XJ Hararet Sorunu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deredere53 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 95
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,697
Ynt: XJ Hararet Sorunu?

jeepXJ' Alıntı:
ama termik bozuk olduğunu kim söyledi? pervane hiç hareket etmiyormu?veya direk dönüyormu?

bence termostat açmıyor olabilir,fan muşuru bazuk olabilir,radyatör tıkalı olabilir...

Zaten ustaya gittiğinde ilk bunlara bakılr abi. Malum termik bunların içinde en pahalı olan. Termostat 30-40 lira. Radyatör desen tanzikli suyla rahatlatılıyor. En kötü şişletiliyor. Ama termik! eyvah eyvah. Hiç döndürmemesinin yanında hiç devreden çıkmama gibide gösterebiliyor arıza. Sürekli devrede ! hararet hiç çıkmıyor :smiley: Ama maşallah bir gürültü koparıyor...

Etiketler

Alpaslan bey Benim aracımı antalya dan satın aldım malum sıcak memleket termik yoktu xj pervane uçak gibi ses yapıyordu.İstanbulda yaşıyorum hem aracı denemek hemde akrabalara gittik ses uzun yolda rahatsız etti şaşmazda amerikancı birisi termik takılması gerekiyor dedi elinde MKE den alınma termiklerin olduğunu işçilik dahil 200 tl ye pervaneyi söktü termiği önüne taktı 2-3 ay oldu nezaman kitlenir bilinmez.ama memnunum. ha bu arada deredere benim amca oğlu xj yi ankaradan istanbula ben getirdim arabanın sorunu yok ve termiğide sağlamdı şimdi Rizede anlayan usta yok

jeepXJ' Alıntı:
Alpaslan bey Benim aracımı antalya dan satın aldım malum sıcak memleket termik yoktu xj pervane uçak gibi ses yapıyordu.İstanbulda yaşıyorum hem aracı denemek hemde akrabalara gittik ses uzun yolda rahatsız etti şaşmazda amerikancı birisi termik takılması gerekiyor dedi elinde MKE den alınma termiklerin olduğunu işçilik dahil 200 tl ye pervaneyi söktü termiği önüne taktı 2-3 ay oldu nezaman kitlenir bilinmez.ama memnunum. ha bu arada deredere benim amca oğlu xj yi ankaradan istanbula ben getirdim arabanın sorunu yok ve termiğide sağlamdı şimdi Rizede anlayan usta yok

Abi dediğim gibi inşallah işe yararda bizimle paylaşırsınız. Bu termik kronik bir problem. Sadece benim bildiğim 5-6 kişde şuan termik problemi var. 2 ay önce 7-8 tane elinde çıkması bulunan adamda şuan bir tane bile yok. Demek ki bilmediğim kişlerde de çok sayıda bu sıkıntı var. Yaz geldi termikler bitti!!! Yani her yaz bir çok arkadaşımız bu problemi yaşayacak. Bu yüzden alternatif yan sanayi markaları deniyen sizin gibi abiler mutlaka sonuçları paylaşsın ki . Bu ciddi probleme (maddi olarak) bir çözüm olsun... İşçilik dahil 200 lira çok iyi rakam. Dert demeye değmez işe yararsa...

Benim xj de arıza lambası yanıyordu ve sıkı yolda hararet çok yükseliyordu klima açıncada fan devreye girmiyordu eletrikçilerbana beyin komut vermiyor diye nerdeyse beyin alacaktım burada arıza lambası konusu açılınca hatayı bulduk ve şimdi normale döndü sorun fan müşürü çalışmıyormuş 140 tl bitti gitti sorun yok...
ama birşey söyliyim Alfonse ile bu konuyu konuştum (şile gezisinde)hatta birkaç öneride bulundu konuyu okursa mutlaka fikrini yazar bence okumasını bekleyelim.

jeepXJ' Alıntı:
Benim xj de arıza lambası yanıyordu ve sıkı yolda hararet çok yükseliyordu klima açıncada fan devreye girmiyordu eletrikçilerbana beyin komut vermiyor diye nerdeyse beyin alacaktım burada arıza lambası konusu açılınca hatayı bulduk ve şimdi normale döndü sorun fan müşürü çalışmıyormuş 140 tl bitti gitti sorun yok...
ama birşey söyliyim Alfonse ile bu konuyu konuştum (şile gezisinde)hatta birkaç öneride bulundu konuyu okursa mutlaka fikrini yazar bence okumasını bekleyelim.

Alfonse ile bir tanesi 2 saat 45 dakika olmak üzere en az 4-5 kez görüştük bu konuyu. :smiley:
Ama hala karar veripte bir yol çizemedim...
:smiley:

kardeş bu arac ta göstergede sorun yok ariza sınyalı vermıyor bıraz zora soktugumda radyatör kapagında su sızdırdı ve su kaynattı klıma acınca klıma fanı devreye gırıyor ama asıl fan ölü

kardeş bu arac ta göstergede sorun yok ariza sınyalı vermıyor bıraz zora soktugumda radyatör kapagında su sızdırdı ve su kaynattı klıma acınca klıma fanı devreye gırıyor ama asıl fan ölü

pervane dönmüyorsa o zaman termiktir

ne yapacaz o zaman yarın trabzona servise götüreyim baksınlar kafa rahat olsun ugraşamam 200 olacaktıda 500 olacak

termiği test et( belki termostat açmıyor)pevane dönüyormu?
soğuk iken yumuşak dönmesi lazım,çok hararet yapınca hemen stop et bak...sertmi yumuşakmı termiğin içinde cıva var hararet düşükken pervane boşta sallana sallana döner hararet yükselince pervaneyı sıkar tam döner...

abiciğim xj lerde 2 adet fan vardır. Bir tanesi bağımsız olarak çalışan büyük fan, ve diğeri orta boyutlu elektrikle çalışan diğer fan(klima ve aşırı hararet yaptığında çalışan fan)sizdeki sorun hangisinde.?
Büyük olan fan araçı çalıştırdığınızda devreye girer aynı anda motorla birlikte çalışır. bu fan kayışla falan çalışmaz direkt olarak termik denilen mekanizma ile çalışır.
Orta boyutlu fan ise klimayı çalıştırdığınızda ısınan ön taraftaki daha küçük radyatörü soğutmak için devreye girer.Aynı zamanda belirli aralıklarla klima bu fanı çalıştırır ve kapar.
Bu orta fanın diğer özelliği ise ekstra olarak motor hararet yapmaması için devreye girmesi gerektiğidir diye düşünüyorum.
Ama benim araçta çalışmıyordu. Sadece klima çalıştığında çalışıyordu.
Köprü trafiğinde giderken dur kalklarda bir baktım hararet 100 ü geçmiş ve yedek radyatör deposundan su atmaya başladı. Servise götürdüm.
Aynı hareretin fazlasını yaptılar , yaptılarki fan devreye giriyormu girmiyormu diye. Malesef girmedi beyinde problem var dediler. Orta boyuttaki klima fanınında aşırı hararette çalışabilmesi için beyinden komut gitmesi gerekiyormuş.Beyinde 800 euro,
Bende başka çözüm olarak klima fanını manuel olarak kumanda edebilmek için kablo çektirdim. Ufak bir şalter koydurttum. Hararet ibresinde yükselme olunca ki bu yükselme arazi ve sıkışık trafikte oluyor. hmen devreye manuel olarak sokuyorum.Sorunumu ben böyle hallettim.

Ama diğer büyük olan fanınızda problem var ise yapacak birşey var yenisini almanız. çıkma falan uğraşmayın. İstanbulda Taroto var Ulus Oto var, Özel oto var, bunlar Jeep yedek parça satan müşteri memnuniyeti için çalışan abilerimizdir. Sizlere yardımcı olucaklarını düşünüyorum.

Saygılarımla,
Serdar AĞDAŞ

Hocam bu küçük fan nerde tam olarak ? Bende ZJ var ama 4.0 . Sanırım aynıdır sistem ...

XJ.de mekanik çalışan fanın yanında klima fanı gibi durur; zaten asıl işi klimayla çalışmaktır, ama hararet yükseldiğinde de devreye girip ana fana yardımcı da olur.

engine.jpg

Fotoğrafta yolcu tarafında ki turuncu etiketli kapağın altında ana fan var, sürücü tarafında ki sarı etiketli kapağın altında klima fanı var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri