Yaşam Aküsü 1

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 427
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 130,466
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Yaşam Aküsü 1

Onerilecek bir link var mi? Sunu al diyebileceginiz bir link?

Etiketler

Merhaba,

Benim elimde yeni, 16A'lik SMPS tipi bir cihaz var. 18A akım sınırlamaya sahip. isterseniz size satabilirim.
23x11.5x5cm boyutlarında.
Fiyat 100YTL olur.

Merhaba. Bu alet ne ise yarar ve nasil kullanilir acaba? Sevgiler

"Merhaba. Bu alet ne ise yarar ve nasil kullanilir acaba? Sevgiler"
"Benim eksigim su anda 220 voltla akumu doldurmam. Bu konu icin onerileriniz nedir acaba?"

Akünüzü 220V ile şarj etmek ve 220V olan yerlerde, mesela kamp alanlarında akünüzün boşalmamasını sağlar. :smiley:
Aracınızda uygun bir yere monte edilir veya seyyar da kullanılabilir.

Ferhat Şirin

Tamam aliyorum. Adresime telinizi ve montaj samasini gonderirseniz cok sevinirim. Ha bir de banka hesap nonunuzu. Sevgiler INsel

Ferhat Bey merhaba. Sizden aldigim convertoru sonunda taktim. Aslinda takarken niyetim araya aksesuarcilardan bulabilecegimi sandigim bir voltmetre takmakti. Boylelikle akumun ne kadar dolu oldugunu da takip edebilecektim. Ama hic bir yerde saat biciminde bir voltmetre bulamadim. Neyse su anda tek sorunum su. 220 ile akumu doldururken kontrol etmelimiyim devamli. Bir fis sesinden bahsetmisiniz. O ses gelir gelmez ayirmak mi gerekiyor 220den akuyu. Aku kaynama yapar mi? Aletin icinde 220yi kesen bir devre yok mu acaba? Uyurken devamli 220ye takili kalsa aku birsey olur mu acaba?
Bu arada daha oncede yazmistim. d1L eberspaher satilik isitici var elimde. Ilgilenenlere lutfen duyurun. Uygun fiyata veririm.
Sevgiler Insel

Merhaba
Akünün doluluk oranını takip etmek çok kolay değil. En sağlıklı yol akünün dolarken ve koşalırken çektiği akımları ve takip eden ve tam dolu ve tam boş olduğunu da gerilim ölçümüyle tasdik eden bir elektronik düzenek. Yani kolay bir iş değil. Basit olarak taktığınız voltmetreyle akünüzün boşalmaya başladığını izleyebilirsiniz. Normal kullanımda 12V ile 13.8V arsı normaldir. Şarj ediyorken 13.5 ile 13.8V arası olmalıdır. Akünüz bu değerde sürekli kalabilir. 14.4V değeri hızlı şarj için kullanılır. 15.0V değeri ise akünüz için yaşam sonu sınırıdır. ;)Size verdiğim şarj cihazını 220V olduğu sürece sürekli olarak akünüze bağlı tutabilirsiniz. Bu akünüz için daha yararlıdır. Akünüzde aşırı şarj ve kaynama oluşturmaz. Cihazdan aşırı akım çekilmesi durumunda cihaz kendini korumaya çalıştığı için bir ses duyabilirsiniz. Bu ancak yüksek akım çekiyorken olur. Bu sesi duyarsanız, aküden çektiğiniz diğer akımları kasip sadece aküyü bağlayın. Akım azalacağı için ses kesilecektir. Bu tamamen cihazdan çektiğiniz akımla ilintili. Belki hiç bir zaman akım sınırına gelmeyecek.
Selamlar
Ferhat

Mebus eberspacher konusunda deneyimlerinizi anlatırsanız memnun olurum.Ses durumu,araç içinde mi dışında mı montaj gerekli içeride montajda ses nası.Çünkü ben bu tarz bir ısıtıcının aşağı yukarı bire bir modelinin yerlisini takmıştım bir zamanlar .Fan sesi gürültüsü içeride fazlaydı.Sonra yanmada ısıtma ve sönme aşamalarında çok duman atıyordu.Hatta birkaç kez komşular yangın var sandılar.Firmasına tamire götürdüm fakat anladım ki benim kullanacağım bir cihaz değil çıkardım.Bu cihaz kısacası emniyet açısından beni korkuttu.Şu aşamada ebrspacer düşüncem var.Yada webasto orijinal de olabilir .Fakat bu konuda sizler gibi kullanım deneyimleri olan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.Eberspaceri niçin satmak gereğini duydunuz.Memnuniyetsizlik,yetersizlik vb. nedenlerle mi karşılaştınız.Isıtmaya ne çözüm düşündünüz.Selamlar

iyi gunler ben bir şeyi merak ediyorum..acaba
karavanın uzerine ruzgar gulu yahut gunec alıcısı gibi mekanizmalar kursak arabayı hic calıstırmadan akuleri doldurabilir miyiz.
cunku benim okulum geregi sadece konaklama olarak kullanacagım karavanı cok fazla arabayı kullanmayacagım boyle bi duzenek kursak işe yaramaz mı acaba..
simdiden tesekkur ediyorum ins boyle bi mekanizma oluyordur...

http://www.ekogunes.com/catinfo.asp?cid=44
kardeş bu siteyi incele bir fikrin olur bende tam bilmiyorum ama yapacağım arabada ki kısmet olursa ileride takmayı düşünüyorum tahminim en az 1000 dolar gerekli.

Tüm arkadaşlara çok teşekkürler.
Yaşam aküsünden Vebastoya hatta solar enerjiye kadar tüm sorularıma cevap buldum.
Allah hepinizden razı olsun.

Nejat Ural

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri