Ynt: Yelkenli Tekne Seçimi ve Fiyatları
burak1971' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar, ben Mersin'de ikamet ediyorum 41 yaşındayım deniz ve denizcilik tutku benim için. Eşim ve iki oğlumla (11 ve 6 yaşında) hafta sonu bir gün bayramlarda kaçabildiğim süreler içerisinde. yakın koylara gitmek, yelken açmak için bir tekne arıyorum. Biliyorum kiminiz diyecekseniz ki en iyi tekne arkadaşının teknesi, efendim teknesi olan bir alırken iki satarken sevinir falan. Ama bu işe tutkulu olan arkadaşlar beni anlayacaklardır. Temiz az masraflı kabinli 6-8 metre bir şey herhalde işimi görür. Navigasyon biliyorum ama yelkeni de öğreneceğim. Bu çerçevede, bana yol gösterebilecek veya nasıl bir tekne alabileceğim konusunda yardımcı arkadaş olursa çok sevinirim. Memurum ve bu tutku için 10,000-15,000 TL bütçe ayırdım(arabamı sattım
)) Şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla....
Sn, burak1971,
İlk önce yelken eğitimi almanızı şiddetle öneririm.
Bulunduğunuz çevrede yelken, yat kulüplerine giderek denizcilik, tekne gibi konularda gene kültürünüzü geliştirin.
Yürüyüşünüzü ve gezilerinizi marinalarda yapın ve tekneleri inceleyin.
Tekne çeşitlerini inceleyin ve gerektğinde sahibi ile özelikleri hakkında konuşun.
Pratik yelken eğitiminizi tamamladığınızda, hafta sonları veya müsait gunlerde izinle aynı eğitimi alan arkadaşlarınızla gurup olarak yelkene devam edin.
Zamanla tekne ve yelken konusunda kafanızda netleşen fikirlerin olduğunu görecekseniz.
Gelelim eş, çoluk çocuk durumuna...
Yıllık izinlerinizde bareboat dediğimiz tekne kiralama şirketlerinden tekne kiralayın.
Sizinle birlikte Eşiniz ve çocuklarınızla kendinizi denizde test edin.
Eşinizin ve çocuklarınızın tekne yaşamına uyumunu ve ne gibi ihtiyaçlarının gerekli olduğunu gözlemleyin.
Aslında en önemlisi de şu;
Sizi yönlendirenlere değil, birlikte denize çıktığınız ailenize ve oluşan fikirlerinize güvenin.
Yani, bütün bu saydıklarımı test etmeden tekne almakta acele etmeyin.
Ayrıca,
Deniz seyahati yapmış, Sadun Boro, Özkan Gülkaynak, Osman Atasoy, Levent Kirşçioğlu, Hakan Öğe, Haldun Sevel, Çetin Kent gibi denizcilerin kitaplarını okuyun, web sitelerini takip edin.
Aylık, denizcilik dergilerini takip edin.
Eğer benim bu kadar vaktim yok derseniz ve de henüz yıllık izniniz varsa ailece hem tatil hem yelken eğitimi uygundur düşünceniz varsa;
http://giritpansiyon.com/yelken.html inceleyiniz.
Fiyatlar oldukça makuldür....
Tekne nasıl mı olacak?
İşte, tüm bu yaşananlardan sonra bu ve benzeri sorular sizin bütün cevapları verebileceğiniz seviyeye gelmenize neden olacaktır...