Willys MB

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan iroqua Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,565
Ynt: Willys MB

evet az önce bahsettiğiniz videoyu yükledim bencede willys mb , asaliyeti yeterlii
 

Etiketler
Ynt: Willys MB

Bakışı herşeye yeter yunanistanda bir hurdacıda willys bantam modeli vardı ve çok uçuk bir rakam istemişti, tek geçerim tek :smiley:
 

Ynt: Willys MB

camel trophy'e bakarsak kullanılan araçlar ( land rover discovery- defender ve range rover vogue) videolarını izlediğimde doğru bir tercih yaptıklarına karar verdim ladla benden tam puanaldı ama ben willys mb nin hastasıyım yani benim tercihim tabiki willys
 

Ynt: Willys MB

18 ay bitlis tatvanda kullandım karda çamurda mükemmel m 36 sahibinden. com da var bi tane 17000 dolar istiyo ama hakkaten güzel toplamış fazladan param olsa direk alırım seğretmesi bile güzel bi alet.
 

Ynt: Willys MB

askerdeyken kullandım. yatak boşluğu vardı .bir hafta boyunca lokomotif gibi çalıştı gece devriyesinde. Sonrası 3. ordu hurdalığı. :mad: :mad:
başka hiç bir araç dayanamaz o sesle çalışmaya. hatta rölantide yatak saran markalar biliyorum.
 




Ynt: Willys MB

M38 nasıl m38 oldugunu bileniniz varmı acaba?


amerikan ordusunun yapdıgı askeri arac alım ihalesini kazanmasının bi hikayesi var.o zaman 4 buyuk otomotiv şirketi askeriyenin istedigi özeliklerde bir otomobil yapması istenmiş ve bunların icinden soyadı willys olon bir adam varmıs.araclar yabılmıs ve ihale baslamıs ve baska bir araca verilince itraz etmiş ve kapının onundeki yabdıgı m38 binerek binanın 1 katındaki ihale yabılan odaya arabaylan merdivenleri kulanarak cıkıp odanın kapısını kırarak iceri girmiş.herkes sasırmış ve ihalenin basındaki genarel.DURUN demiş ihale iptal olmuştur ihaleyi bu arac yani (m38) kazanmıştır eger bu araba buraya cıkabiliyorsa heryere cıkabilir.

46351122
 



Ynt: Willys MB

iroqua' Alıntı:
Bu araca bayılıyorum keşke günümüzdede bu kadar estetik , basit ve sağlam araçlar üretseler ,üretebilseler.
Bunun cevabını bilen varmı acaba?
Merhaba
Ben
Bu işlerle hala uğraşıyorum elimde şu an 4 adet var 1951 -1959-1965-1967 modeller 1965 model 4 silindir 2200cc 54 hp satıyorum 1951 willys M 38 orjinalinin aynısını yavaş yavaş modifiyeci yapıyorum.Bütün parçaları orjina Amerikan jeep parçalarıdır civataları dahil olmak üzere Amerikan malı olarak her türlü jeep hazırlıyorum.
15 yıldır jeepim var ve hala jeep kullanıyorum, yıllardır sürat teknesi sahibiyim teknelerimi ve diğer araçlarımı taşımada bana çok yardımcı oluyor gerçekten sağlam kullanışlıdır
Yılmaz Usta
www.yilmazmotorsports.tr.gg
yilmazmotorsports@hotmail.com
05383296828

S6301877
 



Ynt: Willys MB

Estetik,güç ve işlevselliğin buluştuğu nadir araçlardan biri.Ve bu 1940larda yaşanıyor.Bugün hasret kaldığımız olay insanı şaşkına çeviriyor. :D
 




Ynt: Willys MB

Delikli demir çıktı mertlik bozuldu.
Ana vites kolu dışında diğer kumanda kolu yada kollarının ne işe yaradığını dahi sorduğunuzda cevaplıyamayan ,çoğunluğu bayan kalanı ömrü boyunca ayağını toprak zemine basmamış onca şehir içi 4x4 meraklısı sizce o lüks araçları bırakıpta böyle sade bir araca biner mi?
Doğal olarak oto üreticileri de çoğunluğu ne yazıkki ele geçiren bu grup alıcının tercihleri doğrultusunda araç üretme yoluna gittiler.
Gönül verenler ise nostaljik fotolarla yetinmek , yada elde kalan bir iki örneği yaşatabilme savaşı vermek zorunda.
 



Ynt: Willys MB

yavuz-çelikel' Alıntı:
askerdeyken kullandım. yatak boşluğu vardı .bir hafta boyunca lokomotif gibi çalıştı gece devriyesinde. Sonrası 3. ordu hurdalığı. :mad: :mad:
başka hiç bir araç dayanamaz o sesle çalışmaya. hatta rölantide yatak saran markalar biliyorum.
Bir kış günü,yüksek irtifalı bir köy yolunda yoğun kar yağışı sonucu yolda kalıp sonra adeta kar altına gömülmüş bir Renault araç içerisinde donmak üzere iken 5 kişiye rastlamış ve araçlarını da bir süre çektikten sonra artık ardında o aracı çekerek şehre ulaşmanın imkansız hale gelmesi ardından aracı terkedip içindekileri benim 1962 Willys-Kaiser CJ5(Tuzla) jeepe alıp devam etmiştim.Bir süre sonra ani bir "şakırtı" ile bir gariplik oldu.Fakat hepimiz yaklaşık 50km yolculuğun ardından sağ salim şehre ulaştık.Ertesi gün sanayide durum anlaşıldı.3. ve 4. silindirler sekman kaynatmıştı.O yara ile ve o yükle onca yolu katedebilen başka bir araç bilen varmı?
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,025
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst