Yedi Göller Milli Parkı Gezi Notları

Herkese merhaba,

Haziran ayın içerisinde gerçekleştirdiğimiz Yedigöller gezimizin notlarını ve fotoğraflarını aşağıda sitemizde bulabilirsiniz. Konaklama yapacak arkadaşlarımızın özenle okumasını yavsiye ederim :smiley:

Sevgiler.

http://www.gezipgorduk.com

Etiketler

Ynt: Yedi Göller Milli Parkı Gezi Notları

Yazık olmuş tatilinize.

Biz de, Gezenbilir festivali dönüşünde çıktık Yedigöller milli parkına. (4 Temmuz 2011)
Bambaşka bir gezegenle karşılaştık.
Kapıda 8 Lira ödedik, kamp alanına çadır kurduk, 2 gece 3 gün kaldık orada.
Hala bir daha gitmenin hayalini kuruyoruz.

Biz oradayken bir çiftle tanıştık, bahsettiğiniz evler için gecelik 120 lira istediklerini, ama isterlerse 15 Liraya çadır da kiralayabileceklerini söylediler.
Çadırda hiç kalmamışlar, bize sordular "nasıldır? rahat edermiyiz?" dediler.
Biz de herşeyin bir ilki olduğunu, anlatılamayacağını, en iyi tecrübenin yaşamak olduğunu belirttik.
Teşekkür edip gittiler ve 1 saat sonra 2 kişilik küçük bir çadır, 2 adet şişme deniz yatağı ve mat, 2 adet battaniye ile döndüler. :smiley:
Yardımcı olduk, çadırı kurduk, soframıza davet ettik, muhabbetle akşamı beraber geçirdik.

Tadı damağımızda kaldı yedigöllerin.
Kısmetse seneye yine gitmek istiyoruz.

Fotograflarımız burada >>> https://picasaweb.google.com/gultekinn/BoluSarAlanYaylasVeYedigollerMilliPark0105Temmuz2011?authkey=Gv1sRgCLfJ89CX0L6cHg

Yedigöller'de yapılacak en iyi konaklama biçimi bizce de çadır. Hem ortam çok güzel hem de buna müsait. Evde yaşadığımız tecrübe bizde şu hissi uyandırdı, ev ne bizden önce temizlenmiş, ne de bizden sonra temizlendi. Maalesef Yedigöller gibi muhteşem bir doğa da konaklama için başka bir seçeneğin olmaması daha iyi hizmet kalitesi getirmesi gerkirken, böyle rezil bir hal almış. En kötüsü de bu hizmeti şu anda özel sektör sağlıyor. Çünkü konaklama ve restoranları özelleştirmişler..

Bu arada bizimde tadı damağımızda kaldı. Biraz bebeğimiz büyüsün tekrar gideceğiz. Ama bu sefer çadırımızla :smiley:

Sevgiler.

Merhaba,

daha önce iki kez çadırla kamp yaptığımız ortamın harika görüntüleri ve anılarımız hala belleğimizde canlı... Sizin
paylaşımınız bir kez daha düşünmeyi gerektiriyor yola çıkacaklar için, paylaşımınız için teşekkürler.

Kenan Baldoğan
İstanbul

Geçen sene bizde çadır kurmak sureti ile orada konaklamamız oldu.Hatırladığım kadarı ile özelleştirmenin kesinleşmesi için deneme suresi tabir edilen 2 senelikbir sozleşme yapılmış işletme firmayla ve o donemde Milli parklar mudurlıuğunden sık sık denetime geldikleri için çok titiz davrandıkalrını gormus ve hatta temizlik işindeki gorevli personelden de bunun onayını almıştım.Sanırım bu sure sona ermiş olmalı ki at oynatmaya başlamışlar.Bence yinede milli parklar mudurluğune durumu bildirmek ta fayda var.Ayrıca milli parklarda iken 30-40 tl ye kıralanabşlen evlerin 200 Tl ye kiralanması da tartışmaya açık.

Selamlar,
Forumda ve web te arıyorum, Yedigöller de kamp alanlarını.. Anlamadığım bir ayrıntı var, güvenlik ve wc açısından önerebileceğiniz alan neresidir?
Ben 2014 yazında başladım kamp yapmaya, köpeğimle birlikte geziyoruz..
15 gün Assos ve çevresi- 2 gün iğneada-3 gün bozcaada deneyimimiz var.
Şimdi yedigöllere 3-4 gün kaçmak istiyorum. Ama tamamen ormanlık alan olduğu ve şehre uzak olduğu için biraz da korkuyorum. Netice de tek başına bir gezginim.. Ormanlık alanda bulunan hayvanlara karşı köpeğim korumada yetersiz kalabilir :smiley: Nereyi önerirsiniz?
Birde gezenbilir in bir etkinliği yok mu yakın zamanda?

gezenbilirin yakında bir etkinliği yok ancak ,17-18 nisan hafta sonunu kapsayacak bir çadır kampı planımız var,isterseniz katılabilirsiniz,yedigöller genel olarak oldukça güvenli bir yerdir,kapılarda güvenlik vardır,göl çevresinde sürekli güvenlik vardır,milli park olduğu için sıkı korunur,bugüne kadar yedigöllerde bir suç olayı duymadım,olabileceğini de sanmıyorum

Merhaba,

Yedigöller güvenlik açısından hiç bir sıkıntının olmadığı bir yer. Zaten etrafta kamp yapan bir çok gezgin insan var. Hatta çadırda kalanlar karşılıklı yemek, sohbet için birbirlerini davet ediyorlar. :smiley: Güvenlik de sürekli dolanıyor. İçiniz rahat olsun. Ancak unutmamalı ki orada sadece Turkcell çekiyor, aklınızda olsun.

Çok teşekkürler.. İçim rahatladı.
17-18 Nisan programıma uymuyor malesef, daha geniş bir zaman aralığında gitmek istiyorum.
Yedigöllere hiç gitmedim, İstanbul-Bolu tem den gidip Yedi göller için giriş yaptığım noktada alış veriş yapabileceğim bir yer var mı? En son nereden alış veriş yapabilirim?

Tşk

Otobandan çıktığınızda Bolu içinden geçerek Yedigöller yoluna girerseniz her türlü ihtiyacınızı karşılayacak yer rahatça bulabilirsiniz. Yoksa sıkıntı olabiliyor, tekrar geri dönme şansınız da zor olacağından siz iyisimi şehirden alıp öyle gidin :smiley:

İyi eğlenceler.

İstanbul-Bolu rotasında Bolu dağından sonra, otobandan çıkmadan sağ tarafınızda http://highwayoutlet.com.tr/ isminde AVM mevcut buradan bütün ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Yedigöller yolunun son durumunu bilen varmı geçen yıl onarım vardı bittimi aceba

Dört gün önce oradaydım. Bolu'dan yolun kar nedeniyle kapalı olduğunu söylediler bu nedenle Mengen üzerinden gittim. Dönüşte Yığılca yolunu kullanmak istedim ama orada da çökme olduğu söylendi ve tekrar aynı yoldan geri döndüm.
Kullandığım yolun yaklaşık son on km.si evlere şenlik. Rejim yapmakta sıkıntı çeken zayıflama meraklılarına şiddetle öneririm ancak benim gibi bel fıtığı olanların dikkatli olmasını tavsiye ederim.

Gittiğimde bir ben, bir de bekçi vardı ama güvenlik açısından bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

P4050119.JPG

P4050131.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR