Yaylada, Balıkta Kamp Yapabilme Hayali İçin Mikro Çekme Karavanım.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustafayetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 247
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 111,550

Etiketler
Ynt: Yaylada, Balıkta Kamp Yapabilme Hayali İçin Mikro Çekme Karavanım.

Seyfettin hocam evet doğru söylüyorsun tutulan turnayı video çekiminden sonra geri saldık.

mustafayetim' Alıntı:
Seyfettin hocam evet doğru söylüyorsun tutulan turnayı video çekiminden sonra geri saldık.

Doğaya beslediğiniz sevgi ve saygı için içten teşekkür ederim.
Söyleminiz yeter,ispatlamanız gerekmez.
Sağolun.

Mustafa karavancıları balıkçı yapacaksın en sonunda.

mayıstosböce' Alıntı:
Mustafa karavancıları balıkçı yapacaksın en sonunda.

Yanlış anımsamıyorsam,Konficyus;Muhtac olana balık verme,Balık tutmayı öğret. demiş.
İki yıldan fazladır Gezenbilir forumunu izliyor,geziniyorum.
Karavancılar;doğayı severler,ondan (güneşlenmek,güneş enerjisinden yararlanmak gibi) faydalanırlar.
Ben dahil;dogadan değil,AVM,market,ve fırından beslenmelerini sağlarlar.
Gün boyu güneşlenip denize girerken(ben yüzme bilmem,dizime kadar) sabah erken yada gün batarken -Mustafa yetim Hariç- olta sallayan yok.
Adı geçen ticari işletmelerde balık daha taze mi yoksa, çok ucuz mu? Yoksa bütçemiz mi iyi?
Bu bir ÖZELEŞTİRİ dir.
Rastgele!

Artık MÇK'mızı istirahate alma zamanı balık sezonunu kapattık. Seneye rastgele diyoruz.

Turna için poyrazlara gelmeme gerek yok sanırım Mustafa, yeni seneye kısmet diyelim.

Selamlar

Bir amatör balıkçı olarak 3/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğe uyduğunuz için teşekkürler. ( http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=9.5.16537&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=3/2 )

Yem olarak ne kullandığınızı öğrenebilir miyim?

Gömme dediğiniz ve perch ya da amerikan levreği olarak da adlandırılan balıkta minimum boyut 18 cm, turna balığında ise minimum boyut 40 cm'dir. Gelecek nesillere de bu keyfi aktarabilmemiz için lütfen bu düzenlemelere uyalım...

Balıkla çok haşır neşir olmayanlar için bir bilgi... Eğer bir perch tuttuysanız o bölgeden ayrılmayın. Sürü halinde bulunduklarından muhakkak o bölgede daha fazla balık vardır. Ama bir turna tuttuysanız o bölgeden ayrılmaya bakın zira aynı yerden bir daha balık almanız zordur...

güngör' Alıntı:
Turna için poyrazlara gelmeme gerek yok sanırım Mustafa, yeni seneye kısmet diyelim.

Selamlar

Levent abi av sezonu yasakları başladı seneye gezenbilir bahar buluşmasında Sapanca veyahut Poyrazlar'da beraber olta atalım derim selamlar.

zucchero' Alıntı:
Bir amatör balıkçı olarak 3/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğe uyduğunuz için teşekkürler. ( http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=9.5.16537&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=3/2 )

Yem olarak ne kullandığınızı öğrenebilir miyim?

Gömme dediğiniz ve perch ya da amerikan levreği olarak da adlandırılan balıkta minimum boyut 18 cm, turna balığında ise minimum boyut 40 cm'dir. Gelecek nesillere de bu keyfi aktarabilmemiz için lütfen bu düzenlemelere uyalım...

Balıkla çok haşır neşir olmayanlar için bir bilgi... Eğer bir perch tuttuysanız o bölgeden ayrılmayın. Sürü halinde bulunduklarından muhakkak o bölgede daha fazla balık vardır. Ama bir turna tuttuysanız o bölgeden ayrılmaya bakın zira aynı yerden bir daha balık almanız zordur...

Ufak canlı balık ile avlıyoruz.Selamlar.

airboat' Alıntı:
Sağolursak sularda ısınır birgün.Rastgele Mustafa!

Sağolasın Seyfettin abi.Balık sezonunu kapattık.Bu pazar günü karyağışı Kartalkaya'da devam eder pistler açılırsa kayak sezonunu ik günlüğünede olsa kartal otelde açacağız.
Eğer sevgili moderatörümüz Levent abi müsade eder ise karavancılık dışıda olsa bu seneki kayak sezonu ile ilgili anılarımı buradan paylaşmak istiyorum.En büyük hayalim ise karavan ile kartepe kayak pistlerine yakın bir yerde konaklayıp gündüz kayak yapmak.
Geçen sene bu hayalimizi Kartepe kayak tesislerine giden yolda mevcut olan kahvaltı veren işletmelerde elektrik olmması sebebiyle gerçekleştiremedik.Dün kar durumunu görmek için çıktığımız İzmit Kartepe'de bu sene bütün yol boyu işletmelere elektrik geldi.
Bakalım bu sene karavan ile Kartepe'de konaklar ve kayak yapabilir isek çok değişik bir deneyim olacak...

mustafayetim' Alıntı:
Sağolasın Seyfettin abi.Balık sezonunu kapattık.Bu pazar günü karyağışı Kartalkaya'da devam eder pistler açılırsa kayak sezonunu ik günlüğünede olsa kartal otelde açacağız.

Mustafa,kayak güzel bir spor,aaah erken gelmişiz Dünya'ya ::smiley:

mustafayetim' Alıntı:
Eğer sevgili moderatörümüz Levent abi müsade eder ise karavancılık dışıda olsa bu seneki kayak sezonu ile ilgili anılarımı buradan paylaşmak istiyorum.En büyük hayalim ise karavan ile kartepe kayak pistlerine yakın bir yerde konaklayıp gündüz kayak yapmak.
Geçen sene bu hayalimizi Kartepe kayak tesislerine giden yolda mevcut olan kahvaltı veren işletmelerde elektrik olmması sebebiyle gerçekleştiremedik.Dün kar durumunu görmek için çıktığımız İzmit Kartepe'de bu sene bütün yol boyu işletmelere elektrik geldi.
Bakalım bu sene karavan ile Kartepe'de konaklar ve kayak yapabilir isek çok değişik bir deneyim olacak...

Merhaba Mustafa,

Nezaketin için teşekkür ederim, tercihimiz herzaman karavanın baş rolde olduğu gezi,anı ve hobilerin paylaşılması prensibidir.

Şimdiden iyi tatiller ve Selamlar.

Mçk'nın abisi ile bu sene yaptığımız bir aylık Yunanistan İtalya Fransa turundan sonra artık sıranın kardeşine geldiğini düşünerek yayla kamp balık turlarına başlayalım dedik.
Önce mçk'nın fikir babalığını yaptığı arkadaşım Osman'nın arabası ve çekme remorku ile Bolu Seben yaylası göletine iki günlük bir turu geçen hafta ramazan içinde yaptık.
Hava ısısı gece 5 derecelere kadar düştü akşam soğuk yayla havası ile tuttuğumuz iki kiloluk sazan eşliğinde iftar açmak keyifli idi.Şimdi bir kaç görüntüye buyrun...

IMG_6733.JPG

IMG_6738.JPG

IMG_6748.JPG

IMG_6753.JPG

IMG_6755.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,650
Kayıtlı Üye Sayımız
166,511
Kaydolan Son Üyemiz
hophealth

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR