Yeni 4X4 Markalarından Mahindra Hakkında Bilgi Talebi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mahan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 80
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 97,878
Ynt: Yeni 4X4 Markalarından Mahindra Hakkında Bilgi Talebi

gerçekten ilginç ben arazi şartlarında kullanmama rağmen ciddi bir problem yaşamadım tamam araçta luks yok ama sonuçta arazi aracı yürüyen aksamının sağlam olması önemli teybi cam motoru veya torpido gözü önemsiz detaylar bence çıkabilecek problemler zaten belli 3 gün sanayide 200-300 tl harcandın mı oluşabilecek problemlerin hepsi halloluyor.Ben öyle yaptım özellikle 120 TL sadece elelktrik kabolarına harcadım ve tüm problemlerin %80 bitti.Sonuçta 40.000 TL jip alıyorsun ve Garanti kapsamında zaten çıkan problemleri hallettiriyorsun.Bence fiyatı göz önüne alınınca rakibi yok.tabiki bir toyota veya patrol değil ama 2009 model bu özelliklere sahip bu fiyatada gerçek arazi aracı yok.ancak 1995 veya altı model arazide yıpranmış veya kazalı araçlar var.

Etiketler

Mrhb;
2005 yılında Nepalde kullanma ve inceleme şansın oldu... Bence hiç sıkıntısı yoktu ama Nepalliler ve Hintliler "beş para etmez" yorumu yaptılar
Sanırım TATA ile de bir ilişkisi varmış dolayısı ile Mercedes ve jeep destekli ise belki kendisini geliştirmiştir... Antalya da bir arkadaşım Off raod için çift kabinlisini kullanıyor ve çok memnun ama biliyorsunuz üç yaşına gelmeden bir yorum yapmak sıkıntılı bana kalırsa 1980 li bir CJ modifiye ile bunları cebinden çıkarır :smiley:

doğrusunu isterseniz düzgün modifiye ettikten sonra hangi arabayı yaparsanız yapın sonuç iyi olur.Önemli olan aracın bazı özelliklerinin uygun olması ben bu aracı seçerken şu özelliklere sahip olmasından dolayı tercih ettim
1.Mahindra tam şase bir araç alt yapısı kamyon kasası buda kasasını off road için uygun kılıyor
2.Araçta 2.6 turbo dizel torku yüksek bir motor var.
3.İçi ve bagajı her türlü kamp ve off road malzemesini alacak kadar geniş
4.150 TL lik mazot ile 500 km şehir içinde (demir tamponlar ve resimde gördüğünüz ağırlıklara rağmen)yol yapıyor.Yani 2 tonluk (ekstralar hariç orjinal ağırlığı)bir araç için az yakıyor.
5.aracın kaportası kalın ve yan taraflarında çizilmeleri engellemek için plastik kaplama var
6.aracın elektronik kısmı az
7.Çip takmaya uygun(ben taktım )
8.Sıfır bir 4 X 4 Goanın fiyatı 44.000 TL . İkinci el 2009 modeli ise 35.000 TL civarında. Bu paraya bu modellerde hiç bir araç yok.Artı yeni bir araç olduğu için her çıkabilecek problemi garantiden çözüyorlar .Oysa alacağınız bir her hangi eski model bir araçta tüm problemler cebinizden çıkıyor.

video eklemek istiyorum ama nasıl yapacağımı bulamadım yardım ederseniz mahindranın performansı ile ilgili videoları yayınlayabilirim

önyargılı değilim böyle konularda

Mahindra uzun yıllar kamyon üretmiş bir firma olduğunu çok eskiden biliyorum teşfik ile zamanında zorlu hafriyatlar için 6x6 modellerini rusların Tatrası ile aldık kamyonlarından zamanında problem çıkaran modeli olmadı.. mantık olarak kişiyi bir yerden diğer yere ulaştırmak için yapılmış basit bir araç bahsi geçen araç yeni LADA Niva olur mu bakmak lazım... özellikle çift kabin modelinin arazide en büyük eksi si uzun dingil mesafesi olur 110inch den uzun bir dingil mesafesi bulunmakta ama GOA modeli ise daha kısa dingil mesafesi ile birşeyler yapabilir aslında ölçülere bakınca Discovery I modeline çok yakın bir ölçüsü olduğuda gözükmekte ölçüler herşey demek değil ama Discovery I modelinin ölçüleri baz alınmalı arazide başarılı olmak istenirse diye düşünmekteyim

motor elektronik bir motor chip uygulandığına göre dayanıklılığına bakmak lazım uzun dönemde görülmeli....

ilerleyen günler ne gösterir ama Hindistanın otomobil piyasasında ki gelişimi bana göre çinlilerden daha ayakları yere sağlam basan durumda... o yüzden daha mantıklı bir araç olacağı kanısındayım....

Bizde bir tane 4x2 Goa vardı, sıfır almamıza rağmen ufak tefek problemleri bitmedi... Mesela; daha 2.000 km deyken rot-balans ayarı bozuldu ve bu 3.000-5.000 km de bir tekrar ediyordu, debriyajda servisin ancak bir yılda giderebildiği bir gıcırtı vardı, ufak tefek birkaç şey daha ve izalasyonu yetersiz içeri çok fazla ses alıyor ve çok fazla titreşim var (motor kaynaklı) yürür aksamı güzel konforlu bir araç ...... ve ikinci eli hiç yok denebilir sahibinden.com daki ilanlara bakın aylardır satmaya çalışıyorlar, 2008 yılında 35.000 TL ye aldığımız aracı 2010 yılında 23.000 TL ye ancak satabildik... benim objektif olarak görüşlerim bunlar ben mahindra pick-up alacaktım ama ssangyong actyon sports u görünce fikir değiştirdim iyikide değiştirmişim aralarında 7.000 TL fiyat farkı vardı ama actyon sports fazlasıyla paranın karşılığını veriyor, benim kıyaslama kriterim biraz actyon sports ta kıyaslayarak oluyor herhalde o yüzden yorumlarım olumsuz gibi gelebilir ama o paralara alınacak başka alternatiflerde var iyi araştırın sonra hüsrana uğramayın bizim gibi... :smiley:

öncelikle 35 bin tl ye aldığınız bir araçı 2 yıl kullandığınızda belli değer kaybını kabul etmek zorundasınız artık ülkemizde hangi araça plaka takarsanız takın yüzde 30 değer kaybı kaçınılmaz .
ayrıca 2 yıl kullandığınızda bu değerin yüzde 35 olması doğal 35 bine zaten plaka ve bandrol dahil bunlar 1000 tl eder ötv yüzde on buda 2500 gibi eder bunlar direk devletin aldığı verği sıfır araçda daha yüzde 18 kdv den bahsetmiyorum kısacası şunu söylemek istiyorum 23 bin tl 2008 model mahindra goa satıyorsanız çok iyidir fiyat olarak zarar ettik demeyin arkadaşım
2 husus güzel araba olan ssangyoung ile mahindranın bakım masrfaları arasında 2 yılda toplamda yüzde 50 fark çıkar. ayrıca garanti kapsamında mahindra asla tüketiciyi üzmez. ve arazide
kesinlikle ssangyoung dan daha sağlam ve daha iyidir. aslında o araç ile kıyaslamak hata bunu da söylemeliyim zira o araç daha lüks bir araç bu ise daha halk tipi daha dayanıklı daha arazi ye uygun daha uzun ömürlü bir araç. mesela şunu söylemek istiyorum mahindra nın tüm araçlarında 4*2 ler dahil LSD kilitli difransiyel std. dır bu bile araçın ne için yapıldığına açık bir örnek.

ve mutlaka yeni mahindra whawk 4*2 pıkupları test etmenizi tavsiye ederim zira eskiler ile çok farklı çok kaliteli ve çok daha az yakıyor ve aksesuar olarakda eskiye göre çok daha zengin mesela müzlk sistemi güzel mesela hız sabitleyici tüm modellerde std. vs vs vs

bir diğer konu 4*2 goa da rotbalans sorunu evet böyle bir sorun var bunlar genelde araçın lastiklarinden kaynaklandı. lastikler bristone idi ve bunlar hindistanda üretilen lastiklerdi ve balans ayarları bozukdu bu sorun da bir çok araçda gözükdü. çözülmeyecek sorun değil ama bunu belirtmek istiyorum ben mesela lastikleri değiştirdim sorun bitti bu arada balans için ve lastik sarmalarından dolayı asla servisde para ödemedim hepsi garanti kapsamında idi.

Bizde balans bozukluğunun lastiklerden olduğunu duymuştuk servis ücretsiz değiştiriyor dediler ama bizimkini değiştirmediler, ve balans ayarı için ücret talep ettiler...
diğer konuda dediğim gibi ben kıyaslanmaması gereken bir kıyas yaptım (ama bir yandanda fiyat konusunda kıyas olabilir, sonuçta cebinizden aynı para çıkıyor ve 4x4 araç almak istiyorsunuz, aşağı yukarı aynı fiyata iki araç var alıcılar açısından ikisinide test edip ona göre karar verebilirler diye bir hatırlatma babında yazdım yukarıdaki mesajı)
sonuç olarak bizimde bu araçla ilgili başımızdan geçenler bunlardı bende bunu paylaşmak istedim, elimden geldiğince objektif olarak artılarını ve eksilerini yazmaya çalıştım.

Birde içinin genişliği (Goa için) ve arka koltuklarında, ön koltuklarla aynı fonksiyonlara sahip olması ( oturma kısmının ileri-geri ayarlanması, yaslanma kısmının yatırılıp-kalsırılması) büyük bir avantaj...

Sonuç olarak araçtan ne beklediğiniz önemli bence Mahindra bir arazi aracı sağlam ve dayanıklı olması gereken yerleri yürüyen aksamı,motoru kaportası ,şu anda ne sanyong nede diğerlerinde mahindradaki kaporto yok tamam diğer araçlar daha lüks daha albenilili olabilir ama araziye girdiğinizde sangyongdan alacağınız performans (ki deneyip gördük)mahindranın yanına yaklaşamaz.zira araç hindistan ordusu için üretilmiş.ayrıca hindistan yollarında kullanılan bir araç zaten doğasında of road aracı olmak zorunda aksi halde yolda kalır.şu ana kadar mahindradan memnun olmayanlar hep 4x2 versiyonları kullananlardı.bence haklılarda çünkü gidip aracın en kuvvetli yönü olan arazi özelliği olmayan modelini seçmişler .sonuçta üreticide bu aracı 4x2 şartlarına uygun yapmış.arazi aracı istiyorsanız ,mahindra alacaksanız 4 x 4 goa modelini (scorpion orjinal adı) seçin bu araç arazide sizi yarı yolda bırakmaz .yok diyorsanız ki ben 4 x 2 alacağım o zaman qasqai tarzı lüks yüksek bir arazi aracı taklidi tercih edin. Açıkçası mahindranın 4 x 2 modelini kullanıpta araca laf söyleyen arkadaşları pek anlamıyorum .bana göre bu araçların 4 x 2 sini alıp kullanmak sadece dışarıya jip görüntüsünde arabam var demekten başka birşey değil internette incelerseniz bu araç willys american ordu aracının alt yapısına sahip.

benim mahindrayla bir zorum yok(tu) taki mahindra sahibi olana kadar, ama sırf arazi şartlarında kullanmak için alınacaksa traktör gibi ses çıkaran mahindra yerine bir traktör almak daha performanslı olur ;D
şaka bir yana biz araçlarımızı hem şehir içi hem arazide kullanmak için tercih ediyoruz (sanırım büyük çoğunluk) şehir içi kullanımında rahatsız edecek derecede gürültülü bir araç (ses ve vibrasyon izalasyonu çok zayıf) bence tabii ki, kişiden kişiye değişebilir bu yorum ( bu ses konusunda ana bayii çalışanı bile benim dediklerimi teyit ediyor, hatta 4x4 modelini low a aldın mı ortalık yıkılıyor diye bir tabir bile kullandı) bu ses 4000-5000 cc lik araçların o çiğer titreten sesi gibi değil tabiki, rahatsız edici bir gürültü...

kusura bakmayın ben bu yoruma katılamayacağım sanırım sizin aldığınız araç ayıplı bir araçtı zira benim aracımda bu tarz rahatsız edici bir motor sesi yok ayrıca low aldığınızda ses artmaz azalır zira aracı maximum 30 km sürersiniz buda motor sesini arttırmaz tahmin ediyorum lowda 60 70 km(low da hiç bir 4x4 araç 30-40 km geçmemelidir zira bu kilitlerinizi zorlar hatta kırabilir.) hız yapmayı deneyip sesinden rahatsız olan bir teknisyen zaten arazi araçlarından anlamayan bir usta olduğunundan yaptığı yorumuda dikkate almamak lazım .ben ayrıca aracıma bir de chip tunnig yaptırdım şu anda hep güç hem tork olarak daha kuvvetli bu na rağmen aracımın içinde ses problemi yaşamıyorum

TUĞSAN' Alıntı:
kusura bakmayın ben bu yoruma katılamayacağım sanırım sizin aldığınız araç ayıplı bir araçtı zira benim aracımda bu tarz rahatsız edici bir motor sesi yok ayrıca low aldığınızda ses artmaz azalır zira aracı maximum 30 km sürersiniz buda motor sesini arttırmaz tahmin ediyorum lowda 60 70 km(low da hiç bir 4x4 araç 30-40 km geçmemelidir zira bu kilitlerinizi zorlar hatta kırabilir.)

İzninizle bir düzeltme yapmak zorundayım Land rover defender ,disco,rrc Low da en az gideni 1,67 oranlı defender 60kmh 1,44 ve 1,22 oranlı modeller ise Low da 70-80-90 kmh da gidebilir ve hiçbir şekilde lowda bu hızlara çıkmak sakıncalı değildir (sadece land roverden bahsediyorum )

zaten bu işi bilenler bu hızlara çıkamazsınız demiyor problem ağır arazide bu hızlarda gidilmesinin yürüyen aksama ve kilit sistemine fazla yük bindirmesi ve ani manevralarda veya dur kalklarda araca zarar verme ihtimalinin yüksek olması zaten 60 70 km hız yapabiliyorsanız low kullanmassınız high 4 x 4 işinizi görür. aracı niye zorlayasınız

gürc@n' Alıntı:
yine 2010 da mahindranın yeni bir modeli MAHİNDRA THAR .bildiğiniz willys jeepleri mahindra üretmekdedir bu araç da bire bir bir wıllys ancak dizel ve crde motor ve sınırısız kılometre garantisi ile satışa sunulacakdır. Tüm modellerde olduğu gibi sınırsız kılometre garanti ile satılacakdır. Thar dağ keçisi anlamına gelir. Sanırım bu araç ile birlikte Mahindra türkiyede yeni bir model ile ürün sayısını 7 ye çıkacak.

Bu iyiymiş Türkiyeye geldimi bakalım ne kadardan satılacak

Bu THAR ladan 2005 senesinde Nepal de vardı aynı CJ ama ızgarayı fiberle şişirmişler daha bir dolgun durmuş sanki...
O zaman motor CRDI değildi ve çok yakıp az üretiyordu :D Şimdiki ne kadar beygir ve tork üretüyor acaba bakmak lazım...

orginali 110 hp 300 tork ben çip taktırdım.145 hp 350 tork veriyor ölçümde

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR