Ynt: Yeni Aracımız 2003 Land Rover Discovery 2 Td5
Bugün arazi olup Disconun işleri hallettim. Şöyle ki:
İstanbulda da Ankarada da rotçu arka aks hafif dönük demişti, geçenlerde de şaseciye gidip baktırdım, mastarla ölçtüler harbi yamuktu... Sabah ilk iş şaseciye gittim, neyse şasede veya arka denge kollarının şase bağlantısında sorun yokmuş, aks üzerindeki bağlantılardan hafif ittire kaktıra sıfır hata haline getirdiler. Sadece fişeklerin saplamalarını sökmek için felaket uğraşmaları gerekti, araba yatmış sanırım yapışmışlar hep. Neyse o sorunu hallettim, 150 TL.
Aldığımdan beri altını yıkatmak istiyordum, İstanbulun ve Ankaranın kış tuzu yılların pisliği gitsin diye... Şaşmazda enfes bir yer buldum, ilaçlı köpüklü sıcak sulu alt yıkama yapıyor herifler. Alt yıkama ve dış yıkama yaptırdım cillop oldu, 60 TL.
Ardından rot ayarına gittim. Arkadaki sorundan ötürü bir tarafın turu az daha fazlaydı, hem bu düzeldi, hem de arka düzeltmeden sonra direksiyon yamuldu, bunları hallettik. 25 TL. ( Not: Eskiden de ip gibi düz gidiyordu, tabi biz farkında değildik ama arkadan bakınca muhtemelen yandan yemiş Şahinler gibi yandan çarklı şekilde gidiyordu)