Yelkenli Tekne Seçimi ve Fiyatları

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan letsdie Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 118
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 108,090
Ynt: Yelkenli Tekne Seçimi ve Fiyatları

2. El yelkenli tekne almak isteyenler Hatta 2. el tekne almak istiyenlere tavsiyem eylülden sonra almalarıdır. Fiyatlar çok düşüyor .
Türkiyede pekçok tekne sahibi Teknelerini sıfır fiyatlarına yakın satmaya çalışıyor hatta 5 6 senelik yelkenli tekneler içinde aksesuar var diye sıfırından pahalıya satılmak isteniyor. Bence temel prensip tekne suya indiği anda %40 değer kaybeder bunu unutmayın pazarlık yapmaya çekinmeyin.
 

Etiketler
Ynt: Yelkenli Tekne Seçimi ve Fiyatları

letsdie' Alıntı:
Merhabalar ,
Şahsen römorkla istediğim yere götürebilecegim , yazları yada imkan buldugum herhangi bir zaman 8-10 gün seyir yapıp dolaşabilecegim bir tekne olmasını istiyorum. Fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum , şimdiden teşekkürler..
selamlar,
ozaman hareketli salma'da bir alternatif yelkenli sunmak isterim size.TES YACHT Polonya tersanelerinde üretilmektedir.TES 28 Magnam modeli,
TESV678/720 modeli ve TES 550 master modelleri hareketli salmaya sahip teknelerdir. http://ercmarine.com/tes_yacht_28_magnam_yelkenli.html adresini ve diğer modelleri inceleyebilirsiniz.Avrupa'da geniş bir kullanıcı kitlesine sahip modellerdir.Bu kullanıcılar içinde kışın römork üstünde iken karavan şeklinde kullananlarıda bulunmaktadır.
 

Ynt: Yelkenli Tekne Seçimi ve Fiyatları

Konu başında Off nickli kişi verdiği az çok doğru bilgilere rağmen ısrarla yelkenciler lokaline yönlendirmiş. Bir diğeri farkedince ve uyarınca bir daha cevap vermemiş.
Yelkenli tekne seçimi deneme yanılma yöntemiyle alınıp, satılabilecek bir durum olsada biraz pahalıya patlar. :smiley:
ADB ve KMT belgelerini aldıkta sonra eğitmenli yelkenli tekne kiralamak ve zamanla eğitmensiz çıkışlar yapmak kendinizi en iyi şekile test etmenin ve tekneler hakkında fikir sahibi olmanın en güvenilir ve ekonomik yoludur.

Son nokta budur.....
 





Ynt: Yelkenli Tekne Seçimi ve Fiyatları

Denizde, tekne seçimi kişisel tercihlere dayanır. Bu da ancak tecrübeyle edinilir.
Şu tekne veya bu tekne iyidir demek mümkün değildir.
Yönlendirme yapılacaksa ADEK ten başlayarak okumaya teşvik ederken, boş vakitlerde marinalarda dolaşmak, hafta sonları kiralayarak veyabir arkadaş teknesiyle seyahat yapmak, teknede muhtemel beraber denize çıkacağınız kişilerle gecelemek. Issız koylarda demirdeyken geceleri bir kaç hava kaçağı yaşamak, 6- 7 bofor havada seyir yapmak gerektiğini söylememiz gerekir.
Tekne yaşamı kişisel tercihlerde önemli yer tutar. Kendinizi ve yeteneklerinizi tanımanıza yardımcı olur.
Bu arada belirmek gerekirse Ülkemizde bağlama sorunu hala devam etmektedir. Marinalar küçük teknelere büyük tekne muammelesi yapmakta hatta bazıları 35 metrakere altında yani 11 metre altında tekneleri kabul etmememktedirler.
Ödemeler yabancı para birimlerinde yapıldığından her sene kur artışı korkusu takıntıya dönüşebilir. :smiley:
Barınaklarda ise barınmak yapısal sorunlar nedeniyle bazen marinalardan daha sorunlu hale gelebilir.
Çok iyi araştırın ve düşünün. Denizde olmak bazen karada olamaktan daha çok eziyetli olabilir.


Bakım tamirat işlerinden ise hiç bahsetmeyeyim....
 

Ynt: Yelkenli Tekne Seçimi ve Fiyatları

Bir söz vardır..."Tekneyi satarken alırken sevindiğinizden daha sevinirsiniz.." diye..çok çileli bir yaşam biçimidir. Deniz kenarında yaşayıp, teknede yaşamayacaksanız, hafta sonları biraz açılacaksanız bence hiç almayın. Kiralama çok daha akılcı. Ama ev almak yerine teknede yaşayan insanlar var..o zaman durum başka, alabilirsiniz ama, vergisi, kışlaması, bakımı, gideri, aksesuar,araç donanımı..çok pahalı bir uğraş bilesiniz..
 

Ynt: Yelkenli Tekne Seçimi ve Fiyatları

günübirlik geziler için 8-10 metrelik yelkenliler yeterlidir. hatta 2 kişi iseniz daha uzun süreli seyirler de yapabilirsiniz. fakat 4 -5 kişi en az 1 haftalık seyirler , istanbuldan egeye inip çıkmak,ege adalarında dolaşmak ve daha fazlası için tavsiyem 40 feet ve üzeri tekneler olmalıdır. sadece gezi için düşünülyor ve arkadaşlar ile keyifli tatiller istiyorsanız 3 kabin , biraz da yarışalım derseniz ağırlığı azaltmak açısından 2 kabin uygun olur. istanbulda boğaz geçişi için makinenimn orjinalinden biraz daha büyük olmasında yarar var. 40 feet üzerindeki teknelerde manevra için baş pervanenin faydası tartışılmaz. ekip deneyimli değilse sarma ana yelken çok iyi olur.
 

Ynt: Yelkenli Tekne Seçimi ve Fiyatları

agokce' Alıntı:
40 feet üzerindeki teknelerde manevra için baş pervanenin faydası tartışılmaz. ekip deneyimli değilse sarma ana yelken çok iyi olur.
Bu öneriye katılmadığımı belirtmek isterim.
Çünkü;
Frenkçe ismi bowtruster denen baş pervanenin, genelde öğleden sonra sertleşen Ege rüzgarında barınak veya marina yanaşmalarında rüzgarın etkisini yenemediğini ve teknik olarak fazla uzun çalışmaya gelemediğinden aksine daha tehlike yarattığını biliyorum.
Keza sarma ana yelken deneyimsiz yelkenciler için kapanma veya açılması esnasında takılması, sıkışması nedeniyle tehlikeli sorunlara neden olması sözkonusu olabilir.
Deneyimsiz yelkencilerin denize çıktıklarında dikkat edecekleri tekne tipi en az ayrıntılı ve donanımlı yani kullanımı basit tekneler olmasına dikkat etmeleridir.
Yelkene çıkacaklar için tekne seçimi, gezi rotası, katılacak kişi, çocuk sayısı tekne seçimini etkiler.
3 kişiden fazla olanlar için 40 feet üzeri bir tekne seçilmesinde yarar vardır.
 

Ynt: Yelkenli Tekne Seçimi ve Fiyatları

Belki de sahip olmak için hangi tekne, kiralamak için hangi tekne diye düşünmek gerekebilir.

Benim gözlemim, haftasonu seyirleri için ortalama sınıf, minimum şekilde lükse yönelik bozulma potansiyeli taşıyan donanıma sahip, daha çok yelkenin spor tarafını ortaya çıkaran bir tekne...
Belki trailerable, römorka bindirilebilir birşey bile olabilir.

Nedir bozulabilecek şeyler, elektrikli seyir ekipmanları, vinçler, sarma yelkenler, otopilotlar vesaire vesaire...

Tatil ve daha uzun soluklu işler için, kiralık bir tekne. (Tekne sahibi olunsa bile) Üç aşağı beş yukarı marka ve modeller belli zaten kiralama teknelerinin.

Zaten gönül veren insan teknesini ne uzağa bağlayıp onsuz durabilir, ne de yakına bağlayıp teknesiz bir tatil hayal edebilir.
:smiley:
 



Ynt: Yelkenli Tekne Seçimi ve Fiyatları

LRTD5' Alıntı:
Belki de sahip olmak için hangi tekne, kiralamak için hangi tekne diye düşünmek gerekebilir.

Benim gözlemim, haftasonu seyirleri için ortalama sınıf, minimum şekilde lükse yönelik bozulma potansiyeli taşıyan donanıma sahip, daha çok yelkenin spor tarafını ortaya çıkaran bir tekne...
Belki trailerable, römorka bindirilebilir birşey bile olabilir.
Çok güzel bir konuya değinmişsiniz....
Tekne sınıfları deyince burda da kavram kargaşası başlıyor.
Hafta sonları günübirlik;
Kamarası olmayan aynı zamanda yarışalanabilecek tekne. Mesala pirat, laser...
Sadece yelken yapmak için kalasik omurga (uzun) salmalı tekneler.... Dragon, dory vb. gibi ....


Hafta sonu teknede de en az bir gece kalınmak isteniyorsa. (marina veya koylarda farketmez)
Kamaralı bir tekne.
Bu durumda tercihler için sorular öne çıkıyor. Mesala, içinde ayakta durmak önemlimi? Mutfak gereçleri, buzdolabı olsunmu?
Arada bir yat yarışlarına girelimmi? vb gibi...
Bütün bu sorular evetse en az 8 metre boyunda bilinen markalı bir tekne ...
Maddi bakımdan ilave sorular göndeme geliyor bu sefer. Bağlama yeri, yıllık teknik bakım masarafları vb.... gibi
Ortalama doanımda kastınız nedir bilmiyorum ama, kamaralı bir teknede olması gereken yelken donanımı ve yelkenler, seyir yardımcıları yani gps, otopilot, hız derinlik göstergesi, ve rüzgar ölçer, kuzine, aküleri dahil elektrik aksamı, motor, bot veya cansalı gibi nesneler zaten olması gerekenlerdir. Tüm bunlar zaten yatçılık sınıfına girer ki bu tür bir tekne ile uzun seyirler yapılabilir...
Klasık uzun salmalı teknelere gelince,
Yukarıda yazdığım tüm donanımlara ilaveten;
Sadece her havada güvenle yelken yapmak ve uzun soluklu seyirler için, koylarda demirde iken korkmadan kumsala yaklaşabilmek en az 3 gün teknede kalmak, kafayı dinlemek, denizi çekince olmadan yaşayabilmek için idealdir. Yani tırhandil, gulet veya uzun salmalı herhang bir fiber tekne.
Bu tür teknelerde özellikle ağaç inşaa olanlarda seri üretim bulunmamasına karşın en denizci teknelerdir demek yanlış olmaz...
Fiberlerde ise eski modeleller denizlerde daha çok görülmekte ve daha pahalı olan Kuzey ülkelerinde üretilmiş tekneler bulunmaktadır. Şimdilerde seri üretimleri nadir bulunur ve pahalıdır.
 


Ynt: Yelkenli Tekne Seçimi ve Fiyatları

Tekne satın almadan önce kesinlikle kiralamanızı tavsiye ederim. Değişik tekneleri deneyip ne istediğinizi daha iyi anlayabilirsiniz.

Kalamış Marina'da, Boğaz'da birbirinde farklı tekne, yelkenli bulabilirsiniz. Sanal ortamdan www.kiraguru.com sayfasında da birçok tekneyi inceleyebilirsiniz.

Aşağıdaki yazıyıda okumanızı tavsiye ederim.

http://kiraliktekne34.wordpress.com/2012/07/26/yelken-yapmanin-mutlulugu-ve-satin-almadan-once-kiralama/
 

Ynt: Yelkenli Tekne Seçimi ve Fiyatları

Gördüğünüz her tekne kiralıktır.

Tekne kiralamak için bu konuyu iş edinmiş, vergi veren kurumsal firmalarla çalışmak, güvenlik, resmi liman işlemlerinde kolaylık, bakımlı hiç bir eksiği olmayan tekne(ler), herhangi bir aksaklıkta ve arızlarda seri profeyonel yardım almak gibi konfor sağlar.

Ayrıca sigorta gibi konularda kafanız rahat olur.

Bir de yabancı bayraklı tekne kiralama beraberinde bazı karmaşık yasal sorumluluklar getirir ki burada bu konuya şimdi hiç girmiyeyim.

Tekne kiralamak istiyenler, bir bilenden fikirler almalarında yarar vardır.
Ucuz olduğu için tekne kiralamayın derim....
 

Ynt: Yelkenli Tekne Seçimi ve Fiyatları

Merhaba arkadaşlar, ben Mersin'de ikamet ediyorum 41 yaşındayım deniz ve denizcilik tutku benim için. Eşim ve iki oğlumla (11 ve 6 yaşında) hafta sonu bir gün bayramlarda kaçabildiğim süreler içerisinde. yakın koylara gitmek, yelken açmak için bir tekne arıyorum. Biliyorum kiminiz diyecekseniz ki en iyi tekne arkadaşının teknesi, efendim teknesi olan bir alırken iki satarken sevinir falan. Ama bu işe tutkulu olan arkadaşlar beni anlayacaklardır. Temiz az masraflı kabinli 6-8 metre bir şey herhalde işimi görür. Navigasyon biliyorum ama yelkeni de öğreneceğim. Bu çerçevede, bana yol gösterebilecek veya nasıl bir tekne alabileceğim konusunda yardımcı arkadaş olursa çok sevinirim. Memurum ve bu tutku için 10,000-15,000 TL bütçe ayırdım(arabamı sattım:smiley:)) Şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla....
 



Ynt: Yelkenli Tekne Seçimi ve Fiyatları

burak1971' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar, ben Mersin'de ikamet ediyorum 41 yaşındayım deniz ve denizcilik tutku benim için. Eşim ve iki oğlumla (11 ve 6 yaşında) hafta sonu bir gün bayramlarda kaçabildiğim süreler içerisinde. yakın koylara gitmek, yelken açmak için bir tekne arıyorum. Biliyorum kiminiz diyecekseniz ki en iyi tekne arkadaşının teknesi, efendim teknesi olan bir alırken iki satarken sevinir falan. Ama bu işe tutkulu olan arkadaşlar beni anlayacaklardır. Temiz az masraflı kabinli 6-8 metre bir şey herhalde işimi görür. Navigasyon biliyorum ama yelkeni de öğreneceğim. Bu çerçevede, bana yol gösterebilecek veya nasıl bir tekne alabileceğim konusunda yardımcı arkadaş olursa çok sevinirim. Memurum ve bu tutku için 10,000-15,000 TL bütçe ayırdım(arabamı sattım:smiley:)) Şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla....

Sn, burak1971,
İlk önce yelken eğitimi almanızı şiddetle öneririm.
Bulunduğunuz çevrede yelken, yat kulüplerine giderek denizcilik, tekne gibi konularda gene kültürünüzü geliştirin.
Yürüyüşünüzü ve gezilerinizi marinalarda yapın ve tekneleri inceleyin.
Tekne çeşitlerini inceleyin ve gerektğinde sahibi ile özelikleri hakkında konuşun.
Pratik yelken eğitiminizi tamamladığınızda, hafta sonları veya müsait gunlerde izinle aynı eğitimi alan arkadaşlarınızla gurup olarak yelkene devam edin.
Zamanla tekne ve yelken konusunda kafanızda netleşen fikirlerin olduğunu görecekseniz.
Gelelim eş, çoluk çocuk durumuna...
Yıllık izinlerinizde bareboat dediğimiz tekne kiralama şirketlerinden tekne kiralayın.
Sizinle birlikte Eşiniz ve çocuklarınızla kendinizi denizde test edin.
Eşinizin ve çocuklarınızın tekne yaşamına uyumunu ve ne gibi ihtiyaçlarının gerekli olduğunu gözlemleyin.
Aslında en önemlisi de şu;
Sizi yönlendirenlere değil, birlikte denize çıktığınız ailenize ve oluşan fikirlerinize güvenin.
Yani, bütün bu saydıklarımı test etmeden tekne almakta acele etmeyin.

Ayrıca,
Deniz seyahati yapmış, Sadun Boro, Özkan Gülkaynak, Osman Atasoy, Levent Kirşçioğlu, Hakan Öğe, Haldun Sevel, Çetin Kent gibi denizcilerin kitaplarını okuyun, web sitelerini takip edin.
Aylık, denizcilik dergilerini takip edin.

Eğer benim bu kadar vaktim yok derseniz ve de henüz yıllık izniniz varsa ailece hem tatil hem yelken eğitimi uygundur düşünceniz varsa;

http://giritpansiyon.com/yelken.html inceleyiniz.
Fiyatlar oldukça makuldür....

Tekne nasıl mı olacak?
İşte, tüm bu yaşananlardan sonra bu ve benzeri sorular sizin bütün cevapları verebileceğiniz seviyeye gelmenize neden olacaktır... :smiley:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,812
Mesajlar
1,523,892
Kayıtlı Üye Sayımız
166,613
Kaydolan Son Üyemiz
Hilmi316

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst