Yelkenli Tekne Seçimi ve Fiyatları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan letsdie Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 118
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 107,779
Ynt: Yelkenli Tekne Seçimi ve Fiyatları

orda yazan dergi isimlerini gazete bayiine sormuştum fakat ellerinde olmadığını söylemişlerdi internetten okumaya çalışmıştım naviganın dergilerini internette yok varsada ben bulamadım eğer siz internet üzerinde yazan bir site biliyorsanız söyler misiniz seval hanım

Etiketler

Merhaba,
Buralara bir göz atın isterseniz.
Naviga dergisine üye olursanız adresinize de posta ile gönderebiliyorlar.

http://www.navigamagazin.com/index.php/anasayfa.html
http://www.denizce.com/2.asp

seval hanım
ewet çok soru sordum ama bunların hepsi aklıma takılan sorulardı yani sırf mesaj sayım artsın diye sormuyorum.

seval hanım benim gözümde 1.00 1.25 miyop var amatör denizcilik belgesi alamama gibi bir durumu alabilirmi.

Merhaba,
Federasyonun web sitesinde şu şekilde bilgi verilmiş.

ADB alacakların sağlık şartları MADDE 9 – (1) ADB alacak kişilerin göz ve kulak-burun-boğaz (KBB) muayenelerinden geçerek, bünyesinde göz ve KBB uzmanı çalıştıran resmi veya özel sağlık kuruluşlarından "Amatör Denizci Belgesi Alabilir" raporu almaları gerekir. Rapor, sınav tarihinden en çok dört ay önce düzenlenmiş olmalıdır. (2) Amatör denizcilerin göz ve KBB sağlık muayeneleri, kara taşıt sürücüleri için geçerli olan esaslar dâhilinde yapılır. Ancak, monoküler olup sağlam gözü 10/10’dan daha az görenler, renk körlüğü veya gece körlüğü olanlar amatör denizci belgesi alamazlar. (3) İdare, sağlık durumlarından kuşku duyulan ya da hasta oldukları bildirilen ADB sahiplerinin, sağlık durumlarının tekne kullanmalarına engel olup olmadığının belirlenmesi amacıyla sağlık yoklamalarının yenilenmesini her zaman isteyebilir.

Daha fazla bilgi edinmek için federasyonu arayabilirsiniz.

Telefon : (0212) 662 6458
(0212) 662 6459

Merhabalar.

Yelken camiasında bilinen isimlerden yelken eğitmeni Haluk Işındağ ( www.denizce.com ) Marmara içerisinde seyir konforunuzun yerinde olması ve rahat gezebilmeniz için 10.5 ( 33-35 feet ) metre boylarında bir tekne öneriyor, Ege, Akdeniz içinse 11.5 metre ( En az 37-38 feet e denk ) bir tekne.

Ancak siz römork ile taşımak istediğinizi söylemişsiniz. Bu özelliklere uyan oldukça geniş iç hacimli, motorla vede yelken ile hızlıca seyir yapabileceğiniz tekne MacGregor 26 dır. Ancak pahalıdır biraz. ( http://www.macgregor26.com/ )

Bu arada römork ile taşıma konusundan vazgeçerseniz diğerlerine göre ucuz olmasından dolayı size 80 li ve 90 ların başındaki fiber yelkenlileri öneririm. Yaşı gözünüzü korkutmasın, zamanındaki maddenin bolluğundan vede ucuzluğundan oldukça kalın vede sağlam fiberleri vardır, denizcidirler, tavsiye ederim. Özellikle önerebileceğim tekne modeli Beneteau First 32 dir. Çok hızlı bir teknedir, denizcidir. 50-55 bin TL ye bulabilirsiniz.

Bu arada denize yakın olmayan yerlerde yaşıyorsanız, aldığınız teknenizi güneydeki bir marinaya bağlayabilirsiniz, oldukça ucuz marinalarda var bu sayede izini aldığınız gibi Ege veya Akdenizin pırıl pırıl suyunda yelken yapabilirsiniz.

Yelken eğitimi için bir sürü alternatif var ancak benim size önerebileceğim eğitimciler;

Haluk Işındağ ( www.denizce.com )

Mehmet Çömlekçi ( www.erteleme.com )

DAK-SAR ( http://www.ddd.org.tr/mainpage.asp?page=dak )

Amatör Denizcilik Belgesi sınavının örnek sorularını ise http://www.adf.org.tr/ da bulabilirsiniz.

Başlamak için " En iyi tekne arkadaşının teknesidir " diyorsanız, www.gezginkorsan.org/forum adresine üye olun, etkinliklere katılın, yiyin, için, yelken yapın, keyif yapın karar verin ;)

Kolay gelsin :smiley:

umutpelit' Alıntı:
Merhabalar.

Yelken camiasında bilinen isimlerden yelken eğitmeni Haluk Işındağ ( www.denizce.com ) Marmara içerisinde seyir konforunuzun yerinde olması ve rahat gezebilmeniz için 10.5 ( 33-35 feet ) metre boylarında bir tekne öneriyor, Ege, Akdeniz içinse 11.5 metre ( En az 37-38 feet e denk ) bir tekne.

Ancak siz römork ile taşımak istediğinizi söylemişsiniz. Bu özelliklere uyan oldukça geniş iç hacimli, motorla vede yelken ile hızlıca seyir yapabileceğiniz tekne MacGregor 26 dır. Ancak pahalıdır biraz. ( http://www.macgregor26.com/ )

Bu arada römork ile taşıma konusundan vazgeçerseniz diğerlerine göre ucuz olmasından dolayı size 80 li ve 90 ların başındaki fiber yelkenlileri öneririm. Yaşı gözünüzü korkutmasın, zamanındaki maddenin bolluğundan vede ucuzluğundan oldukça kalın vede sağlam fiberleri vardır, denizcidirler, tavsiye ederim. Özellikle önerebileceğim tekne modeli Beneteau First 32 dir. Çok hızlı bir teknedir, denizcidir. 50-55 bin TL ye bulabilirsiniz.

Bu arada denize yakın olmayan yerlerde yaşıyorsanız, aldığınız teknenizi güneydeki bir marinaya bağlayabilirsiniz, oldukça ucuz marinalarda var bu sayede izini aldığınız gibi Ege veya Akdenizin pırıl pırıl suyunda yelken yapabilirsiniz.

Yelken eğitimi için bir sürü alternatif var ancak benim size önerebileceğim eğitimciler;

Haluk Işındağ ( www.denizce.com )

Mehmet Çömlekçi ( www.erteleme.com )

DAK-SAR ( http://www.ddd.org.tr/mainpage.asp?page=dak )

Amatör Denizcilik Belgesi sınavının örnek sorularını ise http://www.adf.org.tr/ da bulabilirsiniz.

Başlamak için " En iyi tekne arkadaşının teknesidir " diyorsanız, www.gezginkorsan.org/forum adresine üye olun, etkinliklere katılın, yiyin, için, yelken yapın, keyif yapın karar verin ;)

Kolay gelsin :smiley:
Selamlar,gerçekten çok doğru ve açıklayıcı bilgiler vermişsiniz bu işe merak saranların kesinlikle dikkat etmesi gereken notlar . tesekkürler

Bu arada ilgilenenler için yelkene başlangıç yaptığımız, 2010 da komple restore edilen yelkenlimiz JUNIOR'u daha büyük bir tekne alıp tecrübelerimize Ege, Akdeniz gibi denizleride katmak için satıyoruz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-yelkenli-s-y-junior-1993-yeltes-halley-7-restore-edildi/detay

Yelken yarışçısı ve bir Gökmarin QS17 sahibi olarak yeni başlayacak arkadaşlara önerilerde bulunmak isterim. Yelkene mutlaka kurs alarak başlamalı. Okumakla desteklenmiş pratiği arttırmanın en iyi yolu, Ankarada Ankara Yelken kulübü , izmirde Piri Reis Denizcilik Derneği gibi kurumların filotilla gezilerine katılmaktır. Güneyde bol miktarda kiralık tekne hizmettedir. Modelleri deneyerek, tatil yaparak kararınızı verebilirsiniz. Zaten senede 15 gün tatiliniz varsa, kiralamak en iyi çözümdür. Ben şu an 2009 model Gökmarin QS17 teknemi satılığa çıkardım.(6 HP 4T sıfır motor dahil 12,500 TL) Alırken de fiyatı çok uygundu, ancak yelken yarışçılığından geldiğim için olsa gerek, biraz ufak geldi. Günübirlik geziler için direk indirip kaldırmak sanıldığı kadar da pratik değil, o yüzden en az 15 günlük tatiller için düşünülmeli. Önerim, başlangıç olarak en az 6.20 boyunu düşünmeniz. Bu konuda ŞAŞAL 6.20 iyi bir seçenek olabilir.(18.000 Euro civarında) 6,20 civarı boyutlarda, kamaranın tek hacim döşenmesi çok rahatlık sağlıyor. Sakın iki kamara vb. tanımlar aklınızı çelmesin. MArina sorununu ciddiye alın, park yeri olmayan tekne de, otomobil gibi sizi üzmekten başka hiç bir işe yaramaz. Ufak boylar, direkli oldukça, marinalarda hiç bir avantaj sağlamaz. minimum bir alan üzerinden bedel alıyorlar. Gücü yeten, ikinci el 30.000 Euro civarında DEHLER28 boyutlarını tercih ederse, uzun bir süre tekne değiştirmeden güzel bir keyif yaşar. Gökmarinde de QS21 den aşağısını düşünmeyin derim. Yerli, yabancı, sıfır tekne alacaksanız, donanım markaları dahil tüm detayları sözleşmeye bağlayın. İçinize sinmeyen bir şey olduğunda asla teknenizi teslim almayın. Gecikmeler için de cezai şart koymayı unutmayın. Çok büyük sorunlar hariç, 2 yıl garanti sizsiniz. Elinizden geliyorsa tamir eder, gelmiyorsa en yakın ustaya tamir ettirirsiniz. Kimse ufak bir conta sorunu için, şehirlerarası gelmiyor. Sorusu olanlara yardımcı olmaktan mutlu olurum. Saygılar. Bülent Erişen

hareketli salmalılar bana da çok cazip geliyor . hem kışlama kolaylığı açısından .. hemde denizde iken bile sığ sulara yanaşabiliyorsunuz .. ama mac gregor u bu konuda önermem... mac gregor amerikan göl teknesidir .... yelken performansı da o kadar iyi değil . bilginize ... yelken yapmak isteyenler için daha iyi alternatifler var piyasada daha ucuz fiyatlara

yaşadıklarımı palylaşarak faydalı olmayı umut ediyorum. göcek te bir yelkenli kiralayarak (14 mt.10 ton) hem kus aldım hemde kız arkadaşımla tatil yaptık. arkasından adb mi aldım. sonrada ilk o koca teknenin verdigi abrama korkusuyla 5.65x2,10 yelkenlimi aldım. 2 ay sonra ihtiyacımın 10 metrelik bir yelkenli oldugunu gördüm. yeni başlayan arkadaşlar için çok önemli oldugunu düşünüyorum mutlaka en azından egitim küçük bir tekneyle yapılmalı.

Merhabalar...Formu zevkle dikkatle okudum...Beyşehirde yaşıyorum...Acaba gölde 5-6 kişilik gezi amaçlı kullanabileceğim bir tekne önerebilirmisiniz...Ayrıca bu tekneyi yasal olarak kullanabilmem için nasıl bir belge sahibi olmalıyım ve nereye müracaat etmeliyim...Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

merhabalar, kendi teknemi önerebilirdim ama satıldı. şuanda bende tekne arıyorum. ama ilkinde oldugu gibi sakin telaşsız. zira arabacıyken aceleci davrandım biri hariç 5 klasigim oldu birini ancak satabildim. şimdi karavan peşndeyimki rahat ve uzun zaman aralıgında istedigim tekneyi bulabileyim.
ihtiyacınız olan adb yani amatör denizci belgesi adf yani amatör denizcilik federasyonu sitesine girdiginizde gerisi çorap söküğü gibi gelir.
kolaygelsin

bir ara ertuğ mühendislik vardı.. tekne planları ve kitleri satıyorlardı... Do It Yourself !!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR