Yalovadan Türkiyenin Kuzeyine Yolculugumuz.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mdr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 259
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,190
Ynt: Yalovadan Türkiyenin Kuzeyine Yolculugumuz.

İsmail bey, harika bir gezi ve görüntü ve sade anlatım, fırsat buldukca sayfa sayfa bakıyorum, sakin bir zaman da tekrar gözden geçireceğim, paylaşım için teşekkürler.

Etiketler

camouflage' Alıntı:
Tahminim Uzun Saçlı'nın yerinde 2 bardak çay içmek için, bi dayak yemediğiniz kalmıştır. Ama ona rağmen lezzetli :smiley:

İlhami bey bende aynı davranışı bekliyordum ama;

fazla kalabalık grup yoktu.İlkönce gelip ilgilenmeden birkaç defa dolaştı.Sonra" kaç bardak içeceksiniz " diye sordu."doyuncaya kadar.en az 2 bardak ama" dedim.
Çayı demlemek için gitti.Geldi masamıza oturdu.Tanıştık.konuştuk.
Belki insana göre mi davranıyor bilemiyorum..

berkcantp' Alıntı:
İsmail bey, harika bir gezi ve görüntü ve sade anlatım, fırsat buldukca sayfa sayfa bakıyorum, sakin bir zaman da tekrar gözden geçireceğim, paylaşım için teşekkürler.

Teşekkürler İlhami bey..

Aslında anlatımımı geniş tutup gezilmesi gereken ,gezdigim her yeri anlatacaktım.Ama görsellik bu gibi durumlarda ön planda oldugu için biraz es geçtim.
Son kısımda hem özet yapıp hemde il il gezilmesi mutlaka lazım olan yerlere vurgu yapacagım..

..
Bu arada Sinopta saat 16.00 gibi ;
arazi aracı olarak Mitsubishi pajero siyah renk ve sarı defender pikap ileresmi plakalı koyu gri ambulans kapı vx80 ya rastgeldik..Kale kalıntıları yanında ise 06 plakalı defender vardı.

Saat 17.30 gibi Kastamonuya gitmek için yola çıktık.
Ayancık yolunun her iki tafaı da meşe ormanları dolu.Mandalar bizi asfaltın ortasında haşin haşin bögürerek karşılıyorlar.Cangal geçidini geçiyoruz rakım 1859.Buradan aşagıya 4 km sapıp mutlaka görülmesi gereken Akgöl e ugruyoruz.Saat akşam vakti olmasına ragmen çok güzel bir göl sakin sakin son ziyaretcilerini buyur etti.Kamp yapılıp dinlenilecek neffis bir yer.Girişte orman idaresinin kocaman bir misafirhanesinden başka bir yapı yok.Soguk suyundan damacanamızı doldurup kartal,şahinlerin ötüşü arasında tekrar yukarı tırmandık...

Ayancıktan sonra sürekli yol çalışması var.Helede yokuş aşagı yerlerde mıcır o kadar yogun dagıtılıp yola serilmiş ki...virajda kayıp yoldan çıkmamak için azami gayret gösteriyoruz..Saat 20.30 da Taşköprüye geliyoruz.Türkiyenin sarmısak ambarı sokakları ,yolları sarmısak kokuyor :D :D :D Babam rahmetli "köpek gibi hassas burnun var senin" derdi.Eşim kokuyu alamıyor tam ama ..benden kaçar mı.

Saat 21.00 gibi Kastamonudayız.Güzel bir otele kapagı atıyoruz.Ünyedeki otelden sonra burası kral dairesi gibi geldi.

Bu arada not olarak ; Eger yıldız peşinde degilseniz Anadoluda genelde 3 yıldız degerinde otellerin 2 kişi için sabah kahvaltısı dahil ücreti. 70 tl ile 150 tl arası oluyor..r.Aynı kalitede otelleri baz alırsak en ucuz Sivas ve Kastamonuda idi.En pahalısı ise Ünyede idi.

Ben hala o mantı fotoğrafının etkisindeyim.. Mutfağa gitsem iyi olacak.. :D :D

..

13 Temmuz çarşamba.

sabah 07.15 de kalkıp kahvaltıya geçtik.Şehrin içerisinde tur atıp eski evleri fotograflayıp Kastamonu kalesine çıktık.

BU ŞEHİR BANA TARİH KOKUYOR GİBİ GELİYOR.Şehrin her tarafında camii.külliye,Türbe,hamam,eski konak dolu.Konakların büyük çogunlugu iyi restore edilmiş.Kent meydanındaki vilayet karşısındaki anıtı, (kurtuluş savaşı sırasında işgal görmemesine ragmen en çok şehit veren 3.vilayet olması ayrı bir özelligidir ) ,ayagı yanık türbesi,el sanatları çarşısı ve köylü pazarını dolaştık.Şehrin ortasından kanal akıyor.Her ilde,kasabada bu tür kanalların içi,etrafı pislik dolu olur.Nedense bu 3.gelişimiz Kastamonuya tertemizdi kanal ve çevresi..Demekki istenirse oluyor.. ;) Esnafı çok cana yakın...

,,

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

Kastamonu-ev.jpg

kastamonu-evleri.jpg

Kastamonu-Nusratiye cami.jpg

Kastamonu-Vilayet binası.jpg

Untitled4.jpg

..

Bu senin için Deniz ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

[attachment=1]

sinop mantısı.jpg

..

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC_4137.jpg

DSC_4162.jpg

DSC_4165.jpg

DSC_4180.jpg

DSC_4181.jpg

..

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC_4182.jpg

DSC_4185.jpg

DSC_4187.jpg

DSC_4189.jpg

DSC_4192.jpg

..

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC_4206.jpg

DSC_4210.jpg

DSC_4209.jpg

DSC_4212.jpg

DSC_4215.jpg

..
Azdavay da bugün "pazarı" idi.yöresel giysili köylü kadınlar çok renkli giysileri ile müthiş dikkat çekiyordu.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC_4196.jpg

DSC_4216.jpg

DSC_4218.jpg

DSC_4237.JPG

DSC_4236.jpg

..

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC_4234.jpg

DSC_4233.jpg

ekme helvası.jpg

Kastamonu kalesi.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,623
Kaydolan Son Üyemiz
kalyoncusenol@gmail.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR