Yeni Aracımız 2003 Land Rover Discovery 2 Td5

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umutcelikel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 267
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 115,874
Ynt: Yeni Aracımız 2003 Land Rover Discovery 2 Td5

umut401' Alıntı:
Ankara Akçay Ankara toplam 1435 km yaptık. Arada Assos, Kavurmacılar, Hasanboğuldu gibi dağ yollarına da girdik çıktık ama çok ağırlıkla uzun yol kmsi. Ekstra yük ve yarıdan fazla klima ile gezdik. Genelde cruise control ile 110 kmyi geçmedik. (2500 rpm ile gerçek 110 km/h ile gidiyor, gps hızı, gösterge hızı 115 km/h) Tüm tatil ortalaması kmde 42 kuruş, 100 kmde 10.2 lt euro dizel yaktı yeşil kurbağa ;D ;D ;D

(EGR iptal, katalizör iptal, stage 1 ECU yazılımı ve silikon turbo/intercooler hortumları var. Lastikler standart 255-55-18 yaz lastiği)
Maşallah maşallah

Etiketler

Umut Bey katalizörü iptal ettirdiğinizi belirtmişsiniz. Bu benim de aklıma geldi ama tereddütlerim var. Bizim binek araçta tıkanma nedeniyle katalizörü iptal ettirdik. Çekiş fark edilir şekilde arttı ancak motorun sesi de biraz arttı.
Otomobilde belki çok sorun değil ama Disco'nun motoru zaten gürültülü, ses daha da artmadı mı?

İkincisi emisyon da bir miktar artıyor ve egzostan özellikle soğuk havalarda normalden daha fazla beyaz duman çıkıyor. Dizel motorda bu daha fazla olmuyor mu? Egzos ölçümünde sıkıntı yaratır mı diye tereddütlüyüm.

Son olarak katalizörün iptal edilmesi herhangi bir arıza ışığının yanmasına neden oluyor mu?

Ben de iptal ettirmeyi düşünüyorum ama kafam biraz karışık. Tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim.

focus' Alıntı:
Umut Bey katalizörü iptal ettirdiğinizi belirtmişsiniz. Bu benim de aklıma geldi ama tereddütlerim var. Bizim binek araçta tıkanma nedeniyle katalizörü iptal ettirdik. Çekiş fark edilir şekilde arttı ancak motorun sesi de biraz arttı.
Otomobilde belki çok sorun değil ama Disco'nun motoru zaten gürültülü, ses daha da artmadı mı?

İkincisi emisyon da bir miktar artıyor ve egzostan özellikle soğuk havalarda normalden daha fazla beyaz duman çıkıyor. Dizel motorda bu daha fazla olmuyor mu? Egzos ölçümünde sıkıntı yaratır mı diye tereddütlüyüm.

Son olarak katalizörün iptal edilmesi herhangi bir arıza ışığının yanmasına neden oluyor mu?

Ben de iptal ettirmeyi düşünüyorum ama kafam biraz karışık. Tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim.
Ben katalizörün içini boşattırdım, dış görüntü aynı, tüv müv bişey olmasın diye paranoyadan... Seste en ufak artış yok. Ama eskiden yanındabinek yeninesil dizel gibi çalışırken rahat durabilirken şimdi resmen zehirliyor:smiley:))) İçim rahat etsin diye birkaç ağaç dikicem:smiley:) Arıza lambası da yakmadı. Katalizörün içini görsen bunların hiçbirini düşünmeden hemen bu sabah gidip iptal ettirirsin sana garanti ediyorum:smiley:))

Katalizörden çok çektiğim için aklıma ilk gelen boşalttırmak oldu. Hatta derler ki ikinci el araba aldığınızda katalizörü de mutlaka kontrol ettirin. Tıkalıysa büyük sıkıntı. 15 yaşında bi arabanın da çok iyi değildir mutlaka.

Bizim binek arabada da dışı aynı. Katalizörün haznesini kaldırıp boru taktıranları anında geri gönderiyor tüv. Tabi gözden kaçmazsa.
O zaman yapılacak iş doğru egzoscuya...

focus' Alıntı:
Katalizörden çok çektiğim aklıma ilk gelen boşalttırmak oldu. Hatta derler ki ikinci el araba aldığınızda katalizörü de mutlaka kontrol ettirin. Tıkalıysa büyük sıkıntı. 15 yaşında bi arabanın da çok iyi değildir mutlaka.

Bizim binek arabada da dışı aynı. Katalizörün haznesini kaldırıp boru taktıranları anında geri gönderiyor tüv. Tabi gözden kaçmazsa.
O zaman yapılacak iş doğru egzoscuya...
:smiley:))))))))))Aklın yolu biri...Ankara Egzoz iyidir Şaşmazda, Mustafa Ustaya selam söyle eğer tanış egzozcu yoksa...Soğuktaki beyaz dumana dikkat etmedim ama su buharıdır o, daha rahat çıkış olduğundan ve daha sıcak çıktığından oluyordur. Ben de eskiye nazaran dip gazda siyah duman arttı ama bu üç işlem toplamından (en çok da çipleme) oluştu bence, katalizörle direk alakası olduğunu sanmam...

De şimdi şöyle bi' durum var; bunun 2001'in de katalizör yokmuş ya ;D ;D

Rahatsızlıkta son nokta ;D Sadece viraj demiri lastikleriyle falan çözülecek bir lıp lıp ses için komple burç takımı değiştirttim ::smiley: ::smiley: ::smiley: Bir de gidip en pahallısını aldım, sarı ve turuncu arasında manyak kalite farkı varmış, gerçi sarı bile standart mal üzerine çok kaliteliymiş ama genel olarak Terrafirmanın mallar çok cillop, kontrolden çıktım resmen ;D

Şu anda alt konfigürasyon şöyle:
-Ön ve arka diferansiyel korumaları-Skidplate tipi-Terrafirma
-Şanzıman koruyucu-Terrafirma
-Yakıt deposu koruyucu-Bearmach
-Komple polybush burç kiti-Turuncu-Terrrafirma

Gözlemlediğim; esnemelerdeki tolerans azaldı ve sürüşü daha tok/rijit oldu gibi... Böylelikle hedefim olan yükseltme kesinlikle yapmadan altı komple koruma altına aldım...

Ayrıca Britpart ön koltuk kılıfları almıştım yazdan yaza tatiller için...Onları taktım, artık kıçımız ıslak tuzlu kumlu vs oturabiliriz gönül rahatlığıyla ;D ;D ;D ;D ;D Yaz sonları sökecem onları. Hanımı ve kızı yazlığa Didim'e bırakıcam tatilde, anasını bellerler artık dönünce çamaşır makinasına atarım :D :D :D Tek eksik bagajı tavana kadar tepeleme yükleyebilme amaçlı köpek kafesi kaldı, onu da hallederiz inşallah Allah güç verirse ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

20150521_084515__1432196363_66226.jpg

20150521_084557__1432196437_45713.jpg

20150521_084545__1432196403_34626.jpg

Kılıflar çok iyiymiş. Güle güle kullanın Bearmach mi onlarda?

umut401' Alıntı:
Teşekkürler, sanırım Britpart'tı o... Britparttan nefret etmeme rağmen fiyat/performans oranı çok iyiydi mecbur kaldım:smiley:))
Kılıflar naylon mu acaba yoksa pamuklu kanvas tarzı bir kumaş mı? bende almayı planlıyorum ama kumaşı inceleyemediğim için tereddüt ediyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR