2015 yılında Norveç'te karavanımızın arıza yapmasından dolayı beş gün yolda kaldıktan sonra gezimizi yarım bırakıp dönmek zorunda kalmıştık gidemediğimiz yerleri sayeniz de paylaşımlarınızla geziyoruz,çok teşekkürler.Norveç'in ne kadar pahalı olduğuna bir örnekte ben vermek istiyorum,karavanı 110 km uzaklıktaki servise götüren çekiciye 600 euro ödemiştik.
2015 yılında Norveç'te karavanımızın arıza yapmasından dolayı beş gün yolda kaldıktan sonra gezimizi yarım bırakıp dönmek zorunda kalmıştık gidemediğimiz yerleri sayeniz de paylaşımlarınızla geziyoruz,çok teşekkürler.Norveç'in ne kadar pahalı olduğuna bir örnekte ben vermek istiyorum,karavanı 110 km uzaklıktaki servise götüren çekiciye 600 euro ödemiştik.
Sayın Şado bey, bizimde en büyük korkumuz arıza yada buna benzer sıkıntıların olasılığıydı. Biz çok şükür şansılıydık ki başımıza kaza bela arıza gelmedi. Söylediğiniz gibi Avrupada hizmet çok pahalı.
Hedef Norveçte 16. Gün 26 Temmuz 2018 Stavanger / Norveç
Siradaki duragimiz Stavanger Camping Mosvangen . Burasi için nasil desek: Müthiş. Burasinin yakininda feribot iskelesi oldugu icin ulkeler arasi çok rahbet goruyor. Yorumlari okudugum icin de 13.00 dan once giris yapacak gibi planladim. Preikestolen Camping As arasi 1.42 dk civari. Birde feribot gecisi yapiyorsunuz. 2 gece burdayiz.
Kampin giriş kismi.
Resepsiyon. Ilk once kendinize yer buluyorsunuz. Sonra yeri buldum deyip kaydinizi yaptiriyorsunuz.
Resepsiyonda aksam 23.00 kadar gorevli oluyor. Sonrasi gene acik, insanlar bu alani gece de kullanabiliyorlar. Alan kilimali. Bol miktarda priz var.
Ortak kullanim alanlari. Yemek yemek icin, oturup konusmak icin cok iyi dusunulmus.
Çadır alanında yer sıkıntısı olmuyor. yalnız bu gölümde elektrik yok! Elektrikli bölüm hep karavanlara yakın o yüzden bu ihtiyacı olanlar erken gelsinler.
Kampın yakınında bulunan gölette onlarca ördek var. Hepsi onlara yiyecek verecek birisini bekliyor.
Karavanlar için ayrılan bölüm sınırlı. Bu kampı kullanmak isteyen karvancılar girişlerini erken yapmak zorunda.
Tuvalet, duş ve çamaşırhane girişi.
Tüm alan pırıl pırıl. Sanki dün yapılmış gibi.
Tüm Norveç kamplarında tuvaletlerde el havluları hep vardı.
Duşlar. Aşağıdaki düşmeyi ittiriyorsunuz 30 sn kadar su akıyor. Suyun akması çin sürekli bu işlemi yapmanız gerekiyor. Su tasarrufu için böyle bir yöntem tüm Norveç kamplarında vardı.
Duş alanı.
Çamaşırhane... İstersen yandaki evyelerde elinde yıka. İstersen makinalarda...
Fotoğrafın sol kısmında digital bir gösterge var. Kartı okutup ödemeyi kredi kartıyla yapıyorsunuz. 50 Nok (yaklaşık 30 TL) Kurutucu ekstra ...
Hedef Norveçte 16. Gün 26 Temmuz 2018 Stavanger- Sverd i fjell/ Norveç
Kamp alanindan 4 km uzakliktaki bolgenin simgesi olan Kayaliktaki Kiliclar yada Swords in Rock.
Viking Çağı'nda Norveç tarihinin en büyük savaşlarını "Harfrsfjord" temsil eden 3 büyük kılıç heykeli ( Swords in Rock ). Viking Kralı Harald, fiyord, Birleşik Norveç ve krallık için savaşmış. Kılıçlardan büyüğü Harald'ı diğer ikisi ise yenilen küçük kralları temsil ediyormuş.
10 metre boyunda 3 kılıç Norveç'i tek bir taç altında toplamasını da temsil etmektedir.
Anıt aynı zamanda barışı temsil ediyormuş, çünkü kılıçlar sert kayaya dikilmiş, bu yüzden asla çıkarılmayacaklarmış.
Dijital çöp kovası. Bu alan aynı zamanda denize girmek ve piknik yapmak içinde çok uygun. En güzel saatleri akşam güneş batarken, hem çok kalabalık da değil.
Hedef Norveçte 16. Gün 26 Temmuz 2018 Stavanger / Norveç
Stavanger Camping Mosvangen cevresinde bolge insanlarinin yasam alani var. Turizm kentlerindeki gibi sadece isletmelerden olusmuyor. Ve burda ilk defa 10 nok alti ekmek buldum. Ekmegi 5 liraya aldim ya! Kar buyuk.
Kamp alanina 10 dk yurume mesafesinde.
Etiketlerdeki maci extra amlemi urunun indirime girdigini gosteren bir isaret. Bu etiketi gorunce kacirmamaniz gerekiyor!
Hedef Norveçte 17. Gün 27 Temmuz 2018 Stavanger / Norveç
Stavanger Camping Mosvangen cevresine cok yakininda liman, sansimiza uluslararasi yelkenli yarisida bu zamana denk gelmiş. Gene liman etrafinda yurume mesafedindeki ahsap evler Gamle Stavanger ve Petrol Muzesi.
Stavanger Limanındaki Uluslararaası Yelkenli Yarışının gemileri. Arkamda Rus yelkenli gemisi Mir (Barış).
Gamle Stavanger ahşap evler bölgesi. Avrupada en iyi korunmuş en fazla ahşap evin bulunduğu bölge, koruma altında.
Eski Stavanger olarak anılan bölgede, Vågen'in batı tarafında yer alıyor. 1700'lerin sonlarında ve 1800'lerin başlarında inşa edilen 173 ahşap evden oluşuyor.
Evlerin önü çiçek bahçesi gibi... Görmediğimiz itina ile yetiştirilen o kadar çok tür var ki!