XJ Hararet Sorunu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deredere53 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 95
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,691
Ynt: XJ Hararet Sorunu?

Sevgili jeepçi dostlar,

Bir LRci olarak, kardeşimin xj sahibi olması sayesinde kulağımda kalan bir sıkıntıyı bu başlıkla ilgili olduğu düşüncesi ile paylaşmak istiyorum;

XJ lerde radyatör çıkışındaki hortum çok kısa sürede özelliğini yitiriyormuş. Normalde hiç bir sorun ya da kaçak görmezken, kaputu kapatıp aracın gazına yüklendiğinizde bu hortum basıncın etkisiyle büzüşüp suyun geçmesine engel oluyormuş. Bu da hararet demek oluyor.

Çözüm olarak ya bu hortumu çok sık değiştirmek, ya da içine uygun ölçülerde yay koymak gerekiyormuş.

Aracın kaputu açıkken bir arkadaşınız gaza yüklensin ve bir gözlem yapın derim.

Selamlar,

Etiketler

slm arkadaşlar bugün gittim ustaya fan acmıyor termıgı tamir edelim dedi deldi ve civa koydu taktık bu sefer fan devreden cıkmıyor bu arac devamlı hararet 98 de fan acık devamlı hararet daha aşagı inmiyor radyatörü şişlettım yıne aynı daha ne yatırabılırım

deredere53' Alıntı:
Selam arkadaşlar bugün gittim ustaya fan acmıyor termıgı tamir edelim dedi deldi ve civa koydu taktık bu sefer fan devreden cıkmıyor bu arac devamlı hararet 98 de fan acık devamlı hararet daha aşagı inmiyor radyatörü şişlettım yıne aynı daha ne yatırabılırım
selamlar ben xj sahibiyim ve bende de hararet problemi vardı radyatörü şişleterek hallettik. ayrıca radyatörden çıkan hortumun içinde yay yoktu içine yay koyduk ama galiba orjinalinde zaten içinde yay olmalıydı. cıvalı termik olan yerdeki fan zaten sürekli çalışır sagdaki klima fanı sadece 100 dereceni üzerlerinde ilave olarak açar. sürekli 98 derecede kalması hararet sayılmaz diye düşünüyorum . motoru 1-2 dakka devirli zorlayın o zaman 100 derecenin üzerine çıkabilir ama arkasında düşüyorsa yine sorun yok sayılır.
bu arada benim xj de rizeden geldi 99 model ve oldukça temiz hayırlısı diyelim ....

JAMES BROWN' Alıntı:
Bu yazılanları okudukça belkemiğimde soğuk bir ürperti hissediyorum,sanırım artık JEEP i savunmayacağım...
............ Kemancı bunlar işin güzel tarafları uğraşıcan yapıcan zevk alıcan ::smiley:..sen hiç jeep savunmadın daha bu güne kadar bide hiç bir .... jeep.... çi senin araçla takasa yanaşmadı ya ;D ;D sen biraz alındın .. sen gene jeep i savun emeğin boşa çıkmaz.... ;D

beyler heseke iyi akşamalr . xj ile zj 5,2 ve 4.0 motorlar arasında sogutma sitemi farlıdır biginiz olsun . bizler NACAR JEEP servis ustalarıyız. buna benzer sorunlarınızı söyleyin çözelelim YEDEK PARÇA mevcuttur.... sorun larınızın hertürlüsünü Mail yazın cevaplayalım .

concrete' Alıntı:
Sevgili jeepçi dostlar,

Bir LRci olarak, kardeşimin xj sahibi olması sayesinde kulağımda kalan bir sıkıntıyı bu başlıkla ilgili olduğu düşüncesi ile paylaşmak istiyorum;

XJ lerde radyatör çıkışındaki hortum çok kısa sürede özelliğini yitiriyormuş. Normalde hiç bir sorun ya da kaçak görmezken, kaputu kapatıp aracın gazına yüklendiğinizde bu hortum basıncın etkisiyle büzüşüp suyun geçmesine engel oluyormuş. Bu da hararet demek oluyor.

Çözüm olarak ya bu hortumu çok sık değiştirmek, ya da içine uygun ölçülerde yay koymak gerekiyormuş.

Aracın kaputu açıkken bir arkadaşınız gaza yüklensin ve bir gözlem yapın derim.

Selamlar,
Aynen katılıyorum ,gaza yüklenildiğinde hortumun aldığı şekil inanılmaz oluyor.,
Birde bana göre Xj kaput içindeki ısıyı iyi boşaltamıyor,bir şekilde sirkilasyon sağlamak lazım.

peki...bu hortum: (damara stent takmak gibi birşey nasıl olacak )piyasada varmı içi metal yay şeklindeki hortum parçacılarda varmı?

Kızmazsanız :smiley: aracı satılığa çıkarın bu arada güzel bir 110 defender aramaya başlayın. Aracı satar satmaz gözünüze kestirdiğiniz 110 defenderın koltuğuna oturun. Bütün sorunlarınız kökten çözülmüş olur. :smiley: 265 euroya ben 110 na yarım motor yaptırırım. :smiley: :smiley: jeep çi abiler doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar derseniz boyum kıldan incedir. :smiley: :smiley:

vosdost' Alıntı:
Aracı satar satmaz gözünüze kestirdiğiniz 110 defenderın koltuğuna oturun. Bütün sorunlarınız kökten çözülmüş olur. :smiley:

190 bg binbeşyüz küsür kilo XJ'den sonra Disco2 V8 bile bende sorun yaptı, Defender ile baya ciddi sorunlarım olur eminim ;D

XJ Amerikada çöllerde kullanılan bir araç, bakımsızlıktan ya da yanlış ustalardan dolayı araçlar sorunlu olarak görülmesin, sanırım Jeep'in yaptığı en sağlam araçlardan biri, en azından ben alırken kesin bir sürü dert açar diye almıştım, Japoncu olmanın yan etkileri :D Ancak çok şükür bir buçuk yıldır çok mutluyum, umarım bu sorunsuzluk devam eder ;)

Xj ve disco 2 elektronik agirlikli araclar.
Defenderda ise elektrikli olan tek sey far sinyal :smiley:
Bu sebebten ariza yapma yuzdesi diger araclara gore cok daha dusuk.

bizim araçlarda üretiminde 10 yıl sonra mutlaka değiştirin der. kitabında...bizdekiler malüm 91 model aslında değişim istiyor

ama hortum olayı biraz soruşturdum artık üretilmiyor galiba içindeki tellerin paslanıp tıkama yapma olasılığı yokmu?
en iyisi feyzullah efenin dediği gibi bursadan yaptırmak lazım...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR