Yalovadan Türkiyenin Kuzeyine Yolculugumuz.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mdr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 259
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,169

Etiketler
Ynt: Yalovadan Türkiyenin Kuzeyine Yolculugumuz.

..

Akşam Ünyede kalmayı düşünüyoruz..
sabah ünye evlerini gezeriz..Hemde Ünyenin Çakırtepesine çıkıp güzel bir yemek yeriz..
Ünyeyi tepeden gören harika bir yer..Ünye pidesi için abartısız 45 dk bekledik.Hiç sinirlenmem ama buna sinirlendim..Güzeldi ama..bekledigim kadar da güzel çıkmadı. her çeşidinden de potbori yapıp yedim...Akşam kalmak için otel aradık.Yaz dönemi oldugu için yer yoktu.Fiyatlar da suni uçmuş..Neredeyse en pahalı burada kaldık..Gece sıcalktan uyuyamadım...

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

Ünye-1.jpg

Ünye-2.jpg

Ünye-3.jpg

Ünye-4.jpg

Ünye-5.jpg

..
Sabah erken kalktık.Yolumuz uzun gezecek yerlerimiz bugün yogundu....

Yalı mahallesinde eski rum ve ermeni evleri var..Çok güzel..Bol fotograf çekiyorum..

Buradan çarşambaya gidiyoruz.Sabah kahvaltısını çarşambada yaptık.Üniversitearkadaşım çarşambalı ama..İzini kaybettigim için bulamıyorum..Çarşambada adapark var.Yeşilırmak kenarında.Güzel de bir köprü var.Ali Fuat başgil köprüsü.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

Ünye-6.jpg

Ünye evleri-2.jpg

Ünye evleri-1.jpg

..

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

Çarşamba-1.jpg

Çarşamba.jpg

Çarşamba-3.jpg

Unlu mamuller.jpg

Çarşamba-kahvaltı.jpg

..

Samsuna dogru yoldayız..Saat 09.00 gibi Samsundayız..Büyük il.565.000 nufüsü var..Sülün yetiştirme çiftlikleri var ki samsunun simge olarak..sülün heykeli var.

Girişte Atatürkün selanikte dogdugu evin benzeri yapılı..Toptepeye dogru çıkıyoruz....Panaromik olarak seyrediyoruz..foto çekiyorum..Samsunu daha evvel geldigimde Atatürk anıtını, gazi müzesini,ilk adım anıtını,Bandırma vapuru,Etnografya müzesini çarşısını ve etli pidesini yemiştik.Onun için Sinopa dogru geçiyoruz...Samsun modern bir şehir...
Bafraya 45 km var.Samsunun çıkışına dogru Atakum semti var.Şık bir semt.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

SAMSUN-1.jpg

samsun- su kay.jpg

samsun-2.jpg

Samsun-atatürkün dogdugu ev.jpg

samsun-3.jpg

..19 Mayıs ilçesinden çıkınca..çok güzel bir çam ormanı var..

Bafrayı geçiyoruz.saat 09.50 gibi.Nüfusu 62.000..Kızılırmak üzerinden geçiyoruz..Eski tarihi bir köprü var.Trafik polisi çevirmesi var.Sabah sabah bu nereden çıktı. :mad: :mad:
Ben polisle konuşurken eşim "İsmail bordo renkli..sepetli yüksek bir Toyota geçti..bizim araba modelinden" dedi..İçimden Antalyalı Ahmet bey olması lazım..Çünki onlar bize göre ters taraftan geliyorlardı.Şansa bak....polis hala bırakmadı..Neyse...Bafra çıkışında yol çalışması var.Tahmini 10-15 km var....Yol çok kötü..Tabii taksilere göre. ;D

Bugünlük de bu kadar..devamı yarın.. ;D ;D

mdr' Alıntı:
..

Samsuna dogru yoldayız..Saat 09.00 gibi Samsundayız..Büyük il.565.000 nufüsü var..Sülün yetiştirme çiftlikleri var ki samsunun simge olarak..sülün heykeli var.

Girişte Atatürkün selanikte dogdugu evin benzeri yapılı..Toptepeye dogru çıkıyoruz....Panaromik olarak seyrediyoruz..foto çekiyorum..Samsunu daha evvel geldigimde Atatürk anıtını, gazi müzesini,ilk adım anıtını,Bandırma vapuru,Etnografya müzesini çarşısını ve etli pidesini yemiştik.Onun için Sinopa dogru geçiyoruz...Samsun modern bir şehir...
Bafraya 45 km var.Samsunun çıkışına dogru Atakum semti var.Şık bir semt.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

ikinci resimdeki görüntü bana yabancı gelmedi gecen sene o karavan parkında birkac gün kalmışdım

Bende farkettim sahilde güzel bir kamp alanı yapmışlar..

bu tarz düşünceler karavan turizmini de geliştirir...

..

Gerzeye dogru gidiyoruz.Hacıselli bölgesinde Kaymakam kayası denilen yerde dag başında bir virajda karı koca (Orhan Daglı )evlerinin üstünde güzel bir teras yaratıp gelip geçene çay-tost gözleme v.s için yer açmışlar..Bir soluklanıp çay içtik..
Gerzedeyiz.Küçük şirin bir kasaba.Çocuklugumdan bilirim dövüşçü horozlara "gerze horozu" denilirdi.Ayın ortasına geldigimiz için yapmamız gereken sabit ödemeleri postanesinden yaptık.Burada da güzel tarihi evler var...Uzunca temiz bir sahili ve denize girenler bu sıcakta güneşleniyorlardı..Buradan Erfelek şelalesine yöneliyoruz.35-40 km ..yer yer stabilize yol.Yol çalışması var.Ama berbat degil yol.
Erfelek şelaleleri yaklaşık 28 şelaleden oluşmuş inanılmaz güzel şelaleler.Patika bir yolda gittikçe yükselen bir yoldan 1 saat gibi yürünerek çıkılıyor.Bol serinleyip..fotograf çekiyoruz.Dönüşe geçiyor...sinopa yol alıyoruz.
Sinopa varıyoruz..Unutulmuş..köşede bucakta kalmış benim begendigim bir ilimiz Sinop.Hamsilos koyu,eski meşhur hapishanesi,erfelek şelalesi ..diyojeni ile ve kimsenin fazla bilmedigi uçsuz bucaksız..bembeyaz kumları çok yeri aratmayacak kadar temiz denizi ile yeterli ilgiyi görmeyen ilimiz Sinop..Ben her sinopa gelişimde kendimi rahat evimde gibi hissederim nedense..Memleketim Mersinin bundan 30-35 yıl önceki haline benzetirim..

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

Gerzeye dogru.jpg

gerze evleri.jpg

Gerze-2.jpg

Gerze-3.jpg

Meşhur gerze horozu.jpg

..

Sinopa gelinir de o güzelim cevizili mantısı yenilmez mi..(Örnek mantıcı ) kim demiş kayserinin mantısı meşhur diye ;D ;D ;D gelip tadına baksınlar bakalım..

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

sinop kumsalı.jpg

sinop-kalesi.jpg

Sinop-mantısı.jpg

hamsilos koyu.jpg

..

Sakin Sinopu..sakin sakin geziyoruz. :smiley: Sinop ülkemizin en kuzey uç noktası...Bir dil şeklinde baglantı ile baglı.Karakum ,sarıkum her iki tarafı.
Akliman ve Hamsilos koyu görülmeden gidilmemesi gereken yerleri..

Ceviz kabugundan yapılmış sandalları,yelken maketlerinden alıyoruz..yöresel el sanatları bakımından da çok zengin..

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

sinop-tabyala.jpg

Sinop-sahil.jpg

sinop-kale.jpg

gemicikler.jpg

..

Bu güzel ilimizden Sinoptan görüntülerle sizi başbaşa bırakıyorum..begenecek misiniz...

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

Erfelek.jpg

Erfelek..jpg

Erfelek degirmen.jpg

Akliman.jpg

Akgöl.jpg

harika fotoğraflar gelmeye başladı teşekkürlern ismail ağbi testere necmi de gözmüzden kaçmadı bu arada, hele 20M - 17M tam çıkaramadım ama o gelin arabası da güzlemiş ;D

sinan54' Alıntı:
harika fotoğraflar gelmeye başladı teşekkürlern ismail ağbi testere necmi de gözmüzden kaçmadı bu arada, hele 20M - 17M tam çıkaramadım ama o gelin arabası da güzlemiş ;D

Evet Sinancıgım Testere Necmi yani Tarık bey çok mütevazi..filmlerdeki-dizilerdeki gibi degil.Zaten tiyatro kökenli olanlar çok iyi-egitimli kişiler.Müthiş bir ses tonu var.İlkönce sesinden tanıdık zaten.

Fotograflar devam edecek daha.. ;)

Tahminim Uzun Saçlı'nın yerinde 2 bardak çay içmek için, bi dayak yemediğiniz kalmıştır. Ama ona rağmen lezzetli :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR