Yapmayı Planladığımız Doğu Karadeniz Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barbecue Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 420
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 118,829
Ynt: Yapmayı Planladığımız Doğu Karadeniz Turu

Burak bey in de affina siginiyorum konusuna tabiri caizse salca olduk ::smiley:

en guzeli ne biliyor musun Tafa. Yol`a cikicaz gerisi gelecek. Cok da kasmamak lazim...

Etiketler

mrdnmz' Alıntı:

en guzeli ne biliyor musun Tafa. Yol`a cikicaz gerisi gelecek. Cok da kasmamak lazim...
Emre Bey,
Rica ederim ne demek, ben herkesten tavsiyeler ve yorumlar alacağımı düşünürken, belki de kendimize yol arkadaşları bulduk,
ne güzel oldu da bu konu başlığını açmışım...
Herkes gönlünce yazıyor, çiziyor, bilgilendiriyor...
Beni tanırsanız çok çok daha iyi anlarsınız, bazı kavramları, düşünce tarzlarını uzun zaman önce aştığımı...

Selamlar, sevgiler...
Burak Dirican

mrdnmz' Alıntı:

Aynen yol nereye biz oraya nerde kalmak istiyoruz orda kalırız beğenmedik mi devam yola devam

barbecue' Alıntı:
Emre Bey,
Bilgilendirme için çok teşekkürler.
Biz ailecek benim iş durumumdan ötürü bu kadar uzun soluklu programlar yapamıyoruz.
Bizim programımız muhtemelen 7 veya 8 günlük bir program şeklinde olacaktır diye tahmin ediyorum.
Bu bizim bu tür bir seyahati ilk kez denememiz açısından bize çok şeyler öğretecektir diye tahmin ediyorum.
Baktık ki beceremiyoruz, yapamadığımız noktada "stop" der eve gereği döneriz. Bunu aklıma bile getirmek istemiyorum ama her ihtimali de göz önünde bulundurmak adına aklımın bir köşesine yazdım.
Benim aklımda olan program Ankara çıkış ve ilk gece Samsun-Giresun bir yerlerde konaklayıp gezmek ve görmek.
Daha sonrasında Trabzon turu ve aynı gün akşamı Ayder'e varış.
Aklımda olan Ayder merkezli olmak üzere çevre yaylalara çıkmak ve gezmek, eğer imkan olursa
Daha yüksek rakımdaki yaylalarda konaklamak. Akabinde aynı mantik üzere Macahele geçip orada kalmak.
Sonrasında dönüş yolu için kıyıdan mı yoksa Sivas üzerinden mi bilemiyorum.
Genel çerçevemiz bu olur gibi geliyor bana, tecrübelerinize dayanarak yanlış veya olumsuz gördüğünüz noktaları paylaşırsanız memnun olurum.
Sevgiler, saygılar
Burak Dirican

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Burak bey 7-8 günün çok fazla yayla için yeterli olacağını sanmıyorum. Bence siz programınızı gün gün yapabileceğiniz km (yol üzerinde uğranacak-görülecek yerler de dikkate alınarak), çıkış saatiniz, konaklanacak yere varış saatiniz bazında bir program yapın. Yaylalara çıkmak için mutlaka sabah erken davranmak lazım. Zira, yaylalarda hemen her öğleden sonra yağmur yağabiliyor, sis olabiliyor (Karadenizliler yağmur için öğleden sonra gelen misafir diyorlar). Ayrıca kısa sürede çok yayla göreceğim diye çabalarsanız çok zevk alamaz ve çok yorulursunuz. Bunun yerine vardığınız yaylada doyana kadar kalmak, doğanın sesini-sessizliğini dinlemek, o güzel havayı teneffüs etmek, belki orada bir şelale yanında oturup yanınızda götüreceğiniz bir şeyler yiyip-içmek daha doğru. Öbür türlü vardığınız yaylanın tam tadını alamadan haydi diğer yaylaya koşturuyorsunuz sonra saate bir bakıyorsunuz ve şimdi yola çıkarsam otele ancak varırım diyorsunuz (çadıcılarda bu sorun yok ama ben o işi yapamıyorum).

Off, şimdi yola çıkasım geldi. Ağustos gelse de yola çıksam (Bu arada ben 55 yaşındayım ama sırf ailemle bir arada olup, bir daha- bir daha gezebilmek için geçen sene çalışma hayatını bıraktım). HAYAT GEZİNCE GÜZEL :smiley:

barbecue' Alıntı:
Emre Bey,
Rica ederim ne demek, ben herkesten tavsiyeler ve yorumlar alacağımı düşünürken, belki de kendimize yol arkadaşları bulduk,
ne güzel oldu da bu konu başlığını açmışım...
Herkes gönlünce yazıyor, çiziyor, bilgilendiriyor...
Beni tanırsanız çok çok daha iyi anlarsınız, bazı kavramları, düşünce tarzlarını uzun zaman önce aştığımı...

Selamlar, sevgiler...
Burak Dirican

Burak Bey anlayisiniz icin cok tesekkur ederim. O zaman biz de buradan devam edelim musadenizle.

tafa4196' Alıntı:
Aynen yol nereye biz oraya nerde kalmak istiyoruz orda kalırız beğenmedik mi devam yola devam

Tafa aynen. Tarihler belli zaten. Sonucta simdi yazamadigimiz diger surprizlerle zaten nerede oldugumuz aninda belli olacak :smiley:

Emre Bey,
Müsade ne kelime, lütfen, keyfinize bakın.
Rahat olun.

Selamlar, sevgiler...
Burak Dirican

off road runner' Alıntı:
1-Burak bey 7-8 günün çok fazla yayla için yeterli olacağını sanmıyorum.
2-Zira, yaylalarda hemen her öğleden sonra yağmur yağabiliyor, sis olabiliyor (Karadenizliler yağmur için öğleden sonra gelen misafir diyorlar).
3-Yaylanın tam tadını alamadan haydi diğer yaylaya koşturuyorsunuz sonra saate bir bakıyorsunuz ve şimdi yola çıkarsam otele ancak varırım diyorsunuz
4- HAYAT GEZİNCE GÜZEL :smiley:

1 yazi 4 mesaj :smiley:

Ekipman kismini mutlaka bu yazilanlari atlamadan yapmak gerek. Belli ki hem soguk hem de islak olacak.

off road runner' Alıntı:
Burak bey 7-8 günün çok fazla yayla için yeterli olacağını sanmıyorum. Bence siz programınızı gün gün yapabileceğiniz km (yol üzerinde uğranacak-görülecek yerler de dikkate alınarak), çıkış saatiniz, konaklanacak yere varış saatiniz bazında bir program yapın. Yaylalara çıkmak için mutlaka sabah erken davranmak lazım. Zira, yaylalarda hemen her öğleden sonra yağmur yağabiliyor, sis olabiliyor (Karadenizliler yağmur için öğleden sonra gelen misafir diyorlar). Ayrıca kısa sürede çok yayla göreceğim diye çabalarsanız çok zevk alamaz ve çok yorulursunuz. Bunun yerine vardığınız yaylada doyana kadar kalmak, doğanın sesini-sessizliğini dinlemek, o güzel havayı teneffüs etmek, belki orada bir şelale yanında oturup yanınızda götüreceğiniz bir şeyler yiyip-içmek daha doğru. Öbür türlü vardığınız yaylanın tam tadını alamadan haydi diğer yaylaya koşturuyorsunuz sonra saate bir bakıyorsunuz ve şimdi yola çıkarsam otele ancak varırım diyorsunuz (çadıcılarda bu sorun yok ama ben o işi yapamıyorum).

Off, şimdi yola çıkasım geldi. Ağustos gelse de yola çıksam (Bu arada ben 55 yaşındayım ama sırf ailemle bir arada olup, bir daha- bir daha gezebilmek için geçen sene çalışma hayatını bıraktım). HAYAT GEZİNCE GÜZEL :smiley:

Üstadım ne güzel demişsiniz...
Evet 7 veya 8 gün az olacak bunun farkındayım ama bir taraftanda çalışmak zorundayım. Bende 47 yaşındayım ama 9 yaşında da bir oğlum var. Hali ile onun okulu, Üniversitesi derseniz benim daha çok yolum var.....
Daha eşimde paylaşmadım ama yaylada kalmak adına bir kaç gündür çekme karavan konularını okuyorum. Acaba ufak bir karavan alıp arkama takarak mı gezsem diye... Bilemiyorum hala düşünce içindeyim...
Yayladan yaylaya koşmak pek keyifli olmayabilir otele yetişmek adına ama aklımdakini yapabilirsem Emre Beylerin Obanın yanına karavan koyabilirim herhalde:smiley:

Selamlar, sevgiler

Burak Dirican

mrdnmz' Alıntı:

Emre bey işte bu. Az çok bu işlerden anlıyoruz. Yazılanlar ,çizilenler, yapılacaklar, ihtiyaçlar tespit edilip, yola çıkınca gerisi geliyor.
Ben gittiğim rotayı 7 günde , 3480 km yol u 174 lt motorinle, yakıt hariç 750 tl gibi bir bütceyle tamamladım. Çıkarken gece dönüştede gece eve geldim ama bir haftada tamamladım. Benim amacım ilk etapta görmekti , gönül ister ki her gittiğim yerlerde havasını suyunu doya doya yaşamak ama sınırlı zamanda bu mümkün olmuyor. Açmış olduğunuz bu sayfada o anları yaşıyorum ve sizlerin heyecanıyla heyecanlanıyorum. Ben fazla kalamadım ama inşaallah sizler kalarak buraları sizlerle yaşayacağım.

barbecue' Alıntı:
Üstadım ne güzel demişsiniz...
Evet 7 veya 8 gün az olacak bunun farkındayım ama bir taraftanda çalışmak zorundayım. Bende 47 yaşındayım ama 9 yaşında da bir oğlum var. Hali ile onun okulu, Üniversitesi derseniz benim daha çok yolum var.....
Daha eşimde paylaşmadım ama yaylada kalmak adına bir kaç gündür çekme karavan konularını okuyorum. Acaba ufak bir karavan alıp arkama takarak mı gezsem diye... Bilemiyorum hala düşünce içindeyim...
Yayladan yaylaya koşmak pek keyifli olmayabilir otele yetişmek adına ama aklımdakini yapabilirsem Emre Beylerin Obanın yanına karavan koyabilirim herhalde:smiley:

Selamlar, sevgiler

Çekme karavanla yaylalara çıkmak zor, hatta imkansız olur. İsterseniz ben nacizane rota önerimi size yarın göndereyim, bir bakın.

Selamlar

Kerim Tacettin

Merhabalar,
Karadeniz yaylalarında yollar genelde birbirine bağlıdır. Bunu zaten araçlardaki ekipmanlar size bildirecektir. Çok doğru bizim yaylalarda yağmur ve sis bol olur. Bazı seneler yağmur ve sis i özleriz desem yalan olmaz. Sis öyle çöker ki dağların dorukları denizin ortasındaki yüzlerce irili ufaklı ada görüntüsü verir. Doğa tutkunları için mükemmel görsellikler sunar. Bizim yaylalarda yakıtınız yeterliyse sıkıntı olmaz. Trabzon'un batısı, Giresun'un doğusu olan bölgede pansiyonculuk yoktur. İsterseniz sizleri evlerinde misafir edecekler vardır.
Örnek, bizim yaylamız SİSDAĞI na çıkıp bir çok yaylayı gezip meşhur KADIRGA yaylasından ister Trabzon'a, isterseniz Gümüşhane Torul ilçesine ulaşabilirsiniz. Gümüşhane yaylalarından devam edip Uzun Göl'e ulaşabilirsiniz. Tek sıkıntınız yakıt olur onu da zaten sizler yedeklemiş olursunuz.
Belki bir kısım yaylayı birlikte gezeriz. Ramazan bayramından sonra bende Trabzon-Beşikdüzü'ndeki köyümde olacağım malum Ağustos ayında bizde fındık hasadı başlar. Hepinize iyi gezmeler.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Kerim Bey,
Karavan konusundan dün gece itibari ile vazgeçtim zaten. Bu benim kendi aklımca acaba olur mu şeklinde bir yaklaşım idi.
Sonrasında okuyup, inceleyince anladım ki bir kere ekonomik bir çözüm olamıyor, ciddi bir ilk yatırım maliyeti gerekiyor. Hanım çoluk çocuk çadırda kalma fikrine sıcak bakmıyoruz, o zaman yapılacak şey, sizin dediğiniz gibi yayladan otele veya pansiyona koşturmak olacak.
Sizin yazılarınızdan ve tecrübelerinizden kendimce bir rota kafamda oluşturdum ama sizin tavsiyelerinizi de öğrenmek isterim.
Mail adresimi size özel mesaj olarak iletiyorum, mail üzerinden paylaşabilirseniz memnun olurum.

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

buruc' Alıntı:
Emre bey işte bu. Az çok bu işlerden anlıyoruz. Yazılanlar ,çizilenler, yapılacaklar, ihtiyaçlar tespit edilip, yola çıkınca gerisi geliyor.
Ben gittiğim rotayı 7 günde , 3480 km yol u 174 lt motorinle, yakıt hariç 750 tl gibi bir bütceyle tamamladım. Çıkarken gece dönüştede gece eve geldim ama bir haftada tamamladım. Benim amacım ilk etapta görmekti , gönül ister ki her gittiğim yerlerde havasını suyunu doya doya yaşamak ama sınırlı zamanda bu mümkün olmuyor. Açmış olduğunuz bu sayfada o anları yaşıyorum ve sizlerin heyecanıyla heyecanlanıyorum. Ben fazla kalamadım ama inşaallah sizler kalarak buraları sizlerle yaşayacağım.

Valla bir itirafta bulunmam lazim bu noktada. Gecen sene basima gelenleri bu sene ve artik insallah bundan sonra yasamak istemiyorum. O yuzden artik gidecekmis gibi plan yapip, gitmeyecegime inanmaya calisiyorum ki sion noktada yikilmayalim. Daha hala toparlanamadik psikolojik olarak. Bir daha mi... Insallah olmaz...

Ha oldu :smiley: sizlerle paylasmak en buyuk hedef zaten. Bilgiyi paylasmadiktan sonra ben gormusum size aktarmamisim ne fayda...

Herkese selamlar.

Bende konuya ancak dahil olabildim. :smiley:
Emre ile bir sürü gezimiz, anımız, maceramız oldu. En güzellerinden biride geçen yaz yaptığımız saroz kampıydı. Daha önce şahsi olarak çocuklarımızla yaptığımız ufak tefek yada günübirlik gezilerden en büyük farkı uzun soluklu olması ve çocukların bu geziden çok fazla şey öğrenmeleriydi. en basitinden doğada (elektrik, internet, bilgisayar, tablet olmadan) nasıl yaşanır, balık nasıl tutulur, hangi balıklar yenir ya da tanımadığımız köpeklere nasıl yaklaşılır bunu öğrendiler. arı sokunca neler oluyor yengeç ısırınca nasıl davranılıyor onu gördüler. Benim 2 çocuğum da 6 aylıktan beri bizimle her geziye gelir çadırda kalır. Yani kıssadan anlatmak istediğim çadırda yada doğada kalmak tahmin ettiğimiz gibi zor değil. insan kendini buna hazırladığı zaman otel den bile çok eğlenceli oluyor. fermuarı açıp tepede samanyolunu görmek en güzel 5 yıldızlı otelden bile keyifli geliyor bana. Ucuz basit kurulan çadırlarla günübirlik geziler düzenleyerek bu tür aktivitelere kendinizi ( ve tabii ailenizi) hazırlamanız çok kolay. en kötü ihtimalle rahat edemezseniz çadırınızı hediye edeceğiniz bir tanıdığınız olur o kadar. :D

Bu sene çıtayı biraz daha yükselttik ;) rotamız tam belli olmasa da önümüzde 6000 km gibi bir gezi olacağı görülüyor. Umarım sizlerde istediğiniz gezi ve gezileri gerçekleştirirsiniz. Görüşmek tanışmak üzere,

Derya

barbecue' Alıntı:
Yemek konusu benim için çok önemli bir nokta, boğazına son derece düşkün biri olarak bu uyarıyı dikkate alacağım. Yöresel yemekleri yemeden olmaz, örnek olarak herkes Çayeli çıkışında eskiden var olan meşhur bir kurufalyeciyi tercih eder ama ben Çayeli merkezdeki esnaf lokantasında yemeği tercih ederim. Yani endüstriyelleşmiş tabaklar bana tad vermiyor, bu dediğim adresler 20 sene önceki adresler, muhtemelen yerleri değişmiştir. Şimdi aklıma geldi, Hamsiköy girişinde ahşap bir barakadan lokanta vardı, orada yediğim fırın sütlacı hala unutamam...

Selamlar, sevgiler

Burak Dirican
Şimdi

Merhaba,Bu arada merakla okuyorum yorumlarınızı.Bilmediğim bazı yerlerden bahsediliyor macahel gibi..Ben,kızkardeşim ve bir iki bayan arkadaşım ile Doğu Karadeniz Turu düşünüyoruz.(Geçen yaz Tur ıle gitmiş olmama rağmen,bu sefer kendi aracımla gitmek gibi bir düşüncem var.)Belki tarihler denk gelirse
gezenbilir ailesine dahil olmak isteriz.

:smiley:Evet hamsiköy fırın sütlaçı süperdir.Geçen yaz yaylaya tırmanırken hamsiköy fırın sütlaçı ile doğum günümü kutladık.İnşallah bu yaz da aynısını yapacağım.

dturan' Alıntı:
Herkese selamlar.

Bende konuya ancak dahil olabildim. :smiley:
Emre ile bir sürü gezimiz, anımız, maceramız oldu. En güzellerinden biride geçen yaz yaptığımız saroz kampıydı. Daha önce şahsi olarak çocuklarımızla yaptığımız ufak tefek yada günübirlik gezilerden en büyük farkı uzun soluklu olması ve çocukların bu geziden çok fazla şey öğrenmeleriydi. en basitinden doğada (elektrik, internet, bilgisayar, tablet olmadan) nasıl yaşanır, balık nasıl tutulur, hangi balıklar yenir ya da tanımadığımız köpeklere nasıl yaklaşılır bunu öğrendiler. arı sokunca neler oluyor yengeç ısırınca nasıl davranılıyor onu gördüler. Benim 2 çocuğum da 6 aylıktan beri bizimle her geziye gelir çadırda kalır. Yani kıssadan anlatmak istediğim çadırda yada doğada kalmak tahmin ettiğimiz gibi zor değil. insan kendini buna hazırladığı zaman otel den bile çok eğlenceli oluyor. fermuarı açıp tepede samanyolunu görmek en güzel 5 yıldızlı otelden bile keyifli geliyor bana. Ucuz basit kurulan çadırlarla günübirlik geziler düzenleyerek bu tür aktivitelere kendinizi ( ve tabii ailenizi) hazırlamanız çok kolay. en kötü ihtimalle rahat edemezseniz çadırınızı hediye edeceğiniz bir tanıdığınız olur o kadar. :D

Bu sene çıtayı biraz daha yükselttik ;) rotamız tam belli olmasa da önümüzde 6000 km gibi bir gezi olacağı görülüyor. Umarım sizlerde istediğiniz gezi ve gezileri gerçekleştirirsiniz. Görüşmek tanışmak üzere,
Derya

Öğrenmek için sormak istedim...Hiç çadırda kalmamış biri olarak(Ve çokta isterim çadır konaklamasını denemeyi.);kaldıgım yayla dağ tesislerinde uzak bungalowları gorevlıler tavsıye etmemıstı,ana bınadan uzak dıye.Dağdan hayvanlar inebılıyormuş.Çadır bu durumlar için güvenli midir?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR