrükten girip cıkış yaparak 3 sene kalabilecek diye bir söylenti cıktı ama sonrasında bi gelişme olmadı.
Bu konuda bilginizi paylaşırsanız cok makbule gecer.

Bu arada defender harika görünüyor güle güle kullanın.

Merhaba efendim adınız ve yaşınız yazmadığından dolayı nasıl hitap edeceğimi bilmiyorum saygıda kusur etmek istemem:smiley: sorunuzun cevabını vermeye çalışayım aracı Türkiyeye kalıcı olarak getirmeyi düşünmüyorum burada ikamet ettiğimden dolayı Kapıkule'den günü birlik bile Edirneye alış veriş yapmaya girdiğimde pasaportuma Türkiyede aracımla kalabileceğim süre için bir mühür vuruluyor ve süresi 6 ay,tekrar bulgara giriş yaptığımda mesela 10 gün kaldım karar verdim yine TR'te giriş yapmaya yine çıkarken çıkış yaptığım tarihten itibaren 6 ay süre veriyorlar yani 6 ay yarım sene süreyi aşmamak şartıyla Türkiyede aracımla kalabilirim bu süre bitmeye başladığında tekrar bulgara giriş çıkış yaparım o da 1 günümü alır ve tekrar 6 ay durum bu.Makinamı beğendiğinize sevindim :smiley: memlekete hasret dolu selamlar

serci07' Alıntı:
Hayırlı uğurlu olsun. Çok yakısıklı bir defender.

Teşekkür ederim Serkan bey hakikaten yakışıklı değilmi''mdr'' İsmail beyin dediği gibi bu araba lastik istiyor ;)inşallah araç üstünde ufak tefek değişiklikler bile yapsam resimleyip sizlerle paylaşmak çok keyifli olacak Alanya'ya selamlar

İyi günlerde kullanın...Demekki İtalyan jandarma teşkilatındaki Defenderler Mpı makineli .....Dıscovery lerdede Mpı olanlar var fakat bilindiği gibi onlara yetersiz geliyor...Siz Defenderinizi ağır arazi şartlarında denedinizmi?? Mpı makine nasıl bir performans veriyor o şartlarda acaba ??? Aracınızla İstanbuldaki gerek İsoff un gerekse gezenbilir vs gibi grupların off road etkinliklerine gelmeyi düşünüyormusunuz..?? Birde bütün Defender sahibi olan arkadaşlarıma roll bar tavsiyesinde bulunuyorum ,,bu araçlar aliminyum kasa olduğu için...Gerçi tüm sportif amaçlı araçlara roll bar şart ama,, bence Defendere olmazsa olmaz düşüncesindeyim....Hoşçakalın...Başka fotolarda bekliyoruz....Saygı ve selamlar....

ali fuat yongacı' Alıntı:
İyi günlerde kullanın...Demekki İtalyan jandarma teşkilatındaki Defenderler Mpı makineli .....Dıscovery lerdede Mpı olanlar var fakat bilindiği gibi onlara yetersiz geliyor...Siz Defenderinizi ağır arazi şartlarında denedinizmi?? Mpı makine nasıl bir performans veriyor o şartlarda acaba ??? Aracınızla İstanbuldaki gerek İsoff un gerekse gezenbilir vs gibi grupların off road etkinliklerine gelmeyi düşünüyormusunuz..?? Birde bütün Defender sahibi olan arkadaşlarıma roll bar tavsiyesinde bulunuyorum ,,bu araçlar aliminyum kasa olduğu için...Gerçi tüm sportif amaçlı araçlara roll bar şart ama,, bence Defendere olmazsa olmaz düşüncesindeyim....Hoşçakalın...Başka fotolarda bekliyoruz....Saygı ve selamlar....

Selamlar Ali bey sahip olduğum araç İngiltereden İtalyan polis teşkilatı adına özel sipariş olup teşkilat bu tip motorla fabrikadan 100 adet almış emekli olanlardan biri de bende,içinde çıkarılmış olan telsiz yeri tavanda polis ışıkları olur ya şimdi adı tam olarak aklıma gelmedi o tavanı enlemesine boydan boya kaplayan ışık çıkarılmış yeri belli,dış yanlarda Carabinieri 122 stikerleri çıkarılmış onların da izleri belli.Aracımı aldıktan bir hafta sonra baya zorlu bir deneme tabi ki yaptım yapmasam zaten uykularım kaçık o zaman hiç uyuyamazdım :smiley: ve beni gerçekten şaşırttı tek kelimeyle tabanca gururla söylüyorum muhteşem sadece biliyorum ki tek eksiğim şu an lastik resimlerde gördüğünüz üzere asfalt lastiği var ama ona rağmen rüya gibi geceleri bile yatağımdan kalkıp onu sevesim geliyor :smiley: hele otobanda inanılmaz o da oldu ya:deseler inanmazdım kadranda 130'u gördüm daha da istiyor gaza bassan yokuş yukarı olsun biraz olsun ama az biraz bayılsın kusuru var diyeceğim ama o da yok ne direksiyonda en ufak bir titreme çekme ne viteslerde vibrasyon nede biryerden yabancı bir ses yok yok,bu da arabama bir defa değil bin defa daha aşık olmama neden oldu.Bundan önce İstanbulda 91 Diesel 110 Defenderim vardı yurt dışında ikamet etmeye başladığım zaman 2-3 senesine sattım kendi haline durup duruyordu İlerleyen zamanlarda gezenbilirin etkinliklerine tabi ki katılmayı düşünüyorum roll bar tavsiyenizi göz önünde bulunduracağım zamanla diğer fotoğraflar zevkle paylaşacağım aynı ben de vatanıma ve sizlere saygı selamlarımı gönderiyorum

macir_ertan' Alıntı:
Çok çok sağolun Fatih bey beğendiğinize sevindim Malatya'ya selamlar

:smiley: malatyalıyım amma ankara da yaşıyorum.
ankara tunus caddesinde gazi güzel sanatların karşısında sürekli bi 90 tdi duruyor. bazen önlü arkalı park ederiz. def 90 a hayranlığım her seferinde tekrarlanıyor. böyle bir sadelik ve güzellik olamaz..

macir_ertan' Alıntı:
Merhaba efendim adınız ve yaşınız yazmadığından dolayı nasıl hitap edeceğimi bilmiyorum saygıda kusur etmek istemem:smiley: sorunuzun cevabını vermeye çalışayım aracı Türkiyeye kalıcı olarak getirmeyi düşünmüyorum burada ikamet ettiğimden dolayı Kapıkule'den günü birlik bile Edirneye alış veriş yapmaya girdiğimde pasaportuma Türkiyede aracımla kalabileceğim süre için bir mühür vuruluyor ve süresi 6 ay,tekrar bulgara giriş yaptığımda mesela 10 gün kaldım karar verdim yine TR'te giriş yapmaya yine çıkarken çıkış yaptığım tarihten itibaren 6 ay süre veriyorlar yani 6 ay yarım sene süreyi aşmamak şartıyla Türkiyede aracımla kalabilirim bu süre bitmeye başladığında tekrar bulgara giriş çıkış yaparım o da 1 günümü alır ve tekrar 6 ay durum bu.Makinamı beğendiğinize sevindim :smiley: memlekete hasret dolu selamlar

Verdiginiz bilgi icin tşkr ler ertan bey.
Allah kazasız belasız sürmeyi nasip etsin.

macir_ertan' Alıntı:
Selamlar Ali bey sahip olduğum araç İngiltereden İtalyan polis teşkilatı adına özel sipariş olup teşkilat bu tip motorla fabrikadan 100 adet almış emekli olanlardan biri de bende,içinde çıkarılmış olan telsiz yeri tavanda polis ışıkları olur ya şimdi adı tam olarak aklıma gelmedi o tavanı enlemesine boydan boya kaplayan ışık çıkarılmış yeri belli,dış yanlarda Carabinieri 122 stikerleri çıkarılmış onların da izleri belli.Aracımı aldıktan bir hafta sonra baya zorlu bir deneme tabi ki yaptım yapmasam zaten uykularım kaçık o zaman hiç uyuyamazdım :smiley: ve beni gerçekten şaşırttı tek kelimeyle tabanca gururla söylüyorum muhteşem sadece biliyorum ki tek eksiğim şu an lastik resimlerde gördüğünüz üzere asfalt lastiği var ama ona rağmen rüya gibi geceleri bile yatağımdan kalkıp onu sevesim geliyor :smiley: hele otobanda inanılmaz o da oldu ya:deseler inanmazdım kadranda 130'u gördüm daha da istiyor gaza bassan yokuş yukarı olsun biraz olsun ama az biraz bayılsın kusuru var diyeceğim ama o da yok ne direksiyonda en ufak bir titreme çekme ne viteslerde vibrasyon nede biryerden yabancı bir ses yok yok,bu da arabama bir defa değil bin defa daha aşık olmama neden oldu.Bundan önce İstanbulda 91 Diesel 110 Defenderim vardı yurt dışında ikamet etmeye başladığım zaman 2-3 senesine sattım kendi haline durup duruyordu İlerleyen zamanlarda gezenbilirin etkinliklerine tabi ki katılmayı düşünüyorum roll bar tavsiyenizi göz önünde bulunduracağım zamanla diğer fotoğraflar zevkle paylaşacağım aynı ben de vatanıma ve sizlere saygı selamlarımı gönderiyorum
Açıklamalarınız için çok teşekkürler...İşallah buradaki etkinliklerdede karşılaşabiliriz...Defender gerçekten bir bağımlılık yaratıyor insanda....Çünki ,,macera filmlerinde,,,belgesellerde,,,çöllerde her yerde çoçukluğumuzdan beri onları görüp durduk...Belkide özgürlüğü ve dünyanın her köşesini görebilmeyi çağırıştırıyor....Bendede Seri 2,,,seri 3 vardı bir zamanlar ,,,şimdi ise yeğenimle birlikte bir 110 dizel defenderimiz var...Gerçekten bambaşka duygular yaşatıyor insana....İnanırmısınız 50 ..60 taneden fazla model olanlarından biriktirdim ve halende biriktiyorum....Ayrıcada Nıssan Patrol ve Unımog sevdalısıyım...8 yılda Patrol kullandım...Ancak Türkiye şartlarında yedek parça ve kullanım maliyetleri bana zor geldi açıkçası...Defenderin en cazip yanlarından biride Ülkemizde üretilmesi vede resmi kurumlarda bol bulunması.....Şimdilik hoşçakalın...Selam olsun buralardan....

ertan bey merhaba. aracın gerçekten güzelmiş. hem 110 hemde 90 kullanan birisi olarak hangisini tavsiye edersin. soruyorum çünkü heran 90 alabilirim.benim amacım bir 90ım olsun arada bir hakkını vereyim. ama daha ziyade şehir içinde kullanım. aslında bodrum yollarının da dağlardan pek farkı yok ama. 90 nın 110 a göre arazideki performansı kısalığından dolayı daha yüksektir diye düşünüyorum. doğrumudur?

İtalyanlar'ın jandarmasından çıkanlarla bizimkilerin arasındaki bu bariz düzgün olma farkı herhalde onlarda daha az sürede satışa çıkmasından kaynaklanıyor? Güle güle kullanın, çok güzelmiş...

barem75' Alıntı:
ertan bey merhaba. aracın gerçekten güzelmiş. hem 110 hemde 90 kullanan birisi olarak hangisini tavsiye edersin. soruyorum çünkü heran 90 alabilirim.benim amacım bir 90ım olsun arada bir hakkını vereyim. ama daha ziyade şehir içinde kullanım. aslında bodrum yollarının da dağlardan pek farkı yok ama. 90 nın 110 a göre arazideki performansı kısalığından dolayı daha yüksektir diye düşünüyorum. doğrumudur?

Selamlar benim Türkiyedeki 110 Devlet malzeme ofisinden çıkma idi ve düz dizel motor vardı üstünde doğrusu huz ve vibrasyondan rahmetli babacımla biryere gidene kadar araçtan gelen sesten birbirimize bağırmak zorunda kalırdık ve boğazımız ağırırdı :smiley: çıktığın gezilerde yanına fazlaca eşya alan biriyseniz 110 derim ama elimin altında pırıldak gibi döndüreceğim kudurabildiğim kadar kuduracağım derseniz 90 derim 320 Bmw var bende 90'ı aldığımdan beri garajdan onu çıkarmadım çünkü Defender 90'ım korkunç bir keyif variyor kısalığından dolayı yüksek değil 110 ve 90 aynıdır sadece biri uzun şase diğeri kısadır kısa şaşsenin de arazide avantajları biraz daha fazladır o kadar

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR