Yeni 4X4 Markalarından Mahindra Hakkında Bilgi Talebi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mahan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 80
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 97,924

Etiketler

Ynt: Yeni 4X4 Markalarından Mahindra Hakkında Bilgi Talebi

THAR hoşuma gitti bakalım türkiyede kaça satacaklar

bu mahindra hindistan ordusunda kullanılan alt yapısı american willies olan tam şase üretilmiş 2,6 turbo dizel motora sahip ;2 x 4 ,4 x 4 h ve 4 x 4 L kullanım seçeneğine olan, az yakan 250 krş civarında bence off roada uygun ki ben kullanıyorum bir arazi aracıdır.

Thar hoşuma gitti , bir iki modifikasyonla güzel araç olur bence. Bugun aradım türkiye disbiritörünü türkiyede satışı yok, getirip getirmeyecekleride malum. Haliyle Fiyat konusunda da bilgileri bulunmamakta. İnternette farklı bir forumda okudum dogruluğu nedir bilemiyorum ama 20 - 25 bin arası yazmışlar. Bana biraz yüksek geldi fiyatı.

merhaba arkadaşlar
şu siteye bir bakın isterseniz

http://www.team-bhp.com/forum/4x4-excursions/62362-mahindra-great-escape-goa-25-7-09-a.html

TUĞSAN' Alıntı:
orginali 110 hp 300 tork ben çip taktırdım.145 hp 350 tork veriyor ölçümde

Peki nerede ve kaça halletin bu chipleme işini ve turbo değiştirmesini ben istanbuldayım...

ayrıca bu arabanın 4*2 ve 4*4 vergileri ne kadar hızlı bi cevap yazarsanız ve yetkili servislerini yazarsanız ssevinirim. Bir arkadaaşla mülakiyiz. bazı sorular kafamda netleşirse alacağım.

İstanbul Maslak'taki en büyük ve tek bayii kapatmıştı geçen önünden geçerken gördüm, bu adamlar artık Türkiye pazarından çekiliyorlar her halde...! :-[

1-öncelikle araca taktırdığım power pack adında patentli bir ürün ürünü antalyadaki bayisinden aldım montajı çok basit kendiniz bile 5 dakikada yapabilirsiniz nasıl yapıldığının videosunu çekebilirsem yüklerim bana maliyeti 1.200 tl oldu.10 gün denedim sonra aldım.
2-aracın vergisiyle ilgili her türlü kafanızdaki soru işaretini kaldırmak için temmuz ayı vergi dekontunu ekliyorum.
3-aracın yeni modelleri şu anda türkiyede ve dünyada tanıtılmak üzere ayrıca türkiyede traktör pazarınada giriyorlar .Türkiyeden çıkma gibi bir dertleri yok

dekont.jpg

şu anda 2600 motor olupta jip özellikleri taşıyan 2009 model araçların vergisi ne kadar bir sorun bu araç arazi taşıdı yerine kamyonet olarak geçdiği ve ticari olduğu için vergisi bu şekilde

Şuan kullanmış olduğum araç toyota yaris aracımın özellikleri 2008 1.4 otomatik dizel bu araçtan o kadar memnunum ki sınıfının bana göre en başarılısı yük alma yolcu alma bana göre performansı mükemmel kısacası bu bir TOYOTA bir gün hayalimdeki araç land yada hilux almak.
kargaya sormuşlar yavrun nasıl diye akça pakça demiş

CUNTAN KARDEŞİM ÖNCEDENDE YAZDIĞIM(OKUSAYDINIZ GÖRMÜŞ OLURDUNUZ) GİBİ BU TABİKİ BİR LAND CRUSER DEĞİL .ANCAK BİLMELİSİN Kİ 2009 BİR LAND CRUSER NERDEN BAKSAN 150.000 TL- 200.000 TL CİVARINDADIR .BU ARAÇ 40.000 TL .AYRICA SENELİK VERGİSİDE 12.000 TL DEN AŞAĞI DEĞİLDİR.BU ARACIN SENELİK VERGİSİ 443 TL .BU ARADA HİLUX İLE KARŞILAŞTIRIRSAN PERFORMANSININ ONDAN İYİ OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİM.

TUĞSAN' Alıntı:
şu anda 2600 motor olupta jip özellikleri taşıyan 2009 model araçların vergisi ne kadar bir sorun bu araç arazi taşıdı yerine kamyonet olarak geçdiği ve ticari olduğu için vergisi bu şekilde
Bu dedikleriniz sanırım sadece 4x2 modeller için geçerli ve bu vergilerde...

Sonuçta araç ne geçerse geçsin 4x4 ise motor cc'sine göre taksi ve jeep'lerle aynı vergi dilimine dahil oluyor...

Öyle olsaydı pick-up'ların hiçbirisi yüksek vergiler ödemezdi. (Hepsi Kamyonet ve Ticari olarak geçiyor çünkü)...

VALLA 3 SAYFAYA BAKARSANIZ DEKONTU EKLEDİM NEDENİNİ VEYA DURUMUNU BİLMİYORUM AMA VERGİ İÇİN ÇIKAN TEMMUZ AYI VERGİ ÖDEME MİKTARI 443 TL ÇIKTI.SONUÇTA BİLGİSAYARDAN PLAKA VE ARACIN BİLGİLERİNİ GİRİNCE ÇIKAN 443 TL VE BENİM ARACIM 4 X 4 EĞER VERGİ DAİRESİ HATALI İSE BİLEMEM.

TUĞSAN' Alıntı:
VALLA 3 SAYFAYA BAKARSANIZ DEKONTU EKLEDİM NEDENİNİ VEYA DURUMUNU BİLMİYORUM AMA VERGİ İÇİN ÇIKAN TEMMUZ AYI VERGİ ÖDEME MİKTARI 443 TL ÇIKTI.SONUÇTA BİLGİSAYARDAN PLAKA VE ARACIN BİLGİLERİNİ GİRİNCE ÇIKAN 443 TL VE BENİM ARACIM 4 X 4 EĞER VERGİ DAİRESİ HATALI İSE BİLEMEM.

Dekontu gördümde onun için yazdım, bizzim 4x2 için de aynı vergiyi ödüyorduk,
Vergilendirme diliminde 4x2 olanlar ( panelvan ve motorlu karavanlar) 'a giriyor ve 1900cc altı ve 1901cc üstü olarak ikiye ayrılıyor. Ama 4x4 ler böyle değil bildiğim kadarıyla eğer böyle bir hata varsa bu eksik ödenmiş vergiler yüzünden ileride başınız ağırabilir, bence bir kontrol ettirmenizde fayda var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

SON MESAJLAR

SON KONULAR