Yaşam Aküsü 1

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 427
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 130,467
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Yaşam Aküsü 1

Sevgili Karavanci dostlar, sonunda sizlerin ve Ferhat Bey'in sema gondererek yaptigi katkilarla isi cozdum ve akuyu baglattim.
Ferhat Bey'in tavsiyesiyle both switchsiz bu isi cozdum. Marin kuru aku 72 amperlik aldim.
Bir 70 amperlik role sayesinde yasam akusu devrede. Kontagi cevirince role iki akuyu birden devreye sokuyor, kapatinca sadece yasam akusunu aciyor. Iki aku arasina bir de salterli hat cektirdim. Boylelikle istersem iki akuyu birden kullanabilecegim.
Herkese sonsuz tesekkurler.
Insel

Etiketler

Sayın Insel
Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. Bende benzer bir uygulamayı yeni yaptığım römorkuma uygulamak istiyorum. maliyeti hakkında bieraz bilgi verebilirmisiniz.
ömer

Ferhat Bey'in tavsiyesi both switchsiz bir sistemdi. Marin kuru aku 72 amperlik aldim.
Bir 70 amperlik role sayesinde yasam akusu devrede. Kontagi cevirince role iki akuyu birden devreye sokuyor, kapatinca sadece yasam akusunu aciyor. Iki aku arasina bir de salterli hat cekilecek. Dun Haldun Usta hic durmadan 3,5 saatle bu isi bitirdi ama saltere vakit kalmadi. Boylelikle istersem iki akuyu birden de kullanabilecegim.
Busta isinmanin maliyetine gelince
1. Vebasto 600
2. Aku 100
3. Role 5
4. Vebasto sicak hava boru tesisati masraf ve iscilik 50
5. Haldun usta iscilik ve tesisat masrafi 65

Toplam 820 Ytl ve 4 tam gun

Sn. mebus yaşam aküsü sisteminizi güle güle kullanın.

Anladığım kadarıyla kontağı çevirdiğiniz anda yaşam röleniz çekiyor. Bunun bazı mahsurları olabilir.

1. Marşa basıyorken eğer röleniz çekiliyse yaşam hattı sigortanız atabilir. (özellikle ana akünüz zayıflamışsa).
2. Her iki akünün Şarjına aynı anda başlandığında kısa süreli olarak yüksek şarj akımı geçer.

Bunu engellemek için gecikmeli olarak röle çektirilebilir. Bunu ya elektronik zamanlayıcıyla ya da röle hattına koyduracağınız küçük bir anahtarla "manuel" olarak yapabilirsiniz.

Anahtar koydurdum. Oyle yaparim. Ama 1. maddedeki eger role cekiliyse lafini anlayamadim. Sevgiler Insel

Merhaba,

""Anahtar koydurdum. Oyle yaparim. Ama 1. maddedeki eger role cekiliyse lafini anlayamadim. Sevgiler Insel"

Röle ana akü ile yaşam aküsünü birbirine bağlıyor. Çizdiğim şemadaki gibi arada sigorta varsa ve iki akü birbirine bağlıysa (röle çekiliyse); marş esnasında yaşam aküsünden de marş akımı çekileceğinden sigorta atabilir. Aküler birbirine çok yakın ve yaşam aküsü de sağlam bir şekilde yerine monteliyse arada sigorta kullanılmayabilir.

Selam İnsel,

Anladığım kadarı ile yaptırdığın sistem korktuğun şeyi engellemiyor, vebasto çalışırken marşa basınca beyinin yanabilme ihtimalinden bahsetmiştin ve bu yüzden yaşam aküsünü tercih etmiştin ama roleli sistemde kontağı açtığın anda 2 akü de devreye geçtiğinden tek bir akü gibi davranacak ve bu bakımdan tek bir ana aküden hiçbir farkı olmayacak , bu beyin yanma olayının gerçekleşmemesi için marş motorunun çektiği kuvvetli akım geçtikten sonra yaşam aküsünün devreye girmesi lazım, bu da elektronik bir geciktirici veya manual bir anahtarla olabilir. Şu anda aynı risk devam ediyor o yüzden bunun önlemini alana kadar bence vebastoyu kapatıp marş basmanda fayda var...

Hayir bir konuyu atliyorsun. Marsa giden kablo cok kalin. Ve yasam akusunden elektrik ceken vebasto calisirken kontagi cevirdigimde mars, elektrigi kalin kablodan cekiyor. Yani elektrik kalin kablodan yol buluyor. Zaten test ettim. Eskiden yanlislikla marsa bastigimda vebastonun calisma sesi degisiyordu. Simdi ise sorun cozuldu. Calismasindaki problem artik ortadan kalkti.
Sevgiler

İnsel bey merhaba,
Sn.Bilbo'nun yazısını okuyunca kendi ısıtıcım içinde tereddüt yaşadım satınaldığım firma ile görüştüm ısıtıcı çalışırken marşa basmanın sakıncası
olmadığını söylediler,ayrıca akü zayıflayınca ısıtıcının çalışmaya devam ettiğinide öğrendim. Elektrik tertibatını yapan yerin bilgisini verebilirmisiniz başka bir araç için ihtiyacım olabilir.İyi kamplar dilerim.

Valla 50 bin yere gittim. Tesisati bu isten anlamayan biri yapti. Ferhat Bey'in semasi yardimci oldu. Vebastoyu ise satan Nadir Usta yapti. Nadir Usta tirlara vebasto takiyor. Onun telefonu
05337431578. Vebastoyu o takti. Bana dedigi ise "vebasto calisirken marsa basma. Tek cozumun ikinci aku. "
Baska bir sorunuz olursa yardimci olmaya calisirim.
Sevgiler
Insel

İlginize teşekkür ederim. Benim ısıtıcı yeni olduğu için garanti kapsamında içim rahat.

Levent bey sizin ısıtıcı vebasto mu? ne zaman ve kaça aldınız?

Aslında ağız alışkanlığı webasto deniyor. benim ısıtıcı Eberspacher alman malı Kasım ayında takıldı. Fiyatı 1250 ytl ancak fuarda oldukları için
birazdaha indirimli aldım.Montaj dahil

Evet benimkisinin aynisi. Ben o makinayi bahsettigim tir vebastocusundan 600 liraya aliyorum. Sanirim adamin tirlarla disarisiyla olan baglantisi sayesinde elinde bol miktar vebasto var. Beyin haric herseyin garantisini veriyor. Termostat sifir idi. Bozuk cikti hemen baska sifir bir termostatla degistirdi.

Benim eksigim su anda 220 voltla akumu doldurmam. Bu konu icin onerileriniz nedir acaba? http://urun.gittigidiyor.com/220-VOLTU-12-VOLTA-DUSURUCU-ADAPTOR_W0QQidZZ7059723#aciklama
Bu ise yarar mi? Sevgiler Insel

Hay Allah, İnsel, güldürdün beni :D

Sakın ha, O cihaz akü filan dolduramaz. Size en az 5A verebilecek, (ki 10-20A arası ideal olur) bir kaynak gerekli. Gerilim değeri 13.5-14.0V olmalıdır. Trafolu veya elektronik (anahtarlamalı - SMPS) tip arasından bir seçim yapabilirsiniz. Trafolu olanlar daha büyük ve ağır olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri