Yelkenli Tekne Seçimi ve Fiyatları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan letsdie Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 118
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 107,800
Ynt: Yelkenli Tekne Seçimi ve Fiyatları

acem spor o gönderdiğiniz dosya ingilizce birşey anlayamadım internetten çevirip öyle anladımgönderdiğiniz dosya için saolun

Etiketler

asem spor' Alıntı:
bu konuya daha hakimsiniz..ben elimdeki sertifika standartını dosya olarak gönderdim..arkadaşımız ihtiyacı bilgilere ulaşmıştır sanırım..
daha önceleri bir dergide okumuş olabilirim.. tam olarak hangi dergi hatırlamıyorum..dünya seyahatine çıkacak denizcilerin ingilterede bir kursa gidip belge almaları gibi bir konu vardı ...bende bu soruyu size sorayım bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim..
Cevaplarım yaşananlara dayanıyor. Dünyayı dolaşan Türk'lerden hiç biri anılarında önce bir sertifikasyondan geçmeleri gerektiği aktarmadılar bana.
Şu an dolanan üç ve daha fazla ortak dostumuz var. Hiçbiri bu konuyu gündeme getirmedi.

Zaten Dünyada Sertifikasyon Yassah bağlamından, "for your own safety" mertebesine ulaşmıştır. Amatör tahdit edilmez.
Yani siz isterseniz kendi çıkarınız için istediğiniz eğitim programına çıkabilirsiniz. Ancak hiç kimse sizi "yapabilirlik" açısından tartıya koyamaz. Bu insanlık gelişmesinin sonu olur. Bu kafayda Pasteaur'da kuduz aşını bulamazdı.

Çağdaş dünya ile aramızdaki düşünce bari,yeride bu sanırım. Dünyada (ileri dünyada) serbestlik esastır. Bizde, serbestlik izne tabiidir. Aksi yassahtır.

Tekrar başa döneyim.
Benzseri konular

http://groups.yahoo.com/group/YelkencilerLokali/

grubunda tartışılır. Orada bu soruları yöneltseniz ?

0ff2 isteyen istediği gemiyle dünya turuna çıkabilirmi tam olarak bu sorunun cevabını biraz daha anlaşılır şekilde yazabilirmisin kısa ve öz olsun.çünkü bu anlatılardan sonra aklım bayabi karıştı.

Off2' Alıntı:
Cevaplarım yaşananlara dayanıyor. Dünyayı dolaşan Türk'lerden hiç biri anılarında önce bir sertifikasyondan geçmeleri gerektiği aktarmadılar bana.
Şu an dolanan üç ve daha fazla ortak dostumuz var. Hiçbiri bu konuyu gündeme getirmedi.

Zaten Dünyada Sertifikasyon Yassah bağlamından, "for your own safety" mertebesine ulaşmıştır. Amatör tahdit edilmez.
Yani siz isterseniz kendi çıkarınız için istediğiniz eğitim programına çıkabilirsiniz. Ancak hiç kimse sizi "yapabilirlik" açısından tartıya koyamaz. Bu insanlık gelişmesinin sonu olur. Bu kafayda Pasteaur'da kuduz aşını bulamazdı.

Çağdaş dünya ile aramızdaki düşünce bari,yeride bu sanırım. Dünyada (ileri dünyada) serbestlik esastır. Bizde, serbestlik izne tabiidir. Aksi yassahtır.

Tekrar başa döneyim.
Benzseri konular

http://groups.yahoo.com/group/YelkencilerLokali/

grubunda tartışılır. Orada bu soruları yöneltseniz ?

Kesinlikle konunun burada işlenmesine son vermeden.
Tabiiki.

sercan sapan' Alıntı:
0ff2 isteyen istediği gemiyle dünya turuna çıkabilirmi tam olarak bu sorunun cevabını biraz daha anlaşılır şekilde yazabilirmisin kısa ve öz olsun.çünkü bu anlatılardan sonra aklım bayabi karıştı.

Tamamen özgürsünüz.
Evet gidebilirsiniz.
Bir sakınca, kayıt, engel yoktur.
Olamaz.

Sadece bireysel güvenliğiniz için amatör telsizcilere bulunduğunuz koordinatları ve planlamanızı yaparsanız, onlar size yolculuğunuz boyunca amatörce sahip çıkarlar.

Karada da bir aynısını yapmıyormuyuz.
OffRoad'cular grup halinde hareket edip, telsizle irtibatlarını koparmıyorlar.

Tabii yine de özgürlük sınırsızdır denizde bu alanda. Dilerseniz hiç kimselere haber dahi vermeden Tek başına dünyayı dolaşabilirsiniz.
Hi,ç kimse size pasaport ve tekne evrakları dışında neden ? nereye diye sormaz. Sadece benim ülkeme neden ? diyebilir.

sercan sapan' Alıntı:
asem spor o gönderdiğiniz dosya ingilizce birşey anlayamadım internetten çevirip öyle anladımgönderdiğiniz dosya için saolun
rica ederim.. sitemizin bir amacıda bilgilerimizi karşılıksız olarak paylaşmak..

konuyu değiştirmemek üzere bir sorum olacak.

romörkle kaç metrelik gemileri kıyıya alabiliriz

bunun sınırı nedir acaba araca takılabilen romörklerle.kendimize ait olan bir romörkle

8.05 CABRİO romorkla çok rahat denize inip tekrar bindiriliyor. gün içinde indir çıkar yapabiliyoruz..romorkla çekme aracınızın gücü ve teknenin ağırlğıyla ilgili...yelkenli tekneler için iş dahada zorlaşıyor sabit salma ve yelken den dolayı...onun içinde uygun olan mc gregorlar var... herşey sizin seyir rahatlığınıza göre değişiklik gösterir..kimse bizde şu boyda tekne çekemezsin demedi şu ana kadar..romork ve arabanın çekicisi işlenmiş olsun yeterli...

söyle bir romörkle en fazla kaç metrelik yelkenli taşınabilir birde size zahmet sizin dediğiniz o romörkün resmini bir koyar mısınız aradım bulamadım.

ytuj.jpg

sizin gönderdiğiniz romork resimde görüldüğü gibi tek dingil..tek dingil romorklarda 6 mt lik tekneye kadar taşımak uygun.6 mt nin üzerindeki tekneler için genellikle çift dingil romork kullanılıyor bunun kendi içinde artısı eksisi var..
önemli olan teknenin omurgası karinanın yanları romork makaralarına dengeli otursun..gerekirse 30 -50 cm biraz geriye çekebilirsiniz...resimde gönderdiğiniz romorkun ölçüsünü bilmiyrum fakat bursa yapımı romorka benziyor...550 tekneye uygun olması gerekir sizin resimdeki romorkun...

sercan sapan' Alıntı:
söyle bir romörkle en fazla kaç metrelik yelkenli taşınabilir birde size zahmet sizin dediğiniz o romörkün resmini bir koyar mısınız aradım bulamadım.
ayrıca böyle bir romorkla salmalı yelkenli taşınmaz..romorku komple tadilata alanız gerekir.....en fazla laser taşırsınız..bununla..

salmalı bir tekne için nasıl bir romörk kullanılır ve bu romörkün resmini bi göndere bilirmisiniz.romör hakkında fazla bir bilgim yok sizin anlattıklarını dikkatle okuyorum.

sercan sapan' Alıntı:
salmalı bir tekne için nasıl bir romörk kullanılır ve bu romörkün resmini bi göndere bilirmisiniz.romör hakkında fazla bir bilgim yok sizin anlattıklarını dikkatle okuyorum.
tekne özelliklerini söylermisiniz...yardımcı olmaya çalışayım..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR