Willys Sahipleri Burada Buluşalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sinannasirli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 404
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 169,377
Ynt: Willys Sahipleri Burada Buluşalım

TOTEM' Alıntı:
Bu da bizim emektar 53 model cj 3 b :smiley:)

Ayrıca İstanbul dan Antalya ya taşındık bu aracı daha evel 2 kere topladım şimdi 3 cü defa toparlamayı düşünüyorum Antalya da iyi bir kaporta boyacı tanıdığı olan varsa bilgi verirse sevinirim

abi araç güzel ama apo dayı jeep garajda yapılıyor demi bir ara görmüştüm acaba sizin aracınızmı diye soram dedim(apo dayının ogluyum)

Etiketler

selamlar ben Mersinden Ersoy. 1955 cj3b benım askım. Fotolarını ekleyebıllmeyı becerebılırsem offroad uçağımı gösterebileceğim, tum tutkunlara bol çamurlu yollar...

IMG00224-20110327-1226.jpg

IMG00225-20110327-1226.jpg

IMG00226-20110327-1226.jpg

IMG00238-20110405-1921.jpg

IMG00243-20110405-1922.jpg

İnsan cok ugras verdıgı seyın takdır edılmesını beklıyor ve ılk takdır de geldı cok hosuma gıttı. saolun bıseyler yapmaya calıstım ıste...

crazys' Alıntı:
İnsan cok ugras verdıgı seyın takdır edılmesını beklıyor ve ılk takdır de geldı cok hosuma gıttı. saolun bıseyler yapmaya calıstım ıste...

Rica ederim. emeğe saygılı olmak gerekir.

çok hosuma gıdıyo jeepler ugrasmak .. bınecegım araç 4*4 ..her zman ..fakat emek harcayıp ..para dokup yapılıyo ..ne yazıkkı emegın karsılıgı alınamıyo.. buna cok uzuluıyomm..kendım renoult ve fıat yedek servısınde çalışıyorumm ..ama şu jeeplerden aldıgım zevkı bulamıyorumm..

Willys Tarihcesi.
Jeepler mükemmel ya adamlar zamanında ne estetik araçlar yapmışlar.

http://www.youtube.com/watch?v=JBtmm2TNRaA

arif09' Alıntı:
çok hosuma gıdıyo jeepler ugrasmak .. bınecegım araç 4*4 ..her zman ..fakat emek harcayıp ..para dokup yapılıyo ..ne yazıkkı emegın karsılıgı alınamıyo.. buna cok uzuluıyomm..kendım renoult ve fıat yedek servısınde çalışıyorumm ..ama şu jeeplerden aldıgım zevkı bulamıyorumm..
Ya arkadaş bu bence bir tutku yapıştınmı bırakamıyorsun.

Sevgili tanlmslz. özelden mesaj gönderemediğim için buradan yazıyorum. bu arabanın şase numarası, etikette olmuyor. En azından bendeki öyle. Ama internetten, yabancı sitelerden de arattığıma göre bendeki doğru. Arabanın şase numarasını görmek için, sol ön tekerleğin olduğu yerden kafanı içeriye sokuyorsun, hemen tekerleğin üstünün hizasındaki kalın şase demirinin sana bakan yüzünde numarayı görüyorsun. etiketle değil yani, şase üzerine çakma numarası var bunların.

hunkar abım ben aradım taradım ole bır numara yok benımkınde ya ustalar etıketlıdır dıyo ne olucak bılmıyorum bulamadım bır turlu ıyı gene aradım gene yoq yıne bakıcam gene of of basım belaya kaldı su sase numarasından dolayı delı oldum ıyı gene

arkadaşlar 1965 motel orjinal motorla wilyıs yada (tuzla) ne kadar yakar lpg ve benzinde

benım 1960 model willys ım yaklasık olarak 270 -280 kuruş yakıyo orjınal motorluu .. ( agır devırli) .. senın serı sanzıman .bıraz daha az yakabılır.. benzıne sormaa arazıde fena cekıyo ..onu denemek hıç nasıp olmadııı...

arif09' Alıntı:
benım 1960 model willys ım yaklasık olarak 270 -280 kuruş yakıyo orjınal motorluu .. ( agır devırli) .. senın serı sanzıman .bıraz daha az yakabılır.. benzıne sormaa arazıde fena cekıyo ..onu denemek hıç nasıp olmadııı...
çok teşekkür ederim peki lpg de sorun cıkarıyomu

eger simdiye kadar hıcc tup takılmamıssa araça bence .. taktırma..( bıızım arkadsın 1969 orj benzınlı tuzlası var tup ıle aynı yakıyo..) şayet taktırmak ısyosanız hıc bır sıkıntısı yok.sadece.. bıraz cekıçten dusuyo. vede kışın çalışmakta sıkıntı yaratıyo .( bızde daglara cıkacagımızda yadaa kışın her zman depoda yedek benzın bulundurkmak zorunda kalıyoruz :smiley:)

Arkadaşlar buda benim emekdar.
52 model
ruhsatta willys yazıyor ama ben cz mi cj mi 3 mü 5 mi bilmiyorum
ama iyi kaçıyo.
1800 motor tüplü
daha hiç yolda bırakmadı.
bide orjinal teker ölçülerini bilsem tadından yenmez.

DSCF3701.jpg

Simdi eger gercekten 52 model ise, ki kupasi ve camurluklar oyle gostermiyor (ama farlar zaten orjinal degil değiştirilmiş) cj3a. motoruna bakin (eger orjinalse), ustten bujili ise cj3a, fakat kupasi değişmiş demek. eger yandan bujili ise cj3b veya cj5.

Yani uzerinde hurricane motor varsa, iki durum var ya 53 model bir cj3b ve komple kupasi sonradan değişmiş, ya da 55 model ve uzer (ki kupa bunu gosteriyor) cj5 model bir willys.

O yuzden ya tarih hatali, veya kupa sase değişmiş (ki bence her halikarda kupasi değişmiş) ve acikcasi 52 model oldugunu da pek sanmiyorum.

Tekerlek olculeri de 6.00 X 16 dir genelde askeri versiyonlarda cj3b icin.

Tesekurler

Kolay gelsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,546
Kaydolan Son Üyemiz
Behcet001453

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR