Yeni Aracımız 2003 Land Rover Discovery 2 Td5

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umutcelikel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 267
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 115,373
Ynt: Yeni Aracımız 2003 Land Rover Discovery 2 Td5

Selamlar , yakit tuketiminiz arttimi yoksa yaktiginiz yakitin hakkini daha fazla alip performansimi artti ?

Saygilar

Etiketler

Ben bu yakıt işini anlamadım gitti. Size çok yakında ölçtüğüm değerleri yazayım. Depoyu yarı uzun yol, yarı ağır şehiriçi trafiğinde kullandım ve aşağıdaki değerleri elde ettim. Yakıtım Shell'in deterjanlı olanı

Tüketilen litre miktarı: 81 lt
Katedilen yol: 655 km
Yakıt litre fiyatı: 3,72 TL
100 km'de tüketilen yakıt miktarı: 12,366 lt
1 km'ye ödenen ücret: 460 kuruş
Toplam ödenen ücret: 301.320,- TL

** Erdinç, senin arabanın yakıt durumunu anlamıyorum abi :smiley: Sakallının ordada konuştuk anlam veremedik.

mohawk' Alıntı:
Ben bu yakıt işini anlamadım gitti. Size çok yakında ölçtüğüm değerleri yazayım. Depoyu yarı uzun yol, yarı ağır şehiriçi trafiğinde kullandım ve aşağıdaki değerleri elde ettim. Yakıtım Shell'in deterjanlı olanı

Tüketilen litre miktarı: 81 lt
Katedilen yol: 655 km
Yakıt litre fiyatı: 3,72 TL
100 km'de tüketilen yakıt miktarı: 12,366 lt
1 km'ye ödenen ücret: 460 kuruş
Toplam ödenen ücret: 301.320,- TL

** Erdinç, senin arabanın yakıt durumunu anlamıyorum abi :smiley: Sakallının ordada konuştuk anlam veremedik.
Erdinçin araba daha mı az yakıyor?

Şehiriçi 800 km gidiyorum diyor 1 depoyla. 85 lt yaktığını düşünürsek 10,6 lt eder. Buda kitapçıktaki fabrika verisinde açıklanan uzunyol+şehiriçi 10,3 lt değerine yakın bir tüketim değeri. Ben diğer depoyuda şehirlerarası tüketseydim 100 km daha gidebilirdim. O zamanda tüketim değerim 10,7 lt olacaktı. Ama şehiriçi trafiğinde (Hergün Anadolu ve Avrupa yakası) 600 km zor buluyorum.

benim aracın tüketim değerleri söyle 105 km 10.5 litre yakıt lt fiyatı 3,80tl,daha sonra köy yolu tabiri 80 km 8,62 litre yakıt fiyatı 3,94 tl bu değerlere araçta yapılan silindir kapak revizyonundan sonra ulaşabildim daha sonra ne olur bilemem hoşcakalın değerli LAND ROVER tutkunları ;)
;) ;)

gençler selam...

hemen konuyua gireyim,hüseyine bi 10 gün önce gittim.arada mevzusu geçti bu muhabbetin.kısmen oda hak verdi,yakıt tüketimimin düşük oluşuna,şöyleki;sıfır donanım,yazılım yok,michelin latitude 16'' jant var ne kadar faydası var yada birşey farkedermi bilemiyorum,evim ıspartakulede,işe gidiş geliş saatlerim sabah 5-6 akşam 10-11-12 yani trafik yaşamam genel olarak.yükseltmem yok extra ağırlığım yok 3 bin deviri geçmem 120 max hızımdır genel olarak,bir kaç kere deneme amaçlı gazlamıştım 160 -170 kmh rahat gördüm ama bu ağırlıkta bir kütlenin o hızı korkutucu bence.

başkada bir şey gelmiyor aklıma ama genel olarak ta bana çok özel bir durum gelmiyor arkadaşlar.bi amasra yaptım 897 km de ışık yandı hemen yakıt aldım 900 kesin yapardı dağ bayırda yolda kalmayayım dedim.şehir içi hiç yarım çeyrek almam,öncelik shell sonrası opet maslak,her fulleyişimden sonra ışık yandığında 700 üzeriyimdir kesin ...
hüseyin genel bu kriterlerde ve bu sadelikte olabileceğini söyledi bana...

umut konuyu genel olarak bir okudum çok güzel noktaları on numara yapmışsın, yarın ilk işim alt üst yıkama rot balans aks derken hüseyinde bulurum kendimi egr katalizör diye...

selamlar

erdinç çelik

unnamed.jpg

aradaslar benimde 90 litre yakıtla sehir ici sehir dişi karisik diyelim 700km nin altina dusmuyorum

Erdinç bey 2013 yılında araçı aldığımda Afyon Sivrihisar'dan Giresun Espiye arası 800 km de 75 lt yakıt tüketimi gözlemledim, inanıyorum ki akşamda bahsettim araçta tekleme probleminden dolayı kapak revizyonu yaptırdım yakıt sarfiyatı daha da düşük olacak kanaatindeyim,iyi günler.

umut,bu lastik ebatların nedir?memnunmuydun şehir içi kabiliyetinden,yakıt tüketiminden?

sonra hangi lastiklere geçtin??

image.jpg

Erdinç selam, valla aldığımda eski kasanın bu jantlarıyla bu BFG AT'ler ve orjinal 18 jantlarıyla beraber aldım arabayı. Bunlar 245-70 veya 75-16 diye hatırlıyorum. Yanak sebebiyle daha yumuşaktı ve asfalt lastik izlerine daha az kapılıyordu. Kış sonu orjinal 255-55-18'lere geçtim, daha sert ve lastik izlerine daha çok kapılıyorlar. Ama orjinal orjinaldir ve yükseltme yoksa bana göre bu kasaya en yakışan jant da bu. İki takım kullanacaklar için güzel kombinasyon denk geldi bana bence ;D

Dövizler bu kadar arttıktan sonra Aliexpress'e takılıyoruz artık ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR