Yeni Aracım Disco I; Orj. Camel Trophy 92 Model

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan altuncu57 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 425
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 94,459

Etiketler
Ynt: Yeni Aracım Disco I; Orj. Camel Trophy 92 Model

100_6977.jpg 100_6978.jpg 100_6979.jpg

Azmi bey çok güzel olmuş, LR fotoğrafları bölümünde görünnce bayıldım.

Yalnız aklıma birşey takıldı, bende 2" bearmarch yaylarla yükseltme var. Tavandaki ve bagajdaki yükler nedeni ile araç yaklaşık 2 cm geri çöktü.
Sizin bu son eklemeler aracın yüksekliğini etkiledimi? ne tür bir yay kullanıyorsunuz araçta?

hsbasar' Alıntı:
Azmi bey çok güzel olmuş, LR fotoğrafları bölümünde görünnce bayıldım.

Yalnız aklıma birşey takıldı, bende 2" bearmarch yaylarla yükseltme var. Tavandaki ve bagajdaki yükler nedeni ile araç yaklaşık 2 cm geri çöktü.
Sizin bu son eklemeler aracın yüksekliğini etkiledimi? ne tür bir yay kullanıyorsunuz araçta?
yaylarımız aynı.2'' mavi yükseltme yayları var üzerinde.bunların altına polyamid malzemeden 5 cm.'lik öne 4 cm.'lik arkaya takoz yaptım.takozlardan sonra ön amortisör çalışma payı orj. çalışma payına denk geldi. arkayı az bişey uzattırdım.şu anda memnunum.çok denedim herhangi bir aksaklık göstermedi.ama ağırlık hatırı sayılır durumda ...

altuncu57' Alıntı:
yaylarımız aynı.2'' mavi yükseltme yayları var üzerinde.bunların altına polyamid malzemeden 5 cm.'lik öne 4 cm.'lik arkaya takoz yaptım.takozlardan sonra ön amortisör çalışma payı orj. çalışma payına denk geldi. arkayı az bişey uzattırdım.şu anda memnunum.çok denedim herhangi bir aksaklık göstermedi.ama ağırlık hatırı sayılır durumda ...

Bende arka tarafa 3 cm ilave takoz yaptımıştm. Faydası oldu. Yoksa arka çökük kalmıştı. Problem olmamasına sevindim.

ön taraftan söküp arka tarafa taktığım 9500'lük vinci sattım.bugün itibarı ile 12500'lük vincim geldi.montaj resimlerini akşam yüklerim...

Disco da manuel mi otomatik mi daha başarılı ? ve 1992 1998 modelleri arasında hangisi daha iyidir?

1989-1994 başları arasında üretilen Discovery'ler (Series 200) ile 94-99 arası üretilenler (Series 300) arasında bazı farklar mevcut.
Otomatik veya manuel vites tamamen sizin kullanımınıza göre tercih edilmeli. Off-road kullanımda düz vitesin, bence, avantajları var ama otomatik vitesin de avantajlı olduğu durumlar oluyor. Hele ki günlük kullanımda otomatik vites kesinlikle çok daha rahat.

4 gün kadar önce arkadaşıma 98 model manuel disco-1 v8 aldık.96 model otm. kare kasa cherokee aracını sattı ve bu aracı aldı. xj'de güçlü bir araç ama v8 hele de manuel bambaşka.ağır takviyede homurtusu ve yaptığı iş insanı düşündürecek şekilde.otm.'mi manuel mi derseniz ben kesinlikle manuel isterim.elimin altında karıştıracak bişeyler olması lazım.Nejat Abi'nin de dediği gibi kullanıma da bağlı.Aracı alan arkadaşımında manuel kullanıma uygun stili var.

Azmi birisi sana "dur" demeli :smiley: Yaptın yaptın bitirdin şimdi de değiştirmeye mi başladın? 9500'lük vinç arkada yetersiz mi kaldı? Yoksa bunlar tipik bir LRO kaşıntısı mı? :D :D :D

abi tamamen kaşıntı. huma'da 5 cm.'lik spacer ilanını gördüm. bir telaşe ile 3 cm.likleri v8 aldığımız arkadaşa sattım zararına sonra Koray da demezmi abi bun 5 cm'likler disco'ya olmuyormuş.tabiii yeniden 3 cm lik siparişi verdik yeniden.oynarken çulumuzu yırttık.derken bu hafta akülerim su koyuverdi.2 tane 105 amperlik sıfır akü taktım.bu gün birde amperi yüksek sıfır şarj dinamosu sipariişi verdim.üzerindeki 55A.gelecek olan 85A ..... bunlar siparişi verirken ki halim ;D ;D ;D bu da kart ekstresi gelince ??? ??? ??? ???

selamlar,

bu kapı eteklerine koyduğunuz çetaları nasıl monte ettiniz? yapıştırmamı? vida yada perçin mi?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR