Yeni 4X4 Markalarından Mahindra Hakkında Bilgi Talebi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mahan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 80
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 97,882
Ynt: Yeni 4X4 Markalarından Mahindra Hakkında Bilgi Talebi

ARKADAŞLAR 2009 MODEL BİR GOA 4X4 ALDIM VE ÇOK MEMNUNUM ARACIMI OFF ROAD İÇİN MODİFİYE ETTİM .HER YERE GİDİYOR.LAND CRUSERLERDEN GERİDE KALMIYOR.HEM SAĞLAM HEMDE KUVETLİ BİR ARAÇ TABİKİ BİR LAND DEĞİL AMA LAND 'E GÖRE HEM AZ YAKIYOR HEMDE YAKLAŞMA AÇILARI VE KİLOSU YÜZÜNDEN BİR ÇOK PARKURDA AVANTAJ SAĞLIYOR EKTE ARACIMIN RESMİNİ GÖNDERİYORUM

DSCN2773.jpg

Etiketler

Araç hakkında (hepsi yeni üye ama ) oldukça fazla kişinin bilgisi varmış. Tebrik ederim. (yuh bana internet başında bu kadar vakit geçiriyorum ama ilk defa duydum.)

arkadaşlar yedek parça servis ve konfor bakımından nasıl bu araçlar..teşekkürler

Mahindra kullananların arazi performansı ve yakıt tüketimi ile donanımı konusunda biraz bilgi verebilir mi aceba? Bu araçların sıfırı çok uygun gibi görünüyor...

Yukarıda resimlerini gördüğünüz gibi belki de off road için full hazırlanan Türkiye deki tek mahindra benim ki inanın çok araştırdım .Ve antoff gezi videolarına bakarsanız araçla çıktığım off road videolarında gayet yeterli bir araç olduğunu göreceksiniz.Tabi ki bir land cruser kadar kuvvetli değil .Zira land cruser 4000 - 5000 litrelik motora sahipken mahindra 2600 litrelik motora sahip ancak araç land cruserden kısa ve hafif buda bu farkı kapatıyor .Arazide land cruser gittiği her yere gidiyor. üzerinde iyi bir lastik var ise sst cooper veya dişli m/t gibi takılacağı yer yok gibi farkı sadece 100 de 100 kilit gereken yerlerde farkediyorsunuz zira araçta 75 kilit var ki bu diğer arazi taşıtlarından çok yukarda bir avantaj (lada ,suziki,pajero,nissan gibi araçlara göre avanyajlı)
yani sadece %100 100 kilit olan araçlar bu araçtan daha iyi birde özel sistemlere sahip 4000 litrelik cherokiler .tabi mahindaranın bu araca göre hem yaklaşma açısı iyi hemde elektronik az olduğu için avantajlı .Hiç kimse elektronik bir aracın içine su girmesini istemez.Zira çıkacak hasar çok yüklü.Bu araç için ladanın daha kuvvetli ve daha sağlam formu diyebiliriz çünkü gövde tam şasi yapılmış lada gibi kaynaklı değil off road yapanlar bilir saplandığınızda sizi çeken araçlar kuvvetli araçlar oluyor zira asıldılarmı lada gibi kaynaklı bir aracı ortadan ikiye bölebilecek kadar kuvvetli asılıyorlar.Mahindra tam şasi olduğu için kırılmıyor.Bir avantajıda 140 liraya dolan deposu (50lt ışıkyandığında 45 lt alıyorsun)ile 500 - 550km gitmesi bu off road şartlarında uzun bir mesafe ve land cruser 140 TL lik yakıtla ancak 250-300 km yapabiliyor.Bu durumda deprem vs gibi benzin sıkıntısı çekilecek durumlarda (zira ben gölcük depreminde gölcükteydim yaşadım) aracın menzili çok önemli .Düşünün altınızda 5000 litrelik canavar var .ama yakıt olmadımı reno 12 ts bile sizin aracınızdan daha kullanışlı oluyor.
bu durumda menzil , yaklaşma açıları,aracın düşük dönüş çapı ,servis olarak nissanı kullanması,tunnig yaparak 25 hp ve 50 newton tork artırılabiliyor ve düşük satış fiyatı avantajı.
dez avantajı ise 100 de 100 kilit olmaması (3000 TL ye takılıyor) .düşük kaliteli iç plastik aksamı ve ufak turbo (ki 250 TL çıkma büyük bir turbo ile değiştirilebiliyor.)

DSCN2773.jpg

DSCN2706.jpg

Aracınızın görünümü oldukça güzel, arazi perforemansının da iyi olduğunu tahmin ediyorum. Servis ve parça durumu nasıldır? Modifiye de zorlandınız mı?

modifiye kolay oldu serviside nissan veriyor.yedek parçada yaşanabilecekler her hangi bir ithal araçtan fazla değil

Hala KURTULMAYA çalıştığımız 2008 model 4x4 mahindra pickup var.

aracınızın problemi nedir ? Ben arazi performansımdan memnunum .Siz de zannediyorum off road yapıyorsunuz.ne problem yaşadınız

TUĞSAN' Alıntı:
aracınızın problemi nedir ? Ben arazi performansımdan memnunum .Siz de zannediyorum off road yapıyorsunuz.ne problem yaşadınız

Tugsa Bey offroad yapmıyoruz araçla fakat aracın olmadık arızalarından ve yedek parca probleminden bıktık o yüzden satıyoruz ama alan satan yok maalesef.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.