Yapmayı Planladığımız Doğu Karadeniz Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barbecue Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 420
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 118,817
Ynt: Yapmayı Planladığımız Doğu Karadeniz Turu

barbecue' Alıntı:
Dün gece karavan projem vardı, ama fiyatlar nedeni ile vaz geçtim, bu haftasonu, LC nin arka 6. ve 7. kişiler için olan koltuklarını söksem nasıl yatak yaparıma bakacağım...
Planlamalar kısacası halen devam ediyor...

Selamlar, sevgiler,,
Burak Dirican

Arkadaşlar merhaba,

Doğu karadeniz sohbetiniz o kadar güzel ki araya ne zaman kaynak olabilirim diye takipteydim ve yakaladım.

Burak bey, doğu karadeniz yaylalarında velevki ucuza gelsede/mevcutta olsada çekme karavan zor iştir. Ayderden yukarıya
çıkarken yağmurun açtığı yarıklardan bazen aracınızla bile zorlanıyorsunuz. Yukarıdan gelecek bir araçla geçiş bazen normal
araçla bile sorun oluyor,sezon olarak yaz aylarında özellikle festival/şenliklerde ciddi trafik oluşuyor.
Uzun yıllardır çekme karavanım var niyetine bile girmedim, size önerim Maggiolina ve Overland araç üstü çadır modellerini
bu tür geziler için mutlaka araştırmanızı öneririm.
İthal ve yerli üretimleri mevcut forum sayfalarında Bursalı bir imalatçıyı bulabilirsiniz.

Doğu Karadenizde Kaçkarların büyüsü/güzelliği benim için hayal ötesi, çaymakçur,kavron üzerinden Yusufeline geçiş yapacak
bir projede mutlaka olmayı isterim. Proje şekillensin bakalım daha ne hayaller ve rotalar göreceğiz.

Sevgiyle,selamlar.

Etiketler
Güngör Bey,
Uyarınız için çok teşekkür ederim, zaten fiyatları nedeni ile de çekme karavan konusundan vazgeçmiştim. Sizin önerinizide zaman içinde okuyup öğrenip karar verme konusuna varırım diye düşünüyorum. Çadır konusuna çok yabancı olduğum için soracağım sorular çok abesle iştigal olabilir kusura bakmayınız...
Araç üstü sistemde iki büyük ve bir çocuk (ben 99 kilo ve 185 cm, eşim 170 cm 54 kilo, 9 yaşında oğlum 34 kilo 143 cm ) rahatça kalabilirmiyiz....
Soğuktan, tahminim yaylalarda hava soğuk olacaktır, ısınma problemini nasıl çözeriz?
Bunun haricinde dikkat edilmesi gereken başka hususlar da vardır aklıma gelmeyen...
Zaman ayırıp cevap verebilirseniz memnun olurum.

Bu arada aracımız Land Cruiser VX 100.

Selamlar, sevgiler...
Burak Dirican

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Özellikle maggiolina'nın 3 modeli mevcut,en geniş modeli 2 yetişkin ve çocuk için olan modeli.

Bu modellerden kullanan arkadaşım orjinal ped'inide sipariş etmişti,ısı izolasyonu için çok faydasını gördü ancak gözde büyütülecek
birşey değil ped uygulamak kolay. Karadeniz yaylalarında en düşük rakım 800-900 civarında başlar genellikle 1500 üstüdür ve
gece iyi bir uyku tulumunuz varsa sorun olmaz.

Yine araç üstü çadırlara araca takılacak ısıtıcıdan (eberspaher-webasto) hortum çıkartmakda uygulanan yöntemlerden.

Ben aracımda eberspaher D2 modeli kullanıyorum ve çok memnunum.

Merhabalar,
Babamın SİSDAĞI yaylasındaki evi 1800 rakımlarda. Akşam üzeri kuzine yanar çay faslı olur yatarken mutlaka üzerimize yün yorganı alırız. Bu arada ormanda ağaç dibinde uyuduğumda olmuştur arkadaşlarımla. Sizler bu işi bilenlersiniz sizlerin çadır ve uyku tulumlarınız var ve iş görür fakat unutmayı hangi kapıyı çalsanız misafir edilirsiniz.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Güngör bey,
Kusura bakmazsanız tembellik yapıp sizin bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmak isterim...
Tecrübelerinize ve bilgilerinize göre böyle bir sistem, webasto, ve diğer elzem gerekli parçalar için ayırmam gereken bütçe ne kadardır...
Yardımlarınız ve desteğiniz için çok teşekkürler...

Selamlar, sevgiler....

Burak Dirican

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,
Babamın SİSDAĞI yaylasındaki evi 1800 rakımlarda. Akşam üzeri kuzine yanar çay faslı olur yatarken mutlaka üzerimize yün yorganı alırız. Bu arada ormanda ağaç dibinde uyuduğumda olmuştur arkadaşlarımla. Sizler bu işi bilenlersiniz sizlerin çadır ve uyku tulumlarınız var ve iş görür fakat unutmayı hangi kapıyı çalsanız misafir edilirsiniz.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Valla bizde ne çadır ne de uyku tulumu var...
Beklenti farklı idi, yaylalarda kalıp sonrasında otel, pansiyon vs kalınabilecek bir adrese dönmekti.....
Ama anladığım kadarı ile bunun pek keyif tarafı olmayacak, hatta çok yorucu olabilecek...
O yüzden muhtelif alternatifler ve tecrübeler üzerinden kendimce planlama yapmaya çalışıyorum...
Misafir konusu ise pek yabana atılacak bir alternatifde değilmiş :smiley:

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

barbecue' Alıntı:
Güngör Bey,
Uyarınız için çok teşekkür ederim, zaten fiyatları nedeni ile de çekme karavan konusundan vazgeçmiştim. Sizin önerinizide zaman içinde okuyup öğrenip karar verme konusuna varırım diye düşünüyorum. Çadır konusuna çok yabancı olduğum için soracağım sorular çok abesle iştigal olabilir kusura bakmayınız...
Araç üstü sistemde iki büyük ve bir çocuk (ben 99 kilo ve 185 cm, eşim 170 cm 54 kilo, 9 yaşında oğlum 34 kilo 143 cm ) rahatça kalabilirmiyiz....
Soğuktan, tahminim yaylalarda hava soğuk olacaktır, ısınma problemini nasıl çözeriz?
Bunun haricinde dikkat edilmesi gereken başka hususlar da vardır aklıma gelmeyen...
Zaman ayırıp cevap verebilirseniz memnun olurum.

Bu arada aracımız Land Cruiser VX 100.

Selamlar, sevgiler...
Burak Dirican

İyi bir uyku tulumuyla üşümeden yatabilirsiniz bence. Biz husky guty uyku tulumu ve husky fuzzy mat la rahatca yattık. Bu noktada belirtmem gerekir ki rahatınıza düşkünseniz mumya tipi uyku tulumu yerine bu model uyku tulumu çok daha kullanışlı. Ben fermuarlarını sağ ve sol olarak aldım, istenirse ikisi birleşebiliyor yada fermuarları açarak battaniye gibi olabiliyor. Biz çoğu yerde battaniye gibi açarak birini alta diğerini üstümüze örttük , çünki bir süre sonra uyku tulumu içinde sıcaklıyorduk. -10 yerine bir düşük derece (-5) modeli olsa daha rahat olabilirmiş.
Güngör Bey'in dediği gibi size uygun olan araç üstü çadır işinizi görebilir . Anladığım kadarıyla aracınız da buna uygun.

buruc' Alıntı:
İyi bir uyku tulumuyla üşümeden yatabilirsiniz bence. Biz husky guty uyku tulumu ve husky fuzzy mat la rahatca yattık. Bu noktada belirtmem gerekir ki rahatınıza düşkünseniz mumya tipi uyku tulumu yerine bu model uyku tulumu çok daha kullanışlı. Ben fermuarlarını sağ ve sol olarak aldım, istenirse ikisi birleşebiliyor yada fermuarları açarak battaniye gibi olabiliyor. Biz çoğu yerde battaniye gibi açarak birini alta diğerini üstümüze örttük , çünki bir süre sonra uyku tulumu içinde sıcaklıyorduk. -10 yerine bir düşük derece (-5) modeli olsa daha rahat olabilirmiş.
Güngör Bey'in dediği gibi size uygun olan araç üstü çadır işinizi görebilir . Anladığım kadarıyla aracınız da buna uygun.
Ben yatarken rahatıma son derece düşkünümdür.
Çadır işini çözemeyeceğimi ön görerek aracın arka koltuklarını sökerek geniş bir yatacak yer ayarlayabileceğimi düşünüyorum.
Bununla ilgili ön proje çalışmasını yarın yapmayı planlıyorum.
O zaman arabanın içinde rahatça yatabiliriz diye düşünüyorum, belki ince bir mat ve önerdiğiniz tarzda uyku tulumları veya ikea da satılan kuş tüyü çok geniş yorganlar vardı onlar bile geçici çözüm olabilir diye düşünüyorum.

Selamlar, sevgiler

Burak Dirican

barbecue' Alıntı:
Ben yatarken rahatıma son derece düşkünümdür.
Çadır işini çözemeyeceğimi ön görerek aracın arka koltuklarını sökerek geniş bir yatacak yer ayarlayabileceğimi düşünüyorum.
Bununla ilgili ön proje çalışmasını yarın yapmayı planlıyorum.
O zaman arabanın içinde rahatça yatabiliriz diye düşünüyorum, belki ince bir mat ve önerdiğiniz tarzda uyku tulumları veya ikea da satılan kuş tüyü çok geniş yorganlar vardı onlar bile geçici çözüm olabilir diye düşünüyorum.

Selamlar, sevgiler

Burak Dirican

Burak Bey, Merhabalar öncelikle kişisel görüşüm bence araç üstü çadır sistemelrine hiç girmeyin, güzel bir olay tabiki ancak araca ağırlık katmalarının yanısıra gereksiz pahalılar nerden baksanız rahat 2000Tl yi bulur bir araç üstü çadır sistemi, hem sizinde kamp ve çadır olayına yeni olduğunuzu göz önüne alarak ben tavsiye etmem, en azından şimdilik, birde onu üzerine çadır ısıtma sistemleri veya vebastosuydu filan derken alır başını gider bütçe. onun yerine yarı fiyatına bir tane 4 mevsim çadır, siz eşiniz ve çocuğuuz için kaz tüyü uyku tulumu ve Mat ve uygun giyim ekipmanı alarak aracınızın önüne yere çadır kurabilirsiniz. kaliteli olacak şekilde bu söyledikerim 1000 tl yi geçmez. bir de ateş yakarsanız tadından yenmez. Yukarıda araçta kalmayı koltukları sökmeyi planladığınızı yazmışsınız şimdi eğer vebasto gibi harici bir araç içi ısıtma sisteminiz yoksa kesinlikle çadırda daha sıcak yatarsınız bunu belirtmek isterim, bunun temel sebebi çadırın sizin ve ailenizin nefeslerinden ve vücutlarından ürettiği ısıyı içeride belirli ölçüde muhafaza eder ancak araba metal olduğundan olduğu gibi dışarı verir ve ısı kaybolur sürekli kalkıp motoru çalıştırmak zorunda kalırsınız. Çadır içi Isınma yöntemleri sormuşsunuz, en önemlisi iyi bir mat ve uyku tulumu, uyku tulumu temel olarak ısı üretmez ancak çalışma prensibi sizin vücudunuzun ürettiği ısının dışarı kaçmasını engeller bu sayede sıcak kalırsınız. benim tavsiyem -1ile-5C arası uyumlu Kaz/Kuş tüyü tulumlar almanız, en iyi yalıtımı bunlar sağlar çünkü. sonrasında Mat genelde 3-4mm kalınlığında sünger matlar iş görür ancak rahatıma düşkünüm diyorsanız şişirmeli kamp matları var temelde deniz yatağı ile aynı mantık, bunlar hem yerle doğrudan temasınızı keserek daha iyi yalıtım sağlar hemde sünger matlara göre daha konforludurlar. yetmeyeceğini mi düşünüyorsunuz, o halde kendinize ve ailenize alt üst bir takım Termal içlik ve çorap alın ben BlackSpade marka kullanıyorum %48 viscon %50 polyester %2 elastan incedir, nefes alabilir vücuda yapışır ve tıpkı tulum gibi vücut ısınızın korunmasını sağlar, kendi sitesinden bakabilirsiniz, başka markalar da var elbet ancak ben bunu kullandığım için bunu tavsiye edebilirm ancak. termal içliiğin üzerine bir takım polar giyip tuluma girdikten sonra çadırda sizden sıcağı olmaz bunu da garanti ederim. o da mı yetmedi ben şimdiye kadar hiç uygulama gereği görmedim ancak tulum içerisne bir sıcak su torbası veya kimyasal ısıtıcı tozlarından alın gece boyu ısı yaysın. çadırda sıcak kalmanın hem etkili hem ekonomik yöntemi çoktur. forum içerisinde farklı başlıklar var bu konular ile ilgili oralardan da faydalanabilirsiniz. Umarim biraz fikir verebilmişimdir kamp hayatına yönelik.
Saygılar.
Alkım.

barbecue' Alıntı:
Güngör bey,
Kusura bakmazsanız tembellik yapıp sizin bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmak isterim...
Tecrübelerinize ve bilgilerinize göre böyle bir sistem, webasto, ve diğer elzem gerekli parçalar için ayırmam gereken bütçe ne kadardır...
Yardımlarınız ve desteğiniz için çok teşekkürler...

Selamlar, sevgiler....

Burak Dirican

Merhaba Burak bey,

Maggiolina yaklaşık 3.000 Avro fiyatı vardı, Eberspaher D2 sanırım 1.500 TL (son döviz artışları nasıl etkiledi sormak lazım)

Aracınızın arkasında düz zemin oluşturabilirseniz Kaput altına taktıracağınız ısıtıcı ile çok rahat edersiniz. Çekme karavancı
arkadaşımız Mustafa Nissan Xrail aracına ısıtıcıya monte ettirdi ve çokta memnun kaldı.

Motordan bağımsız çalıştığından mevcut hava kanalları ile araç kabini mükemmel ısınıyor.

Aklinizdakilere buyuk olcude cevap verecek bir link veriyorum Burak Bey.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=97227.msg1268529#msg1268529

Bu bizim gecen sen yaptigimiz Canakkale Gezisinin linki.

Ayrica arac icinde yatma fikrinizden hizla uzaklasin sebebi cok basit isinimazsiniz. Aracin ici gece sicakliginindan daha dusuk olur. Denedim biliyorum. Araci ya calisir durumda birakacaksiniz ya da arac disinda kalacaksiniz. Ozellikle rakim isin icine girince sicaklik daha dogrusu vucut sicakligi daha onemli bir hale geliyor. Araci calisir durumda biraktiginizda ozellikle de gece o gurultuyle vahsi hayvanlardan korunuz ama hicbirimiz uyuyamayiz :smiley:

Arac icinde motordan bagimsiz bir isitici yok ise eger Webasyo veya Eberspaher araci 5 kisi bile olsaniz isitmak mumkun degil. Vucudunuzun buyuk cogunlugunu koruyabilseniz bile ozelikle yuzunuz cok usuyecek ve rahatsiz edecektir. Eski aracimiz da koltuk isitmasi da vardi. Onu da kullandik bu sefer sabah oldu geri donecegiz arac calismadi. Aku bitmis :( Niye yazdim ben agactan dustum siz de dusmeyin diye :smiley:

Diger bir konu yuksek rakimdaki ani hava degisiklikleridir. Doga olaylari biraz daha serttir. Alkim Bey in bahsettigi gibi termal iclikler cok ciddi konfor saglar bu bir gercek. Yine Alkim bey in bashettigi gibi tuylu ekipmanlar da gece konforunuza konfor katarlar. Ancak HAVA li yani sisme matlarin kucuk bir sorunu var. O da icini hava ile sisiriyor olmaniz. Yani sisme mat alacaksaniz dis katman cok onemli yoksa surekli alttan soguk yersiniz. Tasta yatmak gibi olur. Niye yaziyorum ben agactan dustum siz dusmeyin :smiley:

Arac ustu cadir gercekten `marka` olacaksa diger ekipmanlari ve takviyeleri ile birlikte ikinci el karavan fiyatina yaklasir. Arac ustu cadir cok ciddi artilari olan bizim de kullandigimiz bir sistem ama negatif yonleri de var. ailemiz 3 kisi ben 190cm ve 95 kiloyum. Esim 170 ve 52kg. Oglanda 120cm ve 26kg. Ucumuz de cok rahat sigiyoruz. Hatta yayiliyoruz iceride :smiley: Ama araci park edeceginiz yer DUZ bir zemin degilse sabah uyandiginizda hepiniz ust uste uyanirsiniz :smiley: ya da gece surekli uyanarak birbirinizi itersiniz ya da o egimde uyumaya alisamaz ve uyuyamazsiniz. Uyuyamamak zaten en kotusu. Niye yaziyorum ben agactan dustum siz de dusmeyin. :smiley:

Bunlari 2100 metre de kamp esnasinda agactan dususum sonrasi not almistim :smiley:

Bir fotograf ekliyorum bizim kendimizce `obamiz` dedigimiz de disaridan nasil gozukuyor sorusuna bir cevap olsun diye.

Gene cok uzun yazim galiba kusura bakmayin. Biraz da size soyluyorum diger heveslenen arkadaslar da okusun diye aslinda.

Sonuc olarak bu sene yine arac ustu cadirla devam edecegiz cunku cok memnunuz. rahatiz guvendeyiz. Bir iki ilave yapacagim bu sene. Isinma ile ilgili. Mesela sonradan koltuk isitma yapildiginda kullanilan aparatla cadirin tabanini destekleyerek isinma isini cozecegim. Tulum un icine girmek zor geliyor bana. Gerisi zaten hazir.

Akliniza gelen soru varsa seve seve bilgim dahilinde yanitlamaya calisirim.

Selam ve sevgilerimle

Emre

ImageUploadedByTapatalk1373001321.012186.jpg

Levent Abi

Bilgine istinaden bir konuda fikrine ihtiyacim var. Lastik konusunu cozemedik henuz. Kuvvetle muhtemel araclarimizin en az 2 sinde romork olacak. Yayla yollarinda arkada romork ile AT mi tercih etmeliyiz yoksa MT mi.

Aklimizdaki lastik BF AT taban 265.

Ya da siz ne dersiniz?

Öncelikle herkese günaydın...
Vermiş olduğunuz bilgiler ve paylaşımlarınız için çok teşekkürler...
Emre Bey, vermiş olduğunuz linki okuyup notlarımız çıkartacağım....
Aklım Bey, tavsiyeler ve uyarılara çok teşekkürler...
Belirtmiş olduğunuz rakamlar benim bütçeme sığar, çok teşekkür ederim, bu tür satınalmaların uygun yapılma zamanı nedir? Bu ünlerde de sezon sonu indirimi gibi bir mantık var mıdır?
Güngör Bey,
Araç üstü sistemler için vermiş olduğunuz bilgilere çok teşekkür ederim, ancak bütçesel anlamda beni aşar, belki ileride sürekli bu tür gezilere katılım şansımız olursa o zaman düşünebiliriz.

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

Emre merhaba,

4 yıldır AT lastik kullanıyorum,yaylayada çıktım kartepeyede çıktım benim beklentilerimi karşıladı. Karşıladı çünki off-road yapmayı
aklıma bile getirmedim aracımı biliyorsundur 4WD tek avantajım arkada %100 kilidi var ve beni birçok zor etaptan geçirdi.

Aklımdayken yazayım lastiğimde lassa competus yani sınıfının vasat lastiği diyebilirim. MT kullanmadığım için yorum yazmıyorum.

Römork işine gelince vinç olduğu sürece hiç sıkıntı olmaz belki kurt ağzı çekidemiri daha faydalı olabilir çünki normal topuz çeki
demiri yanlış hatırlamıyorsam 28 derecelik açıdan sonra kaplinden ayrılıyor, buda ekstrem şartlarda römork araçtan ayrılıp arkaya
doğru sürüklenebilir.
Normal topuz çekidemiri aracında mevcutsa masraf olmasın dersen tedbir olarak römorku araca bağladığında makul uzunlukta
çelik halat ile ikisini birbirine bağlayarak oluşacak risklerde halat römorku kontrol altında tutar.

Kolay gelsin.

güngör' Alıntı:
Römork işine gelince vinç olduğu sürece hiç sıkıntı olmaz belki kurt ağzı çekidemiri daha faydalı olabilir çünki normal topuz çeki
demiri yanlış hatırlamıyorsam 28 derecelik açıdan sonra kaplinden ayrılıyor, buda ekstrem şartlarda römork araçtan ayrılıp arkaya
doğru sürüklenebilir.

Levent Abi cok tesekkurler. Ceki demirim kurt agzi mi bilmiyorum ama Frontera daki gibi topuz degil. Fotografini bulabilirsem eklerim. Ama anladim ki sorun olmayacak. Hem lastik hem de romork isini de cozmus olduk. Cok tesekkur ederim.

Yine baska bir konu da ar-ge yaparken bir liste buldum. Muhtesem bilgiler var. Sadece Kamp icin bile 50 kusur kalem :smiley: Bigilerinize...

KAMP İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER :
1.Çanta ve yağmurluğu
2.Çadır (polleri, kazıkları, gerdirme ipleri ve kendisi)
3.Zirve Çantası
4.Bel Çantası
5.Tulum
6.Mat
7.Termos
8.Kafa Lambası ve Yedekleriyle birlikte piller
9.Telsiz ve pilleri
10.Ayakkabı, Bot, Sandalet
11.Tozluk
12.Düdük
13.Ayna
14.Saat
15.Çakı
16.Tırnak Makası
17.Tarak
18.Çengelli iğne, dikiş seti
19.Çakmak, Kibrit (suya dayanıklı bir kap içinde)
20.Yardımcı ip, bağlama, gerdirme ve ayakkabı bağcığı ipleri
21.Kâğıt, Kalem, Kitap, cep telefonu, fotoğraf makinesi, para, kimlikler…
22.Güneş gözlüğü
23.Güneş kremi
24.Dudak Kremi
25.Kişisel İlaçlar
26.İlk Yardım Çantası
27.Harita ve Pusula
28.Baton
29.Tuvalet Kâğıdı
30.Islak Mendil
31.Çöp Torbası
32.Duck Tape
33.Diş Fırçası ve Macunu
34.Çorap ve Yedeği
35.iç çamaşırı ve yedeği
36.Alt-üst içlik
37.Alt-üst dış katman (Pantolon, Eşofman)
38.Alt-üst orta katman (polar, kazak, gömlek)
39.T-Shirt
40.Kısa Pantolon, Şort
41.Yağmurluk
42.Eldiven ve Yedeği
43.Bere, Boyunluk, Balaklava, Şapka
44.Havlu
45.Termos Bardak
46.Tahta kaşık
47.Tencere, çaydanlık ve tutacak
48.Ocak ve yakıtı
49.Su torbası, matara
50.Tuz, şeker, baharat
51.Çay, kahve vb. sıcak içecekler
52.Vitamin Tablet
53.Çorba (HAZIR ÇABUK )
54.Makarna, bulgur, pirinç, patates… Yumurta, biber, domates, yeşil soğan, soğan, sarımsak, maydanoz, mantar, limon, salatalık, ton balığı, mısır,tang (çok tavsiye edilmese de),Salça, yağ, yoğurt, Kahvaltılık – peynir, zeytin, bal, çokokrem, kaşar peyniri, reçel, fındık ezmesi, zeytin ezmesi,Pekmez, tahin,Ekmek, yufka ekmeği,Çikolata, Bisküvi , Kuruyemiş, Kuru meyve – kuru incir, fındık, kuru üzüm, muz (Bunların bir çok kısmını yolda halledeceğiz)

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=54894.20#ixzz2qjhLbv9i

Emre muhtemel araştırmışsındır, off-road römork ve karavanda Avusturalya nokta atış kaynaktır.

http://www.youtube.com/watch?v=wk6KJXeOM0k linki ve firmaları incelersen özellikle altyapı (şasi,dingil) çalışması için
kaynak olabilir, çeki demiri ve kaplinlerde neden kurtağzı sorusunun cevabınıda bulursun.

2011 yılında sattığım polonya yapımı karavanım fiberglas olduğundan üzerinde uğraştım syncro ile aynı teker izine getirmek için
spacer uyguladım 15 janta çıktım ve benim referans rotam olan soğucak yaylasına tırmandım sonuç olumsuz ve projeyi iptal
edip karavanı sattım.

Römorkunu bitirdiğinde sanada tavsiye ederim soğucak yaylasını özellikle son 3 varyantı geçebiliyorsan tırmanmayacağın
yayla olmaz,özellikle vinçli araçta sorun bitmiş demektir.

Benimde sana sormak istediğim, 1 yıldır aldığım vinci aracıma monte edemedim (üşengeçlikten) istanbulda kime uygulama
yaptıracaksınız bende ilgileniyorum.

Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR