XJ Hararet Sorunu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deredere53 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 95
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,691
Ynt: XJ Hararet Sorunu?

Radyatoru sokup sanayilerde yalniz radyator satan dukkanlar giderseniz
Mutlaka birebir olmasada benzer bir radyator bulunabilir.
Ve radyator tamiri yapanlar radyatorun ust ve alt kapaklari saglam ise ortadaki petekleri degistirebiliyorlar.
Benzerlik konusunda bmc nin radyatoru 110 kasa landlara cok benziyor.

Etiketler

arkadaşlar benim dediğim kişiye özel demek istedim siszlere yardımcı olmak acısından herzaman ok

deredere53' Alıntı:
Selam arkadaşlar bugün gittim ustaya fan acmıyor termıgı tamir edelim dedi deldi ve civa koydu taktık bu sefer fan devreden cıkmıyor bu arac devamlı hararet 98 de fan acık devamlı hararet daha aşagı inmiyor radyatörü şişlettım yıne aynı daha ne yatırabılırım

Stop...!!!! Stop....!!!! Stop.....!!!!

Termik delip icine civa enjekte eden bir ustadan hemen uzaklas......!!!!!?!?!?!?
Bu ne ciddiyetsizlik yaaaaa?!?!?!?! kus serisinemi bakiyor bu adam...?!??!?!

Fan ve radyatörden sonra geriye devirdaim kaliyor.....!
Onu kontrol ettir.

Sorun hala cözülmezse seni benim ustamla görüstürürüm, telefonu büromda.......

jeepXJ' Alıntı:
4.0 L Bolu dağı rampasında hararet kırmızıya dayandı neden? normalmi??

Kaynasli`dan Topuk yaylasina kadar 11 km. boyunca tirmanis var....!
Eger 30 derece öglen sicaginda tirmanirsaniz motorun bu denli tepki vermesi biraz olagan.
Biz 4 ZJ tirmandik bu yokusu ve tam öglen sicaginda 35 derecede...!
4 arabada hararet yapti....!
Bu etabi normal standartlarda baz almamak lazim....

Eger aracimizi gercek anlamda arazi araci olarak kullanmak istiyorsak sogutma sistemini daha yüksek standartlara tasimamiz gerekir.

Bunun tek yoluda tamamen bakir petekli ve bakir kazanli radyatör yaptirmak. Üstelik cift sirali....!!
Bugün sudi Arabistanda kullanilan tüm arazi araclarinda cft sirali bakir radyatör vardir.

Sonucta araci arazide en üst sinirlarda kullaniyoruz.

Bir defade bu isi halledip kafanizdan silmeniz lazim.

Ben radyatörün peteklerini değiştirdim.
hediyesi 300 tl+kdv

İçinden kızılırmak gibi çamur aktı.

biraz parabulunca su yerine antifiriz koyucam

2sıra petek yada büyük radyotör xj ye olmuyor.

umutkaptan' Alıntı:
Ben radyatörün peteklerini değiştirdim.
hediyesi 300 tl+kdv

İçinden kızılırmak gibi çamur aktı.

biraz parabulunca su yerine antifiriz koyucam

2sıra petek yada büyük radyotör xj ye olmuyor.

Radyatörün yenisi ne kadarki? :smiley:

Herkese selamlar ,
Ben haftaiçi bakıma gittiğimde şu temizleyici kimyasallardan ekletip soğutma suyunu değiştirmeyi planlıyorum . Birde termostata baktırıcam belki 2 derece düşüğünü taktırırım diyorum ama nasıl olur bilmiyorum . Bu günlerde şehiriçinde sıkıştırmadan kullanımda klima açıkken 100 ü geçiyor bazen(biraz zorlanırsa şehir içinde) ortanın bir üstündeki çizgiye gelebiliyor . Klimayı kapatınca 100 civarı ve altına geliyor .

Fanın sıkılığına baktı birkaçkez ama sıcakken nekadar sıkı olmalı acaba ? Mesela 100 e yakınken sıcaklık baktım : elle ertçe çevirsem bırakınca dönmüyor yani elimde iteklediğim sürece ayncak dönüyor ...

Radyatör sağlamsa yani delik ,kaçak vs yoksa şişletmek vs gibi yöntemler var ama bana pek sağlıklı gelmiyor . Birde radyatörü söküp içini porçöz le temizleyenler var :smiley: Bu nasıl olur bilmiyorum ...

ssbman' Alıntı:
Herkese selamlar ,
Ben haftaiçi bakıma gittiğimde şu temizleyici kimyasallardan ekletip soğutma suyunu değiştirmeyi planlıyorum . Birde termostata baktırıcam belki 2 derece düşüğünü taktırırım diyorum ama nasıl olur bilmiyorum . Bu günlerde şehiriçinde sıkıştırmadan kullanımda klima açıkken 100 ü geçiyor bazen(biraz zorlanırsa şehir içinde) ortanın bir üstündeki çizgiye gelebiliyor . Klimayı kapatınca 100 civarı ve altına geliyor .

Fanın sıkılığına baktı birkaçkez ama sıcakken nekadar sıkı olmalı acaba ? Mesela 100 e yakınken sıcaklık baktım : elle ertçe çevirsem bırakınca dönmüyor yani elimde iteklediğim sürece ayncak dönüyor ...

Radyatör sağlamsa yani delik ,kaçak vs yoksa şişletmek vs gibi yöntemler var ama bana pek sağlıklı gelmiyor . Birde radyatörü söküp içini porçöz le temizleyenler var :smiley: Bu nasıl olur bilmiyorum ...

ZJ`lerde klima herzaman harareti yükseltir....!

Dikkat; acil durumlarda hararet yükseldigi zaman kaloriferi tamamen acip tüm camlari indirin. Bu motorun sicakligini önemli ölcüde emecektir.

Düsük derecede termostat cözüm degildir. Sadece biraz daha gec hararet yapmasini saglar.
Ben termostati tamamen cikardim, bu sicaklarda belki 5 dakika daha gec isiniyor motor o kadar....!
Tavsiye etmem. Ben Termigi degistirip termostati geri takacagim.

Termostatı çıkarmayı tavsiye etmem sıcak motor verimli motordur.dediğin gibi yazlık takmak lazım..

Xj ler genel olarak harareti yukseltmeyi seviyorsa.
Yapilacaklar sahsi fikirlerimdir.
Orjinal radyator sokulerek tam bakir ve petek sayisi yuksek radyatorle degistirilir.
Termik ya sabitlenir yada daha dusuk dereceli olanla degistirilir.
Termosatat actiktan sonra su hortumlarinda yeterli basin yoksa su devirdaim degistirilir.
Araca surekli antifiriz konulur.su yollarinin kirec yapmasi engeLlenir kirecli yerler zamanla acilir.
Termostat bir dusuguyle degistirilir.
Aracin motor blogundan motor yag basincini dusurmeyecek bir yerinden yag cikisi alinir ve buyuk bir yag radyatorune baglanir.
Yine hararet yapmayi severse ust kapak sokulur kapakciya gonderilir.
Iyi kalite ust kapak contasi takilir.
Blok yuzeyi kontrol edilir.
Yagi 250-300 gram fazla koymak hararet istegini azaltir. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR