Yeni 4X4 Markalarından Mahindra Hakkında Bilgi Talebi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mahan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 80
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 97,885
Ynt: Yeni 4X4 Markalarından Mahindra Hakkında Bilgi Talebi

TUĞSAN' Alıntı:
CUNTAN KARDEŞİM ÖNCEDENDE YAZDIĞIM(OKUSAYDINIZ GÖRMÜŞ OLURDUNUZ) GİBİ BU TABİKİ BİR LAND CRUSER DEĞİL .ANCAK BİLMELİSİN Kİ 2009 BİR LAND CRUSER NERDEN BAKSAN 150.000 TL- 200.000 TL CİVARINDADIR .BU ARAÇ 40.000 TL .AYRICA SENELİK VERGİSİDE 12.000 TL DEN AŞAĞI DEĞİLDİR.BU ARACIN SENELİK VERGİSİ 443 TL .BU ARADA HİLUX İLE KARŞILAŞTIRIRSAN PERFORMANSININ ONDAN İYİ OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİM.

Lütfen yanlış anlamayın ben aslında bütün yazılanların hatta gezenbilir.com sitesi içerisindeki yazılanları hepsini elimden geldiği kadar tek tek okuyorum sizin yazdığınız yazılarıda okudum ben aslında sizi incitmek değil bir nevi yazdıklarınızın yanında olduğu söylemek isterim.
kısacası herkesin malı kendine güzeldir. Ben burada bulunan kişileri geçinde kullanılan her araca bile ayrı ayrı saygım var çünkü her aracın kendine göre bir ÖZELLİĞİ var evet dedeğiniz doğru land ler kendini dünyada duyurmuş ve kanıtlamış bir araç keşke türkiyedede gerçekten bir arazi aracı üretilsede (desoto aksam var ama ) bizde bunu bunu dünyada kanıtlasak.
Lütfen sizi incitecek bir şeyler yazdığımı düşünüyorsanız özür dilerim

cüneyt tanrıverdi

Etiketler

Problem yok inanın ,sadece yazan bazı arakadaşlar araç karşılaştırması yaparken fiyat ,yaş ,firma garantisi gibi avantajları gözetmeksizin kullanmadan ve görmeden direk land cruser varken mahindra alınır mı gibi yorumlarla yaklaşıyorlar ona bozuluyorum.Tabiki land cruser - rubicon veya merseles g serisi ön arka kilitleri olduğu için tüm 4 x 4lerden üstün ancak fiyatlarıda mahindranın 4 veya 5 katı 1995 -1999 arası satılanlar bile 55.000-65.000 arası fiyat çekiliyor.Benim aracım 2009 model ,firma garantisinden arazide problem çıkaran tüm parçalarını ücretsiz yenileri ile değiştirebiliyorum ki bu çıkan arızalar her off road aracında çıkabilen problemler.onuda bırakın 0 bile 45.000 TL 2009 modelleri ise 30.000 -35.000 TL arası satılıyor.arazidede bir pajero,terrano veya defender kadar iyi iş çıkarıyor .hatta sert zeminli tırmanma yapılacak yerlerde çok daha iyi işler çıkarıyor.(yaklaşma açısı ve torklu motoru sayesinde).Yanlış anlamayın arabayı savunuyor gözükmek için söylemiyorum deneyimlere dayanarak söylüyorum tüm bunları.bence türkiyede yerini bulamamış göz ardı edilmiş bir araç.Ha bana sorarsanız bende aracımı değiştirmeyi düşünüyorum ama değiştireceğim araç bir g serisi olur diye düşünüyorum .çünkü bu kasaya en yakın kasa g serisinde eğer mahindrada ön arka kilit olsaydı .değiştirmek istemezdim .ama ne yazıkki ben antalyada yaşıyorum ve burdaki arakadaşların %70 toyotacı ve araçlarında kilit var.bir kere kilitleri kullanarak ve kullanmadan zor arazideki hallerini görseydiniz şaşardınız.kilit bu araçların şanını arttırıyorum aksi takdirde kilitleri olmayan bu ağırlıkta ve cüssedeki toyotanın kalitesine ve ismine rağmen bir niva ile bile boy ölçüşemeyeceğini düşünüyorum.Zira normal şartlarda arazide başarının sırrı hafif araç -yüksek torktur.tork tamam ama kilosuyla orantıladığınızda özellikle eklenen üst montajlı çadır ,demir tamponlar ,üst bagaj,buzdolabı gibi akasesuarın ağırlığından sonra araç ne yapsın .

bu arada nivacılar bozulmasın nivanın çok iyi bir araç olduğunu biliyorum sadece motoru küçük olduğu için yazdım.

Bu vergi (443 TL) yıllık değil 6 aylıksa bile çok iyi... (yanlış anlma yoksa pik up değilde bunu düşünebilirim...)

4x4 Mahindra-Pik up yeniler 2.200 cc ve yaklaşık yıllık 2 bin TL vergisi var diye biliyorum...

Mahindra ana merkez GEBZE/KOCAELİ'DE... ve bende hak ettiği yeri (bayilik-tanıtım eksikliğinden dolayı) bulamadığını düşünüyorum...

Bu arada Niva'ya da kilit takılıyor (1.500-2.000 TL verdimi hem öne hem arkaya) ve gene rakipsiz oluyor :smiley:

"İstekler olanaklarla sınırlıdır" Bir arazi aracı hayal edipte, hem başkasının arazide neler yaptığını bilmeden hırpalanmış bir araç almayıp hem de 45000TL. gibi bir bütçe ile bunu
halletmek var... Eğer kullanan arkadaşım aracından memnun ise ille de "ama daha iyisi var" diye dayatmamalı; o zaman ben de HUMMER almayı önereyim TOYOTA' dan da PAJERO'danda üstün... :D yapmayalım arkadşlar aracı tanımıyoruz bu kesin... Türkiye'ye yeni girdi ama ciddi bir geçmişleri var Hindistan'da, bakalım zaman ne gösterecek...
Üstelik Kit modifiye falan derken varsa eğer handikapları da giderilebilir...
Bence Güle güle iyi günlerde kullan arkadaşım...

Buraya bakılırsa KAMYONET BİLE OLSA 4x2 ile 4x4 arasında ÇOK fark var...

http://www.egemahindra.com/fiyatlistesi.pdf

4x4 araştırması içindeydim, bu konuya bir işaret atayım.

ccanlioglu' Alıntı:
"İstekler olanaklarla sınırlıdır" Bir arazi aracı hayal edipte, hem başkasının arazide neler yaptığını bilmeden hırpalanmış bir araç almayıp hem de 45000TL. gibi bir bütçe ile bunu
halletmek var... Eğer kullanan arkadaşım aracından memnun ise ille de "ama daha iyisi var" diye dayatmamalı; o zaman ben de HUMMER almayı önereyim TOYOTA' dan da PAJERO'danda üstün... :D yapmayalım arkadşlar aracı tanımıyoruz bu kesin... Türkiye'ye yeni girdi ama ciddi bir geçmişleri var Hindistan'da, bakalım zaman ne gösterecek...
Üstelik Kit modifiye falan derken varsa eğer handikapları da giderilebilir...
Bence Güle güle iyi günlerde kullan arkadaşım...
ccanlioğluna yazdıkları için tşk ederim tam anlatmak istediklerimi söylemiş bu iş sonuçta ne kadar ekmek o kadar köfte misali.ben kullandım ve arabanın arazide üzmediğini düşünüyorum.bence göz ardı edilmeyecek avantajları var. Ancak daha öncede söylediğim gibi ön arka kilitleri olan araçlar sadece daha iyi performans sergiliyor off roadda ki bunlar vx 80,rubicon ,merseles g ve arb taktırmış kardeşlerimizin araçları ...

bu mahandra konusunda gelişmeler nedir varmı bir yenilik bende konuyla ilgiliyim geçen gün sürdüm goa modelini 2.6crde motor en başda antalyalı arkadaş söylememiş ben söyliyim arabada mercedes in eski nesil motoru var.. ve şasesi willys diyenler var ama 1940 daki şase yi tabiki adamlar olduğu gibi sabit tutmamışlar teknolojiye zamana orantılı şasede gelişmiş.. benim merakım son durum nedir kullananlar varsa.. bence ikinci elde alınabilicek bir arazi aracı bu fiyatlara bu vergide 20 yaşında arazi aracı bile alamassın..

şu anda distiribitörü değişiyor...kuvvetli bir grup alıp iyi reklam yaparsa tutar....sonuçta bence dustera 10 basacak bir araç...ayrıca distiribitör olmasada sanayide bir çok parçası ortak olan araçlar var mesela terrano

Merhabalar;
Hesabıma göre 8-9 aydan fazladır kullanıyorsunuz; anladığıma görede hala çok memnunsunuz. Açıkçası sevindim, yepaze ne kadar genişlerse diğer markalardaki suni fiyat artışlarıda o denli düşer... İyi bir dört çeker almak servet olmaktan çıkar... Aracınızla ilgili haberleri bekliyorum açıkçası.
Sağlıcakla
C.C.
TUĞSAN' Alıntı:
şu anda distiribitörü değişiyor...kuvvetli bir grup alıp iyi reklam yaparsa tutar....sonuçta bence dustera 10 basacak bir araç...ayrıca distiribitör olmasada sanayide bir çok parçası ortak olan araçlar var mesela terrano

TUĞSAN' Alıntı:

üstat eğer benim sürdüğüm goa 4x4 ile seninki aynı ise dusterla kıyaslamak bile hakaret olur araç evet içplastik aksamı biraz kötü bunlar gerçi telafi edilir o kadar mühim şeyler değil bu gün deri kaplaması var ahşap kaplaması var bir para değil ama aracın gidişi duruşu çok sağlam yani duster gibi crossover araçlarla kesinlikle kıyaslanamaz sürerken bile motor sana sağlamlığını hissettiriyor ama benimki çok kısa bir sürüşdü bir şey anlamadım tabi araç sahibide çok memnundu ben bunu satıp ne alsam bunun motorunda ayarında 150 bin tl den aşağı değil dedi artı bir sürü elektronik sıkıntı dedi.. adam gayet memnundu.. yalnız ona sormayı unuttum bu aracın 4x4 ve 4x2 olayı opsiyonelmi yani şehir içi 4x2 de dağda taşda 4x4 de kullanabiliyormuyuz. birde bu zamana kadar sana ne tür sıkıntılar çıkardı aracını sürdüğüm arkadaş bana hiç sıkıntı çıkartmadı dedi ondada araç yaklaşık 2 yıldır duruyormuş km si 80 bine dayanmış.. gerçi o hiç dağa taşa çıkmamış hep şehir içi ve uzun yol asfaltta kullanmış. birde ben motoru hindistan işi olduğundan euro3 falan sanıyordum motoruda euro4 imiş gayet iyi çünkü yeni vergilendirme sisteminde emisyon değerleri üstünden yapıcakları için euro4 motorun emisyonu epey düşükdür..

ben 2 yıl kullandım bol bol off road yaptım .gerek motoru gerek sağlamlığı bence mükemmel.tek problemi poryo kilidi zayıftır.onudda değiştirmek mümkün.

sattınız sanırım niye sattınız.. beğenmediğiniz bir şeyimi vardı ondanmı sattınız.

Benim satma sebebim 2 adet land cruserimin olması ve araç fazlalığı....

Slm;
Arkadaşım; doğa sporlarıyla uğraşıyor ve profesyonel olarakda yapıyor... Aracı 100.0000Km yi devirdi ve dört çekere ender ihtiyacım oluyor, keçi gibi her yere tırmanıyorum dedi... rutin bakımları dışında da bir şey yaptırmamış aracına...(Aksesuar hariç :D )
Bence çok güzel bir alternatif bu araçlar... Yeni sponsoru belli oldu mu faaliyete geçtiler mi acaba?
C.C.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.