VW T5 Camper Projem için Yardım Görüş ve Önerileriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gencay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 123
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,459
Ynt: 20 Sene Sonra Sıfırdan...

Ozdal bey, ferhat beyin onerisiyle sizin daha once hazirladiginiz camper cok yakin buldum ve sizin T4vw zaten oldukca izlemistim.. benim T5vw camli oldugunu belirtirim bu arada ilgine tesekkuurederim..yavas yavas bilgileri not aliyor duzenlemeye calisiyorum gelisen durumdan sizi haberdar edecegim ilk is olarak arabamin su haliyle fotografini cektim hic birsey yok koltuklar cikmis haliyle sonra elbirligiyle en son halinide fotograflarinida cektigimde buraya koyacagim ovuncle herkese simdiden tesekkurler.

Etiketler

Degerli arkadasim Ferhat, uzun aciklamani memnuniyetle aldim degerlendirecegim sanirim sizin sundugunuz yerlesim plani ki daha once de boyle bir tasarim dusunmustum ama deneyimlerden teyid alarak ise koyulmam bana zaman kazandiracak bu arada koydugun is bitim surelerinide dikkate alacagim .Ornegin cek yat duzenegini (mekanizma vs.) nasil hazirladin ve malzeme ne kullandin cekyatta,dolaplarda bunlarida bilmek istiyorum tesekkurler gorusmek umuduyla hoscakal..

Gultekin arkadasim, verdiginiz adresi not aldim sanirim sizi daha sonra rahatsiz edecegim zira su anda bilgileri tasnif ediyorum vereceginiz tlf numarasi sanirim karsilastirma yaptigimda isime yarayacak simdiden tesekkurler hosca kalin.

Çekyat Mekanizmasını Özdal Bey'in söylediği yerden aldım. Ayvalıkta bulunurmu bilmiyorum. Koltuk imalatçılarına parça satan yerlerde bulunuyor. Yani mekanizmayı hazır olarak aldım. Süngeri de yine aynı yerden aldım. Ahşap malzeme olarak 12mm kaplamalı kavak kontra kullandım. Hem hafif hem de fiyatça uygun bir malzeme. Su kontrası daha iyi bir malzeme ama ben kavak kontrayı yeterli gördüm. Kontraplakları kestikten sonra önce emprenye daha sonra da pinoteksle renklendirip korumaya aldım.
Selamlar
Ferhat

Selam Ferhat Bey ben daha once GAVAZOGLU diye cekyat mekanizmacisi bir firmadan JAPON mekanizmasi diye bir mekanizmaya baktim o benim isime yararmi acaba bu en son cikan bir mekanizma diyor ama Ozdal beyden onun kullandigi mekanizmayida sorabilirim. empreyne diye bir sey yazmissin sonrada pinoteksle renklendirmissin EMPREYNE nedir?
gavazoglu.com

Bildiğim kadarıyla emprenye; börtü-böcek, kurt yemesine ve yanmaya karşı ahşabı dirençli hale getirir...

İlgilenen arkadaşlara fikir vermesi dileğiyle
Volkswagen T4 Panel den Camper a dönüşüm çalışması :

http://www.ericboyce.pwp.blueyonder.co.uk/

Kolay gelsin ....

Cevat Bey, doğru ürünü bulmuşsunuz :smiley: (Mega Japon Makası G002007300)

mega_japon_mekanizmasi.jpg

Ferhat'ın ve benim kullandığım mekanızmadan daha avantajlı bir mekanizma, çünkü sıfırdan açılıyor, bu da koltuğu biraz daha geriye koyabileceksiniz, ortada daha fazla boş alanınız kalabilecek demektir. Bizim zamanımızda bu yoktu :(

gavaz_o_dans.gif

Erdal bey simdi mekanizmalar icin siparisini verdim bir cifti 18.20YTL tuttu yarin elimde olacak hoscakalin..

Emprenye, Mustafa Bey'in de dediği gibi böcek yemesin diye bir malzeme. Su gibi çok akışkan birşey. Sürünce hememn ahşap emiyor. Her iki taraftan da uygulamak gerekiyor. Tek yüzden uygulayınca benim bir tahtam bükülmüştü. Bir de çok kötü kokan ve toksik bir malzeme olduğundan iyice kuruduktan sonra aracınıza monte edin derim. Dilerseniz kullanmayabilirsiniz de. Ben de kötü koktuğu için bazı malzememe sürmedim.

Çekyat mekanizması güzel gözüküyor. Kolları bizimkinden daha uzun gibi gözüküyor. Bizim kullandığımız oturma konumundan yatma konumuna geçince 15cm ileriye çıkıyor. Sizinki sanırım Özdal Bey'in de dediği gibi daha fazla ileriye çıkıyor.

Selamlar
Ferhat Şirin

Ferhat kardesim emperye ilacli malzeme icin genis bilgi vermissiniz tesekkurederim sonra mekanizma yarin gelecek sonra 12 mm deniz kontrasina (suntasi )demisittiniz ona bakicam ama once olculerini saptamam lazim mekanizmayi bende merak ediyorum yarin gelsin bakalim gorusmek dilegiyle hoscakalin.

Gencay bey, gezenbilir'e hoşgeldiniz.

Bende camperini kendi yapanlar kervanındayım. Aracım T4 SYNCRO 5 ay oldu alalı ancak çekyatını yaptırabildim. Mekanizmayı metal profile montajı yapılmış olarak hazır aldım.
Çekyatın alt kasasını ve arka kısmını tamamen metal profilden yaptırdım.Ahşap'a göre daha hafif,sağlam oldu. Buzdolap ve dolabına henüz başlamadım,eğer aracınıza buzdolabı,
ısıtıcı gibi 12 voltla çalışan aletler monte edecekseniz yaşam aküsü sisteminide yaptırmanızda yarar var. Buzdolap ve ısıtıcı için İstanbul'daki satıcı firma bilgilerini verebilirim.
Kolay gelsin.

Merhaba Gungor Bey ,aranizda olmaktan sasiracak kadar mutluyum kivancliyim insanlar bu sitede olagan ustu yardimlasiyor bence kim olursa olsun yani yetenek bakimdan burada mucizelerde yaratabilir zira cok muthis dayanisma var bu beni cok mutlu etti o anlamdada birazda su anda karsilik vermek icin sadece kuru bir tesekkurle kaliyorum herkese ayri ayri tesekkurediyorum.
Cekyata gelince ben GAVAZOGLU diye bir cekyat mekanizmacisindan japon mekanizma diye adlandiran bir mekanizmadan sparis verdim yarin gelecek .Ancak soyle pratik olarak dusundugumde tabii resime bakarak soyle dusundum bu mekanizma oturak yeri birde sirt yeri var ortalama her ikisinede 60cm olarak hesapladim acildiginda 120cm yapar oysa bize 180-185cm lazim sayet bu sirt ve oturak yerini uzun tutusak bu seferde cirkin bir sekil ortaya cikmazmi siz nasil hallettiniz yani makaslari nasil kaynatmislar profile bende profil dusunuyorum muzik ogretmeniyim ama kaynaktanda anliyorum ogrendim kaclik profil kullanmis senin cekyati yapan usta onu bana soyliyebilirmisinkasasi olsun makaslarin cercevesi olsun aslinda sunuda istiyorumolculeri benimkiyle sanirim ayni olmali veya yaklasikdir bana olculerini ve seklini verebilirmisin cunku toparlamak istiyorumen azindan iskeleti.
Aslinda soylede bir onerim var sana:smiley:))) benden su anda bir adim ondesin yani sizin temponuzu yakalarsam daha sonra su buzdolabi isitici yasam akusu vs. siralamasini dayanisma icinde goturmek isterim sayet kabul edersen diger bizden onceki arkadaslardan da yardim alarak sanirim beraber cikarabiliriz yinede yardimlarinizdan oturu cok cok tesekkurederim degerli arkadasim simdilik hosca kal.

Merhaba Gencay Bey,
camper73@gmail.com adresine telefonunuzu gonderirseniz geldigimde sizi ararim.
malzeme olarak da kontra uzerine laminant kaplatirsaniz cok daha saglam ve kullanisli olur. plakalar kesilmeden kaplanir daha sonra ebatlama islemi yapilir. toplamadan once disa gelen kenarlara kalin pvc bant gecirtirsiniz. boylece cok saglam, goruntu ve kalitede avrupa karavanlari aratmayan mobilyalariniz olur.

Ergun Bey, adresinize tlf numarami biraktim geldiginizde gorusmek dilegiyle hosca kalin..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri